Spring naar bijdragen

Crankyhenkie

Leden
 • Aantal bijdragen

  316
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  1

Alles door Crankyhenkie geplaatst

 1. Crankyhenkie

  Oregon 600

  De Oregon aan de pc koppelen. Met de Verkenner naar de map GPX gaan. Daar de bestanden verwijderen.
 2. Crankyhenkie

  Straatput gevraagd

  Ik ben op zoek naar een straatput waar een ‘regular’ in past. Wie heeft er nog 1 liggen of heeft een tip waar ze te vinden zijn? Liefst in de Achterhoek of daar in de buurt.
 3. Wil dit wel met mijn Oregon proberen.
 4. Crankyhenkie

  Vaarwel!

  Phoenix-night, bedankt voor dit waardeloze bericht en voor je waardeloze caches. Ik zal ze missen maar bewaar er hele fijne herinneringen aan
 5. Crankyhenkie

  2 Gps-sen 1 Topo?

  De Europese Topo, die standaard op de Oregon staat, is niet erg gedetailleerd. Beslist geen vervanging voor een 'echte' Topo-kaart.
 6. Ik had ook problemen met Internet Explorer maar met Mozilla Firefox werkt het prima.
 7. De genoemde Franse kaarten werken niet met een exe-bestand. Ze eindigen op img. Klik op de link en sla het bestand op je pc op. Dit bestand kun je rechtstreeks op je gps zetten. Mr. Atari heeft wat dat betreft volkomen gelijk. Ik weet niet zeker hoe dat werkt op een 60CSX. Op mijn Oregon kan ik de kaarten op de gps gewoon hernoemen zodat er meerdere op kunnen staan. Als dat met de 60CSX niet kan dan is het een goed idee om het bestand te hernoemen naar gmapprom.img als het bestand in het geheugen van de 60CSX wordt geladen en als gmapsupp.img als je het bestand op je SD kaartje zet. Let wel, de kaarten die erop stonden zijn dan weg! Die kun je later vanuit Mapsource gewoon weer versturen. De OSM kaarten kun je vinden op http://garmin.na1400.info/routable.php Het beste kun je Mozilla Firefox gebruiken. Met de Internet Explorer lukt het vaak niet. Je kunt verschillende landen of regio's kiezen of kaartdelen aanklikken en dan klik je op Download map now! Je krijgt een link en kunt dan het materiaal downloaden. Het is een exe-bestand dat je kunt aanklikken. De kaarten worden dan geinstalleerd in Mapsource. De laatste installatie wordt telkens wel overschreven. Het is dus een goed idee om de exe-bestanden te hernoemen en afzonderlijk te bewaren. Vanuit Mapsource kun je de kaartdelen naar je gps sturen. Veel succes!
 8. Ruud, dit is echt iets voor mij! Ik wil me nu al wel opgeven ;-) Groetjes, Henk
 9. Het ligt niet aan OnRoute of Waypoint. Het ligt aan Garmin. Die heeft geen rekenig gehouden met bepaalde serienummers waar OnRoute gebruik van maakt. Mijn advies is om te wachten met updaten van zowel Mapsource als de Lifetime update van de kaarten. Er zal wel een oplossing komen. Er is al een soort work around maar ik ondervind nog steeds problemen met het plaatsen van het nieuwe kaartmateriaal op mijn Zumo.
 10. Slordig dat garmin zijn rommel in het register niet opruimt... Maar dat is een bekend probleem met windows, daarom worden windows pc's na verloop van tijd zo sloom Blij dat ik een mac heb zullen we maar zeggen Ik heb nu ook een mac; zou je kunnen aangeven welk programma ik op de mac kan gebruiken om met m'n 60csx te kunnen werken? Zou ik daar ook m'n topo nl op kunnen installeren en zo? Wel even on topic blijven he ;-)
 11. Als het de TOPO-NL is: daar kun je niet mee over de weg navigeren. Met de nieuwe Onroute Wandelkaart wel.
 12. Crankyhenkie

  Universele Usb

  Als de aansluiting hetzelfde is, b.v. een mini-USB, dan zou ik niet weten waarom niet. Ik gebruik mijn USB kabels ook wel door elkaar.
 13. De gegevens voor routeberekening kun en hoef je volgens mij in de NT versies niet meer aan te klikken. Bij de Onroute wandelkaart kun je het vinkje wel aan- of uitzetten. Heb je in de Oregon wel de juiste kaart geselecteerd?
 14. Crankyhenkie

  Nieuwe Topokaart

  Net geïnstalleerd en op mijn Oregon 400T gezet. Ziet er goed uit. Voor de zekerheid de TOPO-NL ook maar mee geïnstalleerd. Kan ik onderweg kiezen uit 3 topokaarten
 15. En hij zal veel meer up to date en veel gedetailleerder zijn! Kijk maar eens op: http://www.gps.nl/onroute_topo_kaart.html
 16. Crankyhenkie

  Topo Nl

  Zij er dan gebruikersvoorwaarden waar iedereen achter kan staan?
 17. Crankyhenkie

  Topo Nl

  Dat ben ik met je eens. Mijn laptop ging stuk en ik heb de TOPO dus nu voor de 2e en laatste keer kunnen installeren op mijn nieuwe laptop. Het is inderdaad een waardeloze regeling.
 18. Crankyhenkie

