Spring naar bijdragen

franktic

Leden
  • Aantal bijdragen

    61
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Previous Fields

  • GPS of Smartphone Merk / Type
    Garmin 60CSx
  • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
    1 maand
  • Lengtegraad
    6.34400
  • Breedtegraad
    52.27513
  1. Nou nog even een mooie nieuwe layout voor de Duitse site en het komt ook nog goed ook
  2. Wanneer het gaat om caches waarvan de cache niet meer wordt onderhouden, waarvan de eigenaar al een half jaar niet meer online is geweest en niets meer doet met het geocachen, kan ik je zo ook nog wel een aantal caches sturen waarbij dit het geval is, zodat deze allemaal gearchiveerd kunnen worden. Zolang er niets mis is met deze caches is er toch geen noodzaak tot archiveren? Ik weet van een aantal mensen dat ze deze cache elke week even bekijken om te zien of er nog wat veranderd is, juist omdat het de kunst is dat laatste stipje van die kaart in overijssel te krijgen. Het lijkt me niet dat het nodig is voor deze cache dat de coordinaten telkens worden aangepast bovenaan de pagina. Het gele bussie ligt bijvoorbeeld ook totaal ergens anders op de kaart dan waar het aanwezig is. Juist een kunst van goed lezen en de coordinaten uit de laatste find halen. Ik zou het erg jammer vinden als deze speciale cache zomaar verdwijnen zou omdat de kaart zo graag 'schoon' moet zijn.
  3. Voor mensen in Overijssel is het een bekend verschijnsel dat er een cache is die je niet zo 1,2,3 weg krijgt. Het gaat hier om de cache 'Pieterpad estafette' van Teco & Marjo. Omdat deze cache de coordinaten in de buurt van Hellendoorn heeft liggen staat het stipje daar op de kaart. Dit is echter niet de locatie van de cache, want de cache verplaatst zich constant langs de route van het Pieterpad. Wanneer cachers uit Overijssel dus 'Search for nearest caches' aanklikken, komt 'Pieterpad estafette' (http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?wp=GCH62N) altijd redelijk bovenaan te staan, ook al ligt deze niet in de buurt. Nu zie ik tot mijn verbazing de volgende log bij deze cache: Naar mijn weten is het bij deze cache in ieder geval het laatste jaar al niet meer het geval dat de bovenstaande coordinaten worden aangepast aan de huidige locatie van de cache, en staat duidelijk vermeld dat er juist gekeken moet worden naar de laatst opgegeven coordinaten in de logs. Het lijkt me daarom een hele rare zaak dat iedereen deze cache even een seconde gaat verplaatsen. Wanneer een iemand dit mag doen, zal elke cacher die de statistieken belangrijker vindt dan de daadwerkelijke founds deze cache een seconde verplaatsen, waardoor de locatie totaal niet meer duidelijk is. Omdat de eigenaar van de cache al een half jaar niet meer actief is geweest, ga ik er vanuit dat deze er zelf niets aan doen zal. Ik vind dit erg zonde, en het lijkt me toch niet dat iedereen dit zomaar doen kan.
  4. franktic

    Cache van eigenaar

    Wel een print-screen gedaan?
  5. Op welke manier is zoiets storender dan overige banner-signatures?
  6. En dat is dus in feite ook wat ik bedoel. Zorgen dat een reviewer bericht krijgt van een cache die niet voldoet. En aangezien ik niet wist dat via het 'needs maintenance' gebeuren een reviewer ingelicht wordt, had ik het mezelf anders bedacht. Dat alle caches bij .com staan is bij mij wel bekend, ik bedoelde het ook meer zo: Een php scriptje met een database, waarin je de GC nummers van de caches in kan voeren. Elke keer wanneer eenzelfde cachenummer ingevoerd wordt, zegt de variable ++. Op het moment dat er een X aantal meldingen van een cache bereikt zijn, is dat een teken dat er echt iets mis is met de cache. Maar als ik het goed begrijp gebeurt zoiets ook al in feite via het 'needs maintenance' gebeuren, dus is mijn idee behoorlijk overbodig Ik opperde dit, omdat ik dacht dat altijd alleen de eigenaar van de cache geinformeerd werd, en deze volgens mij erg inactief is.
  7. Vorige week zocht ik de cache 'jack and jill' (GCGCPE) op. In de logs had ik al gelezen dat de emmer, wat de cache was, al volledig kapot was. Tijdens de wandeling kwam ik erachter dat er ook een aanwijzing ontbrak. Met wat gokwerk de kapotte emmer uiteindelijk wel gevonden, alleen het logboek was niet te beschrijven en de aanwezige trackables stonken vreselijk. Thuis zag ik dat het ontbrekende nummer al in januari gemeld was aan de maker van de cache. Deze heeft hier echter nog steeds niets mee gedaan, net zoals met de kapotte emmer. Toen heb ik dus zitten denken wat je daar nou toch eens aan kon doen en kwam op het volgende: Bij het onderdeel DHZ op geocaching.nl een onderdeel creeren waar je 'onvolledige of kapotte caches' door kan geven door middel van de GC codes. Hierachter een tellertje plaatsen, en wanneer er een stuk of 5 klachten van een bepaalde cache komen de cache tijdelijk disablen. Wanneer de eigenaar van de cache dan de problemen verholpen heeft kan de cache weer gepubliceerd worden. Zo houden we Nederland schoon van onvolledige en vieze caches. Ik weet echter niet of dit uitvoerbaar is, of een cache wel tijdelijk disabled kan worden zonder tussenkomst van de eigenaar.
  8. Kijk eens in dit hier: hier en hier
  9. Ah! Bedankt voor de dit duidelijke verhaal! Aangezien wij geen zicht hebben op hoe en waarom caches wel of niet goedgekeurd worden was dit voor mij dus ook een vrij wazig gebied. Door deze uitleg is de gang van zaken tenminste te begrijpen!
  10. Voor sommigen is sporten iets professioneels, voor mij is sporten een hobby, dus dan is het toch een beetje van beide?
  11. Ik heb de caches in Disneyland in my watchlist staan en ze worden toch wel heel frequent gevonden!
  12. Tijd om samen te voegen? http://forum.geocaching.nl/index.php?showtopic=530
  13. Sorry, maar dit draadje moet ik toch echt even omhoog halen! Disneyland Paris telt wel 3 caches, een teken dat het toch wel kan! Okee, twee ervan zijn virtuals, maar er ligt toch ook een traditional Aangezien ik toch wel een redelij frequente pretparkbezoeker ben juig ik dit soort caches alleen maar toe, maar ik snap ook wel dat voor sommigen de drempel om te betalen erg hoog is. Toch vind ik dat je dan hier maar moet denken net zoals bij alle andere caches: Als het (om welke reden dan ook) niets voor je is, dan doe je het toch niet?
  14. franktic

    Algemeen Forum

    Ah daar stond dus ook dat oude topic over waar je nickname vandaan kwam
  15. Ik vind het een zeer leuke toevoeging aan het geocachen! Zo kwam ik samen met Knaalsn laatst tijdens de cache 'het lageveld' een stuk of 10 medecachers tegen, en vandaag in 'wildspieker' trof ik een mooie gouden medaille aan Vooral het tegenkomen van andere medecachers is denk ik het leukst aan het hele 'goudzoekgebeuren'! Dat heet toch 'oorzaak en gevolg'?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...