Spring naar bijdragen

jhjacobs

Leden
  • Aantal bijdragen

    18
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door jhjacobs geplaatst

  1. Voor 99 Euro alle topografische kaarten van NL: ik doe mee
  2. Deleten ... de andere lovende logs laten zien dat het hier om een zeer fatsoenlijke cache gaat en die kan nooit dergelijke taal opleveren. (zelfs niet in ons land waar wij een groot gevoel van vrijheid van meningsuiting hebben, ... toch?)
  3. Afgelopen weekend heb ik een cache wat uitgediept met .. de achterkant van mijn flinke bergschoenen; dat behoort in ieder geval wel tot mijn standaard uitrusting. Schepje meenemen doe ik soms al wel eens, zeker als de cache in een verregend bos ligt. Mijn voorkeur gaat uit naar de methode die ik gezien heb bij een cache van Rabbits (uit België): hij maakt een kuil met een soort bekisting van hout met een houten plaat en wat takken/zand erover. De kist komt nu in dit gat te liggen met een houten zijkant. Ideetje?
  4. Voor mij geldt dat we in een groepje gaan. Een aantal van ons hebben o.a. scouting ervaring en zijn bekend met orientatietochten en droppings 's nachts. Het leek ons wel heel erg leuk om de spanning van het nacht-cachen op te zoeken. Het gaat hier dus zeker niet om caches in natuurgebieden waar je na zonsondergang niet meer mag komen. Zolang het legaal is waar je loopt zal de politie er geen moeite mee hebben, je bent echter wel met een zaklamp zoekend in struiken en bosjes naar een cache heel erg snel verdacht van iets. Overigens ben ik met scouting wel vaker met boswachters e.d. in aanraking gekomen en die lieten ons altijd onberispt verder gaan; maar ze komen wel even kijken wat je uitspookt en vonden het okee als we ons maar aan de regels hielden. Het gaat hier dus niet om natuurgebieden waar je snachts niet mag komen.
  5. Mijn vraag is gerelateerd aan de vraag van de beginner van dit draadje: Zijn er caches in Nederland die enkel en alleen 's nachts gedaan kunnen worden? In Duitsland zijn er enkele te vinden die alleen 's nachts mogelijk zijn; je moet dan reflecterende onderwerpen (lintjes ofzo?!) zoeken met je zaklamp. Bijv. GCGVQX, GCGVQX, en GCGC5R. Verder mijn vraag: welke caches zijn niet persee enkel 's nachts te doen, maar zijn wel heel erg leuk bij nacht. In principe heeft iedere cache 's nachts wel iets extra's, maar misschien zijn sommige specifieke caches toch wat beter geschikt.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...