Spring naar bijdragen

GPSiegurd

Leden
 • Aantal bijdragen

  576
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door GPSiegurd geplaatst

 1. GPSiegurd

  Zwerver Bij Cache

  Even terzijde maar ik begrijp het laatste punt van jou cache niet: waarvoor heb je uitkomst I voor nodig? Ik zou twee dingen kunnen doen: 1. de cache een tiental meters ergens anders verplaatsen en de berekening veranderen. 2. even wachten en op inactief zetten en kijken of hij binnen een paar weken weg is. Groet
 2. Gezien je handtekening denk ik niet dat je beoordeling geheel objectief is... ?!?! In Nederland niet veel xtreme caches nee maar daar wordt aan gewerkt meet een paar teams... Helaas is mijn cache "the highest cache of Europe" op de Mont Blanc gearchiveerd anders had ik die op jullie site gemeld! Misschien komt ie ooit weer terug!
 3. Erg mooie site ook qua ontwerp. Eindelijk iemand die begrepen heeft dat het niet alleen om data gaat maar dat het oog ook wat wil
 4. Waar heb je die externe batterij gekocht? Is dat een standaard accessoires van Apple voor de iPhone?
 5. GPSiegurd

  Zaklamp met groot vermogen

  Ben net terug vanuit Luxemburg waar ik, alweer, uit de Salamander Cave ben gekropen na 9 uur pikken donker. Bevallingen van de Ultra Belt... onvoorstelbaar!!! Ik heb de hele tocht gewoon de kleinste stand gebruikt want dat was al meer dan 17 hoofdlampjes bij elkaar (zo groot was de groep). Enig nadeel: je moet niet in iemand z'n ogen schijnen per ongeluk want dan is die persoon een paar minuten uitgeschakeld
 6. GPSiegurd

  Zaklamp met groot vermogen

  Ach, als je in je leven weinig uitgeeft en wat je uitgeeft is aan een dure hobby dan mag het toch?
 7. GPSiegurd

