Spring naar bijdragen

Boa

Leden
  • Aantal bijdragen

    222
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door Boa geplaatst

  1. Boa

    Batterijen

    De knoop is doorgehakt. Ik ga voor de xx versie. Bedankt voor de antwoorden.
  2. Boa

    Batterijen

    Haha, zo had ik het nooit bekeken. 10 jaar is lang zat en dan haal ik 1x per week opladen lang niet. HerelsTom, de batterijen die jij hebt, zijn dat de zwarte met zilveren xx erop (http://sk.nkon.nl/4-aa-sanyo-xx-2500-mah-in-doosje-powered-by-eneloop.html)?
  3. Boa

    Batterijen

    Mmm, de keuze wordt er niet veel makkelijker op. Mijn batterijen liggen vaak toch wel een paar weken tussen opladen en daadwerkelijk gebruik. Dan is de 2000 misschien toch beter, tenzij HerelsTom gelijk heeft, dan zou het niet uit moeten maken. Is er misschien nog iets zinnigs te zeggen over het aantal keren op te laden? De 2500 geeft aan dat ze 500 keer herladen kunnen worden, de 2000 1500 keer (al is mijn ervaring met batterijen dat 50 keer al veel is terwijl ze 1000 keer beloven)
  4. Boa

    Batterijen

    Kan je misschien aangeven of schatten wanneer dit effect optreedt? Stel ik heb een setje 2500 en een setje 2000 op de zelfde dag opgeladen. Na hoeveel dagen/weken/maanden (?) is de 2500 onder het nivo van de 2000 gezakt?
  5. Boa

    Batterijen

    Overal lees ik dat Eneloops de beste batterijen zijn, al zijn de meeste berichten die ik lees al wel enkele jaren oud. Is dit nog steeds de beste keuze? Zo zie ik dat er ook Sanyo xx 2500 batterijen zijn, die zogenaamd powered bij Eneloop zijn. Toch lees ik dat deze weer sneller leeglopen dan de Eneloops van 2000 en dat ze maar 1/3 van het aantal keren kunnen worden opgeladen. Dus dan zou de Eneloop een betere keuze zijn. Wat is jullie ervaring? En hoe verhoudt de Eneloop zich tot de Sanyo 2700 of de GP Recyko?
  6. Wat doe ik het liefst? Eigenlijk is dat niet één type/soort cache. Wat mij trekt is vooral de variatie. Dan weer een lekker lange wandeling, dan weer eens een oppiker. De ene keer een uitdagende puzzel, de andere keer iets eenvoudigs. Er zijn traditionals die op zeer aantrekkelijke plekken zijn geplaatst. Er zijn ook multi's die oersaai zijn door lange stukken over rechte asfaltwegen. Als de cachelegger er moeite voor heeft gedaan om een mooie route uit te zetten, een verrassende opgave te bedenken of een mooie lokatie weet te tonen, ben ik al dik tevreden. Bovendien geeft het me ook wel een kick om zo veel mogelijk caches te doen.
  7. Mochten de studenten van de Amerikaanse wedstrijd winnen, dan zal Coca Cola geen dozen met kladblokken en kleine presentjes moeten verstoppen in de Amerikaanse bossen, maar kratten frisdrank. Lijkt me op zich wel leuk om een keer in plaats van een kist met waardeloze prullaria, lege cd doosjes en andere onbruikbaar spul, eens iets aan te treffen wat en lekker is en je niet hoeft te ruilen. Laat ze het in een koelkastje doen (zonne-energie?) dan is het ook nog eens een aangename verkoeling tijdens een dagje cachen. Echter is het weer een Amerika-aktie, dus hebben we er weinig aan...
  8. Ik vind die kleine würfel wel grappig, die kan je nog enigszins goed vastpakken. De grote platte scheiben zijn ideaal voor micro's. Ben wel benieuwd hoe dat gaat met de verzending. Zo'n pakketje blijft overal aan plakken.
  9. Dat zal niet makkelijk zijn geweest om een Mercedes sedan te begraven. Oppassen met je prikstok om beschadiging te voorkomen!!
  10. Boa

    Aanvaring met wild zwijn!

    Ik ben ook twee keer op een paar meter afstand een wild zwijn tegen gekomen. Beide keren in de buurt van de Edese heide. Gelukkig renden ze beide keren de andere kant op. Eén keer was het zelfs een moeder met jonkies. Volgens mij als ze daan kwaad worden ben je echt zuur. Wat de beste reactie is weet ik niet. Wel heb ik bijna een keer een aanvaring gehad met een stel koeien in de uiterwaarden. Deze kwamen met volle vaart op mij afgerend. Ik ben toen gewoon blijven staan (best eng hoor). Op enkele meters afstand stopten ze toen.
  11. Waar krijg je zulke kerstpakketten? Zo een wil ik ook wel Ik kreeg alleen een foeilelijk horloge.
  12. Boa

    Stickers gebruiken tijdens loggen

    Ik heb kleine stickertjes gemaakt. Eerst in fotoshop of ietsdergelijks een plaatje gemaakt en vervolgens tig keer in word op een a-4tje gezet. Het stickertje heeft een lekker donkergroene achtergrond. Omdat het printen op mn eigen printer behoorlijk wat inkt zou kosten ben ik naar een copyshop gegaan. Voor ongeveer een euro of twee hadden ze een stickervel helemaal groen geprint. De voordelen van kleine stickertjes zijn dat er lekker veel op een a4 passen, geloof dat er wel tegen de 100 van één vel kwamen. Daarnaast passen ze ook goed op een filmkokerlogrolletje. Ze zijn makkelijk mee te nemen (in een filmkokertje ) en bovendien bij normale logboeken houd je genoeg ruimte over voor een verhaaltje. Bij het ontwerpen van een klein stickertje is het dus wel handig om even na te gaan wat de breedte is van een standaard filmkokerlogrolletje (leuk woord voor scrabble). Iets heel anders: pas zak ik dat iemand zijn logs bezegelde met een lakzegel. Erg origineel. Helaas vergeten een foto van te maken.
  13. Boa

