Spring naar bijdragen

paienne

Leden
  • Aantal bijdragen

    77
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Gewonnen dagen

    1

Alles door paienne geplaatst

  1. paienne

    Geo D'or Uitreiken

    Je zegt het zelf......
  2. paienne

    Geo D'or Uitreiken

    Team Tabak, daar ben ik het helemaal mee eens, en PN, ik wil niet generaliseren maar ik moet de eerste mooie kostbare cache waar veel moeite is in gestoken door een 'gewone niet betalende member' nog tegenkomen. Ben je te gierig voor een lidmaatschap dan werkt dit vaak ook door naar de caches van zo'n legger, daar heeft hij of zij dan ook niet veel voor over.....
  3. paienne

    Geo D'or Uitreiken

    Dan plaats jij maar je cache met je goodies etc etc dat wil je toch graag? Maar als je het dan niet kunt publiceren, dan maak je toch zelf lekker een website en publiceer je daar je cache. Dat kost ook geld maar wat zul je veel logs krijgen......Een organisatie kan alleen in stand worden gehouden als de kosten daarvan gedekt worden. En met zijn allen kunnen we het goedkoop en dus bereikbaar voor een ieder houden. Dus mijn mening is, maak je ergens gebruik van, deel dan ook mee in de kosten. Doe je dat niet wees dan dankbaar dat je er gratis gebruik van kan maken en hou op met kritiek te leveren en te zeuren over faciliteiten die niet beschikbaar zijn voor members. Als het aan mij zou liggen dan zou iedereen verplicht worden om een minimaal bedrag te storten. dan werden het aantal irriterende fotokokertjes leggers ook een stuk minder, geloof dat maar.
  4. paienne

    Geo D'or Uitreiken

    EENS! Dat je als premium member extra faciliteiten aangeboden krijgt vind ik begrijpelijk, maar dat de mogelijkheid tot favoritepoints toekennen daar bij hoort vind ik raar. We zoeken dezelfde cache, vinden die cache, vinden hem mooi, maar alleen een PM kan een FP toekennen. Dat is raar. We kunnen de rollen ook eens omdraaien. Zonder betalende pm geen geocaching.com, geen fp geen caches etc. Elke hobby kost geld en er is niets gratis in deze wereld. Ik vind dat wanneer je geen pm wilt worden ook niet moet zeuren! Wees blij dat het gratis is en gratis mee kan doen. Oh ja in feite betalen de PM de pleziertjes van degene die niet wilen betalen voor iets waar ze gebruik van maken.
  5. paienne

    Geo D'or Uitreiken

    Zojuist heb ik nog eens geprobeerd om een Geo d'Or uit te reiken. Ik ben inmiddels een kilo cacher. De site van Geo d'Or geeft aan dat ik nog geen geo d'ors kan uitreiken omdat ik maar 4 caches heb gevonden! Zo'n systeem moet eigenlijk meteen verdwijnen. Het is discriminerend en geeft een volledig onjuist beeld van caches die zeer zeker meer verdienen dan volgens de geo 'or. Kortom het is een volledig onbetrouwbaar en discriminerend systeem.
  6. paienne

    Geo D'or Uitreiken

    Al vaker heb ik gereageerd op De Geo d'ors. In eerste instantie is het wel een leuk idee. Maar Geocaching is internationaal en Geo d'Or is nationaal. Ik woon in Zuid-Limburg en ben owner van meer dan 45 caches. Veel van de loggers zijn Duitsers en Belgen, en die zijn niet dan wel minder bekend met Geo d'or. Ik ben blij met de fp. deze zijn snel en gemakkelijk te geven en is internationaal. Dat hele geo d'or gedoe mag van mij meteen verdwijnen. Veel te ingewikkeld en veel te beperkt en vaak lukt het gewoon weg niet om er een te geven.
  7. paienne

    Challenges

    Snap niet dat echte cachers challenges leuk vinden, heeft niets met cachen te maken......
  8. paienne

    Challenges

    Er mag bij een nieuwe earthcache niet meer verplicht worden om een foto bij de log te plaatsen van jezelf of je gps. Met het instellen van deze nieuwe regel wisten ze blijkbaar al dat deze zg challenges eraan kwamen. Overigens lijkt mij die challenges helemaal niets. Iedereen kan tegenwoordig heel gemakkelijk foto's manipuleren. Wat heeft dit nog te maken met coordinaten, verstoppen en zoeken?? Mischien toch maar helemaal overstappen naar Metacaching, de buren of Terracaching? Zodat we zelf wat meer invloed hebben op de regels en normen?
  9. paienne

    Geocaching.com

    Wie kan er nog meer niet inloggen bij geocaching.com? Probeer al vanaf half zeven verbinding te maken en in te loggen?
  10. paienne

    Challenges

    Er valt nu helemaal niets meer te loggen GC.com ligt er blijkbaar uit. Waarschijnlijk is de challenge nu om weer verbinding te krijgen en in te loggen
  11. paienne

    Geocaching.com

    Vanmiddag ging alles nog goed en was geocaching.com nog te bereiken. Op dit moment ligt het helemaal eruit. Ben benieuwd hoe lang dit nu weer gaat duren. De laatste paar maanden is het wel erg traag geworden!
  12. paienne

