Jump to content
Sign in to follow this  
Annenaud

Opgeslagen coördinaten

Recommended Posts

Als ik de c:geo app van mijn telefoon gooi om de meest recente versie terug te zetten (updaten gaat niet ivm te weinig geheugen) staan dan de door mij handmatig ingevoerde coördinaten er nog in of moet ik ze er alsnog terug in zetten? Heb er ook via chrome naar c:geo laten zetten.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb geen C:Geo meer ( ik gebruik sinds enige tijd GDAK ), dus ik kan het niet in C:Geo testen. Maar....

Als uw met "... handmatig ingevoerde coördinaten..." bedoeld, dat u caches inlaad ( download ), waarvan u de coördinaat op GC.com hebt gewijzigd en dus een cache met 'Gecorrigeerde coördinaten' ( 'Corrected Coordinates'  ) download, dan staan de nieuwe coördinaten er wel in.
Dit kan u zelf testen. B.v. door het *.gpx bestand van een geheel willekeurige cache te downloaden, daarna de coördinaat te wijzigen en opnieuw het *.gps bestand te downloaden. Als u daarna de beide bestanden met b.v. het Windows programma Kladblok.exe ( Notepad.exe ) bekijkt, zal u zien dat de coördinaten van beide bestanden niet gelijk zijn.
Vergeet niet de originele coördinaat terug te zetten!

Als u zelf in C:Geo coördinaten hebt veranderd, dan weet ik niet of deze wel naar GC.com gekopieerd worden. Maar volgens mij kan u wel een export ( vanuit C:geo ) maken en zo de aangepast caches opslaan en deze na de installatie van de nieuwe versie van C:Geo weer importeren.

"... weinig geheugen...": heeft uw mobiel te weinig werkgeheugen of te weinig interne opslag? Volgens mij kan u in C:Geo aangeven, dat u de data op de/een SD-kaart wilt opslaan.

Edited by Linkalovers

Share this post


Link to post
Share on other sites

Er zijn puzzels bij dat wanneer de checker groen is, de coördinaten ook aangepast worden. Ik ga ervanuit dat wanneer ik de app zou verwijderen en er opnieuw op zou zetten en inlog deze coördinaten er nog steeds aangepast in staan.
Ik heb ook puzzels opgelost waarbij dit niet zo gebeurd en daarbij heb ik de coördinaten handmatig aangepast op hun puzzelpagina. Door een speciaal programmaatje of zo te downloaden kun je die aangepaste coördinaten naar c:geo zenden. Wat ik me nu afvraag is of deze coördinaten bij herinstallatie ook nog zo staan of terug staan naar hun orginele coördinaten die door de CO zijn ingevoerd. 
Alle coördinaten die ik eventueel handmatig in de c:geo app heb ingevoerd die ben ik kwijt dat weet ik.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het is al een tijdje geleden dat ik c:geo heb gebruikt, maar zit er geen backup-functie in? Vroeger in elk geval wel.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Veel apps ( alle ? ) hebben GeoCaching.com ( = GC.com ) als databron. Dus data ( o.a. de coördinaten ) dat op GC.com staan, zou in deze apps geladen kunnen worden, mits ze daartoe toegang hebben.

Als u een coördinaat op GC.com veranderd ( het maakt niet uit of dit handmatig, via een checker of ander tool is ), dan 'moet' dit ook in C:Geo komen te staan ( of C:Geo heeft een interne bug/fout ).

Als u nu een coördinaat op GC.com aanpast, dan staat deze net aangepast coördinaat natuurlijk niet direct in C:Geo. Daarvoor moet u eerst een 'Refesh' in C:Geo uitvoeren, waardoor C:Geo de ( laatste ) gegevens opnieuw inleest vanaf GC.com.

Als er een aangepast coördinaat staat op GC.com, dan wordt die ook geladen in o.a. C:Geo ( en niet de door de CO opgegeven originele coördinaat ).


Maar.......u kan dit natuurlijk ook zelf testen:
- Zoek een cache met aangepast coördinaat op GC.com.
- Zoek deze cache in C:Geo en vergelijk de coördinaat.
- Verwijder de cache in C:Geo.
- Laad de cache opnieuw in C:Geo.
Is de coördinaat van de nieuw geladen cache de juiste ( is deze hetzelfde als die op GC.com )?


De caches die u alleen in C:Geo hebt aangepast, kan u in C:Geo exporteren ( = een backup maken ) en deze export later weer importeren, waardoor de data opnieuw in C:Geo beschikbaar is. Belangrijk is wel dat dit bestand niet verwijderd wordt, tijdens het verwijderen van C:Geo zelf.

 

 

Edited by Linkalovers

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb de app er af gegooid en opnieuw geïnstalleerd en inderdaad waren alleen de caches die ik handmatig in de app had gezet weer teruggezet naar hun fictieve coördinaat.
Dank jullie voor het meedenken, adviezen en tips

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...