Spring naar bijdragen

harraps

Leden
 • Aantal bijdragen

  84
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door harraps geplaatst

 1. harraps

  Topic Chat Met Clyde

  Dus, als ik dit als buitenlander alles helemaal goed begrijp: 1. In Nederland bestaan twee geocaching sites. 2. Ik moet bij allebei een account hebben, aanvullend op de gc.com account, een account op het GSAK-forum, een account op ... en ook alle regelmatig bezoeken om ervan op de hoogte te zijn wat er in NL op geocachinggebied zo allemaal speeld, mogelijk is, besproken wordt etc., omdat informatie alleen op een van de sites mag staan. ????
 2. Of onder elkaar afspraken maken. Is misschien duidelijker en eenvoudiger te coördineren. Met een team dat een cache vlak bij mij geplaatst heeft is de afspraak gemaakt dat ik ook een beetje een oog in het zeil hou. Staat dus op mijn watchlijst. Zijn de COs op vakantie of kunnen om een ander reden niet direct gaan kijken, loop ik even langs. Logrolletje uitwisselen kan altijd, reparatie/vervangen van cache-container ook. Is er iets echt mis, dan wordt even ondeling overlegd. Een verzoekje, valt mij bij vele nanos op: Graag ook de achterste helft gebruiken en niet alleen de vakjes 1 t/m 10 en 26 t/m 37.... En dan netjes oprollen, het blauwe of groene plakding desnoods verwijderen, de rol IN DE DOP (!!!) stoppen en pas dan de onderkant erop schroeven.
 3. harraps

  Need Maintenance/archived

  Hier wat uitleg, helaas (?) in het engels: 3.8. Caches That Need Maintenance 1.4. Cache Log Icons
 4. harraps

  Log Of Geen Log?

  Maybe this helps: guide·line – noun 1. any guide or indication of a future course of action: guidelines on the government's future policy. 2. a lightly marked line used as a guide, as in composing a drawing, a typed page, or a line of lettering. 3. a rope or cord that serves to guide one's steps, especially over rocky terrain, through underground passages, etc. 4. a rope or wire used in guiding the movement of stage scenery or curtains being raised or lowered. Dictionary.com Unabridged; Based on the Random House Dictionary, © Random House, Inc. 2011. guideline — n a principle put forward to set standards or determine a course of action Collins English Dictionary - Complete & Unabridged 10th Edition; 2009 © William Collins Sons & Co. Ltd. 1979, 1986 © HarperCollins guideline - n (usu pl) advice from somebody in authority on policy etc: guidelines on prices and incomes Oxford Dictionary of Current English - 14th Edition; 1983 © Oxford University Press De vertaling in het Nederlands laat ik maar beter aan moedertalige Nederlanders over. Aub opletten: Er is ook nog een verschil tussen US English en UK English. Groet, harraps
 5. harraps

  Stapeltellen ?

  Wees voorzichtig. "Quersumme" betekend een keer optellen, maar niet "doortellen". "Quersumme" = 1234 = 1+2+3+4 = 10 en klaar "Quersumme bis zu einer einstelligen Zahl" = 1+2+3+4 = 10 = 1 + 0 = 1 Men moet dus heel nauwkeurig op de uitleg in de listing letten.
 6. Net even gekeken: Als echt alle caches 1 km rechts en links van de A1 verwijderd moeten worden, zoals de politie aangeeft (en miischien ook andere snelwegen), betreft dat toch aardig wat caches.
 7. Arme kerel, maar in de combinatie zijn de logs toch een beetje hilarious: (Goed gevonden, dreuzels hadden helemaal niets door) ... (Cache gevonden, was door de ontruimingsdienst opgeblazen, een dreuzel had het (bij de politie) als dreigement aangegeven) To suspect or not to suspect - that's the question
 8. harraps

