Spring naar bijdragen

gekodiver

Leden
 • Aantal bijdragen

  214
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door gekodiver geplaatst

 1. Ja duidelijk qua archiveren maar kun je zo'n cache nog op een of andere manier redden/hergebruiken als de originele plaatser zoals in dit geval van de aardbodem lijkt verdwenen? Je kunt een cache uiteraard niet grabben zoals bij coins/tb's nog een red middel is.
 2. Deze cache (GC18JMH) wordt ook niet meer onderhouden. Ik heb de eigenaar al 2x een emailtje gestuurd en de laatste mail heb ik aangeboden de cache te adopteren. De cache ligt in een bos waar ik minimaal 5x per week kom en ik vind het een leuke cache, een multi zo dicht bij huis. Op beide mails geen reactie en ook de notes op de cache pagina van andere cachers leveren niets op! Jammer, jammer. Iemand nog een idee wat nu te doen?
 3. gekodiver

  Complimenten

  Sluit me aan bij al het bovenstaande. Complimenten
 4. Interessant draadje maar het ontspoort hier en daar ook weer en dat is jammer. 2 jaar geleden als nieuwkomer op dit forum en in Geocacheland heb ik heel veel gehad aan de antwoorden op een paar vragen die ik hier neerlegde maar ook mij werd soms verteld de zoekfunctie te gebruiken, en daar zit een probleempje. 9 van 10 keer kreeg ik de melding Oeps er ging iets mis of zoiets dergelijks en omdat het voor mij belangrijke kwesties waren stelde ik de vraag dan toch! De antwoorden hielpen me. Dat er nu (zelfs voor mij) + 80 founds in 2 jaar een aantal herkauwd worden ach iedereen is ooit begonnen en iedereen is ooit trots geweest op zijn 1ste, 10e, 100ste found de kilocacher zijn dan de echte helden. Zo voelt het, je zoekt een meester om een spelletje te leren. Meesters (oude rotten) wees er trots op! Daarnaast is het Geocachen een groot onderdeel van mijn leven (en JA ik doe het veel te weinig) ik kijk naar voor mij en de honden leuke caches, ik lees een aantal keer per week het forum, ik blijf op de hoogte van nieuwe cache technieken. Probeer naar events te gaan en een mooie coin met een (voor mij) bijzondere betekenis gaat op reis. Toen mijn moeder plotseling overleed heb ik dat ook het forum gezet! De reacties hebben me veel goed gedaan, is dat niet goed omdat het niet met geocachen te maken heeft? Mensen kom op Laat iedereen toch op zijn/haar manier genieten wat maakt het uit, we/jullie doen er niemand kwaad mee. Je hoeft niets te lezen, nergens op te reageren als er per dag 10 mensen happy van iets op het forum worden maken we 10 mensen per dag blij dat is bijzonder. Wees er trots op!
 5. gekodiver

  Geoman!

