Spring naar bijdragen

hoedinie

Leden
 • Aantal bijdragen

  130
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  3

Alles door hoedinie geplaatst

 1. bij de chlobaalcaching kun je wel filteren met de selectiebewerker op het aantal favorite points als dat is wat je wilt.
 2. Reken maar dat mijn kinderen het gaaf vinden om te zien dat hun finds omgezet zijn in smileys. Ook al zijn er genoeg dagen bij dat ze daar totaal niet naar omkijken
 3. Ik heb nog geen eigen caches en dat zal ook nog wel even duren maar de volgende vraag komt bij me op. Ik geocache nogal eens met mijn vrouw en kinderen. Stel dat ik nu een cache ergens leg en zij gaan hem zoeken zonder mijn hulp, of in ieder geval niet meer hulp dan je een andere cacher zou geven. Dan is het toch een found? Of moet ik soms voor alle gezinsleden een apart account aanmaken en iedere trip die we doen 5 founds loggen... Dan kan ik net zo goed administratief medewerker bij GS worden of zo. Als je het hebt over puntjesjagen
 4. na vanmiddag heb ik gezien dat er soms echt NIKS aan het cachen ontbreekt. - Heerlijk weer: check! - Gezellige wandelpartners: check! - Fantastische puzzels: check! - Uitdagende puzzels: check! - Een verzorgde cache: check! Wat wil een mens nog meer?
 5. hoedinie

  Ideale Cache Pet

  dit gaat mijn pet te boven
 6. hoedinie

  Ideale Cacheauto

  Mochten jullie in de omgeving Veenendaal zijn: ik ga zo met de Mazda als cachemobiel cachen.
 7. hoedinie

  Ideale Cacheauto

  ik voel me gediscrimineerd! Ik cache veel liever op de fiets. Weet je wel hoe lastig het is om al die containers vanuit je auto te moeten loggen?
 8. hoedinie

  Ideale Cachepen?

  Heerlijk draadje dit. kan het cafe niet heropend worden?
 9. hoedinie

  Ideale Cachepen?

  Jij hebt het echt nog niet begrepen, hè? Bij een log moet de inhoud authentiek zijn. Zodra jij iets in het logboek schrijft met je pen dan laat je inkt achter... Denk er dan wel aan dat die inkt authentiek moet zijn. Wat dat betreft ben ik het met vlinder eens dat een ganzepen de enige optie is. Potje inkt in de cachetas gevuld met een mix van olie met houtskoolpoeder en je bent helemaal authentiek bezig!
 10. hoedinie

  Ideale Cachepen?

  Wellicht een nuttige extra vraag: hoeveel pennen nemen jullie mee? Ik heb er zelf minstens 4 in de tas en 2 in de cachemobiel. Moet er niet aan denken dat ik ter plekke ontdek dat mijn pen het niet doet.
 11. hoedinie

  Ideale Cachepen?

  een blauwe. mijn eigen. in mijn tas in het zijvakje
 12. Er was eens een fietspad van Voorbos naar Achterbos. Om het bos te sparen liep het fietspad om het bos heen. Aan het begin stond een paddestoel met daarop: Achterbos 21km. Voor veel een heerlijk ritje. Vele trainingsrondjes van 42km werden op Endomondo geregistreerd door sporters die even op en neer gingen. Alle forensen declareerden keurig 2 keer 21km reiskosten en bijna iedereen was tevreden, voor anderen was het een kwelling. Veel te veel reistijd dus dat moest beter! Na de lokale verkiezingen, die werden gewonnen door de AMS partij (Alles moet sneller), werd er een fietspad dwars door het bos gelegd en de afstand ging van 21km naar een luttele 7km. De paddestoel werd aangepast en iedereen was blij. Forensen konden snel door het bos en de sporters nog steeds hun lange rondje doen. Door de crisis was het echter niet haalbaar meer om 2 fietspaden te onderhouden en het fietspad om het bos heen werd slechter en slechter. De meeste sporters besloten om 3 keer door het bos te rijden en al gauw werd het lange fietspad niet meer gebruikt. Het fietspad verdween, de paddestoel werd aangepast en iedereen was tevreden. Moraal van dit verhaal? de paddestoel is de D/T rating. Die kan veranderen. De schuld ligt dus bij de statistieken websites die actuele data gebruiken voor acties uit het verleden. Als een bepaalde route wijzigt past Endomondo mijn trainingen uit het verleden toch ook niet aan. Door op te slaan wat de afstand toen was kunnen ze mij nu correcte gegevens tonen. En dat is het enige juiste wat al die statistieken sites moeten doen. Mocht de gemeente de paddestoel met 21km aanpassen? Ja dat zijn ze zelfs verplicht omdat het anders misleiding is. Zo, ik ga weer fietsen!
 13. Mijn eerste FTF. YESSS!!!!

