Spring naar bijdragen

Z3nuw&

Leden
  • Aantal bijdragen

    76
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Gewonnen dagen

    3

Alles door Z3nuw& geplaatst

  1. Wij willen graag de volgende caches ter overname aanbieden: GC1GKQA (Oorlogshelden in de polder #1: Johannes Post) GC1GXMD (Oorlogshelden in de polder #2: Hannie Schaft) GC1GXW4(Oorlogshelden in de polder #3: Karel Doorman) GC1H66V (Oorlogshelden in de polder #4: Han Stijkel) GC1H6F5 (Oorlogshelden in de polder #5: Titus Brandsma) GC1H6FC (Oorlogshelden in de polder #6: Bonuscache) Het zijn allemaal mysteries uit 2008 (!!!) welke allemaal meer dan 650 keer gevonden zijn (op de bonus na). Gezamenlijk hebben ze 121 favorieten. Bij interesse is zelfs de originele toestemmingsbrief van de gemeente Noordoostpolder nog beschikbaar. Het zou zonde zijn om deze caches te moeten archiveren omdat ze een belangrijk deel van de historie van de Noordoostpolder weergeven.
  2. Mijn vrouw heeft een borduurservice. Je mag alleen niet het geocaching.com beeldmerk gebruiken zonder toestemming van Groundspeak zelf, ook niet als je er zelf een borduurpatroon van maakt. Ditzelfde geldt voor afbeeldingen van bijvoorbeeld Disney. Wanneer je privé dit soort afbeeldingen en logo's gebruikt zal er niet zo snel moeilijk over gedaan worden maar zodra je het commercieel gaat gebruiken dan kan je in de problemen komen.
  3. Z3nuw&

    Vreemde Bug

    Hmmm, vandaag kreeg ik ook een reactie van iemand die ik probeerde te helpen door een PM te sturen. In dat bericht gaf ik een welbekende sitenaam op. Vervolgens krijg ik een reactie dat ze gegoogled hadden op 'de buren.eu' maar geen relevante resultaten terug kregen. Wel een rare bug inderdaad hoor.
  4. Gebruik je de Android-, iPhone of Windows Phone 7 variant van de geocaching.com app? Ik ken tot nu toe alleen de Android versie, er zijn namelijk een aantal verschillen tussen de functies die ze bieden. Als je kiest voor 'Post a Log/Field Note' dan kan je een vinkje zetten bij 'Post as Field Note'. Daarvan wordt de CO niet geïnformeerd en zodra je op de website inlogt krijg je melding van 'Pending fieldnotes'. Deze kan je dan stuk voor stuk omzetten in een echte log door de reeds in de fieldnote aangebrachte tekst te wijzigen in de eigenlijke logtekst. Je kan er ook voor kiezen om de log lokaal op te slaan door ´Save and Dismiss´ te kiezen in plaats van ´Submit to Geocaching.com´. De log wordt dan op je telefoon opgeslagen en is op het startscherm terug te vinden onder ´Saved Logs´.
  5. Z3nuw&

    Lyme

    Afgelopen zondag bleek ik ook het slachtoffer te zijn geweest van een tekenbeet. Dacht eerst dat het een haartje was met wat bloed eraan maar toen ik beter keek zag ik een duidelijk herkenbaar beestje dat zich in mijn been, net op de rand van mijn sok had vastgebeten. Na het verwijderen met een teken-tang (draaien!!!) aangestipt met betadine. Ik hou de plek goed in de gaten en tot nu toe zie ik alleen een klein rood plekje waar deze gezeten heeft. Begreep dat een besmetting zich (meestal maar niet altijd) manifesteert door een rode kring die zich langzaam uitbreidt en ineens weer kan verdwijnen. Heel vervelend dat Petra dit heeft moeten overkomen, ik wens jullie en vooral haar natuurlijk veel sterkte!
  6. En tegenwoordig is er natuurlijk een nieuw attribuut beschikbaar: 'Tree climbing'. Ik zou dat attribuut erbij vermelden indien je dit wilt gaat toepassen.
  7. Z3nuw&

