Spring naar bijdragen

prettig-ontspoorde-gps-juf

Leden
 • Aantal bijdragen

  104
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door prettig-ontspoorde-gps-juf geplaatst

 1. Bedankt, cacheplaatsers! In de laatste 2 weken zijn er bij mij 'in de buurt' 7 caches bijgekomen, waarvan 5 op minder dan 3 km. Dat is service!
 2. Hoi, Dieckske! Persoonlijk vind ik het juist leuk als er van allerlei caches zijn, zodat ik kan kiezen. Want soms heb ik al een lekkere ingewikkelde puzzel-multicache gedaan en heb ik nog wat tijd over en dan is het lekker als er een gemakkelijke in de buurt of op de weg terug ligt. En soms wil ik eigenlijk gewoon een lekker stuk wandelen en is het prettig en leuk als er onderweg een cache te vinden is. Vaak ga ik met onervaren geocachers op pad en dan moet de moeilijkheidsgraad niet te hoog zijn, want dan komen ze er zonder mijn hulp niet uit en denken ze dat het een ingewikkelde hobby is. Dus: van alles wat graag! En hoe meer hoe liever en als het kan ook bij mij in Brabant wat meer! Groetjes, Mijk.
 3. Wauw, dat is mooi! Een reuzemooi forum hebben we nu. Met leuke kleurtjes en allerlei mogelijkheden. Het heeft wel even geduurd voor ik erop kon, want mijn naam schijnt ingekort te zijn. -Mijk is erafgevallen. Nou hebben we dus wel weer een lid teveel, want ik heb me maar opnieuw opgegeven als Mijk om het forum toch te kunnen bekijken.... Maar het is wel allemaal goed gekomen dus, met het forum. Ach en wie zeurt er nou om een stukje naam als al je verdere gegevens netjes bewaard zijn?
 4. O, wauw, komt er weer eentje in Zuid-Limburg! Dan ga ik nou eindelijk toch weer eens een weekendje een kamer reserveren in de Smidse. Leuk hoe heel je leven kan veranderen door een nieuwe hobby en hoe prachtige gebieden door een paar caches nog aantrekkelijker kunnen worden! [i:post_uid7]een hele blije Mijk[/i:post_uid7]
 5. Volgens mij is het wel slim om echt goed op de waterdichtheid van de box te letten. En ook de sterkte. Mijn 2 pink caches (plastic dozen) zijn duidelijk niet goed bestand tegen de weersinvloeden en/of geocachinggereedschappen. Nr. 1 blijft maar lekken, ondanks een nieuwe identieke, droge doos en een verse vuilniszak en nr. 2 was al na enkele dagen voorzien van een gat door waarschijnlijk een graafgereedschap. Met Jurassic Parc 4, een munitiekist, is tot nu toe nog niks vreemds gebeurd.