  Coin Niet Te Registreren

  Ok, oplossing is al gevonden Een beetje aanvullende informatie: In Australië heeft men overigens ook swaggies. Die worden door GCA (Geocaching Australia) beheerd.
 9. Geregistreerde versie hier. In 2010 veel gebruikt, vondt het leuk om de statistieken te bekijken (kaarten, afstanden en moeilijkheid-combinaties). Gebruik het sinds een half jaar of zo niet meer. Het kost ontzettend veel tijd alle gegevens in te voeren - ook al werkt veel met macros, moet men toch altijd handmatig dingen corrigeren of invoeren. Als ik 10 caches gedaan heb, zit ik twee uur achter de PC om alles mooi op een rijtje te krijgen. No cost-benefit for me, dus ik ga het niet meer gebruiken. In die twee uur doe ik dan liever iets anders. Ik vind het ook behoorlijk ingewikkeld - te veel opties en te veel menus waar onduidelijk blijft waarvoor zij eigenlijk dienen. Heel veel gelezen en geprobeerd in dat jaar, paar keer alles opnieuw moeten invoeren, uiteindelijk opgegeven. Voor mij persoonlijk was het zonde van de tijd. Het is ook niet echt nodig. De cache-data kan men zo vanuit de cache-pagina aan de GPSr doorsturen - en alleen die, die ik echt wil doen. Locatie leuk/interessant, logjes leuk, ... etc. Hoef ook geen PQ, zo nauwkeurig is die gewoon niet in te stellen. En hoe men een PQ via GSAK naar de GPSr doorstuurd, zonder programmeerkunsten - die functie heb ik blijkbaar niet gevonden of begrepen. De statistiek-paginas op GC.com zijn voldoende voor mij en voorbereiding/nabereiding kost zonder GSAK stukken minder tijd. PS: Hetzelfde geld ook voor MapSource and BaseCamp. Zonder kan eigenlijk prima - voor mij is het een volstrekt raadsel waar deze programmas voor dienen. Bediening in mijn ogen behoorlijk ingewikkeld en alles behalve logisch. Gebruik ze uitsluitend om data op de GPSr te wissen, wat belachelijk genoeg op de GPSr zelf niet mogelijk is. Invoeren ja, wissen neen.
 10. 11:00:00 a.m. Thursday June 9, 2011 in PST&PDT converts to 08:00:00 p.m. Thursday June 9, 2011 in Europe/Amsterdam Daylight Saving Time is in effect on this date/time in PST/PDT Daylight Saving Time is in effect on this date/time in Europe/Amsterdam
 11. Na wat testjes lijkt het als of het met de groote van de image, die in eerste instantie geupload was, te doen heeft. Op de "uploadpage" voor beelden staat "If your original image is under 125k or 600 pixels wide, the largest image will not be resized." Alles wat groter is wordt door het systeem resized. Het lijkt als of het vergrootglas de mogelijkheid biedt, de beelden in de oorspronkelijke groote te bekijken.
 12. Denk ze hebben een aantal kansen voorbij laten gaan. Ben blij met het nieuwe datum-formaat. Niet blij met - zee van wit waar de cache-text in zwemt. Was toen gebruikt om alle soorten van tools weer te geven. Bijv. GC Tour staat nu helemaal bovenaan de pagina, over de menus heen. Aangezien dat de randen nu uitsuitend voor commercials gebruikt worden, maakt mij niet blij voor de toekomst - mini-message box als je een cacher wilt contacteren. Toen kon men mooi de message "componeren" en lezen voor het versturen. Nu zijn er maar 144 characters in drie lijnen zichtbaar - ook commercials op elke "My personal profile" page. Kunnen zij dit niet beperken op de GC paginas? Op een cache pagina zelf vindt ik het ook niet fijn, maar een klein commercial... ok. Op de personal page vindt ik het te groot en te storend. - Grease Monkey script is verdwenen en niet meer terug te installeren - het niet aanpassen van de "how to" op de trackables pagina. Ipv "Retrieve" staat er nog steeds "grab", wat uitermate verwarrend is. - het niet meenemen van de voorstellen waar veel belang voor was getoond (zie de top/hot list)
 13. Juist: 09:00:00 a.m. Wednesday May 4, 2011 in PST8PDT converts to 06:00:00 p.m. Wednesday May 4, 2011 in Europe/Amsterdam Daylight Saving Time is in effect on this date/time in PST8PDT Daylight Saving Time is in effect on this date/time in Europe/Amsterdam Heel handige website: Time Zone Converter, helaas alleen in het engels. Niet vergeten "Use The Following Date/Time" te kiezen, als het een ander tijdstip betreft dan "nu".
 14. Why? Mijn belevenis is exakt dit. De enige kans, je puzzel NIET op GL te vinden, is gewoon geen te maken. De tijd voor het verzoek, de puzzel aub niet de publiceren, op GL te posten EN ook op de cachepagina bovenaan neer te zetten had ik mij kunnen besparen. Bij GL was de post meteen deleted. De cache-pagina was blijkbaar niet interessant genoeg om te bekijken. Niet het raadsel, niet de beschrijvingen, niets. Mijn indruk is dat men bij deze club alleen de hapklare coördinaten aan de bovenkant van de pagina tolererd. De rest van het verhaal, waarom, hoezo etc, is te veel moeite. Dat kan natuurlijk, er zijn genoeg caches beschikbaar die precies dit leveren. Maar laat mij en mijn idee met rust, aub, als je mijn idee niet leuk vindt. Wat ik absoluut