    Challenges

    Al dan niet bedoelde typo Wat is in deze voorbeelden het verschil met geocachen? Het 'hoe mensen er mee om gaan' geldt daar ook. Nieuw kokertje neerleggen omdat de echte cache niet gevonden kan worden, founds loggen op gearchiveerde caches. Mensen houden zichzelf daar toch ook al voor de gek?
  8. Ja, dat duurt erg lang. Tijdens het laden moet je in de auto blijven en kan je dus niet onderweg zijn met die mooie lange multi. Zo'n powerpack is handig mee te nemen, snoertje eraan en je kan gewoon verder lopen. Bovendien: als je halverwege een lange wandeling bent ga je niet even terug naar de auto om daar minimaal een half uur te vertoeven zodat je batterij weer een beetje power heeft. Apple heeft bedongen bij de rechter dat de Galaxy telefoons, modellen S, SII en Ace, verboden worden. Maar alleen in de huidige verschijning. Er is géén inbreuk gemaakt op vormgevingspatenten, alleen een stukje software dat ruim vóór oktober eenvoudig 'weg te patchen' is. Ik zie dus geen probleem: nieuwe software erop en gáán! Naar mijn idee is Apple inderdaad way overpriced en ik wacht al een tijdje met smart op de HTC Puccini (ook een 10" tablet).
  9. In plaats van een reserve accu (je moet dan je telefoon uitzetten om hem te verwisselen) kan je misschien ook een powerpack gebruiken. Die laad je thuis (of in de auto) op en kan je onderweg gebruiken om je telefoon bij te laden. Er zijn er in verschillende capaciteiten. Heb er zelf nog geen maar ik verwacht wel dat ik er snel eentje ga aanschaffen.
  10. Voor het kompas kan in C:Geo ~ Opensource gebruik gemaakt worden van de GPS (richtingbepaling door beweging) of de ingebouwde - elektronische - kompas. Als je op menu drukt, zie je de optie 'Gebruik GPS' of 'Gebruik kompas', daartussen kan je dus wisselen. Wanneer je sneller gaat (bv. in de auto) dan is 'Gebruik GPS' handig omdat je dan de telefoon in de houder hebt staan en deze dus rechtop staat. Een kompas werkt nu eenmaal beter wanneer je hem plat houdt. Door de snelheid is richtingbepaling mogelijk met GPS. In het veld echter, kan je beter de optie 'Gebruik kompas' kiezen. Die maakt gebruik van het interne kompas in de telefoon en die is bij mij (ik heb geen Galaxy S maar een HTC Desire HD) echt nauwkeurig. Ontvangst kan met de interne GPS ontvanger wel eens minder zijn inderdaad. Ik heb dan ook een voorkeur voor een externe GPS ontvanger, bv. de Holux M-1200. Spaart nog batterijen ook. Om je ontvangst te controleren kan je het programma 'GPS Status' eens proberen. Hiermee krijg je inzicht in hoeveel en welke satellieten je ontvangt. Een afstand bereiken van 2 meter tot de cache is helemaal niet verkeerd, dat is zo'n beetje het maximale wat je met niet militaire apparatuur kan bereiken.
  11. Volgens mij noemen ze dat 'rippen' en dat is niet netjes
  12. Hoi Masterchef, Zie het aanvraagformulier meer als een formalisering van je aanvraag, zodat deze bij het landschap afgedrukt en opgeslagen kan worden in de map met geregistreerde geocaches. Uiteraard staat het je vrij om éérst met de boswachter je wandeling te lopen, de tussenpunten te bespreken en alvast mondelinge toestemming te krijgen. Daarna wordt er gevraagd om je cache aan te melden via het formulier op de website waarbij je de tussenpunten aan kan geven die je reeds besproken hebt. De mensen die het aanvraagformulier ontvangen zullen toch wel naar de lokale beheerder gaan om dit voor te leggen en deze zal dan snel kunnen antwoorden dat hij het er inderdaad al met je over gehad hebt. De aanvullende stap is dus voor de schriftelijke vastlegging van je geocache bij de natuurbeheerders. Die kunnen je dan bij gepland bosonderhoud of problemen waarschuwen.
  13. Individuele afspraken tussen geocachers en de terreinbeheerders zijn natuurlijk prima, maar een centrale registratie van caches bij natuuroranisaties is ook belangrijk voor het behoud van je zorgvuldig samengestelde cache. Vakantie, ziekte of verloop van beheerders kan er namelijk toe leiden dat niemand binnen de organisatie ergens van af weet. Als alle terrein beheerders binnen een organisatie weten dat er een register is van verleende toestemmingen dan kunnen zij dat raadplegen bij gepland natuuronderhoud of zelfs contact met je opnemen wanneer zij bemerken dat er iets mis is. Er zijn nu constructieve gesprekken gevoerd met drie landschappen en tot nu toe is het elke keer zo geweest dat we negatieve ervaringen te horen kregen over geocaching. De verhalen over het terugdringen van het aantal caches of het zelfs helemaal verbieden ervan zijn maar al te goed bekend. Het verkrijgen van een positiever beeld