 14. Eindelijk bericht van de gemeente Ede. Nu wachten tot eind maart op ik een cache mag leggen. (Duurt dat altijd zo lang?)

 15. Goed punt! Want volgens mij word bij bijna 100% van de mysteries de D rating gebruikt om aan te geven hoe moeilijk de puzzel is.
 16. Als jij de cache makkelijker hebt gemaakt dan is het toch logisch om de rating aan te passen indien van toepassing? Natuurlijk is het jammer voor de mensen die hem hebben gevonden hebben toen ie nog moeilijk was maar dat zou betekenen dat bij een log de rating van dat moment opgeslagen moet worden. Wat best ingrijpend is. Misschien jammer voor de gridvullers maar so be it. Je grid vullen is 1, hem gevuld houden 2 Wat ik mij afvraag is dit: wanneer pas je je cache aan en wanneer archiveer je hem en maak je een nieuwe. Zijn daar richtlijnen voor? Stel ik heb een T5 cache in een boom gelogd en de maker besluit om het wat minder gevaarlijk te maken en legt hem onderaan de boom waardoor het ineens een T1 wordt... wat dan? Hetzelfde geldt voor verplaatsen. is 10 meter verplaatsen nog acceptabel? en 100 meter? en 1 kilome.... ga zo maar door.
 17. Dus er gaan dan straks vast nog meer groepen komen met allerlei keurmerken en voor je het weet heb je een bos keurmerken waar je niet doorheen kunt komen. Keurmerk "Voorbeeldige voortuincache" Keurmerk "machtige multi's" Keurmerk "toptrails" etc etc. Eigenlijk net zoals in de grotemensenwereld waar een flink aantal keurmerken niks anders zijn als plakplaatjes. Ik draafde dan ook niet door maar probeerde aan te tonen hoe nutteloos en subjectief een keurmerk kan zijn.
 18. ik dacht al Misschien dat Vlindertje bij het keurmerk meteen een nieuwe pagina kan toevoegen: Gediplomeerd cache-legger. Die krijg je nadat je in verschillende categorieën goed scoort met betrekking tot caches leggen. Dan weten wij beginners meteen of een cache echt van topkwaliteit is en dat dat als voorbeeld kan dienen voor mijn eigen te leggen cache. Of draaf ik nu iets door?
 19. ehm... Twinpeaks, ik ken Barny ook niet zo heel erg goed. Ik heb hem onlangs voor het eerst irl ontmoet. Mijn reactie is dus meer een aanname als dat het een waarheid zou moeten zijn en kan in deze dus eerder als een vraag richting Barny gezien worden. Ik beaam nota bene nog dat dit een voorbeeld is van hoe het niet moet. "Quis est barbarus" De strekking van mijn verhaal is dat ik ageer tegen het betoog dat dit we dit ook moeten proppen onder "iedereen cached op zijn manier" want daar ben ik het niet mee eens. Je kunt wel degelijk op meerdere manieren geo-cachen waarbij eenieder met respect voor de hobby omgaat. Ook al cache ik misschien niet op de manier waarop anderen dat doen bij het leggen van een cache ben ik wel degelijk erg voorzichtig. Want als we het daarover gaan hebben dan kan er wel een potje open met "uitleg" en "adviezen" die ik gekregen heb de afgelopen tijd van veelal ervaren cachers in voorbereiding op mijn eerste eigen cache.
 20. Met de strekking van je verhaal ben ik het eens. Maar om dit af te schuiven op "iedereen cached op zijn manier" dat gaat mij iets te ver. Met dank aan de diversiteit aan cachers heb ik afgelopen jaar het cachen leren kennen als een divers iets. Dan weer een mooie multi en de andere keer een nachtcache. Of zelfs een trail die door velen hier wordt afgeserveerd als kokerstrooien. Maar dat zal wel komen doordat jij je teksten er altijd ongenuanceerd neerplempt. Bovenstaand is inderdaad een voorbeeld van iemand die niet nadenkt voordat hij gaat leggen. Wat hij dan neerlegt maakt dan niks meer uit. Ook met een multi kun je het imago van geocachen scahde toebrengen.
 21. Je kunt op http://project-gc.com/Maps/MapCompare wel een vergelijking doen tussen 2 teams. Niet meer helaas