  Zaklamp met groot vermogen

  <anti zaklamp mode aan> Niks zaklampen! Wie gebruikt er nou van die ondingen? Als je moet zoeken moet je hem in je mond steken maar doe dat eens met een c of een d cell <anti zaklamp mode uit> Nee echte outdoor mensen en volgens mij horen daar ook Geocachers bij gebruiken hoofdlampen! Ik al sinds... zou niet meer weten. Diegene die dat uitgevonden heeft mag van mij de nobel prijs krijgen. Sinds een week ben ik de bezitter van de krachtigste hoofdlamp die er op de markt is. Weinig zaklampen komen daar in de buurt. Morgen ga ik naar Luxemburg en zal wat grotten bezoeken... kijken of dat kreng echt zo bijzonder is als ze zeggen. Zie hier de Petzl Ultra Belt
 8. Erik gefeliciteerd met je log! Een ware ode, prachtig! Zoals al jaren waren we gewend aan al die mooie pakkende en poëtische verhalen! Ook toen je op pad ging met lady Cachetta, wat een duo! Proficiaat!
 9. Nou ja roeping is een groot woord, ik doe het al voor werk toch Alex (hoe kom ik nou aan Erik...)? Iedereen dank voor de felicitaties en ik wacht het mailtje van Team Jemar af. Ik denk dat er nog wel wat gesprekken en aanpassingen gedaan moeten worden, maar het komt wel goed. Altijd leuk om iets voor SGN te doen.
 10. Of een van de ander lettertypes die uitsnijbaar zijn. dank GeoVlinder Dat klopt maar hij vroeg wat het lettertype van het A-Team was, en dat is Stencil
 11. Gewoon heel simpel: Twee verschillende accounts (teams) = beide loggen Een account = een keer loggen Er is een uitzondering. Het kan zo zijn dat de eigenaar van een cache deze na een paar jaar helemaal op de schop gooit en alle punten veranderd. Echter de naam en de GC code veranderen niet. Als de eigenaar dan meld op de cachepagina dat iedereen opnieuw mogen loggen dan is dat natuurlijk geen probleem.
 12. Je bedoeld het lettertype "Stencil". Die heb ik maar na dat is hem heb toegepast vind ik het absoluut niet mooi. Het is een zeer ouderwets font en zeer onorigineel alhoewel ik wel begrijp met wat je bedoeld over de sjablonnen. Het probleem blijft dat je je dan beperkt bij de tekst van het logo. Welke het ook mag worden, van alle logo's die gemaakt zijn zijn alleen die van Karelkraak (eerste en derde) en Geopatra dan toepasselijk om te sjabloneren. Ach, als SGN heeft besloten dan zullen er ook bergen stickers komen en dan hoef je niet te verven.
 13. Dit enkele voorbeelden en dan ben ik maar tot de C gekomen in mijn fonts lijst... Sommige zijn als geintje bedoeld maar dat is om aan te geven dat je alle kanten op kunt als het gaat om lettertypes, maar dat geldt voor iedereen die zijn logo heeft opgestuurd. Ik neem aan dat wanneer er een ontwerp gekozen dat er dan rond de tafel wordt gekeken naar verbeteringen waaronder kleur, logo en toepassingen.
 14. Oei, Siegurd, wat zeg je nou...? Een logo hoort toch tijdloos te zijn? Anders kan je er net zo goed een jaartal bijzetten Nee dat klopt Karel, ik zeg iets heel doms een logo is iets anders dan een adv. maar nogmaals het lettertype kan veranderd worden. Straks wat voorbeelden misschien.
 15. Mijn complimenten voor dit ontwerp. Leuk, speels, herkenbaar en heel flexibel te gebruiken. Sjappoo! Ik vind de pijltjes leuk en goed gevonden, ben alleen niet zo weg van die retro-letters ;-) Ben ik het helemaal mee eens....leuke pijltjes maar het lettertype? al is het wel weer Spacey..... Ach het lettertype kan veranderd worden, ik heb er 1000 op de computer. Ik dacht in eerste instantie dat het een modernere uitstraling geeft en is nu in, in de grafisch wereld. Maar het kan van alles zijn.
 16. Nu nog een laatste poging. Veel tijd heb ik niet om iets te maken dus hou ik het hierbij. Dit is een wat meer "Hollandse" variant.
 17. Met de pijltjes is het leuk dat je er leuke dingen mee kan uitbeelden zoals hieronder: 1 en 2: totale chaos, alle richtingen, waar ligt de cache! 3: alles wijst terug naar Geocaching.nl 4: alles wijst naar de cache
 18. Ik had even geen inspiratie maar ik dacht ik doe mee. Mijn uitgangspunten zijn dus: eenvoudig, gestileerd, toepasbaar. Het hoeft niet direct iets met Nederland te maken. Ook belangrijk in het logo zijn de iconen. In dit geval de pijlen, maar het kan ook wat anders zijn. Denk bv aan AH, of Microsoft, of Apple,... zodra je het blauwe AH symbool ziet of de apple dan is het bedrijf gelijk herkenbaar. In dit geval is mijn doel dat wanneer je de vier pijlen op de voorkant van een shirt zou plaatsen dat je, als insider, denkt ahh Geocaching Nederland! Nogmaals de pijlen kunnen ook totaal wat anders zijn maar ik vond deze wel leuk.
