Jump to content

Team Swops

Leden
 • Content Count

  63
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutraal

About Team Swops

 • Rank
  Normale Poster

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Garmin Etrex
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  maart 2005

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 1. Ik heb de Query op mijn computer staan, maar met welk programma kan ik hem overzetten? Met Mapsource lukt het niet.

 2. Ik heb zelf vorig jaar topo Italië met voorgeprogrammeerde microSD gekocht. Kaartje erin en je kunt aan de slag. Niets moeilijks aan, maar wel € 140,=. Het is een goed kaartje, met voldoende details om te kunnen geocachen in Italië. Je kunt ook eens hier kijken voor een goedkope oplossing: Open Street Maps. Misschien dat je deze info er ook nog bij nodig hebt: Tools voor OSM Deze heb ik zelf nog niet geprobeerd. Succes ermee.
 3. Je kunt bij "Hide and Seek a cache" gewoon een land kiezen, dan krijg je alle caches daar te zien. Kies je er een van en dan "map it", zit je op de juiste plaats. Succes!
 4. Mijn kinderen hebben allebei een keer op school een spreekbeurt gedaan over geocachen. We hebben toen een tijdelijke cache aangemaakt en die in groepjes laten lopen. Je kunt de pagina van geocaching.nl gebruiken om een cachebeschrijving te maken, maar de cache niet publiceren. Dan ziet het er wel echt uit. En de cache, een kist met allerlei leuke potloden (Hema) waar ze deze keer iets uit mochten kiezen zonder te ruilen, werd naderhand gewoon weer opgeruimd. Het was echt een succes. Je kunt ze vooraf natuurlijk een keer leren werken met een kompas en kaart, iets vertellen of laten zien over satelieten, en zo opbouwen om de laatste keer echt een cache te vinden in het veld. Succes!
 5. Hoi Flet, Wat spijtig dat de serie in het archief gaat, altijd moeilijk om te bepalen wanneer je met zoiets zult gaan stoppen. Het is veel werk en als de ergernis en het misbruik overhand neemt, dan is het jammer. Ik heb er vorig jaar een geweldige dag mee gehad. Met drie teams, allerlei eten en een hoop lol hebben we genoten van de serie. Ik vond het een hele leuke afwisseling tussen in de auto zitten en stukjes of langere stukken wandelen. En een hele prestatie om zoveel caches op 1 dag te kunnen doen, was toch echt alleen maar mogelijk omdat jullie ze er hadden neergelegd en onderhouden! En ook dat wilde ik eens meemaken. Heel erg bedankt voor jullie inzet voor onze geo-ervaring! Groeten, Team Swops
 6. Kijk eens naar GCNQ8V Boeverijen. Zeker in de buurt van Etten Leur (Breda). Toen wij hier een stel vrienden met kids lieten ontdekken wat geocachen is, zei mijn dochter: "Tja mam, nu denken ze straks dat elke cache zo leuk is!" Maar hij is echt heel erg de moeite waard!
 7. Zo zo, nu snap ik waarom je ondanks mijn aanknopingspunt (hintje) voor GCVNYG, deze nog steeds niet hebt kunnen loggen....
 8. In de lijst van geo d'or toewijzingen staan een aantal van mijn caches gekoppeld aan een ander team (de zeeuwen)? Bijvoorbeeld: Sneeuwwitje en de zeven dwergen (GC123HE). http://www.geocaching.nl/cacherating/Displ...r.php?id=153857 Op de link staan een heleboel caches op naam van de zeeuwen, die niet van hen zijn. Hoe kan dat?
 9. Op het event is reeds vermeld dat de cache wel te lopen was, maar op een later tijdstip gelogd moet worden. Dit heeft te maken met wijzigingen van de cache die nog moeten worden gereviewed. Je kunt hem op je watchlist zetten, zodat je weet wanner hij weer available is.
 10. In Brabant zijn een aantal echte leuke kindercaches: GC123HE Sneeuwwitje en de zeven dwergen is een aanrader en ook GCNQ8V Boeverijen is een hele leuke. Toen we de laatste eens met vrienden deden (3 volwassenen en 8 kinderen) zei mijn dochter dat ze (de neiuwe cachers) maar niet moesten denken dat alle caches zo leuk zijn!
 11. Bij de IKEA kun je ook prachtige magnetische kruidenblikjes kopen!
 12. Heb er gelijk ook maar een paar besteld voor het goede doel. Ze zijn erg mooi bovendien!
×
×
 • Create New...