 6. Als je coordinaten van een bord of zo opgeeft, is het handig om aan te geven wat voor soort bord het is. Wel even kijken of er niet toevallig op korte afstand nog een exemplaar van staat (vooral van die fietsknooppuntbordjes willen nog al eens dicht bij elkaar staan!). Want je hebt niet alleen te maken met de afwijking van jouw Vista, maar ook met die van degene die jouw cache gaat zoeken. En als je met een puzzeltocht cijfers wilt laten invullen in coordinaten, moet je wel even goed kijken welke, want de hele graden bijvoorbeeld kan iedereen (die wat langer cachet) zo raden welke dat moeten zijn. En dan rijden ze toch nog zo naar de eindcache! :sneaky:
 7. Ruben, volgens mij heb je het over de route naar een cache? Die hoeft je niet te maken. Die maakt iedereen zelf. En het maakt niet uit hoe mensen er willen komen. Dat ligt eraan waar een cache verstopt is. Sommige liggen midden in de stad, andere liggen in een natuurgebied waar je met de mountainbike niet mag komen en weer andere liggen langs de snelweg, net achter een parkeerplaats of zo. En als je wilt dat mensen eerst een hele route afleggen, kun je dat met een multicache doen, of met een puzzeltocht. En die mogen zolang zijn als jij maar wilt. En ook zo moeilijk als jij maar wilt! En over de nauwkeurigheid van punten: een afwijking van 6 meter is heel gewoon. Maar geef er wel een hint bij als dat nodig is om een punt nauwkeuriger te kunnen vinden. Edited By prettig-ontspoorde-gps-juf-mijk on dec. 01 2002 at 21:17
 8. Mega, ik heb positieve ervaringen met plasgootjes. Het is ff oefenen (bij voorkeur thuis in de douche), maar ik wil echt niet meer met de billen bloot in het bos: teken daar, nee, bedankt! Enne.... ja, het is voor een vrouw ook erg leuk om eens staand te kunnen plassen. Geeft wel een stoer gevoel. Zit vast wel een stuk onverwerkte penisnijd bij! :hehe:
 9. 1. poncho (voor regenbuien én om op te zitten) 2. eTrex Venture (anders zoekt het zo lastig) 3. reservebatterijen (veul!) 4. cachebeschrijving (en vaak meer dan 1) 5. plaatkompas (gekregen, anders had ik wel een andere) 6. ronde vijl (als prikstok) 7. paracetamolletjes (voor als het allemaal wat teveel wordt) 8. papieren zakdoekjes (voor verzopen caches) 9. reservesokken (lekke wandelschoenen) 10. evergreens (bij gebrek aan McD's) 11. flesje icetea (bij gebrek aan trappist met grenadine) 12. pen (voor de puzzels) 13. geld (voor McD) 14. GSM (als ik eraan gedacht heb hem op te laden....) 15. pinpas (voor als ik heftig ontspoord ben) 16. ruilvoorwerpen (liefst roze natuurlijk) 17. rugzak (om alles mee te nemen)
 10. Mijn wandelclub heet "Prettig Gespoord". De aktiviteien die we buiten de maandelijkse wandeling om doen komen op de zgn. "Prettig Ontspoorde Achterpagina" van de tweemaandelijkse info te staan. Zo ook de GPS-wandelingen waarvoor ik hen warm probeerde te krijgen. En omdat het juf-zijn me nou eenmaal in het bloed zit, ging ik het gebruik van de Garmin eTrex Venture meteen aan iedereen uitleggen tijdens deze wandelingen. Toen we dus, bij gebrek aan GPS-wandelingen, caches zijn gaan zoeken, vonden ze dat wel een geschikte nickname voor mij. En, hoewel hij lang is, en ik ontdekt heb dat ik nog meer te leren heb over de GPS en aanverwante zaken, dan dat ik er over kan doceren, ben ik er toch erg verknocht aan geraakt. Enne, een beetje ontspoord ben ik ook wel en hoop ik te blijven! :hehe:
 11. Cachen is voor iedereen: kinderen, jongeren en volwassenen. En ik vind het ook met allerlei mensen leuk om te doen. Alleen: kinderen heb ik niet, dus die moet ik af en toe lenen, of met iemand gaan cachen die ze wel heeft. Het enthousiasme dat kinderen kunnen hebben voor het zoeken (en vinden) van schatten vind ik zeer hartverwarmend. Hoewel ik moet zeggen dat ik al cachende steeds meer mensen zie die het kind in zichzelf herontdekt lijken te hebben. Of waren ze het nooit ontgroeid....? :hehe:
 12. En als het effe kan niet met de billen bloot in het struikgewas. Want het blijft een feit dat je juist de achterkant van je lijf zelf slecht kunt inspecteren op teken. ???
