Spring naar bijdragen

Diafragma

Leden
 • Aantal bijdragen

  170
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door Diafragma geplaatst

 1. Waarom niet simpel 1 Tessalonicenzen 2: 1
 2. Wellicht mag het wel maar... - wat doet een zorgverzekering als je zwaar letsel oploopt? Een bergsportverzekering zoals je die via de NKBV kan afsluiten zal hier vast niet van toepassing zijn! - als je in loondienst werkt: wat doet een werkgever als je letsel oploopt waardoor je langere tijd niet kan werken. Eigen schuld wordt steeds vaker aangerekend! Ps. dat lantaarn uittrappen komt me bekend voor. Deze vorm van vernieling is gelukkig verjaard!
 3. Aangezien ik schijnbaar de indruk heb gewekt dat ik op de man zou spelen nog even een reactie . De intentie heb ik never nooit gehad. Ben wel gewend dat anderen dat wel doen zoals in de voorafgaande post. Ik betreur het zeer als andere het idee hebben gehad dat ik het wel heb gedaan en bied mij hiervoor oprechte excuses aan. Een moderator mag van mij alles weghalen als er sprake zou kunnen zijn dat ik mensen persoonlijk aanval!
 4. Tjsa, daar hadden we, oude CO en adoptie-CO het gisteravond ook over! Belachelijk hoeveel energie gestopt in dit forum en in aardige mailtjes naar het Team om tot een oplossing te komen. En dat Team rent wel naar Geoguy maar reageert gewoon niet op mijn mails! Gisteravond moesten we gewoon om alles flink lachen. En gewoon gesteld dat ik op ga houden om te posten bij dit draadje. Pure ballorigheid van dat biertje! We gaan er echt niet vanuit dat er serieus op in wordt gegaan. En dan komt er nog zo een serieuze reactie van Sivota .......... De ballen, zeiden we vroeger altijd als afscheid!!
 5. Voor wie twijfelt aan de juistheid van mijn opmerkingen dat het betreffende team niet op de juiste plek is geweest toen ze dachten de verstopplek te hebben gevonden een aanbod: kom naar de cache *********, dan gaan we een lekker biertje ( de eerste op mijn kosten) drinken op een steenworp afstand en dan kan ik iedereen met gemak overtuigen!!! Mail me vooraf, desnoods 10 minuten vooraf want ik woon op ongeveer 100m afstand van de cache waar ik vrijwel dagelijks langs kom! Het aanbod van bier geldt voor maximaal 20 posters van dit draadje!
 6. Als je post #44 leest dan snap je dat het niet enkel on een onterechte Found gaat!
 7. Dat gaat ze aan Geoguy vragen want zij heeft niet meer de rechten van een eigenaar.
 8. Ik heb vernomen dat GeoGuy de log heeft teruggezet en je een meel heb toegedaan, Barny Klopt! Geoguy heeft de log teruggezet omdat hij stelt dat bij het plaatsen van de log ik de cache nog niet had geadopteerd. Hij heeft niet geoordeeld over het feit of er sprake is van een onterechte log, maar stelt simpel dat ik het recht niet heb om die wijziging aan te brengen. Daarbij houd hij geen rekening met de afspraken die ik met de vorige CO heb gemaakt bij de adoptie! Onder andere: verwijderen van de log die onterecht is geplaatst! Wordt dus vervolgd!
 9. Wel erg makkelijk om te kiezen voor geloofwaardigheid als je een ander team goed kent! Wat gedacht dan van het volgende: het team beweert o.a. in hun logje dat de cache niet meer gelogd kan worden omdat er een bankje is verdwenen! Als je dan als familielid van de vorige CO betrokken bent geweest bij de cache vanaf het ontstaan van het idee, meegeholpen hebt om de cache op de verstopplek te bevestigen, dan is het niet moeilijk om te concluderen dat het betreffende team niet op de stashplek is geweest. Omdat er nooit een bankje heeft gestaan!!! Dan mag je toch een CO wel geloven dat je op verkeerde plek bent geweest! Voorts wordt er nog een andere onjuistheid in de log genoemd, dat ik hier niet vermeld en ook niet op de cachepagina/logs wil hebben omdat het te veel misleidende spoilerinformatie geeft over de verstopplek. Ik ben het met Sivota voor het grootste gedeelte eens dat het heel zinnig kan zijn on alle logs te laten staan omdat ze een geschiedenis weergeven. Dat ik in dit geval hierboven wel iets schrijf over een bankje en niet over een andere onjuistheid illustreert dat er situaties zijn waarin het concept van de cache "schade" kan oplopen bij het laten staan van een log! Ik zie met vertrouwen de mail van Geoguy tegemoet.
 10. Dat is op zich een goed idee. Misschien kun je dat alsnog doen? Passief me opstellen en niet bemoeien met onterechte logjes heb ik niet zo'n moeite mee, maar actief meewerken aan een onterechte Found .........
 11. Even een aanvulling op mijn laatste post: Ik ben echt niet de persoon die bij elk vermoeden van een onterechte Found de log gaat verwijderen. Vrijwel altijd laat ik het aan mij voorbijgaan. Mensen moeten maar zelf weten als ze sjoemelen met puntjes. In het vermelde geval gaat het mij niet alleen om een onterechte log, maar vooral om de volkomen onjuiste informatie die er in de log staat. Die kan toekomstige belangstellenden afschrikken en schept volkomen verkeerde verwachtingen. En vooral een misplaatste opmerking over de noodzaak om de cachepagina aan te passen is ongewenst. Had ik aardiger moeten zijn en aan het Team moeten vragen om een log te schrijven zonder onjuiste informatie?
 12. Ik heb een cache geadopteerd. Aangezien de oude CO de cache verwaarloosd had ben ik even goed gaan renoveren. De nano die ik bij het ontstaan van de cache mee heb helpen bevestigen was verdwenen. Nu heb ik bij het renoveren geconstateerd dat de laatste logger van een Found onmogelijk de cache kan hebben gelogd. Hun log geeft mij daar uitgebreid informatie over. Zij geven nb ook toe dat ze de nano niet hebben gevonden en beweren dat ze zelf een zakje hebben achtergelaten met een logbriefje. Alles wijst erop dat zij dat hebben gedaan op een andere plek dan de verstopplek! Afgelopen zondag heb ik aan het Team per mail aangegeven dat er sprake is van een onterechte Found. Vervolgens heb ik de log conform de regels van GS verwijderd. Het betreffende Team reageerde furieus! Zij schreven dat ik dit absoluut niet kon maken, dat ze nog nooit de boel belazerd hebben, dat ze de log elke keer na verwijderen opnieuw zullen plaatsen en zonodig de reviewer zullen inschakelen. Vervolgens heb ik hun gemeld dat ik vind dat het 100% klopt dat de log niet geldig is en dat ik ze niet beschuldig van vals spel! Ik heb simpelweg alleen geconstateerd dat ze niet geldig hebben gelogd op de verkeerde plek gezocht! En dat ik er absoluut niet mee zit als ze een reviewer inschakelen! Zonet heb ik geconstateerd dat het Team de log opnieuw heeft geplaatst! Heb weer de log verwijderd. Maar wat doe ik hier nu mee als ze keer op keer blijven herplaatsen?
 13. Diafragma

