Spring naar bijdragen

Dieckske

Leden
 • Aantal bijdragen

  45
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  1

Alles door Dieckske geplaatst

 1. Ik ben dan wel geen cacheteam, hoewel ik het vrij regelmatig doe met mijn maat Redboost . Maar ik ben 23 jaren jong en m'n maat 24 jaren. Groetjes Dieckske!
 2. Wat is een forum toch zonder de anti-blond commentaren van onze eigen et1961 ???
 3. Ik zat me zo'n beetje hetzelfde af te vragen. Daarom heb ik het draadje gestart Wat voor caches? Misschien staat er daar iets bij voor je ? Ik begin toch langzamerhand te geloven dat de "ideale" cache niet bestaat. Wat de een helemaal top vindt, vindt de ander misschien wel helemaal niets. Zoals je kunt zien in het draadje, heeft de een graag dat de cache kindvriendelijk is, terwijl dat dat voor een ander juist de reden om de cache niet te doen . Ik denk dat het gewoon een combinatie van factoren is, wat je cache tot een toppertje maakt. De plaats, de eventuele opdrachten die je eerst moet uitvoeren om bij de cache te komen, jaargetijde, enz... In ieder geval veel succes Groetjes Dieckske
 4. Dieckske

  Wat voor caches?

  Ben ik het ook volledig mee eens. Dat je de cache controleert of hij wel aan de regels,gaan we weer , voldoet, vind ik terecht. Maar aangezien de cache eerst wordt gecontroleerd en pas daarna op de site wordt gezet, hebben de overige geocachers geen gelijke kansen om de eerste te zijn. kortom....verpest het niet voor de rest !!! (de approvers dan he ) Groetjes Dieckske!
 5. Nope,... ik ook niet !
 6. Dieckske

  Wat voor caches?

  nee joh, je hebt me, denk ik, verkeerd begrepen. Deze reactie was bedoeld voor et1961. We hebben bij een ander topic, De ultieme GeoCaching prikstok?, Wie weet wat dit is?, een soort van meningsverschilletje gehad, vandaar. Zoals je kunt zien heb ik me een beetje stug gedragen tegenover et1961, en heb niet echt sorry gezegd, dus Etienne,.... bij deze ! Zoals je al eerder hebt gemeld, was je niet boos. Ik was blij dat te lezen . Het laatste wat ik wil, is mijn mede geocachers het harnas in jagen. Het enige wat ik met dit topic wil bereiken, is uitvinden wat voor soort cache er over het algemeen het leukst gevonden wordt. that's all! Ik hoop trouwens dat ze aan je verzoek veel gehoor zullen geven! Groetjes Dieckske !
 7. Volgens mij moet je ervoor zorgen dat je je kassabon en eventueel het garantiebewijs meeneemt, zodat je aan kunt tonen dat het toestel in, neem ik aan, Nederland gekocht is. Hiermee toon je dus aan dat je NIET aan het invoeren bent. Geld ook voor videocamera's, fototoestellen, etc... Da's mijn tip. hoop dat je er iets aan hebt Groetjes Dieckske !
 8. Dieckske

  Wat voor caches?

  Geogerard,..... hartstikke bedankt!!!!
 9. Dieckske

  Wat voor caches?

  Hi, Zelf zeker ook al een keer (of wat) nodig gehad? SY Etienne Je bent nog steeds kwaad he?
 10. Dieckske

  Wat voor caches?

  Zo had ik het nog niet bekeken, maar ja,... ik heb zelf dan ook geen kinderen. Ik zal het zeker in m'n gedachte houden. Thanx for the tip Vriendelijke groeten van Dieckske!
 11. Ik denk ook dat het allemaal wel meevalt. Ik bedoel, als Irak of Afganistan of wie dan ook, echt een aanslag wil plegen op Amerika of zo, dan zullen ze dit toch wel doen, met of zonder GPS-signalen. Op 11 september zijn er tenslotte ook twee vliegtuigen in het WTC gevlogen, wie had dat gedacht? Bovendien zijn er wereldwijd toch bepaalde 'diensten' die deels of geheel afhankelijk zijn geworden van het GPS systeem. Reddingswerkers bijvoorbeeld. Volgens mij is het, zoals het altijd gaat met de media, een storm in een glas water. Groetjes Dieckske!
 12. Dieckske

  Wat voor caches?