  Topo Nl

  Het kenmerk van de TOPO-NL is dat je het programma maar op 1 computer mag/kan installeren maar je kunt de kaarten daarna wel op meerdere GPSr's zetten. Als je een andere computer/laptop koopt mag je het programma nog één keer installeren, nadat je van Garmin een extra code hebt gekregen. In jullie geval kun je de kaarten dus zowel op de Colorado als op de Oregon zetten.
 19. Ik had de opdracht natuurlijk weer eens niet goed gelezen Hierbij ga ik in de herkansing Het Uddelermeer
 20. Crankyhenkie

  Premium Membership

  Paypal is niet onbetrouwbaar!
 21. Crankyhenkie

  GPSr voor op de motor

  Ik kan natuurlijk niet in jullie budget kijken maar op de motor gebruik ik een Zumo. Die is niet echt geschikt om te geocachen, alhoewel je er wel mee achter een pijltje aan kunt lopen en hij dan ook best wel heel nauwkeurig is en ook snel. Bijkomend voordeel is dat je alle caches van Nederland (en nog veel meer) als POI kunt laden, compleet met beschrijvingen. Ook gebruiken we hem heel vaak in de auto, vooral in het winterseizoen. Op de motorfiets heb je in ieder geval een waterdichte GPS nodig. Met een 60CS(X) kun je navigeren en ook uitstekend Geocachen. Er zitten meer functies op dan een Oregon. Ik heb hem vaak gebruikt met de klem op het nepleren kuipvakje van mijn oude GoldWing. Sinds enige tijd heb ik een Oregon 400T. In het veld een geweldig apparaat (met achtergrondverlichting aan) maar op de motor lijkt het me niks. Veel te moeilijk afleesbaar. Wat een heel groot voordeel is van de Zumo en de Oregon is dat ze een touchscreen hebben. Ook met (motor)handschoenen aan zijn ze uitstekend te bedienen. Als je voor één GPS gaat dan zou ik de 60CSX aanbevelen. Op de motor veel beter afleesbaar dan de Oregon, ondanks het spiegelende scherm. In het veld onverslaanbaar door de vele functies die er op zitten. De Oregon heeft als voordeel, naast het touchscreen, dat je meestal binnen 20 seconcen een fix hebt. Zowel in de Oregon als in de 60CSX kun je ook cache-beschrijvingen als POI's laden. De 60CSX geeft wel piepjes maar niet via een oortje en je hoort het niet op de motor. Op de Oregon heb ik nog geen geluid kunnen ontdekken. Samenvattend: wil je een alles in één apparaat dan is de 60CSX heel geschikt, ook met kaarten van Europa verkrijgbaar. Ik weet niet zeker of de nieuwste versies van deze kaarten nog geschikt zijn voor deze, uitstervende, GPS. Op de motor is de Zumo een hele fijne GPS, niet al te veel toeters en bellen en heel goed bedienbaar met de handschoen en onder het rijden (wel oppassen natuurlijk). De Oregon is niet geschikt op de motor, wel in het veld. Succes met de keuze. PS: een tweedehandsje voor weinig geld is natuurlijk ook een optie!
 22. Crankyhenkie

  Filmkokertjes

  tja...newbie hè, ik ging er, in mijn onschuld, vanuit dat de moeilijke caches ook echt beloond werden met een prachtige grote verassingsdoos!! that's life...gelukkig staat het erbij?? of dat ook niet... Ojee.ik krijg een visioen: ..kinderen mee, beloofd dat er aan het einde van de lange, lange, zeer lange tocht een prachtige schat zal liggen...en dan...een micro...met een nat en vol logrolletje.... Gelukkig valt dat nog wel mee. Boven aan een cachepagina kun je zien wat voor formaat de stash heeft. Size:micro, small, regular, large of unknown. Dus piepklein, klein, normaal, groot of onbekend. Deze laatste is meestal van een mystery of van een heel ongebruikelijke verpakking of formaat. Als je de logjes leest van een cache zie je vanzelf wat er zoal geruild wordt.
 23. Crankyhenkie

  Filmkokertjes

  Ik kan me voorstellen dat je als supercacher niet meer zit te wachten op een micro. Maar zijn deze niet heel geschikt voor de nieuwe starters? Ik denk dat als je meteen lastige puzzels, berekeningen of zelfs mysteries op moet lossen, veel starters af zouden haken. Het zoeken én vinden van de cache kost mij in ieder geval nog best veel moeite. Zelfs zonder gepuzzel....De micro's helpen mij om hiermee ervaring te krijgen. Groetjes Esther Touché!!! Op weg naar prachtige multi's of regulars laten we de micro's zeker niet liggen Overigens leiden hele moeilijke mystery's maar al te vaak naar een micro, zelfs de bonuscache van een serie Dus de moeilijkheidsgraad van een cache heeft niet direct een oorzakelijk verband met de grootte van de stash.
 24. Crankyhenkie

  Filmkokertjes

  Was het maar zo dat, als de fotorolletjes op zijn, er geen micro's meer worden neergelegd
×
×
 • Nieuwe aanmaken...