Spring naar bijdragen

Tovenaartje

Leden
 • Aantal bijdragen

  457
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door Tovenaartje geplaatst

 1. Hé dat is leuk. Kom ik na lange tijd weer een keertje buurten, blijkt er een leuke cache te zijn van ons café.
 2. Lekker kikker. Een kopje snert met roggebrood. Vanavond gaat me niet lukken want we gaan naar een verjaardagsfeestje. Maar jullie laten vast wel een stukje banketstaaf voor me liggen.
 3. Lekker kikker. Kan nog net voor ik weer aan het werk mag.
 4. Natuurlijk wel. Het ijs komt pas na de BBQ.
 5. Zojuist de laatste britse cache (van precies een week geleden) online gelogd. We zijn sinds woensdag weer terug. Was wel een verschil hoor. Dinsdag bij vertrek in Newcastle 14 graden en dan woensdag bij aankomst in IJmuiden alweer ruim 24. En donderdag direct weer aan het werk (plannen we volgende keer toch weer wat ruimer). Komende woensdag maar eens kijken of ik de verhuizing van het café ook handig in mijn desktop kan verwerken.
 6. Ja hoor gevonden. Nog geen last van warmte die het huis uit moet (komt mogelijk over een week als we weer thuis zijn). Het is hier in Wales steeds rond de 22 graden geweest. Vorige week 1 keer gehad dat er een hoop regen verwacht werd (3 dagen met code geel ivm regen), er is echter maar 1 bui van ongeveer een uur geweest. Daarna weer lekker droog. Vandaag nemen we het advies van Geoman maar ter harte en gaan voor een stoomtrein. Boekelo-Haaksbergen is alleen wat ver weg op het moment dus wij gaan voor de Talyllyn railway (tussen Tywyn en Abergynolwyn). Die heeft een paar mooi uitziende wandelingen vanaf het station, dus is mooi te combineren. Sterkte met de warmte en het water voor degenen die daar last van hebben.
 7. Ik heb een uitgebreid Engels ontbijt klaargezet. En lunchpakketjes voor iedereen die net als wij op pad gaan. We hebben deze vakantie nog geen cache gevonden (ook niet gezocht), maar dat komt wel goed. Vandaag staat de Yr Aran (bergje van 747m hoog) op het programma. Op de top ligt een cache, dus dat zal een leuke eerste cache van de vakantie zijn. Ik hoop zelf om woensdag de Snowdon (1085m) te doen, maar met nog veel meer rustigere en nog mooiere opties voor wandelingen weet ik niet of we die nog wel gaan doen deze vakantie. Afgelopen vrijdag dachten we na een stukje met een steile klim (310m verticaal op nog geen km horizontaal) terug te gaan door het bos. Blijken die Welshmen ook daar allemaal klimmetjes in te stoppen. In totaal zijn we toen dus deels ongepland ruim 500m omhoog gegaan. En dat voor een opwarm wandelingetje van 9 km. Onze eerste rustdag hebben we er dus maar direct achteraan geplakt.
 8. Technisch teamlid heeft gisteren alsnog een vrouwtje kunnen kopen. Niet bij de winkel die vrijdag met zekerheid wist te melden er op dinsdag wel eentje te hebben, maar bij een winkel die een week geleden zei: waarschijnlijk over een maand. Gisterochtend werd het misschien vrijdag of zaterdag. En toen geregeld was dat iemand voor ons dan dat vogeltje zou gaan halen, meldde de verkoper dat er zojuist 2 koppeltjes geleverd waren, waarvan 1 vrouwtje voor ons gereserveerd was. Toen het vrouwtje in de kooi werd "vrijgelaten" had het mannetje geen oog meer voor ons, maar alleen voor zijn nieuwe maatje. En vannacht hebben ze al direct samen in het nestje geslapen. Wij kunnen met een gerust hart op vakantie. Nog even wat caches laden en dan kunnen we vertrekken.
 9. Wij gaan naar Snowdonia (Noord Wales). Nog 1 dagje werken en de caches uitzoeken/in de GPS zetten. Daarna zijn we klaar voor vertrek. We merken wel aan het zebravinkje dat hij nu veel meer reageert op ons. Kon ik een week geleden nog "stiekem" de woonkamer inkomen. Nu wordt er al getoeterd als de wekker gaat. En dan moet ik nog naar beneden gaan. We vinden hem dan ook extra zielig als hij alleen is als wij weg zijn. Dan heeft hij helemaal niets meer om hem heen om op te reageren (behalve degene die hem voer en water komt geven natuurlijk).
 10. Hier liggen alleen het bed, de tafel en de bank vol met spullen die voor de vakantie ingepakt moeten worden. Buiten is niets bijzonders te zien, dus we richten onze aandacht op binnen. Oh ja, en we hebben een zielig zebravinkje. Het vrouwtje is dinsdag dood gegaan, maar we kunnen door het broedseizoen geen nieuwe krijgen. Het mannetje zit dus al bijna een week in zijn eentje in de kooi. We hopen dinsdag alsnog een maatje voor hem te kunnen kopen, zodat hij niet tijdens onze vakantie alleen is.
