Spring naar bijdragen

ijskonijn

Leden
 • Aantal bijdragen

  32
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door ijskonijn geplaatst

 1. Zo sprak ik een tijdje geleden een cacher die al honderden caches had gedaan, maar serieus van mening was dat een traditional een oppikker moet zijn. Die vond caches zoals "The Devil made me do it" of "XXL35 Traditional"(willekeurige voorbeelden) dus echt helemaal niks. Tradi's waar je voor moet lopen, hoe verzinnen ze het. En al die tradi's in het buitenland ook, waar je met de auto niet kunt komen, zoals in een waterval of op de top van een alp. Veel caches doen is echt geen garantie dat je zelf iets leuks kunt neerleggen, en andersom. Misschien moeten we in Nederland ook eens wat vaker stammtisches houden. Informeel met een stel cachers bij elkaar komen en wie weet ontstaat er onder het genot van een hapje en een drankje wel een fantastisch idee. Dan heb je meteen een alliantie om de cache mee te maken en hoef je niet alles alleen te doen. Want wellicht zijn er veel cachers die wel goede ideeën hebben, maar om de 1 of andere reden moeite hebben om het uit te voeren. Al is het maar vanwege de tijd. Gelukkig zie ik wel steeds meer van dat soort initiatieven. Elkaar op een dergelijke positieve manier helpen, motiveren en stimuleren helpt denk ik beter dan allerlei regeltjes te introduceren die toch niet te handhaven zijn en bovendien geen garantie zijn op succes.
 2. Zou me niks verbazen. MissJenn heeft het zorgvuldig over "this person", wat -meestal- duidt op een vrouwelijk persoon.
 3. Zo zijn er meer gevallen, bijv. Jan van Cuijk / Cuyk / Kuijk etc. Zie http://nl.wikipedia.org/wiki/Van_Cuijk
 4. Zie ook Wikipedia: http://nl.wikipedia.org/wiki/IJ_(digraaf) Het wordt dus "soms" los als I en J beschouwd. Het telefoonboek beschouwd juist y als ij. In HTML is het ij (ij)
 5. Op het getoonde plankje staat gijs met een lange ij, dus met puntjes. Als je mijn nickname met hoofdletters schrijft, zou je ook IJskonijn moeten schrijven, geen Ijskonijn. Het typemachine dat ik gebruikte voordat er een computer in huis was, had ook één toets voor de leter ij. En een andere toets voor de y. En het was een apparaat voor de Nederlandse markt. Maar, dat gezegd hebbende, ik verwacht bij caches normaal gesproken toch dat de I en J als losse letters worden beschouwd. :naughty: Misschien dat ik daarom soms niet snap wat ik aan het doen ben...
 6. Het is in principe verboden, maar de DNR kan het wel toestaan. Oftewel ze willen het reguleren. Beetje zelfde als hier denk ik: natuurbeheerders van wie je toestemming moet krijgen willen weten waar de caches liggen, hoe de route loopt etc. En ze stellen beperkingen zoals "alleen overdag" en "alleen reeds aanwezige voorwerpen gebruiken als waypoints" etc. Hetzelfde "verbod" geldt overigens ook voor gewoon wandelen, net zoals de bekende groene bordjes bij onze bossen. Het is niet speciaal een verbod gericht op geocachen en voor ons eigenlijk niks nieuws.
 7. Je bedoelt de kaarten met de stipjes? Die oude kaarten doen het nog steeds. Ik gebruik die juist nog veel. Je kunt zelf kiezen of je de oude of nieuwe kaarten wilt hebben, maar je krijgt volgens mij altijd de oude kaarten als je niet ingelogd bent. En sinds alweer een tijdje zijn die kaarten ook weer meteen up-to-date mbt "maagdelijke" caches.
 8. Nou, als we toch bezig zijn, ik heb het een keer overwogen, maar het toch maar bij een Note gehouden, want volgens mij bestond-ie ook echt: http://coord.info/GC55A5 (in mijn herinnering was het trouwens een multi, maar dat terzijde) En dat herinnert me aan een andere cache, die onlangs het archief in ging. Daar ben ik wel enkele malen ter plekke geweest, maar helaas pas nadat de cache geript was. Maar voor die cache was dat blijkbaar geen probleem. Dus ja, ik heb het ook wel eens gedaan. Gelukkig hebben we de foto's nog.
 9. Woah, ik heb de tekst nog niet helemaal gelezen maar ik zie daar al meteen een stel vette spoilers! Zal vanavond eens rustig verder lezen, erg leuk! Ik heb jullie Cuijkse caches al een tijdje "op de plank" liggen, zal ze binnenkort eens doen. Helaas geen bonushints voor die caches...
 10. Ik was vanacht pas om 01:30 uur thuis en had inderdaad geen behoefte om dan de computer nog op te starten. Vanmorgen wel zo snel gelogd als ik kon (ja sorry, ik moet werken overdag). Ik heb mijn log trouwens wel eerder geplaatst dan de STF ter plaaste was. En inderdaad, ik ben een simpele newbie.
 11. ijskonijn

