Spring naar bijdragen

harraps

Leden
 • Aantal bijdragen

  84
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

1 Neutraal

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Garmin Summit & GPSMap78s
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  15 jaar (beroepsmatig)

Profile Information

 • Geslacht
  Niet ingevuld
 1. harraps

  Topic Chat Met Clyde

  Dus, als ik dit als buitenlander alles helemaal goed begrijp: 1. In Nederland bestaan twee geocaching sites. 2. Ik moet bij allebei een account hebben, aanvullend op de gc.com account, een account op het GSAK-forum, een account op ... en ook alle regelmatig bezoeken om ervan op de hoogte te zijn wat er in NL op geocachinggebied zo allemaal speeld, mogelijk is, besproken wordt etc., omdat informatie alleen op een van de sites mag staan. ????
 2. Of onder elkaar afspraken maken. Is misschien duidelijker en eenvoudiger te coördineren. Met een team dat een cache vlak bij mij geplaatst heeft is de afspraak gemaakt dat ik ook een beetje een oog in het zeil hou. Staat dus op mijn watchlijst. Zijn de COs op vakantie of kunnen om een ander reden niet direct gaan kijken, loop ik even langs. Logrolletje uitwisselen kan altijd, reparatie/vervangen van cache-container ook. Is er iets echt mis, dan wordt even ondeling overlegd. Een verzoekje, valt mij bij vele nanos op: Graag ook de achterste helft gebruiken en niet alleen de vakjes 1 t/m 10 en 26 t/m 37.... En dan netjes oprollen, het blauwe of groene plakding desnoods verwijderen, de rol IN DE DOP (!!!) stoppen en pas dan de onderkant erop schroeven.
 3. harraps

  Need Maintenance/archived

  Hier wat uitleg, helaas (?) in het engels: 3.8. Caches That Need Maintenance 1.4. Cache Log Icons
 4. harraps

  Log Of Geen Log?

  Maybe this helps: guide·line – noun 1. any guide or indication of a future course of action: guidelines on the government's future policy. 2. a lightly marked line used as a guide, as in composing a drawing, a typed page, or a line of lettering. 3. a rope or cord that serves to guide one's steps, especially over rocky terrain, through underground passages, etc. 4. a rope or wire used in guiding the movement of stage scenery or curtains being raised or lowered. Dictionary.com Unabridged; Based on the Random House Dictionary, © Random House, Inc. 2011. guideline — n a principle put forward to set standards or determine a course of action Collins English Dictionary - Complete & Unabridged 10th Edition; 2009 © William Collins Sons & Co. Ltd. 1979, 1986 © HarperCollins guideline - n (usu pl) advice from somebody in authority on policy etc: guidelines on prices and incomes Oxford Dictionary of Current English - 14th Edition; 1983 © Oxford University Press De vertaling in het Nederlands laat ik maar beter aan moedertalige Nederlanders over. Aub opletten: Er is ook nog een verschil tussen US English en UK English. Groet, harraps
 5. harraps

  Stapeltellen ?

  Wees voorzichtig. "Quersumme" betekend een keer optellen, maar niet "doortellen". "Quersumme" = 1234 = 1+2+3+4 = 10 en klaar "Quersumme bis zu einer einstelligen Zahl" = 1+2+3+4 = 10 = 1 + 0 = 1 Men moet dus heel nauwkeurig op de uitleg in de listing letten.
 6. Net even gekeken: Als echt alle caches 1 km rechts en links van de A1 verwijderd moeten worden, zoals de politie aangeeft (en miischien ook andere snelwegen), betreft dat toch aardig wat caches.
 7. Arme kerel, maar in de combinatie zijn de logs toch een beetje hilarious: (Goed gevonden, dreuzels hadden helemaal niets door) ... (Cache gevonden, was door de ontruimingsdienst opgeblazen, een dreuzel had het (bij de politie) als dreigement aangegeven) To suspect or not to suspect - that's the question
 8. harraps