    Zaklamp met groot vermogen

    Zo te zien is de keuze op een fenix gevallen. Zelf heb ik hier ook heel wat zaklampen en hoofdlampen liggen maar de fenix ld30 is werkelijk ongelooflijk mooi klein en krachtig. Het stroomverbuik is minimaal, ik doe nu al een heel jaar met 2 batterijen en ik had er oplaadbare bij gekocht maar dat is waarschijnlijk niet nodig als je zolang met een set batterijen doet. De fenix is geleverd met een hoofdband zodat je het heel gemakkelijk ook als hoofdlamp kunt gebruiken en ook weer gemakkelijk af kunt nemen. Voor mij niets beters als FEnix! Groetjes Paienne.
  13. Dat ben ik niet met je eens. Het is toch niet erg dat er een foutje inzit aan het begin? Daar hebben ze maagden/goud jagers voor uitgevonden. Die halen eventuele foutjes er wel uit. Als er na +/- 5 founds maar geen structurele fouten meer inzitten. Q Dat is ook zo, Er zijn zat cachers die enorm kicken om een FTF te scoren. Als je dat wilt moet je er ook maar wat voor doen en er voor over hebben dat er kleine foutjes in kunnen zitten,
  14. Volgens mij kwam er afgelopen week nog een cache door de keuring die er fysiek niet lag. Daar heeft een reviewer dus totaal geen invloed op. De belangrijkste richtlijn is toch dat de cache er fysiek moet liggen? De reviewer moet een nieuwe te leggen cache afkeuren als deze te dicht op een anderebestaande cache komt te liggen of te dicht bij een ' stage of a multi'. De revieuwer kan dat met een oogopslag zien en toch liggen heel veel caches te dicht op een andere cache. Laatst lag een nieuwe traditional nog geen 10 meter vanaf een stage of a multi. En in Heerlen bij liggen 2 caches op nog geen 40 meter afstand van elkaar! Dus de reviewer zou daar veel strenger op moeten toezien en zo'n cache moeten afkeuren en als het toch is gebeurd zou de nieuwe cache alsnog gearchiveerd moeten worden. De nieuwe legger weet dan dat hij zich de moeite kan sparen en zich eerst moet verdiepen in andere caches en terdege moet onderzoeken of er geen andere cache of stage of multi in de buurt ligt.
  15. paienne

    Welke Gps?

    Zelf heb ik een colorado 300 en dat is een type gps voor de oregon. Het is de eerste gps die paperles werkt en zal waarschijnlijk nu wel een stuk goedkoper zijn dant de Oregaon De colorado heeft ook alle opties die je noemt. Ook zijn van vrijwel alle landen routeerbare topokaarten te koop. Momenteel is er een routeerbare topokaart van de hele Benelux. Lossetopoo kaarten van Luxemburg zijn niet verkrijgbaar. (wel fietskaarten) Verder heeft Oregon heeft een touchscreen en dat kan best lastig zijn bij fel zonlicht. Bovendien werk colorado met een wieltje zodat je alles met 1 hand kan doen, wat bij een oregon niet lukt. Kortom de Colorado kan een goedkoper en goed alternatief zijn. Groetjes Paienne
  16. paienne

    Te Koop Garmin Gps60

    Hallo JOhn ik heb er wel intressen in.... groeten,
  17. Ik denk het niet, ik heb deze kaart online gekocht bij futurumshop een week voordat ik de Colorado heb ontvangen. Ik kom er nu na twee weken pas achter! Ik zal het wel proberen.........
  18. Dank je voor de snelle reactie, Nee, helaas niet, wel staat er op het kartonnetje dat bij de SD kaart zat verpakt dat het uitsluitend te gebruiken is met GArmin GPS apparatuur die voorzien is van een MicroSD of SD geheugenkaart uitsparing en ook dat de kaart geen achterliggende database heeft die autoroutering mogelijk maakt. Maar helemaal onderop het karton staat dat de Data formaat gebaseerd is op Mapsource technologie? DAn heb ik dus een miskoop gedaan. Vreemd dat dit niet duidelijk wordt aangegeven voordat je tot aankoop overgaat. Het is idd een tientje goedkoper dan de CD versie.
  19. Ik heb een legale Garmin Nederlandes topo kaart van Nederland op een (micro) SD kaart. Maar ik krijg deze niet in Mapsource geinstalleerd? Ik wil namelijk een gedeelte van de ned kaart gebruiken om in het interne geheugen van mijn Colorado 300 te plaatsen. Maar dit is op geen enkele wijze gelukt. Als de SD card in de colorado zit dan werkt de kaart wel. Als ik vervolgens met het programma Mapsource vanaf de computer de colorado open en bestanden wil ontvangen krijg ik de melding: Bestanden ontvangen. Daarna krijg ik de melding dat de topo kaart nederland niet geladen kon worden omdat deze niet is geinstalleerd in mapsource? Ik kan de ned kaart dus niet op de computer krijgen en bewerken met mapsource of is dat toch mogelijk? Wie kan mij helpen?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...