Spring naar bijdragen

SG en SGN, samen verder of niet?


Peetee

Aanbevolen berichten

Een voorstel n.a.v. de andere draadjes:

 

Constaterende dat er grote verschillen in opvatting zijn over hoe onze hobby beoefend moet worden en hoe bijbehorende infrastructuur er uit zou moeten zien:

 

Is het zo onderhand niet veel beter dat de beide stromingen ieder huns weegs gaan en hun plannen verder doorontwikkelen en uitbouwen?

 

Ik ben ervan overtuigd geraakt dat men niet echt met elkaar wil samenwerken, enerzijds omdat de persoonlijke verschillen te groot zijn en anderszins (en dat vind ik veel belangrijker) omdat de ideeën over "hoe nu verder" hiervoor te ver uiteenlopen.

 

Laat ieder gaan voor zijn eigen ideeën: de een onder de vlag van SG en de ander onder die van SGN.

 

Wie daarbij wint? Iedereen. Want in die constructie komt iedereen aan zijn trekken, en beide kanten worden doorontwikkeld. Niet ten koste van elkaar, maar naast elkaar.

En de geocacher wint, want hij/zij kan kiezen. Hoe dat positief kan uitwerken hebben we gezien na het ontstaan van .nu. Beide sites hebben een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt.

En wie heeft er gewonnen? De cacher!

 

Want: een slimme cacher kiest niet, maar profiteert van beide!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

ReizenReizen

Ik denk ook dat van samenwerking geen sprake meer kan zijn na wat er allemaal gebeurd is. Het zou alleen maar mogelijk zijn als er zoveel bestuursleden van beide partijenen zouden opstappen dat je eigenlijk niet eens meer van een samenwerking kunt spreken maar van een complete nieuwe stichting. En dit zou natuurlijk nog slechter zijn en zou jammer zijn voor ons en voor alle mensen die zich ingezet hebben.

Conclusie is dan gewoon dat het voorstel van PeeTee in dit opzicht gewoon het beste is. Allebei lekker apart, niet meer energie verdoen in het bij elkaar willen komen. Laten beide stichtingen gewoon hun best doen voor dat waar ze voor staan en dat is voor het geocachen op zich en de geocacher.

 

GRTZ

 

Kruimeldief :lol:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

IK vind dat "niet willen samenwerken" een te negatieve insteek.

 

Voor wie het voorstel van Josef zonder vooroordelen op haar merities bekijkt zal zien dat het een heel eind in de richting komt. Waarbij zeer positief is dat er ruimte is voor alle mensen die bereid zijn er veel energie in te steken. Positief is ook dat die mensen zich op verschillende gebieden bijzonder onderscheiden en hun bijdrage's kunnen leveren. Gelukkig dat er ook t.b.v geocaching verschillende taken uit te voeren zijn die gerust naast elkaar uitgevoerd kunnen worden.

 

Jammer is dat er door het een en ander nu persoonlijke problemen zijn. Maar die hoeven geen belemmering te zijn voor het laatste voorstel van Jozef wat er ligt. Bestuur en activiteiten worden daarbij gescheiden evenals de juridische en financiele risico's. Elegant toch en haalbaar als een ieder de algemene doelstellingen laat preveleren boven de persoonlijke rancune's.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Als SG en SGN samen apart verder gaan/willen, zullen ze in de toekomst toch met elkaar te maken hebben. Immers, ze complementeren elkaar en vliegen elkaar weer in de haren op het moment dat ze beide hetzelfde nieuwe idee hebben om dit uit te werken.

En dan verliest de cachende medemens.

 

Beide opdoeken en opnieuw beginnen? Nee, tenzij beide partijen onprofessioneel lijnrecht tegenover elkaar blijven staan. Ik houd vertrouwen. Meestal tegen beter weten in, maar soms ook niet.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
  • Onlangs hier   0 leden

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...