Spring naar bijdragen

Krijgertjes

Leden
 • Aantal bijdragen

  92
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door Krijgertjes geplaatst

 1. Is het soms een mystery map? Op N 52.25319 E006.54502 (weiland in Markelo) staat het vlaggetje van een cacher uit Tilligte. Ik ga liever caches zoeken!
 2. Of de foto's plaatsen met tekst eronder. Misschien een overwegeing t.b.v. paperless cachers.
 3. Als ik het goed heb gaat het mis met de foto van Sint-Anna. Daar specificeer je breedte en hoogte terwijl je dat bij de eerste foto niet doet.Misschien zit hier ergens het probleem. d.w.z. gespecificeerde bredte en/of echte breedte van de foto.
 4. Je kunt in GSAK ook de PQ rechtstreeks van Groundspeak ophalen en imprteren. Dan kun je ook 1000 caches per PQ downloaden. Verder wil Windows 10 kennelijk de PQ ergens mee openen. Dat zou dus met GSAK moeten gebeuren.
 5. Klopt. 28km2 om te carotten. Klopt niet. Zie post#13 en post #10
 6. Krijgertjes

  Fiets Rondjes

  Multi Task ronde bij Neede
 7. Krijgertjes

  Fiets Rondjes

  GC38YKK Fietsen vanuit Ermelo Hessen- en Koningswegen GC3526A Fietsen vanuit Ermelo Veluwse Bostocht GC3528T Fietsen vanuit Ermelo Door 3 steden GC3526M Fietsen vanuit Ermelo Heidetocht GC38YKP Fietsen vanuit Ermelo archeologische parels GC38YKJ Fietsen vanuit Ermelo Oorlogsmonumenten GC3528P Fietsen vanuit Ermelo Langs water GC35290 Fietsen vanuit Ermelo Schaapskooientocht GC35274 Fietsen vanuit Ermelo Landgoederentocht GC3526T Fietsen vanuit Ermelo Molentocht --- GCTA62 Zwerfkeien (Fiets) Cache GC18C0H Fietscache - De Wilpsche Klei
 8. Met een smartphone kan net zo goed in het buitenland gecached worden, daar is zeker geen internet voor nodig. Blijft een kwestie van wel apparaat heb je, wat wens je en wat wil je eraan uitgeven.
 9. De afstand wordt inderdaad hemelsbreed gemeten. Vergelijken van afstanden tussen bestaande caches gaat wel eens mank: a. De reviewer kent niet alle punten van alle (vooral oude) caches. b. Punten van (vooral mysterie/multie) caches kunnen veranderd zijn zonder dat de reviewer dat weet.
 10. Niet specifiek voor kinderen maar wel leuke caches: De Dodezee-rollen, Groot Brunink, De drie wijzen in Enschede Oost en Het Hulsbeek 2 Heidevelden. Veel plezier.
 11. Je krijgt toch een mailtje? Ik wel in ieder geval toen er zojuist een coin uit mijn cache meegenomen werd. De cache owner krijgt alleen logs van caches. De TB owner krijgt de logs van de TB. De cache owner krijgt dus geen bericht als de TB uit een cache gehaald wordt. Wel als de TB gedropt wordt omdat dat alleen maar met een found/visited log kan. En als je als cache owner een bericht hebt gekregen omdat een TB uit een cache gehaald is, dan ben ik wel erg benieuwd naar dat bericht.
 12. TB's en/of coins in zo'n geval natuurlijk niet grabben maar retrieven
 13. Krijgertjes

  Geochecker

  Er zijn verschillende checkers. Bij de ene moet je inderdaad twee moeilijk leesbare woorden intypen, bij een andere een duidelijk leesbaar getal van 5 cijfers. De keuze van de checker heeft de CO gemaakt, misschien daar te rade gaan?
 14. Kruispeilen is niet echt moeilijk. Neem een voldoende (maar niet te grote) afstand, 1 a 2 km. Peil hiermee vanaf WP1 (noem de peiling WP1P) en vanaf WP2 (peiling is WP2P). Maak nu de route WP1 - WP1P - WP2P - WP2 en zoek de kruising op. Route WP1 - WP1P - WP2 - WP2P kan ook maar dan is de kruising in de praktijk minder gemakkelijk te vinden. Succes, Krijgertjes.
 15. Krijgertjes

  Uitleg In Cache?

