Spring naar bijdragen

Team Van Stoffelen

Leden
 • Aantal bijdragen

  312
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  2

Alles door Team Van Stoffelen geplaatst

 1. Team Van Stoffelen

  E.mail

  Als het gaat om het forum op geocaching.com: (menu bovenin) My controls > (menu links) Change e-mail settings > Als het gaat om geocaching.com: (menu links) Your profile (menu rechts, laag) View your account details (midden links onder) Your Validated E-Mail Addresses, klik op Change Succes!
 2. Team Van Stoffelen

  E.mail

  Als het gaat om dit forum: (menu boven) instellingen > (menu links) e-mail instellingen > (menu links) verander e-mailadres
 3. Tja, en een definitieve afspraak is nu net wat onmogelijk is. Niet alle cacheleggers lezen dit en de cacheleggers die hier wel zijn hoeven zich er niet aan te houden. Hooguit kan er een beroep gedaan worden op begrip voor dit probleem. De enige optie voor een definitieve afspraak is dat men zich bij Groundspeak zich gaat ontfermen over nederlandse alfabet. In mijn ogen onrealistisch (en ongewenst). Hoe dan ook, de uitslag is duidelijk, daarmee is ook duidelijk wat de stemmer wil. Verder is het net politiek: we hopen altijd weer dat er geluisterd wordt naar de kiezer.
 4. Lepman, mag ik een suggestie doen voor het vervolg van deze verkiezing? Splits de verkiezing na de voorrondes in twee verkiezingen die ik voor het gemak maar even de 'Geocacher van het jaar' en de 'Geotopper van het jaar noem'. De 'Geocacher van het jaar' verkiezing bevat personen die bijvoorbeeld opgevallen zijn door actieve geocaching activiteiten (cacheleggen, aantallen, logjes, etc) en de 'Geotopper van het jaar' is die persoon, groep of organisatie die opgevallen zijn in alle andere geocachegerelateerde activiteiten (organiseren event, moderating forums, reviewen, etc.). Verdeel de genomineerden in de voorrondes onder deze categorieën en kies in beide groepen de drie (of meer) die bij de voorrondes in hun categorie de hoogste scores haalde. Of je de suggestie nu wel of niet wilt overnemen, het blijft een leuk initiatief. Gelukkig nieuwjaar!
 5. Team Van Stoffelen

  Handige Rugzak?

  Officiele website: klik hier Twee dealers in Nederland: klik hier.
 6. Het is toch niet die tuinkabouter bij dat huis met die oranjerode dakpannen?
 7. Nee hoor, helemaal niet mee eens. Diana had een vraag. Diana postte in het juiste topic bij Starters vragen. Diana kreeg een antwoord. Diana heeft kennis kunnen maken met de wiki. Diana wordt prima geholpen. Diana, van harte welkom op het forum!
 8. Mijn complimenten voor dit ontwerp. Leuk, speels, herkenbaar en heel flexibel te gebruiken. Sjappoo!
 9. onkel X modus aan Zojuist eens even als een echte onkel X (Hands Up!) wat geocachers gevolgd. Een wereld gaat voor je open. Wat doet cacher G* toch aan het einde van de Kerkhoflaan? Waarom is collegacacher G* toch zowel online als offline tegelijkertijd in beeld? Woont M* nu echt op een fabrieksterrein? En zit cacher L* soms bij de marine, want hij of zij schijnt ergens ten zuiden van Accra en ten westen van Libreville te varen... onkel X modus uit
 10. Nee dus. Je speelt het spel bij geocaching.com en volgens hun regels. De maker van een cache dient zich aan die spelregels te houden. Doet hij dat niet, komt zijn geocache niet online. Verandert hij de geocache na het online komen en de geocache voldoet da niet meer aan de voorwaarden, dan zal de reviewer, als hij er op gewezen wordt, de geocache terugtrekken. Het is inderdaad hun spel en hun regels en inderdaad kunnen ze de regels van het spel wijzigen. Wel vind ik het jammer dat zo'n nieuwe regel ook geldt voor reeds bestaande caches, en niet alleen voor nog te publiceren caches.
 11. Dank je voor je tips. Over die te wijzigen weergave van de coördinaten had ik dus volledig overheen gekeken (terwijl ik er nog naar gezocht had). Dat wat je hierboven beschrijft wist ik al. Wat ik bedoelde met die multi's hoe of of ik in het programma ook de verschillende waypoint kan vinden. Dus hoe kom ik van A naar B naar C met mijn mobiel en Geocaching Navigator.
 12. Ook ik gebruik mijn Geocache Navigator in combinatie met mijn Nokia 6110 Navigator. De nauwkeurigheid van de GPS is vergelijkbaar met mijn Explorist 100. De handigheid zit hem vooral in het zoeken naar traditionals. Je krijgt de complete cachebeschrijving, en mocht je dat willen ook een eventuele hint en de logjes. Zelf vind ik het ook handig dat ik een cache online kan markeren als gevonden. Zoeken naar traditionals is voor mij dan ook een paperless aangelegenheid. Thuis nog even een mooi logje schrijven en klaar. Ik heb nog niet ontdekt hoe ik dit programma kan gebruiken bij multi's. Ook is het niet zo handig dat het programma de coördinaten in een ander formaat weergeeft dan mijn Explorist 100 of geocaching.com.
 13. Team Van Stoffelen