over geocaching bij de terreinbeheerders is nog steeds nodig gebleken en belangrijk voor onze hobby, net zozeer als het belangrijk is voor de listing-sites (waaronder die van Groundspeak) omdat zij nu eenmaal afhankelijk zijn van de verkregen toestemming, het liefst op de mooiste plekjes in de natuur. Natuurbeheerders en dan met name de organisaties zelf, zien geocachers die zich graag in de natuur op mooie plekjes begeven om hun hobby uit te oefenen nu als een grote, belangrijke en voor hen nieuwe doelgroep, logisch dat zij zich aan deze mensen bekend willen maken. Het wegnemen van onduidelijkheden en het onbegrip tussen natuurbeheerders (organisaties en terreinbeheerders) enerzijds en geocachers anderzijds is de voornaamste reden van onze overleggen. Alle drie de landschappen die we gesproken hebben, waar zowel de organisatie zelf als de terreinbeheerders bij aanwezig waren, zijn uitermate positief over de manier waarop wij uitleg geven aan het spelletje en door hen op deze manier kennis te laten maken met onze hobby weet iedereen dat er wederzijds begrip is. Bovendien begrijpen zij dat we veel voor elkaar kunnen betekenen. de buren wil zich helemaal niet opwerpen als 'vertegenwoordiger van de geocacher' maar als een faciliterende website die de mogelijkheden die uit deze gesprekken voortkomen (o.a. shapefiles, notificatiemails) wil benutten om het voor de natuurbeheerders, cacheplaatsers én reviewers eenvoudiger te maken. Het bekend maken van de manier waarop je toestemming kan krijgen (door middel van gebiedsinformatie met contactpersoon of een aanvraagformulier op de website) zie ik alleen maar als een positieve ontwikkeling. Op deze manier kan ik me bezig houden met het verzinnen van een leuke, weldoordachte cache met een mooie behuizing of het urenlang puzzelen op die verrekte cachepagina die maar niet getoond wil worden zoals ik dat graag zou willen. Op deze manier weet ik snel bij wie ik moet zijn en weet ik ook dat er met mijn cache rekening gehouden kan worden. Daarmee is tevens het - al dan niet onbedoelde - verkrijgen van 'valse toestemming' uitgesloten. Met het aanbieden van je cache verklaar je immers dat je - van een daartoe bevoegd persoon - toestemming hebt gekregen. Overleg met de lokale terreinbeheerder is wel degelijk van belang: zíj bepalen of een geocache er mag komen of niet, dat kan alleen maar met persoonlijk contact. Het verkrijgen van toestemming d.m.v. een formulier op de website is een instrument dat gebruikt kan worden ná of als voorbereiding op het overleg met de terreinbeheerder en voor de centrale registratie. Een geordende administratie met uitgeprintte aanvraagformulieren is heel wat beter te beheren en te raadplegen dan de losse toestemmingen die 'in het veld' bij de lokale beheerders verkregen zijn. Het plaatsen van een bedankje en een link naar de site in ruil voor het verkrijgen van toestemming vind ik persoonlijk niet meer dan normaal. Hieruit spreekt de waardering voor de manier waarop de natuurbeheerder het mooie stukje natuur onderhoudt en waarom je juist dát stukje natuur wil laten zien aan anderen. Het plaatsen van een link naar een algemeen informatiepunt van de natuurbeheerder wordt door de reviewers niet gezien als ongeoorloofde reclame, zie hiervoor ook dit topic.
  14. Links naar de website van de natuurbeheerder worden door de reviewers van groundspeak gewoon goedgekeurd. Althans, dat is bij mijn cache Natuurpark Lelystad wel gebeurd. Een verwijzing naar een donateurs-wervende pagina was net over het randje en heb ik daarom aangepast naar de hoofdpagina van het Flevo-Landschap. De verplichting om folders in de cache te doen zal wellicht niet door Groundspeak ondersteund worden. Dat de restrictie geldt voor caches waar ze door het formaat niet in zouden passen kan ik niet terug vinden in de tekst. Er zijn namelijk meerdere cache-listings waar deze beperking niet geldt, dus je kan het ook lezen als: geen folders in de cache wanneer deze op geocaching.com wordt gepubliceerd, wel folders bij publicatie op andere sites die dit wél toestaan.
  15. En het Flevo-Landschap heeft nu op haar site een aanvraagformulier voor toestemming geplaatst. Er is ook een stukje geschreven over geocaching onder 'Beleef het landschap', dat hier te vinden is. Wellicht zullen de in hun gebieden geplaatste geocaches ook nog eens hier verschijnen...
  16. C:Geo gaat door! Althans, als ik de berichtgeving hier mag geloven. Een team van Duitse developers heeft het project opgepakt en het project wordt in zijn geheel overgedragen. Veel meer als dit kan ik er echter nog niet over vinden.
  17. Z3nuw&

