Spring naar bijdragen

Blind Ollie

Leden
  • Aantal bijdragen

    42
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door Blind Ollie geplaatst

  1. Aangeslagen ben ik na het lezen van dit bericht. Woorden schieten tekort. Veel sterkte bij het verwerken van dit verlies. Maarten.
  2. Blind Ollie

    Geocachen in Noorwegen

    Hoi supie, Twee jaar terug hebben wij in Noorwegen caches gezocht. Inderdaad zit de uitdaging meestal niet in puzzels of ander denkwerk maar in het fysieke. De tochten die we liepen waren uitgezet door de Noorse wandelaars vereniging en iemand anders had met +/- halverwege een cache verstopt. We deden 7 uur over "Bjorne Stigen" en 4 uur over "Oasen" (deze laatste is ook korter te doen als je dezelfde weg terug neemt. En wij hadden géén junior cacher(s) bij ons. De wandelingen zijn pittig en het landschap super! Groetjes, Maarten.
  3. We hebben 5 november met Jeroen van De Gelderlander een tocht gelopen. Hier is zijn artikel (De Gelderlander 17 november 2004): Vervolg: zie volgende log...
  4. Terroristen hebben geen kaarten nodig, ze gaan zelf kijken. En de link met Geocachers is éénzijdig want ook fietsers en wandelaars zonder GPS gebruiken/verspreiden de DVD. Overigens kan JP zo even bellen met Boesj zodat de SA weer ingeschakeld wordt voor regio Randstad. Laat dit vooral geen idee zijn
  5. De afspraak staat. Topic kan gesloten worden. Resultaat zal t.z.t. in deze draad gepost worden.
  6. Omdat ik zelf de Gelderlander lees leek me dit wel leuk. Het mailtje is inmiddels onderweg. Ben benieuwd...
  7. Blind Ollie

    Kompas

    Wij gebruiken de kompas in de Sportrak Color eigenlijk altijd als we cachen. We vinden het gewoon net even prettiger om vanuit stilstand te zien welke richting we op moeten. De 3-axis kompas werkt zelfs ondersteboven en moet na iedere accu-wissel een kalibratie krijgen in de vorm van een rondje draaien op een horizontaal vlak. Een minuutje werk max. In de auto schakelen we over naar GPS koers vanwege de magnetische interferentie. De losse kompas (van m'n pa) uit 't leger hebben we in een cache achter gelaten
  8. In het oktober nummer van C'T "Magazine voor computer techniek" staat een artikel over Geocaching, blz 102. In het artikel er na worden 22 PDA's getest. Voor de geïnteresseerden...
  9. Blind Ollie

    Teken!

    Naast de teek zal dit jaar ook de wesp nadrukkelijk aanwezig zijn. Het aantal wespennesten is dit jaar boven gemiddeld en ook zijn de (nog) relatief kleine wespen al vaak te spotten. Mensen met fruitbomen (pruim) spreken soms al over een plaag. Ik houd mijn adem in als in augustus de wespen chagrijnig worden en neem azijn mee tijdens het cachen om op een steek te deppen. Weet iemand een doeltreffend middel om wespen te weren ?
  10. Scoren zonder: de buitenlucht in te gaan, met je GPS-je te spelen, zonder te zoeken en vooral zonder de kick van het vinden ? Da's voor mij als bitterkoejesvla zonder bitterkoekjes Verwonderlijk ! Ik zou zeggen: leef je uit maar de kans is dat je veel mist.
  11. Blind Ollie

    help!

    Helaas, je kan geen .jpg laden in je GPS . Voor (vector) kaarten zit je vast aan de software van de fabrikant van je GPS (MapSource of, in jouw geval, MapSend). Ik weet niet hoe de dekking m.b.t. Syrie is. Je bent dus snel klaar
  12. Ik ben het met je eens dat die software (zowel Magellan als Garmin) prijzig is. Als het een ideaal produkt is met veel detail en dekking dan is het niet erg om uit te geven. Maar de huidige prijs/kwaliteit verhouding is huilen Ik gebruikt die kaart nagenoeg niet. Wel denk ik eraan de DirectRoute aan te schaffen. Zijn daar al ervaringen van bekend ?
  13. Misschien niet meer relevant, maar het draadje lijkt me nog een beetje open... Op mijn color werkt alles naar behoren. Firmware versie 5.1 + MapSend WorldWide basemap. No worries
  14. Blind Ollie

    Teken

    Zaterdag 10 April stond dit in De Gelderlander: Ik begin al meer te zweten...
  15. Blind Ollie

    Teken

    De Samojedenclub meldt: Ik lees bij deze site: Als bosbouwer van opleiding heb ik het idee dat ik in de loop der jaren meer teken zie terwijl ik, naar verhouding, niet vaker buiten kom. Hebben meer mensen dat beeld ? Zo ja; Zou het kunnen zijn dat de ruimere blootstelling aan de teek een effect is van klimaatsverandering ? Voorkoming is beter dan... ik zelf ben extra alert als ik een berkenbos met grassen tegen kom maar weiger iets chemisch te gebruiken.
  16. Blind Ollie

    GPS en magneetveld

    Bedankt voor de interessante info ! Leerzaam en overtuigend Ik zal dit zwaarder laten wegen dan het antwoord dat ik net van Thales NL kreeg: Kruimeldief schreef op April 07 2004, 18:47:22 Dit varkentje is niet meer... ze was blind, een auto, <pats> (Wel 17 jaar geworden )
  17. Blind Ollie

    GPS en magneetveld

    Mmm.., en wat zou je met dat varkentje doen, dan ?
  18. Blind Ollie

    GPS en magneetveld

    Da's mooi, dan zal ik 'm gewoon gaan gebruiken in die houder. Bedankt voor de reacties
  19. Blind Ollie

    GPS en magneetveld

    Nou, eigenlijk bedoel ik het magnetisch veld van de houder zelf. Dus dat ding wat met een zuignap aan het raam zit en verder de GSM (of GPS) magnetisch aan zich laat "plakken". Kan dat veld schade veroorzaken ? Gaaf! Wel noggis op de weg kijken soms, he ?
  20. Dag cachers, Ben niet lang geleden in het geocache wereldje gestapt en nu al verslaafd Daarom wil ik de GPS ook in de auto gaan gebruiken. Nu heb ik daar al een houder voor een mobiel in zitten (zuignap + magneet) en vroeg me af of het schadelijk is om soms ook mijn GPS erin te gebruiken. De GPS is een Sportrak met ingebouwd kompas (welke in de auto op 'GPS noorden' zal zijn ingesteld). Heeft iemand ervaring met een magnetisch veld nabij een GPS en eventuele schade daardoor ?
  21. Blind Ollie

    WAAS

    Vind je antwoord in dit draadje Grtz!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...