niet begrijp is dat men het niet in zich heeft andere gewoon met rust te laten. Neen, alles moet voor iedereen eenvoudig beschikbaar zijn, anders is het niet meer "gezellig" en "leuk". Men is zelfs enorm trots erop dat men de CO gekwetst heeft. Hooray! Ik vraag me af hoe iemand hier zijn voldoening eruit kan halen. Ik begrijp ook niet waarom een puzzel opgelost MOET worden. De "ignore"-functie biedt de mogelijkheid om de map zodanig op te ruimen, dat alleen de caches die men zelf interessant vindt zichtbaar blijven. De CO NIET te benaderen, maar op GL gaan kijken toond geen interesse, gewoon greed. Zolas eerder beschreven: Zodra de oplossing op GL verschijnt, krijgen pagina (en cache) opeens duidelijk meer bezoek - het is immers een eenvoudige traditional geworden. Dat de CO dit graag zelfs besluiten wil - niet interessant voor deze mensen. Die dan wel voor hun eigen creatie, baserend op de creaties van anderen, de nodige respect en fatsoen eisen. Als je GL niet toejuicht, maar op hun pagina je considerations neer wilt zetten om een fatsoenlijk antwoord te krijgen, worden deze verwijderd en de kans op een ban is groot. Misschien hebben zij geen goede argumenten "voor"? Mijn conclusie: Als GL mij en mijn creatie niet met rust kan laten, wordt de cache gewoon gearchveerd - als dit dan de enige manier is om GL-members van mijn cache vandaan te houden (read: te bannen). Dus heeft GL in dit geval "gewonnen": Een akelige puzzel minder, hoera. Gefeliciteerd.
 15. Tja... het interesserd ze niks, je wordt gewoon geignoreerd en heel erg snel geband. Surprisingly enough, they didn't ban me, yet. Als CO ben je gewoon "De Vijand", die niets te zeggen heeft over zijn eigen creatie. Als ik dingen lees zoals "Misschien bij de CO een stevige hint opvragen en hier plaatsen"... het verteld mij genoeg. GL staat de CO precies twee rechten toe: - cache laten liggen en de publicaties tandenknarsend tolereren - cache archiveren, als men met de publicatie absoluut niet eens is. Ik heb voor het laatste gekozen, toen de "Audit Log" een plotselijke exorbitante toename aan interesse toonde - wat voor mij aanleiding was om op GL even te checken... et voila... Zelfs naar archivering (en voordat GL het doorhad) heeft deze nog steeds dagelijks een ruime aantal nieuwe bezoekers gehad (de "Audit Log" is een prima tool). Dus is mijn indruk, dat een niet geringe aantal cachers zit GL te doorpluisen ipv de CO te contacteren als het niet wil vlotten. Vraag gewoon, normaal kijk ik dagelijks meerdere keren naar mijn mail en probeer zsam antwoord te geven. En bij de original source krijk je betere en nauwkeurige informatie dan viaviavia. Wat mij verrast is dat sommige het fijne verschil tussen - samen tijdens een gezellige avond puzzels oplossen / met een bevriende cacher puzzels discuteren (dat kan, en is voor mij geen enkel probleem) en - de oplossing op internet publiceren (heb ik duidelijk aangegeven dat ik dat niet wil) niet zien. Dat je eerst een account moet aanmaken om te kunnen kijken, is geen "extra beveiliging". Is bijna vereist voor alle paginas, nowadays. Een van de caches waar schaafjes het over hebben is GC2E35M Family Matters. Was een hoop werk, maar ja. Mijn extra-lol haal ik uit het feit dat de cache naam op GL fout geschreven is... Maar wat ik ook nog kwijt wil: Heel erg bedankt overigens voor de veele aardige reacties en morele steun die ik ivm met het gehele verhaal mocht ontvangen. En ook heel erg bedankt voor de patience die sommige puzzle-makers met mij moesten hebben. Altijd vriendlijke antwoorden. Eens zien wat ik terug kan doen, cache-wise.
 16. Precies. Hier komt nog een vertalingsprobleem bij kijken. De Nederlandse taal is voorzichtiger met termen zoals "is verboden". De originele text is: Betere, nauwkeurigere vertaling: In eerste instantie hat ik het als 'kunnen worden verboden' vertaald. Sterker nog: Dus, naar afweging, is het mogelijk, de gebieden eventueel voor de algemeenheid open te stellen. Maar zij moeten niet opengesteld worden, als de gebiedsbeheerder dat niet wil.* In short: Duitsland: Je mag er alleen komen, indien het expliciet voor dit gebied toegestaan is. Is het niet expliciet toegestaan, mag je er niet komen. Tegenover elsewhere: Als het niet expliciet verboden is, mag je overal rondlopen. *Het is zelfs zo, dat je eigendom als beschermd gebied verklaard kan worden, ook al geef je daar geen toestemming voor. Dan blijf je met de plichten zitten, maar hebt niet veel rechten meer. Een van de weinige rechten die overblijven is het recht om de jacht uit te oefenen, mits het gebied groot genoeg is (en je in bezit van een "jachtbrevet" bent). Ga je in een gebied van een ander jagen, moet je aanvullend een licentie hebben Edit: taalkundige correctie. Dank je voor de hint, Jurgen & Co.