  Opwaardering

  en dan voor elke 'not found' 10 caches aftrek...
 14. Tolerant, praktisch, mileuvriendelijk en ook nog eens goed voor het puntjesjagersklassement Ben het helemaal eens met Sn@g! En Sn@g... houdt de watchlist is de gaten want er is weer toestemming voor een drietal nieuwe caches in het land van Sn@g en Twinlife (en tegenwoordig ook een klein beetje van Team Van Stoffelen).
 15. Tja, het is aan de cachelegger te bepalen op grond waarvan hij of zij een cache(s) al dan niet in stand wil houden. Het is aan de geocacher te bepalen hoe hij uitvoerig zijn vondst wil loggen. We zijn met velen en niet iedereen is een schrijver. En 'snel gevonden' is mogelijk, ook na een uitvoerige rekensom en een flinke wandeling. Ook ik zie bij mijn caches liever uitgebreide logjes dan korte opmerkingen. Zolang die elkaar afwisselen, er met enige regelmaat positieve log-feedback is, en/of ik er aandigheid in hou om mijn caches te onderhouden, dan vind ik het wel prima. Overigens heb ik net de logjes bekeken van de caches 1, 2, 4 en 5 van de Dedemsvaart serie, en ik zie bij elk toch echt heel wat logjes die meer zijn dan 'snel gevonden'. Jammer dat deze mooie historische serie gaat verdwijnen...
 16. De laatste tijd ontvang ik regelmatig (maar niet altijd) geen mail meer als een van mijn coins ergens gedropped is, maar wel als deze geretrieved is. Ra, ra, hoe kan dit?
 17. Zelf heb ik ook een P360, maar deze gebruik ik alleen voor Navigatie. Voor geocaching vind ik hem niet geschikt: de accu van een/mijn P360 laat het veel te snel afweten. Een GPS apparaat dat prima voldoet hoeft niet zo heel veel te kosten. Een Garmin eTrex H is al te koop beneden de € 100. Ik zou zelf navigatie en geocaching gescheiden houden.
 18. <JPB mode aan> Tja, 't is net politiek. Als men er een andere mening op na houdt dan heeft men het nog niet helemaal begrepen en moeten we het nog eens een keer uitleggen. <JPB mode uit> Het zou natuurlijk ook zo kunnen zijn dat er een aantal mensen zijn die er gewoon een andere mening op na houden en die ventileren binnen het forum. Geocachers die misschien 'niet een aantal jaren geleden begonnen zijn toen de sport nog een andere lading had'. Het aan de laars lappen van regels en de klachten van grondeigenaren heeft in de basis niets te maken met het soort cache. Het heeft ook helemaal niets te maken met het verhaal achter, resp. de kwaliteit van de cache. Het heeft slechts te maken met de betreffende geocacher die de regels overtreedt en niet respectvol omgaan met de cache en de omgeving. Ik ben het hier in de basis niet mee oneens, maar ben wel heel erg benieuwd hoe dit hanteerbaar is. Op zich is het een prima idee als men in de cacheomschrijving aangeeft resp. moet aangeven waarom deze cache op die plaats ligt, maar ja, wat zijn de criteria. Als er in de cacheomschrijving van cache X op deze parkeerplaats ligt met toestemming van de grondeigenaar om te voorzien in de behoefte van de snelle woon-werk-verkeer-geocacher dan zou dat wel eens een legitiem doel kunnen zijn. In ieder geval moeten de eisen als die er komen heel erg helder zijn zodat ze voor de cacheleggende geocacher en de reviewer zo min mogelijk