 22. Geen nood, als je voor die 3 plekjes al de pagina aan het maken bent, zijn ze zichtbaar voor de reviewers en dus " bezet" voor anderen die na jou komen. correct me if I'm wrong. En hoe lang kan ik deze plekken dan "vasthouden" Geen idee wanneer ik mijn caches ga leggen namelijk. Kan nog wel even duren ('even' als in 'een paar maanden of meer') @Vlinder. Een goeie discussie kan geen kwaad hoor en kaboutertjes... daar geloof ik allang niet meer in. Of het moet kabouter Plop zijn, das een aardige vent. Ik zoek echter naar het doel achter de discussie. Als het slechts is om pagina's op een forum te vullen dan heeft het voor mij geen toegevoegde waarde. En er zijn best veel discussies die niet heel veel meer doel hebben dan juist dat.
 23. Dat deze richtlijn niet toegepast wordt door de reviewers lijkt mij helder. Dat dit punt dus eigenlijk met de reviewers opgenomen moet worden is dan een logisch vervolg. Jij als voorvechter lijkt mij daarvoor een prima persoon Vlindertje. Al eens geprobeerd? De stelling dat er geen geocachers op trails afkomen vind ik overigens een bewering die in mijn ogen onjuist is. Maar goed, dat is een meningsverschil wat niet heel veel toevoegt aan de discussie over 161 meter. Of die 161 meter regel nodig is laat ik aan Groundspeak. Zij bepalen de regels en ik als 'consumer' heb mij te houden aan die richtlijnen. Uit voorgaande posts blijkt dat het een richtlijn is en geen wet. Echter, de reviewers hanteren deze richtlijn wel als regel. Wederom een puntje voor de reviewers. Misschien moeten we een topic 'overleg met de reviewers' maken. Of komen de reviewers hier überhaupt wel? Want anders is deze discussie net zo zinloos als welk onderwerp dan ook aangaande het spelletje. Er schijnt hier namelijk een sfeer te hangen die op de meeste forums hangt: Er heeft iemand anders een mening en ik zal net zo hard op hem/haar blijven inpraten tot ie het net zo ziet als mij of weg is. Voorlopig hoop ik dat niemand een cache gaat leggen binnen 161 meter van de 3 plekjes die ik nu heb voor een mogelijke cache/koker/doos/hoejehetookwiltnoemen.
 24. Ik heb er even over nagedacht en zonder de andere reacties te lezen eerst maar eens mijn eigen mening ventileren. Ja, het leggen van enorme trails maken iets mooiers regelmatig onmogelijk. Ik denk niet dat dit per definitie is maar neem nou de polonaisetrail. Lijkt me leuk om een keer met een aantal fietsers te doen hoor, maar als deze trail doorgroeit onstaat een monster van buitenproportionele omvang. Een trail als deze komt dan op een gegeven moment plekken tegen die veel meer verdienen dan er alleen maar even langs te fietsen. Dan het tweede deel. Kijkend naar mijn eigen statistieken zou je moeten concluderen dat wanneer de stelling waar is mijn eerste cache die ik ga leggen een koker gaat worden. Niets is minder waar. Al enige maanden ben ik ervaring en ideeën aan het opdoen en inmiddels is de 'container' aanwezig. Het zal absoluut geen snelle oppikker worden en het formaat al zeker niet in de categorie micro. Juist doordat ik regelmatig nano's ben tegengekomen op plekken waarvan ik denk 'moet dat nou?' word je er bewuster van, althans ik wel, dat als je zelf een cache gaat leggen je dit zeker niet wilt.
 25. Neem ik bijvoorbeeld de poldertrail die bij Woerden lag, dan moet ik concluderen dat trails inderdaad alleen maar bedoeld zijn om puntjes te jagen. Ze lagen te hoog voor mijn kinderen en er was amper iets moois te zien Toch wil ik enige nuance aanbrengen Goonies. Met dank aan de trail op kwintelooijen heb ik hier 3 dagen genoten samen met mijn kinderen. Een wandeling door een mooi stukje natuur, de kinderen om de beurten een cache zoeken en een dagje naar een event om mede cachers te ontmoeten. Dat allemaal maakt voor mij deze trail uitmuntend. Je kunt ze dus niet op 1 hoop gooien. Wellicht een idee voor Groundspeak om een nieuw type cache te introduceren: Trail. Bedoeld voor ... meerdere tradi's bij elkaar die feitelijk een multi zonder vragen zijn.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...