Spring naar bijdragen

Team Helmpies

Leden
 • Aantal bijdragen

  122
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door Team Helmpies geplaatst

 1. Dank! Dit is precies wat ik nodig heb. Is er ook een manier om dit op te slaan? of moet ik dit steeds opnieuw intypen?
 2. Dit doe ik nu ook, mede naar aanleiding van het draadje dat jij noemt. Het verversen van de caches werkt prima om de personal notes te importeren. Alleen wil ik graag in GSAK filteren waar ik wel notes en geen corrected coordinates heb, en andersom. Als een soort van dubbele check. Dit doe ik nu door een filter te zetten op de caches met corrected coordinates, en te sorteren op de personal notes, maar ik filter liever op de personal notes. Enne... ook ik sta best nog weleens op de verkeerde plek, als ik per ongeluk de originele coördinaten als corrected gesaved heb... Wellcht weet iemand hoe ik een custom filter kan maken? ik heb al een beetje gesnuffeld op het GSAK-forum, maar kan daar ook geen antwoord vinden op bovenstaande. Ik zal toch niet de enige zijn die dit wil?
 3. Deze ken ik, dit gaat over de user notes die in GSAK zijn ingevoerd. Hiermee kan ik echter niet de personal notes die ik op de site van GC.com heb ingevoerd filteren. Deze komen in GSAK in een andere kolom te staan, namelijk de eerder genoemde Geocaching.com Note.
 4. Als ik de caches refresh komen de personal notes bij mij netjes binnen in de kolom "Geocaching.com Note" . Weet iemand hoe ik kan filteren op deze kolom? Ik wil graag filteren op leeg of gevuld.
 5. ik heb dit probleem ook wanneer ik wissel tussen verschillende pc's. Maar ik heb dit probleem NIET altijd en dat is het bizarre aan het probleem... Ik heb dit probleem ook, maar niet als ik tussen verschillende PC's wissel. Volgens mijn eigen theorie speelt het vooral als er gepland onderhoud geweest is bij GC.com. Iemand die deze ervaring deelt?
 6. Team Helmpies

  Schedel

  Voor een nieuwe De-fam Multi? Leuk!!!
 7. Hoi, Soms willen (en kunnen)wij niet al te ver lopen als wij een dagje gaan cachen. Meestal zet ik van tevoren een route uit met een aantal caches waarvan ik denk (of lees) dat het leuke oppikkers zijn. Tegenwoordig check ik ook vaak met Google streetview of dit het geval is. Mijn stelregel daarbij is dan: Als de auto'tjes van Streetview de straat in kunnen rijden, zal ik het ook wel mogen. Het is dan waarschijnlijk geen Eigen Weg, fietspad, of alleen voor vergunninghouders. Wellicht ten overvloede: als dit onderweg wel het geval blijkt te zijn dan gaan we òf lopen, of we gaan naar de volgende cache! Mijn vraag aan jullie is nu: Klopt dit uitgangspunt, of hebben jullie er ervaring mee dat er wegen op Streetview staan die niet voor al het autoverkeer bestemd zijn?
 8. Wat wil je precies zien? De caches die je zelf nog niet gevonden hebt, of de caches waarvoor jij (of iemand anders?) een "not found" hebt gelogd? Daar kan het verschil in zitten.
 9. Team Helmpies

  Oprolbare Infuushouder

  Niks mannending... Hij staat al drie jaar bovenaan mijn verlanglijstje voor moederdag, maar tot op heden is het de heren nog niet gelukt er één voor me op de kop te tikken!
 10. Team Helmpies

