Spring naar bijdragen

hendrikus

Leden
  • Aantal bijdragen

    49
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door hendrikus geplaatst

  1. hendrikus

    Hulde Aan Garmin

    Tuurlijk gewoon openfietsmap/ ff promoten. D'r is ongelofelijk veel OSM materiaal soms verrassend nauwkeurig en aktueel. Echter in van die apenlanden is het Garmin materiaal veel beter.
  2. Mijn kleine vriend houdt mij iedere dag bezig

  3. Sinds ik een netboekje heb, gebruik ik de desktop eigenlijk niet meer. Heerlijk op de bank met het netboekje op een kussentje op schoot. Het scherm is te klein, maar het kleine doosje pakt zo makkelijk beet. Vlot een draadloos muisje met een klein usb dongeltje erbij gekocht. Om de systeem software te branden, heb ik maar een leeg usb doosje met voeding gekocht. De dvd brander kwam uit de oude computer op zolder. Zorg wel dat je de dual core atom neemt, N550 of N570, want dan kun je vanaf een een usbstick 64bit linux, zoals Ubuntu oif xUbuntu draaien. Kijk in de handleiding of het geheugen van 1 gb gemakkelijk te wisselen voor 2 gb, Packard Bell is wel goedkoop, maar moeilijk uit te breiden. Bedenk wel dat 1 gb veel te weinig is voor het winddoos vertraging systeem W7. Mapsource draait super met de versie 6.13.7, natuurlijk geïnstalleerd zonder cd's of dvd's daar er alleen maar gewerkt met de OSM fietskaart. Mijn netboekje heb ik 'n 2 week na aankoop geholpen, ondanks dat garantie geneuzel.
  4. hendrikus

    Topic Chat Met Clyde

    De oplossing is redelijk simpel. Het zou al staan in de Forumregels!! Ik denk van pas je eigen regels toe. Men zal van van de groepeeuwige bannelingen een groep eeuwige tegenstanders overhouden. Het is net waar er voor gekozen wordt.
  5. hendrikus

    Zaklamp met groot vermogen

    Ah, hoofdzakelijk dus als slagwapen aangeschaft Maar hem daarvoor nooit gebruikt! Ok, het zien van de lantaarn was al voldoende. Nog even terug over het vermogen. Ik dacht toch dat met gelijk blijvende weerstand, het vermogen kwadratisch was met de spanning.
  6. hendrikus

    Welk Apparaat?

    Letterlijk alles wat aan zee ligt... Beetje royale omschrijving. Kom je ook in Port Stanley? In dat geval zou je het best premium member bij geocaching.com moeten worden. Vervolgens een aanvraag doen bij geocaching.com voor een Pocket Querie die de kustlijnen bestrijkt.
  7. Misschien een andere internet browser proberen dan IE? Vanuit xubuntu met firefox wordt het via de printserver kompleet afgedrukt op de laserprinter.
  8. hendrikus

    Keuze Gps

    Hoezo? Volgens de beschrijving is het enige verschil tussen de Legend HCx en de Vista HCx, dat de Vista een magnetisch kompas en een atmosferische hoogtemeter bezit.
  9. Tegenwoordig zijn er Open Street Maps, kijk eens of daar wat bij is van je gading, Google is your friend!
  10. hendrikus

    Beginneling

    Nu nog kaarten. Niet kopen voor dik geld, maar gewoon halen bij Open Street Maps. 1e Fiets kaart Uitleg van Wiki waar te downloaden Alle kaarten van de wereld
  11. Willem was nog vergeten dat hij ooit z'n 60C zelfs bij een geocache achter liet.
  12. hendrikus

    Waar Is De Chat???

    De daar gebruikte chat software is erg kritisch voor het soort java wat je gebruikt. Gewoon je java updaten. Ik kom gewoon daar in de chat met windows en met xUbuntu.
  13. ff zoeken op www.kieskeurig.nl, de 60CSx wordt daar aangeboden vanaf 252 euro en de 60Cx zelfs vanaf 199 euro. De vrij te downloaden kaarten haal je natuurlijk bij Open street maps
  14. <knip>verwijderd door moderator</knip> Als je die OSM kaarten aanvraagt, naruurlijk niet te veel! Wil je heel Europa dan koop je toch gewoon Mapsource 2010. Indien je aanvraag bescheiden is geweest, dan krijg je na enige tijd email van Lambertus. Dan wordt er je een menu aan geboden van wat je wilt downloaden. Daar zit een exe om je mapsource te voorzien van OSM kaarten, de Garmin kaarten blijven echt wel bewaard en een gmapsupp.img om rechtstreeks naar je geheugen kaart van de 60Cx te schrijven. Pff, 't stelt echt niets voor, ik op mijn votig jaar gekochte 60Cx nog alleen maar OSM kaarten gehad. Heeft het dorp in Frankrijk geen details? Dan map je de wegen toch zelf? Zal ze leren die Fransen.
  15. Gestopt vanwege het rubberen bandjes probleem?
  16. Bijzonder boeiend! Ik heb sinds 2,5 jaar een FON spot en in oktober 2009 was er voor het eerst een vreemde die bij mij in logde. Als ik hier door de stad rij met de laptop dan zie ik dat meer dan 20% van de wifi spots onbeveiligd is, sommigen hebben zelfs de naam "default". Erg spannend om te gaan downloaden op zo'n HetNet lijntje van nog geen 1,5mBit, onbeveiligde wifi spots met daarachter een Zuigo lijntje van 50mBit is ff zoeken, maar zijn er ook wel.
  17. Het is helemaal gebeurd! Jeremy heeft de stekker eruit getrokken en gaat cashen. Volgende week vliegt hij naar Schiphol om in Alblasserdam net als Stephen Spielberg 'n jachtje a 90 miljoen euro te kopen bij Oceanco.
  18. Hallo all, Alles is aanwezig neem ik aan ook de bon? Ik zit krap bij kas maar heb er 200 euro voor over. Kom ik hem vanavond nog ophalen. Groet Kees Kees, is bijna net als m'n dealer.Wat ik heb is niets waard en wat ik wil hebben is duur. 250 euro is een heel scherp en realistisch aanbod!
  19. hendrikus

    Ftf

    Het is weer gezellig.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...