Spring naar bijdragen

Onwaarschijnlijk

Leden
  • Aantal bijdragen

    31
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door Onwaarschijnlijk geplaatst

  1. Onwaarschijnlijke verschijning deze urban1tiger :-D

    groeten polmSke

  2. Ik heb het werkend op een MacBook met Parallels in 2GB RAM. Werkt prima. Snel en betrouwbaar. Bijna geen verschil te merken met Windows op een pc eigenlijk. Met 1GB is het wat lastig. Het enige nadeel is dat je niet je tracks direct naar Google Earth kunt exporteren omdat je dan de Google Earth van Windows in je virtuale machine moet gebruiken en daar begin ik niet aan. Tracks saven als GPX en openen in je Mac met GE kan natuurlijk wel. Het is wat carambalig dat het zo moet maar aan de andere kant ziet die taakbalk van Windows op je Mac er wel leuk uit, helemaal als je 'm naar je dock minimized Het geeft je het gevoel dat je Windows te slim af bent met je Mac en het werkt ook nog goed, ook voor andere dingen die absoluut XP nodig hebben.
  3. Ik hoorde eind 2000 voor het eerst van Geocaching omdat ik voor mijn werk veel met gps bezig ben en er ook op internet actief naar surfde. Dat verhaal van die Amerikaan die na het uitschakelen van de selective availability een kistje verstopte vond ik geweldig. Helemaal omdat in die tijd gps-en nog batterijslurpers waren en het wel voorkwam dat er batterijen in een cache gestopt werden voor de volgende. Ik ben toen een paar dagen Amsterdam gaan afzoeken op zoek naar een geschikte plaats voor een cache. Mijn eerste legde ik in het Vondelpark, mijn tweede daar vlak bij en mijn derde onder een brug. Dat leek me wel een veilige plek en ik had een bootje. Wist ik veel dat het zo druk zou worden bij die caches. De gps om het waypoint te meten leende ik uit de uitrusting van een vliegtuig. Vervolgens ben ik een zes jaar alleen maar van de logjes van mijn caches gaan zitten genieten en heb twee van die caches ook onderhouden. De derde zat ik een omgevallen boom die we als feestplek in het Vondelpark gebruikten maar die is helaas weggerenoveerd. In 2006 heb ik mezelf mijn eerste gps kado gegeven. "Nodig voor werk". Altijd een goed excuus. Een paar maanden later deze zwart-wit legend weer verkocht en een mooie legend Cx gekocht. Tot nu toe 121 founds in 1 jaar of zo. Maar dus eigenlijk 121 founds in 7 jaar Dankzij cachen kom ik nu op veel leuke plekjes, ontmoet ik af en toe cachers en heb ik bovendien een richting voor mijn weekend-uitstapjes.
  4. We kunnen natuurlijk ook gewoon naar IRC gaan.
  5. En Onwaarschijnlijk heeft het al eens ter sprake gebracht in een ander draadje over de eerste cache En daarin zegt hij ook het volgende: Discussie gesloten dus Haha heel graag zelfs. Maar ik kwam deze tegen als "definitieve antwoord" dus daar wil dan graag ook wel even mijn "Definitieve" antwoord op geven. Kunnen we nu allemaal weer vriendjes worden en ophouden met het virtueel affikken van mijn cache?
  6. Ja dat is ook wel zo. Ik heb een hele tijd niet moeilijk gedaan over de claim van First dutch maar ik zie steeds vaker allerlei flauwe opmerkingen over caches die spontaan in de fik vliegen. Dat soort opmerkingen worden versterkt door de nogal boute claims hierboven. Bovendien wil ik gewoon graag mijn kant van het verhaal vertellen want het zit me wel degelijk dwars dat het eindoordeel al heel lang geleden was dat ik ik de boel bedonderd heb. Ik zie het meer als een misverstand dat ik graag in de wereld hou omdat dat misschien wel leuker is zelfs.
  7. Er wordt nu gereageerd in een draadje waarvan de laatst post stamt uit October 10 2002. Tsja ik kwam onlangs pas op het forum. Daarom vind ik het des te carambaliger om te zien wat er al die tijd gestaan heeft, ook in andere threads.
  8. Jullie vergeten 1 ding. De datum van de plaatsing en de dag van de aanmelding hoeven niet hetzelfde te zijn. De reden dat ik nu alsnog reageer is heel eenvoudig: Ik heb ooit met al mijn goede bedoelingen een cache geplaatst waar ik heel trots op ben. Dan is het niet leuk om op het moment dat ik mij jaren later op het forum aanmeld erachter te komen dat ik al die tijd al met algemene overeenstemming ben aangewezen als manipulator zonder dat iemand mij ooit iets gevraagd heeft. Ook mijn cache is meteen na dat Intermediair artikel geplaatst. Ik had inderdtijd beschikking over veel vrije tijd en een luchtvaart GPS en heb ontzettend veel haast en moeite gemaakt om een goede plek voor een cache midden in de stad te vinden. Toen dat gelukt was heb ik eerst mijn cache geplaatst zodat ik zeker wist dat het gelukt was en daarna heb ik de GPS geleend uit het vliegtuig om het waypoint te meten. Echt zo simpel is het. De datum die ik op de site heb ingevuld is de datum dat ik mijn cache heb neergezet. En is het eigenlijk wel zo dat First dutch al lang en breed online stond voordat ik online kwam? Volgens mij klopt dat niet. Ik heb geen dagen gewacht met het online zetten. Mijn cache kwam ongeveer tegelijk met First dutch online en hoewel ik niet meer weet wie er eerst online stond was het verschil zeker niet groot. Dit wordt wel beweerd maar dat is ook niet meer te controleren. Je kunt het met elkaar oneens zijn over het feit dat een cache telt vanaf de datum dat hij actief werd op de site of vanaf de datum dat hij is neergezet.
  9. Onwaarschijnlijk