  Batterijen

  Hier nog een slechte ervaring: Varta batterijen 2700Mh. (o.a. te koop bij Dixons en Dynabite) Ik heb er een acht, en zes hiervan lopen heel snel leeg. Als je ze niet gebruikt bijna nog sneller dan wanneer je ze wel gebruikt!
 11. Wij hebben een cache van onze zoon voor de deur liggen, en een tijdje geleden heb ik die eens 'opgeruimd'. (gripzak vernieuwd, logboekje lekker zitten lezen, je kent dat wel) En wat denk je dat iemand als goodie had achtergelaten? Een (gebruikte) ladyshave! Dat verzin je toch niet? Stop dan niets terug... Ik heb nog even gekeken of het echt geen rare TB was, daar had ik de humor zeker wel van ingezien. Maar dit ding ging dus wel linea recta de vuilnisbak in. Bah!
 12. Misschien een aparte topic openen? The Game en de plek waar je die sleutels gevonden hebt liggen nou niet echt op fietsafstand...
 13. Eehhh... Voor de digibeet met een Nederlandse IE... Ik heb zowel thuis als op het werk hetzelfde probleem. Hoe heet het in het Nederlands, en/of waar kan ik dit vinkje vinden? Om nu in dit tabje willekeurige functies uit te zetten, vind ik toch wat link!
 14. GC1TJDX 33 1/3 toeren Deze is ook leuk voor een lunchpauze! Altijd wel iemand die er een paar weet... enne... heel veel puzzels waarvan de naam begint met [OFZE]
 15. Hier heb ik ook weleens over gedacht, maar ik weet niet of alle makers hier zo blij mee zijn... Enne... waar ik geen computer voor nodig heb, heeft een ander misschien heel veel baat bij Google... Dat waren mijn aarzelingen om dit op te starten!
 16. Voor de vakantie heb ik dmv 5 pocket queries alle mysteries in Nederland in GSAK geladen, en in de titels gezocht op Sudoku, kakuro, Japanse puzzel, logigram en wat ik nog meer kon verzinnen. Je kunt zo ook heel makkelijk de listings doorbladeren, en er nog wat andere uit pikken. Zo heb ik mijn eigen puzzelboekje samengesteld, en bij thuiskomst had ik er door heel Nederland een boel coordinaten bij !
 17. Team Helmpies

