Spring naar bijdragen

ToolkiT

Leden
  • Aantal bijdragen

    27
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door ToolkiT geplaatst

  1. prof, ik woon in de UK, als je ze in NL niet kan vinden, wil ik er wel een voor je opsturen (tegen kostprijs uiteraard)
  2. Vandaag de eerste poging gedaan (Hertog Reijnout) maar helaas geen geluk... Wel kwamen we een ander geocachend stel tegen, was erg toevallig
  3. Hier zijn kwaliteits dozen vrij makelijk te krijgen. In NL zou dat ook niet zo moeilijk moeten zijn lijkt me.. Tupperware bijvoorbeeld heeft goede dozen, beetje prijzig, maar wel de kwaliteit die je zoekt.. Vele goedkopere dozen voldoen ook prima, mits mensen niet onnodig ruw zoeken (met prikstokken bijvoorbeeld )
  4. Ik zal mijn duit ook maar even in het zakje doen. Voor mij hoeven al die afscheidingen niet zo... 1 centrale site/database is veel practischer.. Dat het een amikaanse site is is wat mij betreft niet echt een probleem. Amerikanen vallen heel erg mee hoor, als je ze in het wild ontmoet Als nederlandse approver kan je natuurlijk ook iets ruimer denken dat als amerikaanse approver, verschillende landen, verschillende regeltjes.. Zolang de grote lijnen maar overeen komen. Plaatsen met of zonder toestemming land eigenaar? liever met natuurlijk, maar een wat niet weet wat niet deert filosofie kan wat mij betreft ook geen kwaad, mits je maar voorzichtig bent met plaatsen.. Conclusie? Opencaching hoeft van mij niet zo, GC.com werkt voor mij perfect..
  5. Hier zijn de meeste caches idd van plastic. In alle soorten en maten. Glas ben ik nog nooit tegengekomen, en lijkt me ook niet echt practisch..
  6. Helemaal mee eens! http://www.geocaching.com/articles/making.asp "Please do not bury the container unless you have express permission of the landowner or manager. If the cache is far enough away from trafficked areas, your cache should be fine. An exception would be covering the cache with dead branches, bark, etc. to conceal the container. " Toen ik cachers hier vertelde dat er in NL nogal wat caches begraven liggen (wat ik uit forum begrijp) reageerden ze vergelijkbaar met onze prof: als je begraaft doe je niet goed je best en/of ben je niet creatief genoeg. Er was hier een Cache die ondanks dat hij midden in een druk winkelcentrum was en met het blote oog duidelijk te zien was (als je er op let natuurlijk) en toch een perfecte cache! De plaatser dacht dat ie snel zou verdwijnen, maar hij heeft het jaren vol gehouden! Midden in Hydepark in hartje Sydney is ook een cache verstopt. Wederom door slim te plaatsen.. Beetje creatief denken heb je zelfs in het drukken Nederland geen begraafplaatsen nodig... (mooie slogan: een begraven Cache is een dode Cache )
  7. Ik eis ook rectivicatie! ToolkiT is met 2! hoofdletters T
  8. ToolkiT

    cache of stash

    Soms vind je hem gewoon niet.. nog een keer proberen dus.. Ik heb hier 1 cache die ik na meerdere keren nog niet gevonden heb hier ook een draadje daarover: http://geocaching.com.au/forum/viewtopic.php?t=714
  9. ToolkiT

    Slangenbeet?!

    2/3 per dag?? da's wel erg veel, als er in heel australia 2/3 per jaar overlijden is het veel.. Waarschijnlijk is de medische stand in Sri Lanka niet zo goed... Wij zien hier ook wel eens slangen, maar de meeste zijn banger voor jou dan jij voor hen... Gewoon op afstand blijven dus...en geen croc hunter stunts uithalen..
  10. ToolkiT

    Slangenbeet?!

    Over die pompen zijn de experts hier het nog niet over eens.. uitzuigen word in ieder geval afgeraden. Bij slangenbeten is de beste EHBO, drukverband stevig om het gebeten lichaamsdeel binden, maar niet de bloedsomloop afbinden. dan ASAP naar ziekenhuis.. Moet er wel bij zeggen dat de slangen hier wel een slag erger zijn die de adders in NL.. hier hebben we wel deathadders, maar dat zijn relatief onschuldige beestjes.. De meeste doden vallen trouwens idd onder kinderen en ouderen. een gezonde volwassene heeft een goede kans van overleven, zelfs bij een taipan (giftigste slang die er is), dat bewijst een hulpje van Steve 'croc hunter' Irwin laatst wel weer :/ Een goed boek (thriller) waar terloops veel info over slangen word gegeven is 'een Slang in Sydney'. Stampen werkt bij de meeste slangen wel, maar je moet voorzichtig blijven.. altijd eerst ff met een stok of iets dergelijks testen voor je ergens je hand in steekt..
  11. ToolkiT

