Spring naar bijdragen

Krix

Leden
  • Aantal bijdragen

    71
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door Krix geplaatst

  1. Mijn nickname komt van een computerspel waar je je naam moet invullen in de highscore lijst. Om onderscheid te maken tussen verschillende entries, veranderde ik telkens een letter in mijn voornaam (Chris). Op een gegeven moment werd dit Krix. Ik ben trouwens erg benieuwd naar de nickname-afkomst van Zenz. Spreek je het uit als 'zens' of als 'zet-en-zet'? En waar komt het vandaan? Zenz, can you give us a clue?
  2. Thanx! Ik sta weer op 100. Enne Megaheks, excuses voor de valse beschuldiging. :butbut:
  3. Waaaat??? Megaheks steelt gevonden caches van mij?? Het moet niet veel gekker worden...
  4. En ik mis een cache bij Dan Miller! 99 i.p.v. 100! Lijkt me nogal een verschil.
  5. Ook ik wil mijn felicitaties en steun toezeggen en hoop dat het oprichten van de stichting 'verbroederlijk' gaat werken i.p.v. polariserend.
  6. Ha, ha, lijkt me een mooi thema voor de komende Jongerendag. Professor L, was het serieus dat verzoek van de EO? Als je nog mensen zoekt om de stand te bemannen...
  7. Ik sluit mezelf helemaal aan bij wat Zenz drie berichten hierboven schreef. Niet alleen noem ik mezelf ook Christen (WAAAT Krix ook al??? ), maar ook de manier waarop hij ermee omgaat en dat onder woorden brengt spreekt me aan. Ik denk dat geocaching een tijdverdrijf wat, ondanks dat het high tech en indvidueel lijkt, een persoonlijk element heeft. De maker van een cache legt, als het goed is, iets van zichzelf erin. Ook in de logs, fora, e-mails, goodies in een cache, leer je anderen kennen. Dat je de ander leert kennen met zijn/haar normen en waarden is niet iets waar we bang voor moeten zijn, denk ik.
  8. He Aquosus, Je hebt 'mijn' avatar... Check Avatars in use. Zou je het erg vinden om een andere uit te kiezen?
  9. Ik ook niet. En gecombineerd met het verhaal van Zenz: Waarom blijft het aantal found niet gewoon statisch? Dat betekent dan dat het getal op het moment van vinden van de cache het aantal gevonden caches van de cacher op dat moment aangeeft. De logpagina hoeft dan niet telkens opnieuw gegenereerd te worden en het getal geeft extra informatie die we voorheen nog niet hadden.
  10. Nee, dat klopt! Het kan zijn dat je 'nederland totaal' niet helemaal klopt omdat er nieuwe caches zijn die nog niet zijn ingelezen door zijn systeem. Dit kun je checken door op je naam te klikken, als er caches bijstaan die geen locatie hebben is dit het geval. Je kunt handmatig een opdracht geven om die caches in te laten lezen: hier Dan zou die binnen een paar minuten toegevoegd moeten zijn aan je totaal. Overigens heb ik het idee dat het dan nog niet altijd helemaal klopt
  11. Update gaat geautomatiseerd. Kijk maar naar de data van laatst gevonden caches. Naar mijn weten is Dan Miller's site de meest up to date. De data die daar staan lopen meestal maximaal 2 dagen achter.
  12. Wat ik in het gewraakte stukje probeer te beschrijven is een algemeen beschrijvende regel, die je moet hebben wanneer je de lijst automatiseert, want daar gaat het hier om. Dat geldt ook voor de manier waarop op dit moment de lijst wordt samengesteld, daar moet toch een systeem achter zitten? Iemand maakt toch een keuze over wie erin opgenomen worden? Ok, ik denk dat er genoeg over gezegd is, verder discussieren op metaniveau lijkt me niet zinnig. Edited By Krix on sept. 10 2002 at 14:28
  13. Nadat Hawkeyes een half jaar geleden als eerste Nederlander de 100 heeft gepasseerd, heeft Loes als eerste de 200 gehaald! (Zie cache logs Hoeveel??) Proficiat!
  14. In reactie op Mumzle: Persoonlijk vind ik niet dat er teveel woorden worden gebruikt, ik vind het een interessante discussie. Dat anderen het minder interessant vinden, ok. Er zijn tenslotte ook threads waar ik niet zo'n interesse in heb. Ik vind het ook een zinnige discussie, al is het alleen maar om te concluderen dat de meerderheid het wel goed vindt zo. Maar dat kun je pas zeggen nadat je een aantal meningen hebt kunnen peilen. Een tweede punt is dat Kapper een goed voorstel heeft kunnen doen waar men het wel mee eens lijkt te zijn. Dat ik persoonlijk graag veel meer statistieken zou willen, is al wel duidelijk. Uit de discussie blijkt echter dat 1 lijst wel ok is, prima dan! Kun je aangeven waar je het eng bureacratisch vindt worden? Dat is in ieder geval nooit mijn bedoeling geweest. Ook bij een aantal criteria die ik verzonnen heb om de lijst te definieren, is het nooit mijn bedoeling geweest mensen uit te sluiten maar eerder om zoveel mogelijk mensen erbij te betrekken. Dit is toch de manier waarop de lijst nu wordt samengesteld? Ik denk dat we het grotendeels met elkaar eens zijn. Jouw mening is duidelijk en het lijkt me dat die moet worden meegenomen in de discussie en niet dat we die moeten negeren.
