Spring naar bijdragen

Birdie.NL

Leden
  • Aantal bijdragen

    786
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Gewonnen dagen

    30

Waardering in de gemeenschap

86 Uitstekend

Over Birdie.NL

  • Verjaardag 09-12-1969

Previous Fields

  • GPS of Smartphone Merk / Type
    Garmin Dakota 20
  • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
    Mei 2010

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.kavholland.nl

Profile Information

  • Geslacht
    Man
  • Woonplaats
    Haarlem
  • Interesse
    Geocaching, hardlopen, wielrennen, kunst en cultuur, fotografie, natuur

Recente profielbezoeken

6742 profielweergaven
  1. Veel wordt nu natuurlijk via social media groepen op Facebook en WhatsApp gedeeld. Voordeel van een forum is echter dat je ook na jaren nog kunt reageren, bij social media ben je na een aantal berichten / dag(en) de draad al kwijt. Kies gewoon de optie die jezelf het best ligt. Om de locale geocachers te leren kennen is het bijwonen van een event ook een aanrader. Of gewoon een mailtje of message sturen naar een CO of vinder.
  2. Het ziet er heerlijk zonnig uit, maar vanmorgen bij het lopen in de duinen blijkt het windje toch nog bitterkoud. De krokussen en sneeuwklokjes zijn wel overal te zien. Nu nog het ontluiken van de bladeren om echt lente te voelen
  3. Kies op https://wiki.groundspeak.com/display/GEO/Reviewers+voor+Nederland wie je wilt benaderen.
  4. Birdie.NL

    Fotocache maken

    Ga naar een locaal event en vraag één of meer cachers die al een cache hebben gelegd om tips / hulp bij het maken van de pagina. Desnoods samen achter de computer - en vraag hem / haar de route te proeflopen.
  5. Birdie.NL

    Maken van een Multi

    Het loont ook om je multi door iemand anders te laten proeflopen. Zo haal je onvolkomenheden als typefoutjes en misinterpretatie van vragen eruit.
  6. Anders ga je toch gewoon een blokje om Als ik het stukje lees is het puur QR-codes vinden, dus meer een soort Munzee. Ach, als je maar je lichaam beweegt en het hoofd kan vrij maken.
  7. Een paar opmerkingen: een officiele geocache hoort tenminste 3 maanden blijven te liggen je kunt natuurlijk, zoals bij een kinderfeestje of familie-uitje, zelf iets tijdelijk neer leggen en na de datum weer weghalen ter orientatie en om bruikbare tips te kunnen geven is het nuttig om te melden waar (plaats / regio) je beoogde evenement plaatsvindt
  8. Tja, deze optie ook geprobeerd. Na klikken op Herstel en Toepassen schieten de instellingen inderdaad om op de twee aangegeven posities. Maar als je daarna een nieuwe tab met zoeken opent ... zul je zien dat die instellingen niet onthouden zijn. Sta je weer op Alle en Alle. Terwijl qua cookie-instellingen Voorkeuren aanstaat - en daarvan zou je toch mogen verwachten dat tijdens een browsersessie dergelijke zaken onthouden worden. Ik hou het toch echt op broddelwerk vanuit Seattle.
  9. Natuurlijk kan ik de filter-instellingen aanpassen - maar ze staan niet standaard op "Caches die ik niet heb gevonden" en "Caches die ik niet bezit" zoals wordt beweerd in de release. Het zou logisch zijn dat je (als premium-member) je filter-instellingen kunt opslaan, zodat je dat niet elke keer hoeft aan te passen. Maar goed, in GSAK is dat geen probleem en kun je ettelijke filters maken en opslaan.
  10. De meest interessante optie zou zijn: De filters "Caches die ik niet heb gevonden" en "Caches die ik niet bezit" worden standaard toegepast voor Premium-leden. Alleen ... ik blijf gewoon alle caches ongeacht vondst-status zien. Ik probeer ook of je dit moet 'aanzetten' / activeren, maar niente. Kan iemand bevestigen dat het wel werkt bij hem/haar - wellicht in een andere browser dan Firefox?
  11. Precies mijn punt - ik ga ook liever lekker buiten wandelen en fietsen.
  12. Via GSAK kun je met een macro ook labcaches als wapypoints binnenhalen, inclusief de vragen - zodat ze inderdaad op de gps geladen kunnen worden. Helaas is voor het valideren van een labcaches nog altijd de smartfoon nodig, mét locatie en internetverbinding aan. Precies zaken die het accuverbruik lekker de hoogte injagen en ik daarom vrijwel altijd uitzet wanneer ik buiten de deur ben. (Al begrijp ik uit eerdere forumberichten dat je eventueel ook thuis een labcache kunt loggen - waarmee het voor mij buiten de definitie van geocachen valt.)
  13. Misschien als labcaches offline kunnen worden gedaan, met de vragen in een cartridge of gpx-bestand, dat ik enthousiast kan worden over dit cachetype. Tot op heden kunnen ze me nier echt bekoren. Wat dat betreft lijken ze erg op de Wherigo, die nooit uit de testfase gekomen lijkt te zijn.
  14. Gisteravond was er een veel interessanter duel te zien: Djokovic tegen Nadal op Roland Garros, 4 uur nagelbijtend spannend mét publiek Vandaag en morgen mogen de hockey-dames en -heren proberen Europees kampioen te worden. Dat andere toernooi kent pas over een maand zijn finale. Al zijn de reclames nu al hemeltergend vervelend.
  15. Kan me het niet zo heugen, maar begin juni kom ik op voor een volgende termijn. Ik hoop eraan te denken.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...