  Challenges

  Of we nu echt zo blij mogen zijn met de aanvullende "regels" voor challenges. Het is allemaal zo wijd te interpreteren! Reviewers hebben het nu al moeilijk met de caches te beoordelen; mogen ze heel blij zijn dat ze geen challenges hoeven te reviewen.
 14. Diafragma

  Challenges

  Ben verbaasd over de motivatie van Jeremy van GS voor het introduceren van challenges. In een antwoord op losbarstende kritiek schrijft hij: I'm someone whose goal is to inspire outdoor play. Nou daar begrijp ik dus niets van! Volgens mij bevordert challenges vooral het achter je computer thuis zitten! Om maar een voorbeeld te noemen: zonet gezien dat er ook een challenge is over Ground Zero in New york. En weinig creatief hoe je alleen een foto van Ground Zero moet uploaden. Hoef je zelf nog niet eens op te staan. Als zo velen die daar in de afgelopen jaren zijn geweest kan ik nu even in mijn foto-archief de juiste prent opzoeken! Voor zoiets hebben de Amerikanen een goede typering: Bullshit! Ps. een slim bedrijf doet eerst uitgebreid onderzoek onder potentiële clientèle of er behoefte is aan een bepaald nieuw product!
 15. Diafragma

  Log Of Geen Log?