  Je gaat me toch zeker niet vertellen dat alles 'voorgekauwd' (vergeef me de uitdrukking) moet zijn? Dan is de lol er toch ook van af? Nee natuurlijk niet, ik bedoel dat er geen twijfel mag bestaan over waar je naar op zoek bent en dat vragen niet op verschillende wijzen kunnen worden uitgelegd. Uiteraard mag er best wat fantasie, inlevingsvermogen en intelligentie van de cacher verwacht worden. Ingewikkelde rekensommen geen probleem, lang zoeken naar tussencaches ook geen probleem, maar wat ik wel vervelend is als je bijvoorbeeld midden in een bos staat en er staat in de tekst iets over een grote boom of als je een lantaarnpaal zoekt en je staat tussen twee lantaarnpalen in, dat bedoel ik met niet duidelijk. En trouwens: bij mij is duidelijk zeker niet hetzelfde als voorgekauwd, anders had ik wel voorgekauwd geschreven. Sorry! Ik bedoelde het niet negatief, maar je zei: Vandaar mijn vraag. Begrijp me niet verkeerd, ik vind dat een ieder het recht heeft om de caches te doen die hij/zij het leukst vind (ook al zijn het 'voorgekauwde'), lijkt me niet meer dan logisch. Mijn excuses als ik je op de een of andere manier beledigd heb . Maar ik begrijp wat je bedoelt. Ik heb vandaag het Eindhovens kwartet (Noord-West) gedaan. Zoals je kunt zien op de cache page, wordt er om een letter D gevraagd . Toen ik eenmaal daar terplekke was, was het voor mij niet duidelijk hoe ik in godesnaam aan de gevraagde D moest komen . Had voor mij ook wel wat duidelijker mogen zijn. Of ik heb iets over het hoofd gezien. Ik heb al wel gezien dat er meerdere waren die er last van hadden. Anyway: bedankt voor je reactie! Groetjes Dieckske!
 13. Dieckske

  Wat voor caches?

  Je gaat me toch zeker niet vertellen dat alles 'voorgekauwd' (vergeef me de uitdrukking) moet zijn? Dan is de lol er toch ook van af?
 14. Dieckske

  Wat voor caches?

  Gutgut wat zijn we zielig, ik woon in een gebied waar de dichtstbijzijnde cache op 15km ligt. Ach gossie ! Kom je er wel overheen denk je? Ik heb nog wel ergens het nummer van stichting correlatie liggen?!
 15. Dieckske

  Wat voor caches?

  jaja,... Dus als ik het goed begrijp, is het voor de meesten dus een combinatie van tijd en zin hebben . Maar wat is nu voor een ieder nou precies de favoriete cache? Ik bedoel, als ik een cache wil gaan zoeken, dan heb ik het liefste dat er een uitdaging aan zit, in de vorm van bijvoorbeeld een dikke rekensom, of bijvoorbeeld het oplossen van raadsels (met alle frustraties van dien ). Ook multi-caches vormen een uitdaging. Het is niet per defenitie beter of wat ook, maar het geeft wel een soort meerwaarde aan een cache en dat is juist, vind ik, het leuke ervan. Ik pak natuurlijk ook wel eens traditionele caches mee. Meestal als ik niet al teveel tijd heb, of als ik er een paar wil doen op een dag, of gewoon voor de ontspanning/lol. Kortom wat ik dus zou willen weten is: Wat is nu je favo soort cache? Groetjes Dieckske! BTW: Iedereen die gereageerd heeft: thanx
 16. Dieckske

  Wat voor caches?

  Kik! Deh's nou een goej idee! Ik wit ok nog wel een mooi plekske... in de burt van Uden ofzo. Doar is echt nog een groat gat op de koart! Dus ik witnie of deggè doar in de burt wont? Aenders is misschien wel wèh! Houwd-oe! Nou, 'k won doar nie in de buurt, moarre 'k zal ut in me gedaachtuh houwe! Houdoe en dagge bedaankt zeit, da witte eej kul !
 17. Dieckske

  Wat voor caches?

  Zit zeker wat in! Thanx! Hoewel ik me voor kan stellen dat er mensen zijn die totaal niet zitten te wachten op een suffe rondleiding door het natuurgebied, die dus liever recht op hun doel afgaan. In ieder geval bedankt voor je reactie! Groetjes Dieckske!
 18. Dieckske

  Dilemma

  Ik moet me hierbij aansluiten. Niet omdat ik het geocachen zo nodig prive wil houden ofzo, maar ik ben bang voor de eventuele schade die het aan zou kunnen richten aan het desbetreffende natuurgebied. Een simpel onderzoekje heeft in het verleden al eens aangetoond dat de meest populaire caches slechts een keer in de week gevonden worden, maar wat als het aantal cache hunters nu eens vertweevoudigd, of verdrievoudigd, wat zal de belasting van het gebied dan zijn? Begrijp me niet verkeerd, Geocaching vind ik iets moois, het zou zeker leuk zijn als er meer mensen meededen, immers hoe meer zielen, hoe meer vreugd, maar tegelijkertijd ben ik er ook een beetje huiverig voor. Aan de andere kant; Ik heb een keer een maatje van me meegenomen om te hunten. Maar hij geeft dus geen r**t om bos of boswandelingen en is er dus totaal niet in geinteresseerd. Hem zie je dus niet meer terug als cache hunter. Hiermee wil ik zeggen dat geocaching in een bepaalde mate voorbehouden blijft aan de "ware" cache hunter. Dus iemand die de natuur wel weet te respecteren, en ook zeker kan genieten van de omgeving. Maar ja,.. de ene mens is de andere niet, nietwaar? Dus wat is wijsheid in dit geval??
 19. Dieckske