ruimte laat voor discussie. Maar goed, eventuele eisen zullen worden kortgesloten met gc.com, en als zij de criteria wijzigen (al dan niet alleen voor Nederlands grondgebied) dan hebben wij geocachers die via gc.com willen blijven geocachen maar te volgen. Kwaliteit: prima, maar stop nou toch eens met die koppeling met puntjes en klassementen, alsof daar een 1 op 1 relatie tussen zou bestaan. Maar goed, ik leg het graag nog een keer uit Kwaliteit als basis is een heel goed gegeven en ik kan gc.nl daar wel in volgen. Maar vervolgens geven al die geocachers daar op hun manier invulling aan. De één voor de lange wandelingen, de ander voor de puzzels, de volgende die het een sport vindt om als eerste bij een nieuwe cache te zijn (waarbij deze meestal een andere bekende snelle cacher tegenkomt. Persoonlijk zijn statistieken voor mij van levensbelang. Ik heb uitgerekend dat ik nog zeker 43 jaar zal moeten blijven geocachen wil ik Willxlii Carrotte gaan inhalen
 19. Emiledk, je schrijft hier precies wat ik al een hele tijd denk. Voor je het weet wordt in dit topic alles met alles in verband gebracht, overigens een niet zo bijzonder risico van draadjes. Dank voor de heldere uiteenzetting.
 20. Dit is wel een heel lastige enquete, vooral omdat alle onderwerpen uit een ander draadje verenigd worden in één enquete: extra voorwaarden, statistieken, (al dan niet) flutcaches. En je kan maar één keer stemmen. Lastig als je vindt dat flutcaches niet zijn te voorkomen, er eigenlijk (in verhouding) niet zo heel veel zijn en de statistieken moeten blijven en er geen extra voorwaarden moeten komen. Enquetes kunnen heel nuttig zijn, maar dan wel in hapklare brokken. De eerste vier vragen en de daaropvolgende drie vragen zouden van elkaar gescheiden moeten zijn. Maar zoals je al zei: 'Als algemene indruk is het misschien wel aardig om wat aantallen te zien'.
 21. (...)Mijn God, dat ik dit nog mee mag maken. Ik heb het bericht drie keer gelezen voordat ik kon geloven wat er staat. De wal keert het schip. Kruimeldief gaat geocaching teruggeven aan de geocachers. En nu doorzetten en volhouden, Evert! Laat je niet intimideren door die nepcachers en puntjesjagers. Dit bedoelde ik nou toen ik schreef: "En zo roept de ene reactie steeds weer een net iets hevigere tegenreactie op. Het wordt er niet leuker op. Zelfs niet duidelijker, nu de standpunten lijken te verharden.(...) Eerlijk gezegd vind ik woorden als "intimiderend" en "nepcachers" nogal beledigend voor dat deel van de cachegemeenschap die op hun manier deze hobby beleven en hun mening daarover geven in dit forum. Als Kruimeldief stevig geformuleerd zijn mening geeft dan is het m.i. het goed recht van een ieder daar een andere mening tegenover te zetten. Rian Huiberts (Team Van Stoffelen Sr)
 22. En zo roept de ene reactie steeds weer een net iets hevigere tegenreactie op. Het wordt er niet leuker op. Zelfs niet duidelijker, nu de standpunten lijken te verharden. Allemaal de hakken in het zand en de verdeeldheid in de geocachingwereld wordt vanzelf een self fulfilling profecy. Hoog tijd dat we weer gaan geocachen... Rian Huiberts (Team Van Stoffelen Sr)
×
×
 • Nieuwe aanmaken...