 11. Het was erg leuk en lekker warm in Duitsland. Morgenavond staan er asperges op het menu.
 12. Om welke van de twee ontwerpen van Helmine gaat het? Of was hij van allebei onder de indruk? Voor de liefhebbers staat er een stoofschotel met bier klaar. Er is genoeg. Als toetje heb ik maar een mousse gemaakt van alle chocola die nog over was. Anders zitten we met Pinksteren nog steeds paaseitjes te eten.
 13. Nou ik ga dat trailtje later wel zoeken. Het is nu veel te nat buiten.
 14. Graag gedaan kikker. Dat hij te mooi is heb ik eerder gehoord. Mijn zusje heeft er ook eentje gekregen. Hij was bedoeld als leuke kikkermok voor mee naar school. Om 1 of andere reden is die ook nog steeds niet meegenomen naar school en volgens mij gaat dat niet gebeuren ook. Ik lust wel een verse muntthee.
 15. Hier gisteren wel de lusten, maar niet de lasten gehad van de sneeuw. Wel jammer dat de vorst niet wat langer aan heeft gehouden. Had graag een wat groter rondje geschaatst.
 16. Lekker, daar kan ik mijn tafeltennisavondje wel op doorkomen.
 17. Er is genoeg voor iedereen Wel zelf je lunch meenemen. Die heb ik gedaan. Die is leuk! Hij staat op mijn watchlist, dus de leuke logjes krijg ik ook binnen Ik ga zaterdag maar eens mijn kerstcache doen.
 18. Doe mij maar oliebollen. Zonde om ze weg te gooien. Gezond eten dat kan wel om de oliebollen heen gepland worden.
 19. Ook vanuit de Betuwe iedereen een goed nieuwjaar gewenst. Goed je terug te zien Kikkertje.
 20. Caches overnieuw doen, doe ik ook zonder dat de teller op 0 komt te staan. Een paar voorbeelden: Jeroen Bosch in 's Hertogenbosch: Dit was een hele leuke wandeling die wij gedaan hebben toen het erg druk was in de stad. Die hebben we later nog een keertje gelopen zonder de cache te loggen. Gewoon omdat we het gevoel hadden hier nog meer van te kunnen genieten als het minder druk zou zijn. En ons idee daarover klopte. Herculean Track en Still Growing in Chirk: Twee traditionals van Chirk National Trust die een duidelijke reden hebben waarom ze op die locatie liggen en die uitleg zit in de cache. Toen we voor een 2e keer in Chirk op vakantie waren, zijn we bij beiden nogmaals langsgeweest zonder de cache te loggen, maar puur voor de locatie. Als de teller om wat voor reden dan ook op 0 zou komen: Dan zal ik waarschijnlijk caches opnieuw loggen waarvan ik vergeten ben dat ik ze al gedaan heb. Zo nu en dan los ik een puzzel op, om er vervolgens achter te komen dat ik de gecorrigeerde coördinaten al heb toegevoegd voor ik aan de puzzel begonnen was. Oftwel dat ik de cache dus al eerder van een oplossing heb voorzien. Dit zal ook met het cachen gebeuren verwacht ik.
 21. Er liggen fruitmozaïeken in Tiel. Zo te zien is on café ook aanwezig. Ik heb hem op de foto, maar zie zo snel geen mogelijkheid om hem toe te voegen. Nu eerst maar weer de corsowagendrukte in. Dan kijk ik vanavond wel weer verder. Vanaf morgen begint de echte gekte (race tegen de klok) tot de wagen zaterdagochtend naar Tiel vertrekt.
 22. De toetjes waren pakketjes met rum, suiker en een paar stukjes appel, peer, sinaasappel en grapefruit. Normaal op de BBQ verwarmt zodat ook een tovenaartje die geen alcohol mag ervan kan eten, maar door de regen hebben we het opwarmen verhuisd naar de koekenpan in de trekkershut. Maakte voor de smaak overigens niets uit.
 23. Toch hebben we het gepresteerd om alle toetjes op te eten. De restanten maak ik zo klaar op het gewone fornuis en in de oven. Er is nog heel veel over, dus wie wil kan aanschuiven. Zelf ga ik direct na het eten naar bed. Vannacht liep niet helemaal zoals gepland. En cachen is dan stiekem best vermoeiend, ondanks dat ik lekker in de auto terug heb kunnen slapen.
 24. Jammer kikker, ik keek er wel naar uit jullie weer eens te zien. De voorraad gaat gewoon allemaal mee, dus als ze zich toch weer goed genoeg voelt om te komen dan is er genoeg. Ik zit nog met een kleine uitdaging: ik heb wat minder bakjes dan ik verwacht had. Momenteel is ongeveer 3/4 van mijn eten in bakjes gestopt, maar heb ik geen bakjes over voor de rest. Maar eens kijken of ik dit creatief op kan lossen. Maar details blijf je houden en zijn er om opgelost te worden, dus komt vast goed voordat Helmine voor komt rijden.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...