  Wat voor caches?

  eejs, dus gij kom ok uit Broabaant? Respect !!! Het aanbod in Brabant is inderdaad wat aan de lage kant. Ik wil dus een cache gaan plaatsen in een prachtig mooi natuurgebied (zij die de topic SBB en Natuurmonumenten volgen: Deze zal komen te liggen in een openlijk betreedbaar gebied !) Maar ik ben het nog niet helemaal eens met de invulling ervan. Vandaar mijn vraag wat de meeste hunters nu zo'n beetje beweegt, zodat ik voor iedereen wat wils kan verzinnen, het gebied leent zich er uitsteekbaar voor! Bedankt voor je reactie! Groetjes Dieckske!
 20. Dieckske

  Wat voor caches?

  Hallo allemaal, Ik zat me zo eens af te vragen wat de meeste cache-hunters nu precies in een cache zoeken. Hiermee bedoel ik; wat is voor jou nu precies de uitdaging (of criterium), dat voor jouw de doorslag geeft om die cache te gaan zoeken. Wil je bijvoorbeeld lange wandelingen maken en genieten van de omgeving voordat je de cache vind, of wil je juist dat de cache makkelijk is te vinden, zodat je er een aantal kunt doen op een dag. Of heb je liever dat je onderweg naar de cache een paar opdrachten moet vervullen, alvorens je de cache kunt vinden? etc. Kortom, wat maakt voor jou de cache nou een leuke cache? Ik zelf houd bijvoorbeeld van multi caches en van caches waar je eerst de raadsels/sommen moet oplossen, alvorens je naar de cache op zoek gaat. Ik zou zeggen, deel je ervaring(en) Groetjes Dieckske! PS: als al een keer zoiets geweest is, gaarne even een meeltje!
 21. Dieckske

  Begin aan een cashe

  Hij is ook makkelijk als je bijvoorbeeld een vreemde stad aan het bezichtigen bent. Sla de coordinaten van je hotel, appartement, etc. maar op in de gps, en je kunt de hele stad rondstruinen. Je weg weer terug vinden doe je altijd. Je kunt onderweg ook een paar punten opslaan van bijv. een bezienswaardigheid, een goed restaurant,... nou ja noem maar op. Ik heb dit dus ook gedaan toen ik een paar dagen in Praag was, makkelijk hoor! Geen gehannes met kaarten, of met het betere handen en voeten werk de weg proberen te vragen! Groetjes! Dieckske!
 22. Hi!!! Ik was ook niet erg origineel met het verzinnen van een nickname. Deze komt van m'n achternaam: Dieckmann. Omdat ik uit Brabant kom, is Dieckske eigenlijk een logisch gevolg. Mak zat ! Groetjes!
 23. Voor mij inderdaad niet. Ik vind dat als je eens goed naar de omgeving kijkt, dan zie je (meestal) in de buurt van de cache wel wat onnatuurlijke strekking liggen. Daarmee bedoel ik bijvoorbeeld takjes die in zo'n formatie liggen dat de natuur nooit zelf heeft kunnen doen, of bijvoorbeeld een graspol in the middle of nowhere, terwijl de rest van de omgeving bestaat uit zand , of voetafdrukken,... Maar ik ben ook van mening dat een prikstok vast wel zijn nut kan bewijzen voor de iets minder "zichtbare" caches. Een paar prikjes in de grond zal de natuur naar mijn mening geen ernstige schade toebrengen. Vraag me zelfs af, of je met alleen al lopen door een natuurgebied, niet meer schade aanbrengt? Ik bedoel, je trapt toch met je maat 45 wel eens een plantje kapot, terwijl dat plantje er misschien wel 10 jaar over heeft gedaan om te kunnen ontstaan, of misschien was het plantje een nog niet ondekt medicijn tegen aids bijvoorbeeld. Misschien overdrijf ik nu wel een beetje (nou ja,...) maar het zou toch kunnen, nietwaar ? Groetjes Dieckske!
 24. info@schukra.com Heb overigens nog niks gehoord, mischien Dolphinleap?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...