 17. Misschien was alles een beetje anders gelopen, als de route van begin aan samen met de boswachter goed doorgenomen was en ook een "seizoenpauze" ingebouwd was - zoals bij andere bekroonde caches. Bezoekers in het algemeen lijken wel welkom te zijn in het gebied, zie hier. Dit is niet juist, als men even verder kijkt dan de "geocaching-rules". Zover ik weet staan deze niet boven de plaatselijke wetten. Ik heb er lang genoeg gewoond om zeker ervan te zijn dat de regels wat betreden van een gebied betreft, wat niet bij de openbare weg of in je eigen beheer valt, vele malen strenger zijn dan in Nederland, ook zijn er alleen borden geplaatst met "AUB ..." en geen hekken met afgesloten poorten. Een "Naturschutzgebiet" is strenger beschermd dan een "Landschaftsschutzgebiet". Normaal staat er bij de ingang van het gebied uitgelegd wat mag en wat niet. Persoonlijk geef ik het engelse systeem van "public right of way" / "right of roaming freely" absoluute voorkeur. De grondeigenaar legt een duidelijke route uit, dwars over zijn land, en daar mag iedereen komen, over hekken klimmen etc. Van de andere gebieden blijf je af, ook zonder verdere borden of hekken. Beetje "common sense" toepassen en alle zijn tevreden. Of de deense variant, waar alle kustlijnen, zonder uitzondering, voor het publiek open moeten staan (tenzij het om een afgelegen eilandje draais, waar normaal publiek normaal niet komt). De breedte weet ik niet meer, maar het draaid om minimaal 5 - 10 m, meen ik te herinneren. Om een helder blik op het geheel te krijgen moet men zeker de uitgebreide verhalen van beide kanten horen. Het klinkt wel een beetje raar: in het buitenland een lange nacht-multi in een natuurbeschermd gebied uitzetten, waar dringend aanbevolen wordt, dit met meerdere mensen te doen. Het lijkt erop dat met de gebiedsbeheerder geen duidelijke afspraken gemaakt zijn. Sterker nog, uit de logs krijg ik de indruk dat de cache absoluut tegen zijn zin in geplaatst is. Waarom deze dan toch per se uitgevoerd is, escapes me. Natuurlijk zijn de boswachter en de jagers de fout ingegaan, hun acties waren zeker uit den boze. Waarom de jachtpachters zichzelf meer rechten toemeten dan zij de gewone burgers toestaan, ook al hebben zij deze in deze mate zeker niet, is simpel te verklaren: Zij betalen een hoop geld voor deze licentie en deze is ook met een lijst aan plichten verbonden, bovendien is er een examen verplicht, dat regelmatig te herhalen is (heeft ooit een oud-collega verteld, en de informatie in het internet blijkt dit te bevestigen). Dus zij hebben WEL een gedocumenteerd en bevestigd afspraak met de boswachter/gebiedsbeheerder. En deze houd "pauzes" in, waar niet gejaagd mag worden en de bos niet mag worden betreden. Of het toepassen van de in de licentie vastgelegde rechten dan als "voortrekken van een bepaalde groep" te bekijken is, weet ik niet. Denk even andersom - hoe zou jezelf op mensen reageren, die in de nacht in "jouw" bos rondlopen, waar jij voor betaald en verantwoordelijk bent, zonder dat je daar toestemming voor gegeven heeft (en dus rekening ermee kunt houden!). En 14 of meer installaties (hoe groot of klein dan ook) in het bos monteerd? Het zou interessant zijn om een uitleg te krijgen, waaran het geld van de licenties besteed wordt. Persoonlijk vind ik wel dat een gebiet ook zonder "jachtpacht" beheerd moet kunnen worden. Maar of dat in de huidige tijd met al de bezuinigingen nog kan? Uiteraard komt het zo over dat de boswachter onnodig en overdreven "belangrijk doet". Maar ook hij moet het "Bundesnaturschutzgesetz" volgen en het Bundesjagdgesetz (Google is your friend), zoals zijn "vriendjes" en elke andere burger of gast in het land ook. Is het zeker, dat het uitzonderlijke "vriendendiensten" zijn en niet op de licentie gebaseerd? Dat de beheerder met de auto door het te beheren gebied rijdt, is normaal - te voet is het gewoon niet haalbaar. Vertaling (uit het Bundesnaturschutzgesetz)van § 23 Natuurreservaten (1) natuurgebieden zijn wettelijk vastgestelde gebieden, waar een bijzondere bescherming van natuur en landschap in zijn geheel of gedeeltelijk vereist is 1. voor de instandhouding, ontwikkeling of herstel van habitats, biotopen of gemeenschappen van bepaalde wilde dier-en plantensoorten 2. wetenschappelijke, natuurhistorisch of nationaal erfgoed redenen of 3. vanwege hun zeldzaamheid, speciale teken of buitengewone schoonheid. (2) Alle daden van vernietiging, beschadiging of wijziging van het beschermd gebied of de bestanddelen ervan of leiden tot een aanhoudende storing kunnen worden verboden in overeenstemming met gedetailleerde voorschriften. Voor zover het uit het oogpunt van bescherming toegestaan kan worden, kunnen de beschermde gebieden beschikbaar worden gesteld aan het publiek. (italic and underlined door mij). Dus het KAN, maar MOET niet (misschien zit dat in Nederland anders). Dit af te dwingen door gewoon een cache te plaatsen vindt ik wel een beetje raar. Het tolereren van de cache komt het zeker niet ten goede.
 18. harraps

