Jump to content

ronnie

Leden
 • Content Count

  106
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About ronnie

 • Rank
  Normale Poster

Contact Methods

 • Website URL
  www.merema.tmfweb.nl
 • ICQ
  0
 1. Te koop aangeboden. Garmin Colorado 300. Compleet en in doos. Nauwelijks gebruikt. Inclusief fietsstuurhouder, en officiele Topo Kaarten Nederland Vraagprijs 325 euro
 2. ronnie

  Drentepad

  Als je het complete drenthepad op je GPS wilt hebben, moet je natuurlijk zijn op GPStracks. http://www.gpstracks.nl/ov-wandel-drenthepad.php Ook vind je hier het pieterpad, en nog veel meer wandelingen, fietstochten enz.
 3. Ja dat weet ik, en dat is ook geen probleem. Hoewel het wel lang duurt. Maar de map files worden bijgeleverd, dus neem ik aan dat ze als tiff gewoon in Ozie moeten kunnen draaien. Waarom wordt anders de *.map file erbij geleverd (ik heb het trouwens over de top25 versie, en niet over de top50)
 4. De top25 kaarten zijn in het Tif formaat. In Oziexplorer krijg ik de melding dat ze zijn gemaakt met LZW compressie, en dat Oziexplorer die niet ondersteunt. Hoe moet je dit oplossen? Je kan de tif files omzetten naar PNG, maar dat is wel heel veel werk. Of is er een utility, waarmee Oziexplorer deze files wel kan lezen?
 5. Ik heb gehoord dat de ANWB wel een lijst heeft met alle padestoelen en coördinaten, maar dat ze die commercieel gaan verkopen. Zelf een lijst maken kan natuurlijk ook, je neemt een ANWB fietsrouteboek, en daarin staan alle paddestoelen met nummer, nu alleen nog even omzetten naar een waypointbestand.
 6. Het kompas in de Sportrak zal niet goed werken onder invloed van het magnetisch veld. Maar die zet je waarschijnlijk toch niet aan. Je wou de GPS instellen op GPS noorden, dan berekent de GPS zelf het noorden, en wordt die niet bepaalt door het kompas. Probeer voor de gein de gps met elektronisch kompas maar eens voor het coputerscherm te houden. Je zal dan al zien dat er een grote afwijking in het kompas noorden zal optreden. Hetzelfde effect heeft de magneet. De GPS blijft waarschijnlijk wel goed werken, ik heb er tenminste nooit last van gehad.
 7. En als je de GPS uiteindelijk op je stuur hebt gemonteerd, dan kan je hele mooie MTB routes, of gewone fietsroutes downloaden vanaf www.gpstracks.nl Trouwens, Zelf al meerder malen over de kop gegaan met de ATb, zelfs in de Ardennen. De garmin's kunnen daar gewoon tegen. Ze zijn er zelfs voor bedoeld, kan je wel zeggen.
 8. Wordt het vanavond uitgezonden op TV Drenthe?
 9. ronnie

  Hoe??

  Je hoeft niet verder te zoeken want het werkt gewoon. het trackbestand kan ingelezen worden in Ozi op de door jouw beschreven manier. Het stukje track wat hierboven staat ligt in limburg, Bij het plaatsje Epen.
 10. ronnie

  Hoe??

  Op www.gpstracks.nl , onder de button tips staat precies hoe je PCX5 bestanden moet inlezen in Oziexplorer en i andere programma's Succes
 11. Een uurtje later had ik een password. Blijkbaar helpt het
 12. Hoe kom je in vredesnaam aan een paswoord, ik heb al een paar mailtjes verstuurd, maar tot op heden nog nooit een paswoord ontvangen. Wat moet ik doen om te worden toegelaten? ***Bytheway: PM verzonden met password***
 13. Goed gesproken Heirbaut Hunters, Ik sluit me helemaal aan bij dit verhaal. De commotie van een maand geleden begon met het feit, dat mijn cache Stroomdal II niet werd goedgekeurd door de heer Yotian. Omdat de cache op het gebied van Kampsheide zou liggen. en ik moest toestemming gaan vragen aan de beheerders van Kampsheide. Dat was niet waar, de cache lag zeker niet op het gebied van Kampsheide. Men wou dus dat ik toestemming ging vragen aan mensen die hellemaal niets met dat gebied te maken hadden. Maar aan wie moet ik nu uiteindelijk toestemming gaan vragen? De wandeling is ongeveer 3km, en voert door een gebied waarvan er zeker 3 eigenaren zijn, en misschien nog wel veel meer. Dit was voorlopig de laatste cache die ik heb geplaatst, Ik heb geen zin in een hobby waarbij ik aan jan en alleman toestemming moet gaan vragen. Ik ben oud en wijs genoeg om te kunnen bepalen wat kan en wat niet kan. Als Geopatra graag toestemming wil gaan vragen voor het plaatsen van zijn eigen caches, dan doet hij dat maar. Maar dring het niet op aan anderen. Ik neem aan dat Geopatra nu ook nog alleen maar caches gaat zoeken, die zijn voorzien van het stempel "Goedgekeurd door de Boswachter" Als je princiepes hebt, dan moet je je daar ook aan houden, en dat geldt dan voor het plaatsen van een cache en voor het zoeken van een cache, vind IK. Er blijft dan wel heel weinig over van jouw hobby waarmee je net bent gestart. ( Je bent pas een geregistreerd gebruiker sind September 20 2003, dus neem ik gemakshalve maar aan dat je net komt kijken.)
 14. Iedereen moet het natuurlijk zelf weten. Maar ik neem nooit geen afdruk van de kaart mee als ik ga cachen. Ik vind het minder leuk als er een obstakel in de wegstaat om dan via de kaart naar een andere weg te zoeken. Ik werk alleen met de GPS. Dat vind ik zelf verreweg het leukste. Als ik een cache uitzet ga ik er ook van uit dat men de kaart niet gebruikt. Als men de kaart er wel bij heeft, dan gaat voor een groot deel het verassingseffect van de cache weg. en dat vind ik zonde. Als ik een kaart uitprint dan doe ik dat altijd op een kleuren printer. Als je een gehele kaart wilt uitprinten op een A4'tje dan gaat natuurlijk veel detail verloren, je verkleind de kaart dan enorm. Als je de kaart op orgineel formaat zou uitprinten dan kom je ongeveer op A2 terecht.
 15. Als je nu net zo'n type cache maakt als Jan de Behanger, maar je legt dan de start coordinaten midden in het IJsselmeer, of ergens op de Noordzee, Dan ben je dus altijd van al het gedonder af. Want het draait Allemaal om de startcoordinaten. Vervolgens een puzzeltje maken die je naar de goede startcoordinaten leidt.
×
×
 • Create New...