  Coin Niet Te Registreren

  Ok, oplossing is al gevonden Een beetje aanvullende informatie: In Australië heeft men overigens ook swaggies. Die worden door GCA (Geocaching Australia) beheerd.
 9. Geregistreerde versie hier. In 2010 veel gebruikt, vondt het leuk om de statistieken te bekijken (kaarten, afstanden en moeilijkheid-combinaties). Gebruik het sinds een half jaar of zo niet meer. Het kost ontzettend veel tijd alle gegevens in te voeren - ook al werkt veel met macros, moet men toch altijd handmatig dingen corrigeren of invoeren. Als ik 10 caches gedaan heb, zit ik twee uur achter de PC om alles mooi op een rijtje te krijgen. No cost-benefit for me, dus ik ga het niet meer gebruiken. In die twee uur doe ik dan liever iets anders. Ik vind het ook behoorlijk ingewikkeld - te veel opties en te veel menus waar onduidelijk blijft waarvoor zij eigenlijk dienen. Heel veel gelezen en geprobeerd in dat jaar, paar keer alles opnieuw moeten invoeren, uiteindelijk opgegeven. Voor mij persoonlijk was het zonde van de tijd. Het is ook niet echt nodig. De cache-data kan men zo vanuit de cache-pagina aan de GPSr doorsturen - en alleen die, die ik echt wil doen. Locatie leuk/interessant, logjes leuk, ... etc. Hoef ook geen PQ, zo nauwkeurig is die gewoon niet in te stellen. En hoe men een PQ via GSAK naar de GPSr doorstuurd, zonder programmeerkunsten - die functie heb ik blijkbaar niet gevonden of begrepen. De statistiek-paginas op GC.com zijn voldoende voor mij en voorbereiding/nabereiding kost zonder GSAK stukken minder tijd. PS: Hetzelfde geld ook voor MapSource and BaseCamp. Zonder kan eigenlijk prima - voor mij is het een volstrekt raadsel waar deze programmas voor dienen. Bediening in mijn ogen behoorlijk ingewikkeld en alles behalve logisch. Gebruik ze uitsluitend om data op de GPSr te wissen, wat belachelijk genoeg op de GPSr zelf niet mogelijk is. Invoeren ja, wissen neen.
 10. 11:00:00 a.m. Thursday June 9, 2011 in PST&PDT converts to 08:00:00 p.m. Thursday June 9, 2011 in Europe/Amsterdam Daylight Saving Time is in effect on this date/time in PST/PDT Daylight Saving Time is in effect on this date/time in Europe/Amsterdam
 11. Na wat testjes lijkt het als of het met de groote van de image, die in eerste instantie geupload was, te doen heeft. Op de "uploadpage" voor beelden staat "If your original image is under 125k or 600 pixels wide, the largest image will not be resized." Alles wat groter is wordt door het systeem resized. Het lijkt als of het vergrootglas de mogelijkheid biedt, de beelden in de oorspronkelijke groote te bekijken.
 12. Denk ze hebben een aantal kansen voorbij laten gaan. Ben blij met het nieuwe datum-formaat. Niet blij met - zee van wit waar de cache-text in zwemt. Was toen gebruikt om alle soorten van tools weer te geven. Bijv. GC Tour staat nu helemaal bovenaan de pagina, over de menus heen. Aangezien dat de randen nu uitsuitend voor commercials gebruikt worden, maakt mij niet blij voor de toekomst - mini-message box als je een cacher wilt contacteren. Toen kon men mooi de message "componeren" en lezen voor het versturen. Nu zijn er maar 144 characters in drie lijnen zichtbaar - ook commercials op elke "My personal profile" page. Kunnen zij dit niet beperken op de GC paginas? Op een cache pagina zelf vindt ik het ook niet fijn, maar een klein commercial... ok. Op de personal page vindt ik het te groot en te storend. - Grease Monkey script is verdwenen en niet meer terug te installeren - het niet aanpassen van de "how to" op de trackables pagina. Ipv "Retrieve" staat er nog steeds "grab", wat uitermate verwarrend is. - het niet meenemen van de voorstellen waar veel belang voor was getoond (zie de top/hot list)
 13. Juist: 09:00:00 a.m. Wednesday May 4, 2011 in PST8PDT converts to 06:00:00 p.m. Wednesday May 4, 2011 in Europe/Amsterdam Daylight Saving Time is in effect on this date/time in PST8PDT Daylight Saving Time is in effect on this date/time in Europe/Amsterdam Heel handige website: Time Zone Converter, helaas alleen in het engels. Niet vergeten "Use The Following Date/Time" te kiezen, als het een ander tijdstip betreft dan "nu".
 14. Why? Mijn belevenis is exakt dit. De enige kans, je puzzel NIET op GL te vinden, is gewoon geen te maken. De tijd voor het verzoek, de puzzel aub niet de publiceren, op GL te posten EN ook op de cachepagina bovenaan neer te zetten had ik mij kunnen besparen. Bij GL was de post meteen deleted. De cache-pagina was blijkbaar niet interessant genoeg om te bekijken. Niet het raadsel, niet de beschrijvingen, niets. Mijn indruk is dat men bij deze club alleen de hapklare coördinaten aan de bovenkant van de pagina tolererd. De rest van het verhaal, waarom, hoezo etc, is te veel moeite. Dat kan natuurlijk, er zijn genoeg caches beschikbaar die precies dit leveren. Maar laat mij en mijn idee met rust, aub, als je mijn idee niet leuk vindt. Wat ik absoluut niet begrijp is dat men het niet in zich heeft andere gewoon met rust te laten. Neen, alles moet voor iedereen eenvoudig beschikbaar zijn, anders is het niet meer "gezellig" en "leuk". Men is zelfs enorm trots erop dat men de CO gekwetst heeft. Hooray! Ik vraag me af hoe iemand hier zijn voldoening eruit kan halen. Ik begrijp ook niet waarom een puzzel opgelost MOET worden. De "ignore"-functie biedt de mogelijkheid om de map zodanig op te ruimen, dat alleen de caches die men zelf interessant vindt zichtbaar blijven. De CO NIET te benaderen, maar op GL gaan kijken toond geen interesse, gewoon greed. Zolas eerder beschreven: Zodra de oplossing op GL verschijnt, krijgen pagina (en cache) opeens duidelijk meer bezoek - het is immers een eenvoudige traditional geworden. Dat de CO dit graag zelfs besluiten wil - niet interessant voor deze mensen. Die dan wel voor hun eigen creatie, baserend op de creaties van anderen, de nodige respect en fatsoen eisen. Als je GL niet toejuicht, maar op hun pagina je considerations neer wilt zetten om een fatsoenlijk antwoord te krijgen, worden deze verwijderd en de kans op een ban is groot. Misschien hebben zij geen goede argumenten "voor"? Mijn conclusie: Als GL mij en mijn creatie niet met rust kan laten, wordt de cache gewoon gearchveerd - als dit dan de enige manier is om GL-members van mijn cache vandaan te houden (read: te bannen). Dus heeft GL in dit geval "gewonnen": Een akelige puzzel minder, hoera. Gefeliciteerd.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...