    Gc.com

    Jammer dat er niet gewoon gewerkt is met de regionale instellingen van de gebruiker. Dan zou juist zónder hier veel voor te moeten programmeren, iedereen de datum- en tijdnotaties gewoon in zijn eigen opmaak te zien krijgen. Zouden de cachepagina's er dan weer gewoon uit moeten zien zoals ze bedoeld en opgemaakt zijn? Ik hoop het van harte...
  18. Z3nuw&

    Handtekening Geocaching.nl

    Ook jouw eigen handtekening is, net als die van mij niet goed. Ik heb zojuist een ticket aangemaakt - zoals gevraagd - om te vragen of de .aspx extensie kan worden toegevoegd.
  19. Inmiddels is het overleg tussen het Flevo-Landschap en de flevolandse [en omstreken] cacheleggers geweest op de prachtige lokatie in het Natuurpark Lelystad. Het was een vruchtbaar overleg waarbij niet alleen de cacheleggers kennis konden maken met de terreinbeheerders, maar ook de terreinbeheerders konden ervaren welk soort mensen geocachers nou eigenlijk zijn en waarom zij altijd met een GPS in de hand door hun gebieden struinen. Er zijn werkgroepjes gevormd die voor de in september te houden familiedag een aantal multi-caches gaan ontwikkelen. Het is de bedoeling om op die dag onder meer workshops te geven en gezinnen met kinderen kennis te laten maken met geocaching. Een compleet verslag van de bijeenkomst is hier te vinden.
  20. UPDATE: Tot nu toe hebben 28 personen zich aangemeld voor de cacheleggersdag bij het Flevo-Landschap! Dat is een aantal waar we tot nu toe erg tevreden mee zijn. Wil je er alsnog bij zijn: je kan je nu nog aanmelden via dit formulier
  21. Z3nuw&