  Begin van deze week een prachtige tocht gemaakt in de Stubaier Alpen, waarbij er slechts één mogelijkheid was om een cache tegen te komen, namelijk de tradi Europa's hoogste TB-hotel. Vooraf de cachepagina gelezen. Maandag naar de Hildesheimerhuette op 2899m vertrokken en op dinsdag na een prachtige tocht over een besneeuwde gletscher aangekomen bij het bergstation van een gondelbaan op 3165m! En daar tref ik - prachtig vastgemaakt aan een muur - in het bergstation een kluis aan met een cijfercombinatie! Geen idee hoe ik aan de juiste combinatie kon komen en het personeel van de gondelbaan wist van niets??!! Kon dus niet loggen! Kom ik terug in het dal op de camping, blijkt dat de juiste combinatie in de hint staat! Vervolgens mail ik de CO dat het raar is dat je een tradi alleen kan loggen als je de hint hebt gelezen en krijg vervolgens een hele vriendelijke mail terug dat ik maar gewoon moet loggen! Wie zou dat doen?
 16. Soms is een log schrijven leuk, soms is het meer een verplichting na een vondst. Soms heb ik inspiratie, soms gewoon niet! Soms was het (de weg naar het)vinden vermeldingswaard, soms niet. Ik heb een aardige tussenvorm gevonden voor wel schrijven, maar efficiënt met de tijd omgaan. Als ik een dag ga cachen dan begin ik elke log van een Found op die dag met dezelfde tekst in italic. Zoals hier dus En vervolgens schrijf ik bij elke log afzonderlijk iets specifieks - soms heel kort, een andere keer weer uitgebreid.
 17. Misschien moet ik maar eens van baan veranderen. ZZPer worden met het bedrijf Log4you. Lekker gaan geocachen en me laten betalen voor het vermelden van andere cachers op de logrol. Eerste aanbieding: 10 Tradies + 4 Multie's + 4 Puzzels voor € 9,99, met stempel € 10,49 met sticker € 10,99 Binnenkort: zomeraanbieding - met buitenlandse caches!
 18. Wel zielig eigenlijk; die groep cachers die niet met puzzels overweg kan en dan maar zoeken op Geoleaks, waar de kans erg groot is dat je dan nog geen antwoord geserveerd krijgt! Ga voor de aardigheid leaken uit Geoleaks. Heb eens het overzicht genomen van Niet opgeloste caches van de provincie Zuid Holland. Had net zo goed een andere provincie kunnen nemen, want dat maakt niet veel uit. Er wordt veel niet opgelost, er wordt weinig bijgedragen en er wordt veel alleen maar gekeken! Hieronder zie je de stand van zaken voor Niet opgelost in Zuid-Holland op 20 april. In volgorde: Naam, Aantal antwoorden, Starter op GL, Aantal keer bekeken, Tijdstip laatst bekeken, Laatst bekeken door: GC1K47H Miles - Seven Steps To Heaven 7 Van Lunteren 129 Wo Apr 20, 2011 7:23 pm puzznoob GC20BDE Verbindingen 4 Van Lunteren 88 Wo Apr 20, 2011 6:59 pm Donegan GC14TMW Ramblin' man 7 RollingStone 172 Wo Apr 20, 2011 6:54 pm Donegan GC1ZQ4B .PPM 1 chrisk66 56 Wo Apr 20, 2011 2:44 pm Wij Drie GC2Q03E Klap van de Molenwiek - J+A+K+N+S 1000ste... 0 GeoLeaks 38 Wo Apr 13, 2011 2:58 pm GeoLeaks