  Cache Filter

  Als je 'filter out finds' hebt gedaan, zie je rechts boven de functie 'map it' staan. Dan krijg je de kaart en kun je uitzoomen. Rechtsboven kun je alle cache types die je niet wilt zien uitschakelen. Wat je ook kunt doen is een pocket querie maken van cache-types die je leuk vindt. Deze hoef je niet per se te downloaden naar bijv. GSAK (wel handig!) maar via de preview-functie kun je ze ook prima bekijken. En wat ik zelf altijd heel handig vind: maak voor jezelf een bookmark met caches die je leuk vindt om te doen in een bepaalde regio (heel makkelijk te vullen via de eerste optie (map it) die ik noemde. Deze kun je via een pocket querie weer downloaden naar je GPSr. (afhankelijk van de mogelijkheden) Enne... je kunt natuurlijk altijd de caches die je toch niet wilt doen (tijdelijk) op je ignore lijst zetten! Hopelijk helpt dit je om de mooiste caches 'eruit te pikken'!
 18. Een paar weken terug vond ik een TB in de vorm van een logboekje. (TB2769X) Toen ik het thuis doorlas, bleek dat een aantal loggers gedacht moeten hebben dat dit HET logboekje van de cache was. Lijkt me wel vervelend als je dan een mail krijgt dat je log verwijderd wordt...
 19. Onze zoon is een jaar nadat wij met het gezin zijn gaan cachen, begonnen met zijn eigen account. Hij heeft dus een groot aantal Multi's e.d. wel gelopen, maar nog niet onder zijn eigen naam gelogd. Vorige week kwamen we toevallig langs een plaats waar zo'n cache lag. "Mam", wil je even stoppen met de auto, dan kan ik deze nog even loggen. Prima dus, wij samen de struiken in, en toen bleek dat het logboekje uit de cache verdwenen was Normaal zou je een papieren Listing bij je hebben met zo'n multi, en dit met je naam erop kunnen achterlaten, maar die hadden we natuurlijk niet. Gelukkig had ik nog een oud visitekaartje in mijn handtas zitten, en daar heeft hij toen zijn naam maar op gezet. Dit heeft hij ook allemaal in zijn log vermeld. Als we geen stukje papier hadden kunnen vinden, had hij hem ook niet gelogd en waren we een andere keer terug gekomen. Daar zijn we allebei best rechtlijnig in. Het valt mij steeds vaker op dat mensen op internet loggen met "ik was mijn pen vergeten, dus niets opgeschreven." Ben ik dan de enige onhandig persoon die 700 meter terug naar de auto loopt om haar pen te halen en zo toch een (verdiend) puntje te kunnen scoren?
 20. Zo’n vijf jaar geleden een keer bij de Scouting waar ik bestuurslid was gehoord over ‘een soort van schatzoeken via internet’ en dat er bij ons in het bos en in de buurt ook van die schatten verstopt zouden liggen. Tijdens de uitzending van Spijkerman riep ik dan ook: Hee, daar heb ik vaker van gehoord! Dat lijkt me leuk! Een paar maanden later had onze Scoutinggroep een stel GPS-en aangeschaft, en kon ik er één lenen voor een weekeinde om uit te proberen. De nachten ervoor niet geslapen van de spanning, hoe zou het werken, en zouden we de schat vinden? De nachten na onze eerste Found niet geslapen want ik wilde er nog veel meer vinden. Het volgende weekeinde hebben we onze eerste GPS aangeschaft en het virus heeft ons (mij) na drie jaar nog onverminderd in zijn greep. Al moet ik zeggen dat de overige gezinsleden af en toe wat cache-moe dreigen te worden, maar dan hou ik me even gedeist of ga alleen. Begin volgend jaar gaan de mannen van het gezin een weekeinde met elkaar weg, en ik vind het prima, op voorwaarde dat ik de GPS mag. Dat zegt genoeg toch?
 21. Bedankt! Ik ga ermee aan de slag.
 22. Ik kan zo snel niets op het forum vinden, dus daarom maar even zelf dit draadje gestart. Ik heb de volgende vraag: Als ik een PQ maak van een bookmark, kan ik kiezen of deze eenmaal of vaker draait. Als ik deze PQ wekelijks draai, heb ik dan de actuele inhoud van deze bookmark, of de oorspronkelijke inhoud. Toegegeven: Ik kan het zelf uitproberen, en dan weet ik het over een paar dagen ook, maar misschien is er iemand die hier ervaring mee heeft? Concrete achtergrond van mijn vraag: Ik wil wel alle tradi's in mijn GPS, maar alleen kort Multi's. Die wil ik dus zelf uitzoeken. Nu laad ik alles in GSAK en verwijder ik handmatig de regels die ik niet in mijn GPS wil hebben, maar eigenlijk wil ik veel liever direct een selecte groep caches uploaden naar GSAK. (Maar wel wekelijks een actuele status...) Op die manier hoop ik een goede mix te kunnen maken van geplande lange Multi's en ad-hoc caches die we na die lange Multi ook nog kunnen doen als we zin hebben...
 23. Team Helmpies

  Not Found

  Wij loggen alleen een Not Found als we er zeker van waren dat we zelf goed gezocht hebben. Ook bij ons is dat meestal niet de garantie dat de cache ook inderdaad weg is. Tijdens onze vakantie hebben we op één dag drie Not Founds gelogd, van caches die door veel anderen (toeristen) ook niet snel gevonden waren. Van één van de caches waren in de tien logs voor en na ons zeker 40% Not Found, en daar tussendoor dus ook een heel aantal Founds. Zou ik als cacher op vakantie heel prettig vinden om als extra indicatie van een moeilijkheidsgraad te hebben. (Twee of drie sterren is in het buitenland vaak iets heel anders dan bij ons...) Wij hebben dit in onze logjes ook onze "Not Found Day" genoemd. Verder zie ik deze logjes, zoals alle logjes, ook een beetje als een reisverslag van onze cache avonturen. Ik geef wel altijd enige toelichting op onze zoekpogingen. Natuurlijk met de nodige zelfspot en zonder al te veel details van de plek. Maar als íe in de buurt is, en we gaan snel weer terug om te zoeken, dan log ik meestal niet, maar zet ik hem in mijn eigen Not Found Yet Bookmark list...
 24. Team Helmpies

  GPSr voor op de motor

  Allemaal bedankt voor jullie antwoord, we hebben inmiddels een Oregon 400t besteld in Engeland en wachten af wanneer hij bezorgd wordt. Voor het prijsverschil kopen we de Topo NL kaart, en zo hopen we ‘the best of both worlds’ in huis te hebben.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...