    Fietssteun

    O kijk dat kan ook. Simp-pel Ik vond het wel mooi om het zonder tie wrappies en zo te doen, staat wat toffer. Bovendien kan ik dan als ik ergens ben gewoon klik doen en zit er alleen nog een lampbeugeltje.
  10. Onwaarschijnlijk

    Fietssteun

    Ja ga ik wel doen, ik heb alleen wat getest in Amsterdam en weinig gehobbeld. Was klaar voor ongeveer €15.
  11. Onwaarschijnlijk

    Fietssteun

    ik heb vandaag een fietssteun voor mijn Legend gemaakt omdat ik geen €25 wil uitgeven voor een steun die misschien mijn batterijafdichting kapotmaakt. Hier volgen wat plaatjes: 1. Neen een HEMA lampje en sloop het clipje van de achterkant af. http://static.flickr.com/55/115402507_4b271704ab_m.jpg 2. Neem een universele GSM houder en schroef daar het clipje op. Beetje lijm ertussen tegen verdraaien. http://static.flickr.com/39/115402509_4aa7ae03ea_o.jpg http://static.flickr.com/41/115404234_6670db215a_o.jpg 3. De andere helft van het clipje 90 draaien met een beugeltje http://static.flickr.com/34/115402510_519636c181_o.jpg http://static.flickr.com/42/115402512_9101eb750b_o.jpg 4. Klaar! Rijdt prima, geeft goede ontvangst.
  12. in deze thread http://forum.geocaching.nl/index.php?s...&hl=first+dutch zegt geoman dat first dutch de eerste is omdat ik later aangemeld ben op de site. Anderen noemen dat nu een truucje, dat vind ik niet zo leuk. Ik heb Urban1 geplaatst, een paar dagen later aangemeld en zag toen dat de eerste cache inmiddels geclaimd werd door first dutch. Mijn cache stond er toen al vanaf de datum waarop ik 'm heb aangemeld. Urban1 was eerst. Ik heb geen valse datum ingevuld, 21 jan is de datum waarop ik Urban1 plaatste. ===Edit=== Vrienden, Even een kleine edit. Ik stel voor om het weer gewoon in het midden te laten net als vroeger. Laat het mysterie maar voortbestaan. Onwaarschijnlijk ======/edit=========
  13. Inderdaad Rode lantaarn. Knap van je btw. Maar ik blijf wel bij mijn datum. Ik beschouw het plaatsen van mijn cache als startdatum en niet het publiceren op de site.
  14. Nou ik dus. Ik weet zeker dat mijn datum klopt, wanneer de cache ook gepubliceerd is. Met mijn plaatsingsdatum ben ik erg zorgvuldig geweest om zeker te weten dat ik de eerste was. Met de website heb ik in het begin wat moeite gehad. First Dutch suggereert het wel met zijn naam maar hij is het niet. Dat weet ik al vanaf het begin.
  15. Hallo rhgs tnx Ja ik zag natuurlijk meteen dat First Dutch de eerste claimt te zijn terwijl ik het was in het park. Ik heb er maar niks van gezegd want ik wilde juist een beetje geheimzinnig blijven. Ik heb indertijd ontzettend veel haast gemaakt om de eerste te kunnen zijn en dan ook nog midden in de stad natuurlijk. Een geschikte plek is onwaarschijnlijk moeilijk te vinden. Het is al weer een paar jaar geleden dus lastig te controleren maar ik weet wel heel zeker dat ik niet over de werkelijke plaatsingsdatum heb gejokt. Het verschijnen on-line staat daar los van, dat is iets digitaals, de cache is in de echte wereld geplaatst. Mazzel
  16. Hallo, Ik zie dat er wat verwarring bestaat over mijn cache. Eigenlijk heb ik nooit de moeite genomen om in dit forum te komen omdat ik graag een beetje undercover wilde blijven. Kijken naar de log entries en af en toe in de cache zelf is voor mij de lol ervan. Anyway, over de datum. Ik kan met de hand op mijn hart beloven dat de datum die bij mijn cache staat de juiste is. Ik heb de beschrijving van de cache verschillende keren ge-edit maar de datum is echt. Ik weet dat first dutch de eerste claimt te zijn maar die was er gewoon nog niet toen ik mijn cache plaatste. Daarom had ik ook geen reden een valse datum op te geven. Kan dat eigenlijk wel? De cache is inderdaad ook weleens door een behulpzame cacher op mijn verzoek herplaatst omdat ik geen tijd had. Daarvoor dank. Sinds een paar weken heb ik weer een GPS en ben ik zelf aan het cachen gegaan. Erg leuk. Maar dat weten jullie natuurlijk allemaal al lang Groeten, Omwaarschijnlijk
×
×
  • Nieuwe aanmaken...