GC2QRJW Sammy en Loetje 0 GeoLeaks 41 Wo Apr 13, 2011 6:16 am GeoLeaks GC2QG6P Houtwijkse Kunsten - Beeldhouwkunst 1 GeoLeaks 38 Vr Apr 08, 2011 8:48 pm catcher GC20AMD Even een lijntje uitzetten 5 zoekmachine 163 Vr Apr 08, 2011 7:38 pm zoekmachine GC2RFPM Geo Chemie 2 GeoLeaks 58 Vr Apr 08, 2011 8:01 am cachega GC1QR9P Leeghwater 4 RollingStone 80 Do Apr 07, 2011 1:05 pm RollingStone GC28KYE Vuurtoren cache 0 wsf 30 Di Apr 05, 2011 8:46 pm wsf GCVCGR M.C. Escher 0 zoekmachine 45 Za Apr 02, 2011 6:22 pm zoekmachine GC1J6CE Hier zit een luchtje aan 3 chrisk66 81 Do Mrt 31, 2011 9:15 pm chrisk66 GC2GP3X Roodkapjes Taaltermen 2 jamesbond 87 Do Mrt 31, 2011 3:24 pm Nec scire fas est omnia GC1P7GM: Kriskras... 2 gps3force 86 Wo Mrt 30, 2011 9:26 am MCMAL GC1XQE7 Comprimeren. 5 gps3force 133 Ma Mrt 28, 2011 10:53 am een-een-acht GC1CK1H Een andere kijk op het Westerpark 1 wsf 62 Za Mrt 26, 2011 5:50 pm RollingStone GC299PQ Out of the box 3 sjakkiej 96 Do Mrt 24, 2011 7:49 pm beanyman GC2QC0F Voorschotense Beelden en Kunstwerken 0 GeoLeaks 42 Do Mrt 24, 2011 7:08 am GeoLeaks GC24FD8 Der Regen Beul 8 Twinlife 214 Ma Mrt 21, 2011 2:57 pm een-een-acht GC2PYTR Florennes 0 slechte_puzzelaar 58 Do Mrt 17, 2011 6:36 pm slechte_puzzelaar GC29NNP Duizend 1000 M kilo k 1 yodokus 85 Ma Mrt 14, 2011 3:29 pm Van Lunteren GC1FNPX: Belbor 0 Van Lunteren 59 Di Mrt 08, 2011 10:41 am Van Lunteren GC2G4EX Crypto Cache #7 1 Pietje Puk 88 Ma Mrt 07, 2011 1:40 pm Rebel GC1EJ1C Buitenaards 2 Sagitarius 116 Ma Mrt 07, 2011 1:35 pm Rebel GC2M2BR Niet onder water 14 cachega 218 Ma Mrt 07, 2011 1:20 pm Theo222 GC2G4EV Crypto Cache #6 6 Pietje Puk 198 Za Mrt 05, 2011 9:09 am GeoLeaks GC2HCQQ Pocketdecoder voor dummies 5 Van Lunteren 242 Vr Mrt 04, 2011 2:36 am Mick_Hall GC1TFVZ Mijn Hobby: Electronica 2 yodokus 92 Zo Feb 27, 2011 7:43 am GeoLeaks GC1RQ4V TAKG "Tortoise and the Hare" 0 yodokus 42 Vr Feb 25, 2011 10:00 am yodokus GC2M5PA schaafjes 9 Sreob Ocin 343 Ma Feb 21, 2011 8:15 pm Kiveoh GC23GWB Raadsel 7 los jurados 136 Ma Feb 21, 2011 3:11 pm los jurados GC2F1KX Friends 4 Van Lunteren 126 Ma Feb 21, 2011 11:23 am Van Lunteren GC1J4A7 Tante To 6 cachega 280 Vr Feb 18, 2011 11:20 am cachega GC1VWFJ Bij de beesten af 1 GeoLeaks 80 Vr Feb 18, 2011 7:58 am Twinlife GCR2JZ Kruisrak 3 Van Lunteren 88 Di Feb 15, 2011 9:48 am romsan GC23JG7 Jarish 4 sjakkiej 132 Ma Feb 14, 2011 10:17 pm kleine zus GC1TK35 Ricewind42 2 Van Lunteren 106 Ma Feb 14, 2011 10:12 pm kleine zus GC2A8W5 Westlands Monopoly ~ Inkomstenbelasting 2 Van Lunteren 161 Zo Feb 13, 2011 10:14 pm kleine zus GC1K7H8 Noord 1 cachega 77 Do Feb 10, 2011 9:55 pm Van Lunteren GCHBM2 Winter 1 JanineBB 105 Do Feb 10, 2011 7:42 pm sjakkiej GC19RG0 Match the icons 1 Sagitarius 70 Di Feb 08, 2011 1:35 pm zoekmachine GC1BK9X Actief 3 Van Lunteren 90 Ma Feb 07, 2011 9:56 pm catcher GC2H8Z6 World of Warcraft 0 MiepMiep 78 Za Feb 05, 