  Frankrijk

  Probeer deze eens, kijk ook onder "Liens utiles": GPS Safari French & English Deze lijkt momenteel moeilijk bereikbaar te zijn, sommige dingen werken, andere niet: My link alleen in French
 19. Probeer eens "<br />" voor het plaatje te zetten wat in een nieuwe rij moet terechtkomen - of achter het laatste plaatje in de rij erbove.
 20. harraps

  Omreken Naar Wsg84

  Misschien is dit iets? test Excuseer, met uitleg. Zie net dat de data niet behouden bleef: Op de pagina Decimal Degrees kiezen, dan met copy paste je data invoeren, "Change waypoint" kiezen en voilà, this is the result voor het eerste set: N 51° 56.440 E 004° 30.441
 21. Misschien ook even een "note" op de pagina van de coin achterlaten: "Retrieved from ..., ëven wachten totdat de dropper de tijd gevonden heeft om te loggen. Misschien op vakantie oid.". Dan weet de eigenaar wat zake is en indien de dropper tijdens zijn vakabtie het hoe en wat vergeten heeft, kan hij dat hier dan ook even terugvinden.
 22. harraps

  Souvenirs

  http://blog.geocaching.com/2010/11/geocaching-com-souvenirs/ 4 * "Page Down" of 3 * scrollen, onder de "text"-lijst worden alle souvenirs in beeld getoond. Hoop dat dit het is, waar je naar zoekt.
 23. Vraag: Waarom passeerd zoiets de review? De checklijst lijkt mij een goede handvat te zijn, voor allebei de plaatser en de reviewer.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...