    GPS kalibreren

    Probleem opgelost. De map datum stond verkeerd. Stom, stom, stom .
  14. Boa

    GPS kalibreren

    Wat ik tot nu toe heb gedaan. Om de afwijking te bepalen ben ik op een paar rotondes gaan staan en daar een WP aangemaakt. Vervolgens heb ik met Mapquest en Map24 deze punten in een kaartje gezet. Een duidelijke afwijking was het resultaat. Vervolgens heb ik de GPS geupdate. Van versie 4.53 naar 4.60. Wederom een rotondetest (leuk woord voor de begrippenlijst ). Wederom een afwijking. Toen ben ik wat oude WP's gaan bekijken. Wat me toen opviel was dat er bij de coordinaten die ik had ingevoerd een afstand was opgeteld. Bijvoorbeeld de parkeerplaats van "Op elk doosje past een dekseltje" was eerst N52 01.828 E005 44.430 en dat staat nu in mijn GPS als N52 01.841 E005 44.457. Dus +13 en +27. Wat als ik deze waardes nu van de rotondecoordinaten aftrek? Een mooi plaatje met het sterretje precies op de rotonde. Klik hier voor de resultaten in beeld. Mijn GPS telt dus bij de juiste waarde een bepaalde afstand op. Dit vind ik raar, maar misschien denken andere mensen hier anders over. Heeft iemand hier een verklaring voor? Hoe kan dit en hoe is dit te verhelpen? Staan mijn instellingen wellicht verkeerd? Ik kan voortaan wel elke keer handmatig de coordinaten veranderen, maar dat is niet echt handig.
  15. Boa

    GPS kalibreren

    Ik heb echter nooit met Ozi gewerkt. Of het zo simpel is weet ik dus niet. Maar ik zal het proberen...
  16. Boa

    GPS kalibreren

    Klinkt ingewikkeld . Ik zal het eens proberen....
  17. Boa

    GPS kalibreren

    Ik heb een probleempje met mn GPS12. Ik heb gemerkt dat ik de laatste tijd een standaard afwijking heb van zo'n 30 meter. Soms erg lastig, heb ik ook weer mogen ondervinden op het GME2005. Zeker als je in een bos naar een klein kistje moet zoeken is 30 meter erg veel. Weet iemand of het mogelijk is om een GPS te kalibreren? Ben mn handleiding kwijt , dus opzoeken is wat lastig. Misschien weet de Prof iets? Als ik me niet vergis heeft hij ook een GPS12. Of iemand anders, mag natuurlijk ook.
  18. Williii bedankt! Ik wist het toevallig van deze cache, de rest zou ik echt niet meer weten. Misschien nog een vraagje. Is het mogelijk om, net als bij de andere statistieken, de naam te laten markeren als je op een naam zoekt? Vind ik daar wel handig. Verder nogmaals top dat je het allemaal hebt uitgezocht!
  19. Het knopje met Corrigeer FirstFinders heb ik aangevinkt, toch kreeg ik geen invulscherm.
  20. Wat leuk, nog maar statistieken. Wat een hels karwij moet dat geweest zijn. Respect hoor. Ik heb toch geprobeerd een correctie door te sturen. Hierbij wordt gevraagd om een motivatie, maar deze kan ik nergens kwijt. Hoe dit te doen?
  21. Helaas, helaas. Ik win wel eens wat, maar je kan blijkbaar niet altijd in de prijzen vallen. Hopelijk is de winnaar morgen op het event. Ik wil zijn of haar gezicht wel zien bij de bekendmaking....
  22. Boa

    Kaartje maken van coordinaten

    Wat knap zeg! Laat maar weer eens zien hoe weinig ik van informatica afweet . Ik had het inderdaad ook al eerder zien staan in het oude draadje en ben toen ook al aan de slag geweest, maar daar deed ik het verkeerd. Nu lukt het wel. Erg leuk!
  23. Boa

    Kaartje maken van coordinaten

    Reintje, dat is hem!!! Het is een erg handige functie en vrij lastig te vinden volgens mij. Ik denk dat Mr. Bean gelijk heeft en dat deze link wel meer aandacht mag hebben op de site! Vaak staan in een cachebeschrijving coordinaten voor een parkeerplaats die niet overeenkomen met wat er bovenaan staat. Of soms moet je om andere reden een coordinaat opzoeken. Via deze link vind ik dat het makkelijkste gaan. Bedankt! Groeten Boa
  24. Boa

    Kaartje maken van coordinaten

    Ik heb trouwens gezocht in oude berichten, maar kon het daar niet vinden.
  25. Voordat mijn PC crashte had ik een handig linkje naar een site waar je netjes de coordinaten kan invoeren waarna je een mooie kaartje krijgt van de plek. Nu denk je misschien: "Is dat zo bijzonder? Dat kan gewoon met Mapquest" Dat kan ook, maar niet zoals ik het wil en zoals ik het kon. Bij mapquest gebruiken ze decimaal of het formaat GG.MM.SS. Op de link die ik had was het formaat GG.MM.MMM. Zo staan ze ook in de cacheomschrijvingen en dus ook wel zo handig. Heeft iemand misschien een link naar deze pagina of een soortgelijke pagina? Het is mogelijk dat het via de buxley-site was, zoiets staat me vaag bij, maar daar kan ik niks terugvinden. Grote kans dat het dan ook iets anders was .
×
×
  • Nieuwe aanmaken...