Spring naar bijdragen

Ik sta in de krant !


sTeamTraen

Aanbevolen berichten

ReizenReizen

Even een (kromme!!) vertaling van Babelfish:

 

Het dépoussiéré spel van mogelijkheid

 

Geocaching, een tijdverdrijf dat wandeling mengt en technologie.(Photo DNA - Muriel Bortoluzzi)

 

Geocaching: achter het anglicisme, eveneens praktisch dan zijn vertaling is moeilijk, een hypermodern tijdverdrijf, mengt van jacht aan de schatten en geholpen spel van mogelijkheid voor Internet en een GPS. Een beetje élitiste, maar verkoelend.

 

Op de kleine doos formaat telefoneert draagbaar, Nick Brown gaat in zijn GPS de personalia van de eerste etappe van een genoemde jacht aan de schatten stache The bug [ het verbergt aan insekt ndlr ]: N 48° 36.533 E 007° 47 993. in enkele tweede, geeft GPS een pijl aan die in de richting van de etappe markeert en de afstand ons door te scheiden, 361 meters.

Wij zijn aan de toegang van het park van Pourtalès en gezien de directie die door het apparaat wordt aangegeven, zal het spel van mogelijkheden in het bos van Robertsau tot stand komen. Per droge en koude tijd is het de ideale plaats voor een deel van geocaching (omkaderde tekst lezen), "een geholpen jacht aan de schatten van een GPS, in een sympathieke plaats", vertaalt Nick Brown. "Het belang van geocaching, is het dat men nooit weet of men zal vinden. Deze speldimensie in feite voegt het ideale tijdverdrijf voor de vaders van familie die kwade hebben om hun kinderen "te verplaatsen, elke glimlach toe.

 

 

Niet eenvoudig

wandelaar

 

 

Bovendien in inzameling van iets van verborgen geeft rondlopen, met een een beetje verbeeldingskracht, allerlei tevredenheid. "Wanneer ik van" eenvoudige wandelaars kruis ", kan ik me niet verhinderen om me te zeggen: "ik ben in het geheim en niet u" ", amuseert Nick zich.

Om niet het plezier van eventueel "onderzoekers" te verspillen, verbiedt de beroepsethiek ons om de plaatsen te openbaren waar zich de twee spelen van personalia GPS bevinden die tot het dekblad leiden. Niet déflorer is het onderwerp noodzakelijker dat de auteur van deze jacht - een Vlaming die op zacht antwoordt, pseudo van Leprechaun - de etappes heeft bebakend, gelaten een schat en de vereiste aanwijzingen opgesteld over de plaats www.geocaching.com zonder enige tegenprestatie. Alles komt in het meest absolute vrijwilligerswerk tot stand.

Nick Brown, pseudo sTeamTraen, reeds planqué, hem, een tiental schatten aan Saverne, Huttenheim, Traenheim of elders. Geboeid en reiziger, heeft hij reeds de mogelijkheid van meer dan 140 dekbladen gecreëerd door anderen, in de Verenigde Staten, in Nederland, in het Verenigd Koninkrijk enz gevolgd. "De praktijk van geocaching maakt het mogelijk om de omloop van de ongewone toeristenplaatsen van een gebied te doen, zonder van de systematische kant van de gids" te te lijden hebben, steunt.

De jacht vraagt een goede richting van de opmerking: meestal worden de personalia van de volgende etappe op een boom, op de voet van een paneel geschreven of in kleine dozen voor fotofilm planquées. De schat zelf, een geïsoleerde doos in het algemeen, vraagt soms van fouiner iets meer.

 

 

Insekten in

plastoc voor schat

 

 

Deze woensdag, in het bos van Robertsau, enkele aandeel op de weg van Thalerkopf, Nick begint vinden, de schat - verbergt in het jargon - een grijze en rode doos aan werktuigen. Binnen de insekten (bugs in het Engels) in plastic, een klein boekje en een potlood. De opeenvolgende ontdekkers hebben iedereen enkele woorden gelaten op het balade, de ondervonden moeilijkheden, de tijd die hij enz deed.

Twee geocacheurs hebben reeds de schat, die enkele insekten neemt en gevonden door anderen te laten: "Het wordt op de plaats aangegeven, het is een verbergt aan thema, men komt met een beestje in plastic en men vertrekt met een van deze van de uitvinder" weer, beschrijft Nick uitvoerig.

Als de wandeling te midden van de bloedkornoeljes en de wratachtige berken zich, deze woensdag, erg heeft geopenbaard aangenaam, duurt men, voort om zich aan geocaching helemaal te wijden, hij nodig heeft een GPS - 150 tot 200 € voor een ernstig model.

Het resultaat: "Als Frankrijk 10 actieve geocacheurs en 500 dekbladen telt, is het het einde van de wereld", betreurt Nick Brown, die naar Straatsburg in 1990 is gekomen. Hij voelt zich niet alleen nochtans: Bade-Wurtemberg telt bijna 500 vermogen en Duitsland beschermt 7.000 dekbladen, die slechts vragen om ontdekt te worden...

bewerkt door Peetee
Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
  • Onlangs hier   0 leden

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...