  GPS games (scouting)

  Dit draadje is inmiddels al een tijdje stil. Zijn er geen nieuwe ideeen meer? Tot nog toe gebruiken wij ze ook vooral voor hikes of geocaching spellen. Wij plaatsen eerst een cache, bijvoorbeeld een snoeptrommel. Dan zetten we de coordianten in de GPS'en en dan krijgt elk team een GPS. Dan geven we het startsein en dan rennen ze als een dolle door het bos. Alle teams tegelijk. Da's vooral leuk als er geen echte paden zijn. En het is leuk om de cache in de buurt van een jachttoren o.i.d te leggen, zodat je op afstand het zoektafereel kunt aanschouwen. Dit kan met de Bevers en Welpen leeftijden ook gedaan worden. Of we geven ze eerst een waypoint op papier. Dat moeten ze dan vlug intypen, dan zoeken. Dat is bijv. een tennisbal, met daarop het coordinaat van het eindpunt. Op die manier kun je vanaf de start de teams een beetje verdelen over het terrein. Scouts snappen dit prima. Laatst hebben we een groep Explorers aan de andere kant van de Maas gedropped. Als ze vanaf het dropping-punt rechtsteeks naar het eindpunt wilden lopen, dan kwamen ze precies in het midden tussen een pont en een brug bij het water. He, wat vervelend nou... We deden dit bij een tocht ver van huis, waar ze de hele dag mee bezig waren. Met 1 of geen waypoints moeten ze echt overal dwars doorheen, want ze kennen daar de weg niet. Bij een dropping in echt onbekend gebied, bijv. tijdens een buitenlands kamp, kan het handig zijn om ze een GPS mee te geven, zodat ze evt. per SMS het eindpunt kunnen opvragen, mochten ze echt verdwaald zijn. Wel ff checken dat ze kunnen bellen of sms'en in het buitenland, want dat is niet altijd zo vanzelfsprekend. Ze kunnen dan ook precies doorgeven waar ze zitten, mocht er iets gebeurd zijn waardoor ze niet verder kunnen/durven/willen/mogen.
 12. Oké, ik had ook iets duidelijker kunnen zijn. Die ton bij de Pioniers lag niet begraven, die lag eigenlijk alleen "stevig in de grond gedrukt". Die was echt wel in orde. Ik las trouwens net in het log van die cache dat een andere cacher 'm wat dieper heeft ingegraven. Ik ben maar 1 ammobox tegengekomen die boven in een boom verstopt zat, de rest zat allemaal in een gat dat dan wel verdacht precies paste. Ik gok zo dat daar toch het nodige graafwerk toegepast is. Die in de boom was door kinderen niet te vinden. Maar inderdaad, regels zijn regels. En ik vind ook dat je niet zou moeten hoeven prikken naar een cache. Ik moet wel zeggen dat ik minder moeite heb met caches die een stukje zijn ingegraven waardoor ze niet zo opvallen, maar die nog voldoende boven de grond uitsteken om niet te hoeven prikken. Schade aan het milieu levert dat ook niet op, lijkt me zo. Maar wie ben ik. Ik vind dat in ieder geval beter dan natuurlijke plaatsen zoals konijnenholen volstoppen met containers.
 13. Bij de Scoutshop verkopen ze ook de zogenaamde zuurkoolvaatjes. De kleine, nog altijd goed voor 3,6 liter, kosten 8,95. Artikel nr. 44040. Zie hier: Waterdichte tonnetjes bij Scoutshop De grote van 6,4 liter kosten 11,95 maar die kun je niet vinden in de online catalogus. Bij mijn weten hoef je geen lid van Scouting te zijn en deze shops zijn er door heel Nederland. Laten bezorgen kan ook. Ik ben zo'n grote ton tegengekomen bij De Pioniers en die lag nauwelijks ingegraven, hooguit een paar cm (schuin). Kan best, maar hij had van mij ook best iets dieper mogen liggen, of beter gecamoufleerd. Als je hem plat legt of in een schuine hoek, hoeft je niet zo diep te graven.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...