Spring naar bijdragen

Welk type cache is dit?


Coop72

Aanbevolen berichten

Bij sommige caches worden vlak onder de naam coordinaten gegeven. Mij is niet altijd duidelijk waar deze voor staan. Bijvoorbeeld bij de cache 'Vlogens een oznrdeeok'

Er worden coordinaten gegeven voor het parkeren, en vervolgens de coordinaten voor de cacheplaats. Deze twee gegeven coordinaten wijken beide af van de coordinaten die onder de naam van de cache staan. Waar zijn die dan van?

Onder elke naam staan nl. van deze coordinaten.

bewerkt door Coop72
Link naar opmerking
Deel via andere websites

ReizenReizen

Het betreft hier een mysterie oftewel puzzelcache. De coördinaten bovenaan zijn slechts indicaties waar de cache ongeveer ligt.

Zo weet je of het enigszins de moeite loont om de puzzel op te lossen. Tevens is het voor de boekhouding van TB's prettig om de afgelegde afstand enigszins te laten overeenkomen met de daadwerkelijke afgelegde afstand.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Er zijn 3 soorten

 

Mystery (blauwe vraagteken) is uitgelegd. Het is bijna altijd een nietszeggende, gefingeerde coördinaat, daarbij de aanvulling dat je er zo goed als altijd van uit kunt gaan dat de cache ligt binnen 3.2 kilometer van de coördinaten die bovenaan de Cachepagina staat. Zo goed als altijd omdat dit de regel is bij geocaching.com. Zo goed als altijd omdat het een keer kan voorkomen dat de reviewer er mee instemt dat de cache iets verder weg ligt. Soms wordt je "belazerd" door de cachemaker en blijkt dat bewuste coördinaten van de parkeerplaats zijn en soms zels "stiekem" van de geocache. Maar als je er vanuit gaat dat de werkelijke cache dus binnen 3.2 kilometer van deze coördinaten ligt, dan zit je voor 99,9% goed.

 

Multi (gele doos). Coördinaten bovenaan de cachepagina zijn de coördinaten van de parkeerplaats/start van de geocache(route).

 

Traditional (groene doos) Coördinaten bovenaan de cachepagina zijn ALTIJD de coördinaten de werkelijke, fysieke geocache.

 

Dan heb je nog een Letterbox Hybride, dat zou iedere cachetype kunnen zijn met die verschil, er zit een unieke stempel met stempelkussen in de geocache en de bedoeling is dat als je zo'n Letterbox Hybride vindt, je met die stempel in jouw logboekje stempelt en dat jij je eigen meegebrachte stempelafdruk in het logboekje achterlaat bij de gevonden Letterbox Hybride. Dit is dus een cachetype voor verzamelaars van unieke stempelafdrukken.

 

Een letterbox Hybride is niet een cache die men zonder GPSr kan oplossen. Dat geldt voor iedere Geocache, maar de verwarring bij een Letterbox Hybride is vaak dat men denkt dat dit een cache moet zijn die je navigatieboompjes en dergelijk moet kunnen vinden.

 

Een geocache, wat voor type dan ook, mag alleen maar gevonden kunnen worden met behulp van coördinaten ingevoerd in een GPSr. Als men dus de GPSr per ongeluk thuislaat, zou men geen enkele geocache mogen "kunnen" vinden.

 

Een Eventcache is een event. Een event is een samenscholing van een aantal geocachers op een bepaalde datum en tijdstip en dan is het de bedoeling dat je eens lekker gaat bomen over het geocachen. Als je aanwezig bent geweest mag je zo'n eventcache loggen ala Attended, hetzelfde principe als loggen als Found it als je een geocache hebt gevonden.

 

Een geocache kun je alleen als gevonden loggen als je ook daadwerkelijk de geocache hebt gevonden en dus de logrol of het logboekje hebt ingevuld. Een vermoedelijke cacheplek loggen als gevonden omdat je de moeite hebt genomen de cache te zoeken, de reis hebt afgelegd, de bezine hebt betaald, de eigenaar zegt van toe maar, of omdat de cache zonder jouw schuld gewoon verdwenen is, je een leeg gat hebt gevonden enz enz, is in principe te belachelijk voor woorden maar wordt helaas gedaan. Alles voor dat ene puntje erbij alsof het belangrijkste van het geocachen het verzamelen van puntjes is. Zulke mensen belazeren zichzelf. Helaas groeit deze groep zielepieten.

 

Immers, wat je niet gevonden hebt kun je ook niet loggen als gevonden. Of de schuld ligt bij jezelf omdat je niet goed zoekt, of de schuld ligt bij eend erde omdat die de geocace geript heeft, doet er niet toe. Logrol/logboekje niet ingevuld? Not found.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Alles voor dat ene puntje erbij alsof het belangrijkste van het geocachen het verzamelen van puntjes is. Zulke mensen belazeren zichzelf. Helaas groeit deze groep zielepieten.
Kruimel, een duidelijke uitleg, maar moet dit bovenstaande stukje nu echt? Heeft niets met de vraag van de vraagsteller te maken, maar is zeker een stukje persoonlijke frustratie. Jammer!
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Alles voor dat ene puntje erbij alsof het belangrijkste van het geocachen het verzamelen van puntjes is. Zulke mensen belazeren zichzelf. Helaas groeit deze groep zielepieten.
Kruimel, een duidelijke uitleg, maar moet dit bovenstaande stukje nu echt? Heeft niets met de vraag van de vraagsteller te maken, maar is zeker een stukje persoonlijke frustratie. Jammer!

 

Tsja, frustratie, wellicht een beetje denk ik. Van de andere kant, loggen op internet zonder in het logboekje gelogd te hebben, is zondigen tegen de belangrijkste regel van geocaching...

Ik zelf heb op een cache van mij recentelijk 2 founds, terwijl de cache weg is/was. Ik zou zelf geen found gelogd hebben, maar als de cachers daar gelukkig van worden..... Voor mij is het belangrijker dat ze een leuke wandeling gehad hebben.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
  • Onlangs hier   0 leden

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...