2011 3:46 pm MiepMiep GCKPVD De tel kwijt 0 yodokus 71 Za Feb 05, 2011 7:38 am yodokus GC29J34 FISH! Cache 2 Van Lunteren 80 Vr Feb 04, 2011 7:49 pm cachega GCR0MD Vaarbewijs III 0 Van Lunteren 39 Ma Jan 31, 2011 12:39 pm Van Lunteren GC1B481 Ruurds practicum middag 6 Van Lunteren 184 Ma Jan 31, 2011 11:55 am Van Lunteren GC2JY3N Geograffiti 9 Dalziel&Pascoe 571 Ma Jan 31, 2011 10:13 am Sreob Ocin GC1Y9R7 GeDo 0 Van Lunteren 70 Do Jan 27, 2011 7:34 pm Van Lunteren
 19. AMEN!! Dan zit je hier bij het verkeerde draadje, want dit gaat niet over de kwaliteit van voortuincaches.
 20. Twinlife, Het lijkt wel alsof jij recordhouder wil worden in het verkeerd gebruiken van argumenten van anderen. Jouw reactie op mijn laatste bijdrage voegt er weer een exemplaar aan toe! Ik heb nergens beweerd dat ik ook wel eens hulp gebruik van iemand anders. Je mag mij daar best valsspeler voor noemen. Maar dat is incidenteel en zeker niet vooraf bedacht zoals jij beweert dat bij HHE is gebeurd; daar kwam ik in een groep toevallig bij langs! Geocaching doe je ook met anderen en daar is niets mis mee! Op grote schaal oplossingen en eindcoördinaten verspreiden is iets heel anders. Ben voorbereid op de volgende lading modder!
 21. Ben té naief geweest. Dit draadje heeft mij - en ongetwijfeld velen met me - met beide benen op de grond gezet wat betreft de wijze waarop een grote groep cachers met puzzels en multies omgaat. Zo komen veel puntjesjagers, die twitteraars zijn/Geoleaks raadplegen in een ander daglicht te staan: gewoon ordinare valsspelers! Hoe je je eigen hobby kan degraderen!!! Zielig!
 22. In navolging op dit draadjezou je dan daar ook een zwarte lijst van moeten maken. En ook van de mensen die dit en dit volgen op twitter.... Niet zo netjes als er een zin uit zijn verband wordt geciteerd voor eigen gebruik waardoor er een ander standpunt wordt gesuggereerd! Ik ben helemaal niet voor het aanleggen van zwarte lijsten en dat blijkt ook als je leest wat ik er achter geschreven heb: We kunnen het ook positief doen: GL kan met respect naar de CO's een witte lijst aanleggen van CO's die aangeven dat ze niet gelekt willen worden! Jammer dat op de suggestie van een witte lijst vanuit GL niet wordt gereageerd!
 23. en dan iets met ijls en dan 20181 :rolleyes:
 24. Maar als je de cache dan niet ook fysiek verplaatst, kunnen ze hem toch vinden met de oplossing van de 'oude' puzzel? Of verplaats je hem dan ook steeds? Als je over een oude PQ beschikt kan je die in bepaalde situaties natuurlijk wel gebruiken. Echter niet in GSAK. Ik maak gebruik van een gif-plaatje en Gsak kan het oude plaatje niet meer ophalen! Fysiek ga ik geen cache verplaatsen. Als GL zich netjes aan hun eigen regels houd, dat ze geen eindcoördinaten verstrekt heb ik nog een truckje achter de hand dat ik zonodig eerst zelf wil toepassen! Liever niet!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...