  Een cache van mij is tweemaal gevonden door niet-cachers. Netjes gelogd en weer teruggestopt zoals op de stashnote staat. Ik heb natuurlijk geen idee wat er anders gebeurd zou zijn. Het kan dus helpen.
 16. Lijkt me een slecht idee. Voor zover ik weet worden HH's oogluikend toegestaan zolang ze behandeld worden als bedoeld. Maar worden ze gearchiveerd als ze voortdurend op events gelogd worden. Groeten, Krijgertjes.
 17. Bij Garmin POI export krijg je verschillende exports: Mystery voor niet-opgeloste mystery caches en Mystery Solved voor opgeloste mystery caches. Misschien een idee om de Mystery.csv niet te laden. Overigens kun je er ook versvhillende icoontjes voor laden. Groeten, Krijgertjes.
 18. Optimist!. Eventjes bij één van mijn eigen caches gekeken en de afwijking was daar éénmaal 110 meter maar ook 20, 60 en 80 meter kwamen voor. De frase "meer dan 100 meter" is hier eerder van toepassing.
 19. Krijgertjes

  Additional Waypoints

  De additional waypoints (en ook de eindlokatie) zijn (volgens mij) in eerste instantie bedoeld voor de reviewer. Die kan dan de route en eindlokatie van multi en mystery caches controleren. Als legger kun je ervoor kiezen deze openbaar te maken, alleen de coördinaten te verbergen of helemaal te verbergen. Bij de additional waypoints kun je als legger ook een geschikte parkeerplaats aangeven. Klopt helemaal. Maar denk eraan dat bij een multi de coördinaten bovenaan de cachepagina ook meteen de parkeerplaats markeren. Dan is het dus niet nodig om nog eens een extra Additional Waypoint te maken voor de parkeerplaats. Het coördinaat bovenaan de cachepagina hoeft bij multi's niet de parkeerplaats te zijn. Er zijn meerdere caches waarbij dat coördinaat het eerste WP is. En ik ken ook een cache waarbij dat coördinaat helemaal niets met de route te maken heeft, behalve dan dat het in de buurt ligt.
 20. Krijgertjes

  Additional Waypoints

  De additional waypoints (en ook de eindlokatie) zijn (volgens mij) in eerste instantie bedoeld voor de reviewer. Die kan dan de route en eindlokatie van multi en mystery caches controleren. Als legger kun je ervoor kiezen deze openbaar te maken, alleen de coördinaten te verbergen of helemaal te verbergen. Bij de additional waypoints kun je als legger ook een geschikte parkeerplaats aangeven.
 21. Als je geen premium member bent kun je de listing van member only caches niet lezen, althans dat is de bedoeling. Er schijnt een mobile toepassing te zijn die member only caches wel toont. En als je de listing niet kunt lezen, dan de loggingen (waaronder je eigen) ook niet. Bij het loggen van een cache wordt overigens niet op premium membership gecontroleerd. En loggingen blijven bestaan, of je nu premium member bent of niet.
 22. Krijgertjes

  Fotos Plaatsen

  Dat gaat in drie stappen: 1. Foto's uploaden. 2. In de html tekstbeschrijving de juiste link maken. 3. Foto verwijderen. Als je de foto's op een andere server zet, dan hoef je alleen de link in de html tekstbeschrijving te maken. Een voordeel hiervan is dat je zelf de resolutie kunt bepalen.
 23. Dan krijg je dus de statistieken van .nl en die lopen iets achter.
 24. Nee, 1! PN Gelukkig, dan werkt dat in elk geval goed.
 25. Dat ligt vast aan ons. Waardeloos viermaal gelopen. En ook nog vier Geo d' Ors??? Waardeloos is dat.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...