 19. ik denk juist dat het wel leuk is om een kleine postzegel op je pen, shirt, hoed of auto te hebben maar ja, daarom is het nu juist ook moeilijk om een keuze en een logo te maken, het is nooit voor iedereen goed Nee ik denk ook niet dat de boodschap goed over is gekomen... Ik heb niet gezegd dat het niet leuk is, integendeel het ziet er professioneel en gelikt uit. Maar dan leg ik het nog beter uit, als je kijkt naar het logo van Geocaching.de en Geocaching.be (die er welliswaar niet zo mooi uit zien) zijn het wel eenvoudige logo's die overal toegepast kunnen worden. Het logo wat jij hebt ontwerpt is eigenlijk niet geschikt voor pennen, petten e.d. omdat het in fullcolor afgedrukt moet worden en dat is ten eerste veel kostbaarder dan een logo met enkel 2 of drie kleuren, ten tweede als jou logo afgedrukt wordt op een pen verliest het totaal zijn doel want het is absoluut niet leesbaar... ik doe dit voor werk en weet waar ik over spreek. En nogmaals ik zeg dit niet omdat ik jou logo niet leuk vind maar omdat het jammer zou zijn als het niet meer leesbaar zou zijn. Jou logo's van vandaag bv die met de grote oranje N zou wel geschikt kunnen zijn en die vind ik ook erg leuk maar dan ook hier zonder de schaduw achter de N Zelf vind ik het logo van Karelkraak, de eerste, erg leuk. Modern, bij de tijd en zeker mooier dan die vreselijke logo's van .de en .be Waarom de eerste, omdat de tekst bij de tweede wat rommeliger is doordat de GE op de kleuren valt. Het "GPS-signaal" spreekt mij meer aan dan de molen. Nog een kleine tip, want je moet toch kijken naar het totale en de toepasbaarheid van het logo. Een logo maken voor SGN is niet zomaar iets, je moet er heel goed over nadenken omdat het uiteindelijk veel jaren mee moet. Het is slim, zoals Karelkraak heeft gedaan, om het logo liggend te maken. Een vierkant logo, zoals die van Geovlinder , is wel leuk maar als je die moet afdrukken op een klein iets zoals een pen dan moet ie zodanig verkleind worden dat het ook niet meer leesbaar is. Dat geldt trouwens ook voor als je logo toepast in banners en gebruikt als headers. Wat Geovlinder zou kunnen doen dan is naast het kompasroos nog de tekst Geocaching o.i.d. plaatsen. Om de mensen voor te zijn die zeggen: "ja maar het logo van .com is ook vierkant" hieronder een voorbeeld: Zoals je ziet kan het logo op alle twee de manieren omdat men expres niet ervoor heeft gekozen om de tekst door het logo te laten lopen. Zomaar tips om mensen te helpen.
 20. hierbij in het zwart-wit. Het logo van Aventurijn is inderdaad wel mooi maar eigenlijk te complex voor pennen, e.d. Het moet veel simpeler en het liefst geen grijstinten (overgang van licht naar donker) en schaduwen. Het logo van Kraak is een voorbeeld. Hoeveel tijd hebben we nog om te ontwerpen, ik zie de topic nu pas anders ga ik ook wat maken! Ik had namelijk al iets ingezonden jaren geleden naar Hawkeye want ik vond dat Nederlandje bovenaan zo armzalig maar is nooit geplaatst.
 21. Er is maar een log die er echt uitspringt: nr 11! Niet omdat ik op die dag iets moois heb beleefd, niet omdat het om een of andere band gaat, niet omdat het 10 kantjes is maar gewoon omdat het zo ongelooflijk dichterlijk geschreven is dat wanneer je het leest ook al zit je in een totaal andere situatie maar toch je ogen dicht doet je het helemaal voor je ziet! Mooi Erik!
 22. GPSiegurd

  Kano Te Koop

  kun je een foto plaatsen?
 23. Ik maak zelf ook niet veel foto's waar je de cache of GPS bij ziet, dus heb ik de foto gebruikt die Groundspeak heeft gebruikt voor hun informatie folder en die ook te zien is op de Geocaching.com site bij GETTING STARTED.... De cache "Scotland Khyber Pass" en mijn vrouw!
 24. Ja daar zijn wij ook geweest, prachtige omgeving! Ik ga ook even spitten tussen al onze foto's... ik kan natuurlijk ook de foto plaatsen die in de Geocaching folder is gepubliceerd...
 25. Zoek je iets Erik? Niet zomaar bij mij komen snuffelen... ik heb geen honing in de aanbieding! Je was mijn laatste bezoeker...
×
×
 • Nieuwe aanmaken...