    Welke Software

    Waarom is een GPS nauwkeuriger dan een telefoon met GPS? Vaak heeft (lees: vroeger had) een telefoon geen ingebouwd 'echt' kompas. Daardoor is het bepalen van de richting die je op moet lopen alleen te doen wanneer je beweegt. Aan de hand van de wijzigende metingen kan de telefoon dan je richting bepalen. Voor autonavigatie goed genoeg, voor geocachen is dit niet voldoende. Bovendien heeft (lees: had) de GPS ontvanger in je telefoon vaak minder goede hardware voor het bepalen van je positie. Aantal satellieten dat tegelijkertijd ontvangen kan worden en dergelijke. Als derde nadeel is te noemen dat de software vaak nog even 'doorloopt' wanneer je plotseling stil gaat staan. Er wordt dan gerekend met de snelheid die je had en de richting waarin je liep om alvast het volgende coördinaat 'voor te berekenen'. Andersom kan ook: Wanneer je gaat bewegen duurt het eventjes voordat de software dat 'doorheeft'. Deze verschijnselen worden static-navigation genoemd. Het schijnt dat GPSr apparatuur deze verschijnselen niet of in ieder geval minder vertonen. Zelf kan ik dat niet beoordelen want ik heb vandaag (onder andere) mijn 100e cache gevonden en samen met alle voorgaande was dit zonder een 'echte' GPSr. Gewoon met mijn smartphone dus en, eerlijk is eerlijk: een externe Bluetooth GPS ontvanger. Voornaamste reden van die externe ontvanger is dat dit de batterijen spaart en wellicht toch een betere ontvangst heeft dan de interne GPS van de telefoon zelf. Hiervoor had ik een Sony-Ericsson Xperia X1, sinds een maand of twee heb ik deze vervangen door een HTC Desire HD. De externe Bluetooth GPS ontvanger is een Holux M-1200
  22. Het Flevo-Landschap heeft speciaal voor geocachers een oproep geplaatst op hun website. Ze roepen alle geocachers die in Flevoland of de directe omgeving daarvan wonen op om 21 mei aanstaande vanaf 10.00 uur in 'de WaterLely' binnen het Natuurpark Lelystad te komen. Dit zal een kennismakingsbijeenkomst zijn voor beide zijden en diverse informatie zal worden uitgewisseld (ook over natuur en natuurbehoud en gebiedsinformatie). Er zal ook een verzoek komen om multi-caches te leggen voor de in september te organiseren familie-dag. Dus, woon je in of rondom Flevoland, heb je al eens een cache gelegd/wil je een cache leggen in het gebied van het Flevo-Landschap? Schrijf je dan in via het formulier op de buren. Zoals wellicht bekend heeft de buren een overeenkomst met het Flevo-Landschap voor uitwisseling van gegevens omtrent gebieden en cache-lokaties. Hierdoor worden zij geïnformeerd over de caches die in of rond hun gebieden liggen en kunnen cache-leggers te weten komen welke contactpersoon ze kunnen benaderen voor het verkrijgen van toestemming. Ga voor meer informatie naar de pagina Informatie over gebieden. Graag tot 21 mei!
  23. De link vanaf de Wiki pagina naar het document zelf werkt niet bij mij. Kan dat kloppen?
  24. De teek is met ruime voorsprong verkozen tot meest gehate dier door de luisteraars van Vroege Vogels. In totaal stemden 49.202 mensen op de Rotbeesten Top 50. Dat de teek zo ongeliefd is, heeft een goede reden. De spinachtige verspreidt de ziekte van Lyme. Mensen die veel in de natuur zijn hebben vaker tekenbeten en daarmee een hogere kans op de ziekte van Lyme. Om dit zo veel mogelijk te voorkomen organiseert de Lymevereniging op 7 mei een open dag. Er wordt een presentatie gegeven en belangstellenden kunnen vragen stellen. Dit duurt van 10:00 tot 17:00 uur en vindt plaats in paviljoen de Waterlely in Natuurpark Lelystad. Meer informatie vindt u ook in deze folder over de ziekte van Lyme. Bron: Voorlichting over 'grootste rotbeest' op 7 mei
×
×
  • Nieuwe aanmaken...