  15. Bedoel je dat je de discussie eigenlijk veel te ver vindt gaan? Of dat er teveel geneuzeld wordt over onbelangrijke details? Aangezien ik degene ben die het meeste gepost heeft in deze thread voel ik me aangesproken. Dat ik iemand ben die dol is op getalletjes, ranglijsten en statistieken mag inmiddels wel duidelijk zijn. Ik kan me best voorstellen dat er mensen zijn die die liefde niet delen, maar wat is er mis met discussieren hierover? Als ik zo vrij mag zijn, lijkt me de conclusie van deze thread tot nu toe dat een lijst zoals we die nu hebben op geocaching.nl is wat de meesten zouden willen, zij het dat het prettig zou zijn dat die wat meer up-to-date zou zijn. Wie er in de lijst zouden moeten voorkomen zijn: Nederlanders volgens geocaching.com + actieve forumdeelnemers. Verder is een leuke extra feature dat van deelnemers aan dit forum hun aantal gevonden caches worden vermeld. Lijsten als geplaatste caches, Nederlandse caches gevonden door buitenlanders, multicaches gevonden in oost Groningen door brildragende vrouwelijke geocachers zijn een beetje teveel van het goede.
  16. Ha, ha, en dan die op elkaar delen: aantal berichten per gevonden cache. Zo van: wie heeft het hoogste woord, maar cachet het minst. Dubbele berichten zijn dan desastreus.
  17. ....dan worden mensen met een competitief perspectief benadeeld.....
  18. Ik kan me heel goed vinden in de manier waarop je dit onder woorden brengt. Maar die (licht) wrevel die je noemt, is nu juist mijn punt van zorg. Ik, vanuit mijn competitieve perspectief, heb er totaal geen moeite mee dat anderen geocache bedrijven vanuit welk ander perspectief dan ook. Waarom roept het bij anderen dan wel wrevel, zij het lichte, op wanneer ik verkondig te geocachen om de competitie? Overigens is competitiedrang niet het enige wat mij drijft. Buiten zijn, erop uit gaan met een doel en de kick van het vinden wat iemand heeft verstopt scoren minimaal net zoveel. Ha, ha, herkenbaar, zij het dat ik een vrouw en dochter van 1 heb. Zij vinden geocachen geweldig, maar we zullen nooit no.1 worden.
  19. Even iets anders, het lijkt erop alsof competitief gedrag als een slechte eigenschap wordt ervaren. Waarom is dat? Ikzelf ben erg competitief ingesteld en doe ook mijn best om zoveel mogelijk caches te vinden om hoog in de lijsten te komen. Is dit kwalijk?
  20. hmmm, twee keer is wel een beetje overdreven. Zo belangrijk wast dat postje ook weer niet. Heb er nog even over nagedacht, maar wat vinden jullie van de volgende definitie: Een (geocache-) Nederlander (Belg) is een geocacher waarvan van het lijstje caches die hij/zij gevonden heeft het merendeel in Nederland (Belgie) ligt. Ik bedoel niet 50% of meer (dan zou Lady en the Vagabond) niet meetellen als Nederlander), maar Nederland moet het land zijn waarin de meeste caches gevonden zijn. Ik heb even gechecked, maar Blinky Bill, zou dan (terecht imho) niet in de lijst voorkomen. Lex wel, neem ik aan.
  21. Zenz, snijdt hier een punt aan waar ik niet aan gedacht heb. Ik dacht: je bent Nederlander (of Belg) wanneer je thuiscoordinaten binnen de grenzen van Nederland (of Belgie) liggen. Maar hoe nu om te gaan met iemand die net over de grens woont? Zenz's oplossing is een subjectieve, maar wel werkbare oplossing. Ik zou in ieder geval Nederlandse cachers in de definitie van coordinaten ook toe willen voegen. Tenslotte heb ik nog nooit een berichtje van Loes gezien hier. Maar om de onbetwiste leider(s) nu niet op te nemen in de lijst? Overigens vermoed ik dat voorheen op de wijze van Zenz de lijst werd samengestels. De namen van fanatieke cachers in Nederland waren simpelweg wel bekend... Ik zie nog wel een nadeel: stel dat een megacacher uit de VS hier een paar caches doet en wat vragen stelt op het forum? Of hier tijdelijk komt stagelopen?
  22. Ik vind het leuk om dit soort klassementen te bekijken, mijn stelling is dan ook: als er verschil van mening is over welke gegevens te tonen, waarom dan niet verschillende lijsten tonen? Technisch niet lastiger dan 1 lijst en je houdt iedereen tevreden. Wanneer er toch maar 1 lijst komt zou ik zeggen: gevonden caches (alle, dus ook virtuele en buitenlandse) door Nederlanders (en/of Belgen). Een lijst met gevonden caches in Nederland door alle cachers is er al (Dan Miller).
  23. Maak meerdere lijsten, zou ik zeggen. Mijn voorstel: 1) Nederlandse cachers met aantal gevonden caches (alle caches). 2) Alle cachers met aantal gevonden caches in Nederland. 3) Nederlandse cachers met aantal geplaatste caches. En dan dezelfde drie lijsten voor Belgen/Luxemburgers. Optellen van gevonden en geplaatste caches lijkt me een niet zoveel zeggende statistiek.
  24. Ik doe het weer anders. Ik ben niet altijd in staat ver te rijden met de auto. Dan pak ik de fiets en zoet ik een 'brievenbus, koeiestaart of bushalte' in de buurt en ben ik zo nog steeds aan het fietsen met een doel. Wat ik het voornaamste voordeel van geocachen vind, namelijk erop uit gaan met een doel.
  25. Ja, en dan twee keer een dienst van 2 uur, zeker. Dan heb je weinig tijd meer, nee. Alhoewel het theoretisch nog steeds mogelijk is om dan nog een cache te doen. Als ik voor mezelf spreek, zie ik me niet als 'kerkelijk' in de zin die jij bedoeld. Ik ben actief lid van een Evangelische Gemeente. En ja, ik geocache ook (vaak) op zondag (middag)!!!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...