 13. Bedankt, Lex, maarreh... wat vind je nou van een nieuwsbrief?
 14. Peetee, bedankt voor al je goede tips! De moeite waard om eens te onderzoeken hoe dat zit met die schijfruimte bij mijn provider. Ga ik misschien nog wel een hoompeedzj maken! En Dauwtrappers ook bedankt voor de tip. Niet dat ik een nieuwe avatar wil, trouwens. Deze heb ik al op jouw manier op het forum gekregen. Maar ik wist gewoon niet wat Peetee bedoelde met 'een plek op internet die voor iedereen bereikbaar is'. Ben nog niet zo'n ervaren surfer.
 15. Voor wie is dit forum eigenlijk? Ik begin het gevoel te krijgen dat een reactie op dit forum aan bepaalde voorwaarden moet voldoen. Als dat zo is, wil ik die graag even weten. Dan kan ik overwegen of ik het hier nog leuk genoeg vind. Want ik houd niet bepaald van het gevoel dat er iemand meekijkt of mijn reacties wel intelligent genoeg zijn, en zo niet deze delete. Ik snap best dat iemand in de gaten moet houden dat er geen schunnige/discrimerende/commerciele/illegale reacties of zo op komen, maar er zijn grenzen volgens mijn bescheiden mening.
 16. Mijn allereerste reactie was: "Nee". Ik zit minstens een keer per dag op het forum, dus wat heb ik nog aan een nieuwsbrief. Dan zie ik alles dubbel. Maar nu ik de reacties doorlees denk ik wel dat er behoefte aan is en lijkt het me wel een prima idee. En ja, ik wil er ook wel aan meewerken. En als ik nog vaak op dit forum blijf zitten, krijg ik misschien links ook nog een muisarm, dus dan is een nieuwsbrief wel beter..... ???
 17. Misschien een idee voor de liefhebbers van metaaldetectoren om een cache te maken waarbij je een heel kleinduimpje-achtig spijkertjesspoor moet volgen, misschien nog met dwaalsporen erbij?
 18. Als de hint je niets helpt, nadat je het zonder hebt geprobeerd, kan dat behoorlijk frustrerend zijn. Maar de hint moet het ook niet te gemakkelijk maken. Doordat ik caches moeilijk vind, ga ik me wel steeds meer bekwamen in het gebruik van allerlei hulpmiddelen als prikstok, kompas. Dat is dus toch een voordeel van niet al te duidelijke hints. Maar ik vind wel dat de coordinaten erg nauwkeurig gegeven moeten worden, anders zoek je je een ongeluk....
 19. Lopen in regen vind ik heerlijk, lekker onder de poncho. Maar caches uit de modder halen, schrijven met een pen op vochtig papier, proberen de inhoud van de cache droog te houden in de stromende regen, dat zijn echt mindere puntjes. Liever als het droog is dus.
 20. wat is een plek op internet die voor iedereen bereikbaar is, als je niet zelf een website hebt?
 21. Mag ik ook mee? Anders lijkt het misschien een men-only hobby. Ik zal beloven geen roze legging aan te doen! Enne, ik was al eens zelf op een EO-jongerendag, was vroeger erg fanatiek jongerenkoorzangeres: 2 koren tegelijk. Totdat ik niet meer door kon gaan voor jongere Jaja, ook ik, hoewel tegenwoordig lichtelijk ontspoord
 22. En je leggings dan misschien ook iets voor in de shop! Goed idee: voor de liefhebbers ook roze leggings op de nationale geocachingdag en ook standaard bij de goodies. Moeten we het trouwens niet onderhand -weekend gaan noemen?
 23. Pas maar op met dat uitproberen in de auto... straks hebben we een [b:post_uid2]platte maar prettig gestoorde GPS juf Mijk[/b:post_uid2] Ja, ik moet in ieder geval eens een bevestiging voor mijn Venture gaan verzinnen, want hij wil vaak in de bocht niet netjes blijven liggen..... Enne....iets platter zou wel mogen, maar dan inderdaad liever op een andere manier!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...