  Ach........ik vind het gewoon leuke filmpjes!
 6. Ook ik ben van de Hagar en Xaa-methode. Ik zoek eerst een cache uit die ik graag wil doen, vervolgens neem ik er een paar in de buurt als printje mee maar daar kom ik meestal niet meer aan toe. En ook ik heb nog steeds niets met al die (ingewikkelde) software die routes zo voor je uitspugen!!!
 7. Zo over afbrekende kritiek gesproken!!!!! Ik ben zelf niet erg actief zowel op het forum als cacher maar dit soort onzin maakt me boos. Als je de berichten goed leest zegt er niemand dat het allemaal terug moet naar vroeger (lees de oude garde) dit zou ook niet mogelijk zijn. Tijden veranderen dus ook het geocachen! De vraag is alleen hoe voer je veranderingen door op een manier dat cachen een spannende, verrassende en soms opwindende hobby en dan bedoel ik het opwinnende waar jij het over hebt. Als newbie heb ik vaak veel gehad aan het forum maar misschien lag dat aan de manier waarop ik een vraag stelde en niet aan de vraag opzich?
 8. - Ga naar cache kaarten. - Mijn kaart - Extra En dan kan je een multi aanvinken en geschikt voor honden. Je hebt dan alleen geen garantie van een natuurwandeling. Overigens is dit een natuurwandeling en honden mogen (de gehele route) zelfs los lopen Off topic- Haha het Staphorsterbos ken ik uit mijn hoofd.....van mijn 16de tot 35ste elk weekend met de pony's / paarden geweest. Maar een Wherigo cache is me nu nog te ingewikkeld eerst maar de andere stapjes in de mooie wereld van Geocaching bewandelen......bijv. wat je hierboven uitlegt over mijn kaart..... On topic- Goede discussie!!!!! En for the record (oeps) een mooie trad, earthcache of mysterie is nooit weg! Zeker earthcaches door vele beschreven als flutcaches dragen wat mij betreft toe aan het cachen mede doordat ze je vaak naar mooie of speciale plekken brengen en je leert wat van een gebied. Geen kistje maar wel een mooie ervaring rijker. Ook ik ga mijn stats verwijderen uit mijn profiel vind dat beetje daad bij het woord voegen!
 9. Op de (echte) cachepagina staat wel een ikoontje maar om al die cachepaigina's af te gaan is bijna geen optie meer als je ziet hoeveel multi's er in de kaart staan. Ik denk echt dat je via bijvoorbeeld de quick links pagina een aantal zoekopties in zou moeten kunnen vullen waardoor je sneller bij die caches komt die je wilt doen. Nu is volgens mijn (beperkte) computer kennis die mogelijkheid er alleen maar in bijv. specials of iets in die vorm! Waarschijnlijk ins het veranderen aanpassen van dit soort dingen ook erg lastig omdat het zowle .nl als .com betreft.
 10. Misschien mag ik er helemaal niets over zeggen met mijn kleine 90 founds in 2 jaar maaaaaarrrrr! Ik vind het vooral erg moeilijk om die leuke cache eruit te pikken (tussen al die stippen) en dan wil ik er best een aantal kilometers in de auto voor maken. Regelmatig denk Oh die is leuk en dan blijkt het toch weer 2 kilometer langs een weg 500 meter bos dan de stash en dan weer diezelfde route langs diezelfde weg terug!!!! Ik baal daar enorm van. Meer ervaren cachers zien dit van te voren en nemen die route met de auto, prima lijkt me zelfs beter. Ik zie het (nog) niet. Ik zoek op muliti's + honden toegestaan en lees dan vaak ALLE logjes om zeker te weten dat het een mooie natuurwandeling is want dat is wat IK wil na een week werken. Zou het niet beter en/of makkelijker zijn als de filters anders werken? Dan bedoel ik dat je een aantal criteria's in kan voeren bijv. honden (wel of niet) natuur, en.... bedenk het maar zodat het voor een ieder makkelijker wordt om DIE cache te lopen die men echt leuk vindt. Al is dat een opraper! Dan kun je weinig lopen veel vinden invullen ........ Wat betrreft het maken van een cache kan je die advies grens van (uit mijn hoofd) 50 founds niet gewoon optrekken naar 100 en dat verplicht stellen. Dan hebben de reviewers in ieder geval de zekerheid dat de cachelegger wat ervaring heeft? Minder cachelopers en leggers komen er voorlopig toch niet ben ik bang voor. Verder hulde voor het idee van Kruimeldief.
 11. Eigenlijk zoek ik alleen multi's in een bosrijke omgeving, een rondje trads in de buurt doet mij weinig. Dus altijd flink wat kilometers want ik woon in de randstad, daarbij rij ik wel een auto van de zaak maar dat is dan weer mijn eigen zaak........al met al een rare berekening! Maar zoals al eerder door andere neer getypt: het doet me zo'n enorm plezier als Bello (de hond) en ik moe maar zeer voldaan aan het eind van de dag een prachtig gebied hebben gezien met meestal hertjes, runderen, bijzondere bomen en/of vogels en dan ook nog de stash ach wat kan het mij dan nog schelen! Ik ben geen cacher in de zin van van veel, heel veel cachen maar absoluut niet minder gelukkig. Het is in Nederland mijn favoriete hobby en daar gaat het om! En ik geniet er meestal vreselijk van! Dus meer dan €1,50 is zeker zo, dat het me niet kan schelen is ook weer te ver gezocht!
 12. Wat een mens op zondag rond borreltijd allemaal nog kan leren! Nu nog onthouden haha. Dank aan allen
 13. TOP!!!!! Dank jullie voor het snelle en duidelijke antwoord. Draadje kan alweer dicht.
 14. Wat wordt er bedoelt met doortellen naar één getal. Bijvoorbeeld een antwoord op een vraag is 94 om dan het juiste getal te krijgen moet je doortellen naar één getal, ik heb geen idee. Wie oh wie kan mij dit vertellen? Bij voorbaat dank voor een antwoord.
 15. Ook ik heb mijn GPS mee naar Bonaire en Costa Rica genomen. Tijdens het uitpakken van mijn koffer ligt de GPS dan lekker buiten en heeft alle tijd om zijn weg weer te zoeken. Nooit problemen gehad, wel met het zoeken naar het omzetten van de coordinaten haha, neem in het vervolg mijn handleiding mee!
 16. gekodiver