    lay-out

    Ik zal binnenkort een log doen met een Sydneyse Brandweer wagen
  12. ToolkiT

    zomervakantie

    /me snapt niet zo goed wat mensen tegen vakantie hebben Heerlijk toch om even een nieuwe omgeving te zien, nieuwe mensen ontmoeten, er even helemaal tussenuit zijn... Wij gaan behoorlijk vaak een weekendje kamperen aan strand of 4WD-en. Kost weinig (veel campings hier zijn van national parks en zijn gratis of heel goedkoop). Het klimaat hier werkt natuurlijk wel mee k®amperen in de regen is niks.. Vakantie is meer dan alleen sleurhut en spaanse costa's hoor.. Europa heeft fantastisch mooie plekjes en mooie brede snelwegen die je daar naar toe leiden.. Heb je geen auto, is er een perfect spoorwegnet.. nogmaals... /me snapt het niet..
  13. Bedankt voor de tips! Hier kan ik wel wat mee denk ik
  14. ik zou dan zeggen ga er tijd voor maken!! waarom ben jij dan aan het geocachen gegaan om zoveel mogelijk cache's te doen op 1 dag en hoog in de ranglijst staan van gevonden caches en tegen familie en vrienden zeggen kijk eens hoeveel dat ik al gevonden heb. volgens mij is dat niet helemaal de opzet van geocaching! ik zou zeggen ga er meer tijd voor maken en geniet van de wandeling,natuur en de dieren om je heen. voor mij is het onbelangrijk die statistieken hoeveel dat ik gevonden heb al vind ik ook niks op een mooie zondag heb dan toch een mooie wandeling gehad in het mooie onbekende nederland. gr twinlife (die van geocaching geniet ook al vind hij niks) mijn 'score' kan me aan mijn bips oxideren (om het maar even netjes te zeggen) Daar gaat het niet om. Probleem is dat sommige mutli's je al gauw een paar uur kosten. Gezien mijn veel te drukke schema in de 2 weken die ik in NL ben, gaat dat simpelweg niet lukken. Het is een beetje frustrerend om halverwege op te moeten geven vanwege tijdsgebrek... Maar naar aanleiding van jullie aanmoedigingen ga ik me toch maar aan een (paar) multi(s) wagen, mede omdat er weinig andere keuze is... Ik breng t.z.t. wel verslag uit.
  15. Ik ben het met je eens dat in sommige gevallen het wel beter is om de ideale parkeer plaats neer te zetten, maar zet dat dan in de tekst van de beschrijving. Soms is het idd noodzakelijk om parkeerplaats iets te sturen, maar vaak ook niet (hier niet teminste, misschien is het in NL anders). Even voor de duidelijkheid ik programeer mijn etrex altijd in met alle caches in de buurt en heb niet altijd een print van de pagina bij me als ik spontaan ga cachen... vandaar dat multis dan een beetje vervelend zijn.. In Nederland ben ik gewaarschuwd en zal dus alleen voor bereid gaan cachen...
  16. Als we het toch over verschillen hebben, waarom staan er op zoveel caches bij waar je kan parkeren? Is het uitzoeken hoe bij de cache te komen niet half de pret??
  17. Al zoekende naar een geschikte cache in NL kwam ik nogal wat caches tegen die als 'gewone' cache waren aangegeven maar IMHO toch echt een multi waren.. Hiermee bedoel ik dat de cache niet op de coordinaten ligt maar dat de coords vaak een parkeerplaats is en de cache gevonden moet worden dmv een puzzeltje. Is er in NL een ander beleid in approven dan de rest van de wereld?? Begrijp me niet verkeerd, een multi is leuk, maar markeer hem wel als multi. Mensen als ik die een basis cache zoeken (bv. door tijdgebrek) zoeken zich een breuk... Zo.. dat lucht ff op;)
  18. Bedankt voor de reacties... Jammer dat er in de top 20 zoveel multi's staan.. weet niet of ik daar tijd voor heb...
  19. L.s. Ik ben een 'Nederlander in den vreemde' die voor 2 weekjes even op bezoek komt in het kikkerlandje. Nu ben ik een GeoCaching fan en leek het me leuk om ook in NL een paar caches te gaan zoeken. Wie kan er een paar aanraden in midden nederland? Ik verblijf de meeste tijd in Amsterdam en Nijkerk. Verder zijn er nog tips voor cachen in NL? Ik meen gelezen te hebben dat in NL nogal wat caches (half) begraven liggen, is dat waar? Bij voorbaat dank!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...