  Merkenrecht ed.

  Oeps ik heb een fotootje van een cavia van internet geplukt om op mijn site te zetten zou me dat ook 2000 euries gaan kosten
 17. gekodiver

  Teken !!!!!

  Zelf heb ik gelukkig geen last van teken maar de honden in mijn uitlaatservice wel, ik verwijder momenteel per dag (ongeveer 10 honden) 4/5 teken, gelukkig word ik er niet zo springerig van! Let tegenwoordig wel meer op de kleur van een teek, een echt gitzwarte zou een zuidteek kunnen zijn die is gevaarlijker dan onze grijze/grauwe teek. Weet iemand waarom teken uberhaupt bestaan? Geen vogel of beestje eet ze, ze graven geen nuttige gangen in de aarde volgens mij is dit een van weinige zinloze dieren!
 18. In de folder van het office centre een Laptop in de aanbieding op het kaartje aldaar was het een notebook en op nog steeds dezelfde computer staat travelmate haha......hij werkt en daar gaat het om! Ontopic: goede regel voor de banners
 19. gekodiver

  seal bags

  Of de Blokker (ff sluik reclame tegengaan haha)
 20. Nieuw in mijn rugzakje is de tekenpen en een beetje jodium!
 21. IK heb het boek ook besteld, via onze Prof haha. Maar vind het een erg leuk hebbeding , het hoort bij mij om over dingen die ik leuk/belangrijk vind ook een boek of meerdere te hebben. Boeken zijn gewoon leuk! Tjee dan leren we niet continu iets maar vermaken ons wel. Bedankt voor De kunst van het vinden! En nu maar zoeken
 22. Ik vind een log schrijven, bedenken een echt onderdeel van het cachen maar goed ieder zijn ding. Bij mij gaat het soms misschien iets ver want terwijl ik de cache route loop denk ik al Oh dat moet ik onthouden, leuk voor de log..... Maar als ik een cache weinig aan vind is het niet makkelijk om iets te bedenken meestal word het dan een beetje platte waarheid...dus net niks haha. Lastiger is het als er een aantal mede cachers al veel moois hebben geschreven, zo heb ik laatst een log met foto's gedaan, dus foto één de auto's op een afgesproken P plek en foto 2 alles in één auto onderweg naar wp 1 enz. enz. was ook wel weer leuk, vond ik tenminste...... Mar ja hoe ik die banner nou krijg is mij dan weer een groot raadsel, geeft niet ik blijf toch wel cachen.
 23. Wie een kuil graaft voor een ander................................van mij mag ie!
 24. Pfff 120 in een maand! Ik zou niet eens kunnen bedenken waar ik de tijd vandaan zou moeten halen, laat staan dat ik het ook nog zou moeten doen! Knap hoor
×
×
 • Nieuwe aanmaken...