Spring naar bijdragen

RMBS

Leden
 • Aantal bijdragen

  111
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door RMBS geplaatst

 1. TURN AROUND AND START OVER

 2. RMBS

  Firmware Update Oregon 300

  Originele kaarten heb ik niet .Zoals ik al schreef heb ik de gps via MP gekocht en in de Gps zat een 8 gyg sd kaart met allemaal soorten topo's, CN en Onroute wandel en fietskaart. Allemaal img bestanden. Ik heb dus nergens nummers van. Ben bang dat dat niet kan samenwerken met MS of BC.
 3. RMBS

  Firmware Update Oregon 300

  Peter mapsource heb ik gelukkig nog en OSM heb ik ook. Dank je wel. Paul,dank je wel , ik heb hem weer kunnen downgraden tot 3.42 ik lig nog heel ver achter met de firmware maar zo te zien doet alles het weer. Ik weet niet wanneer Garmin is begonnen met het ontgrendelen van kaarten dmv firmware. Ook doen lang niet alle downgrades het, volgens mij heb ik nu een van de laatste die te downloaden is.(andere zijn gcd. bestanden, geen idee wat dat zijn) Als iemand tips heeft hoor ik dat graag. Nu nog mijn andere vraag hoe kan ik img. bestanden openen in MS of BC? Groeten Monica
 4. RMBS

  Firmware Update Oregon 300

  Ik ben een lange tijd niet actief geweest met cachen maar aangezien we lekker een paar daagjes naar Belgie gaan heb ik de de Gps toch weer tevoorschijn gehaald. Ik ben er wel achter dat als je alles een tijdje niet gebruikt hebt, alles ook weer heel snel vergeten bent. Ik zoek al een tijdje rond op het forum maar kan mijn antwoord niet echt vinden. Op de Oregon 300 stond nog de oude firmware, volgens mij 3.90. Ik weet het niet helemaal zeker meer maar ik weet wel dat de laatste firmware er in Sept 2009 is op gegaan. Vorige week een heb ik een update gedaan 4.17 en die staat er nu op. Als ik de Oregon nu opstart krijg ik in het scherm Can't authenticate maps. Wat ik begrepen heb moet je je kaarten weer opnieuw laten ontgrendelen. Mijn probleem is dat ik alles via Mp heb gekocht dus zelf heb ik niet alle nummers van de kaarten (ze zijn wel legaal). Kan ik ook weer downgraden naar bijv mijn oude firmware? Waar zou ik die kunnen vinden? Ik heb al ergens op het forum een linkje gekregen maar die werkt niet meer. Ik heb wel een backup ooit gemaakt van de sd kaart en het intern geheugen. Dan meteen nog maar een vraag kun je img. bestanden ook openen in mapsource of Basecamp? Wie zou me kunnen helpen , ik zie gewoon door de bomen het bos niet meer. Alvast bedankt.
 5. Als je deze tijd van het jaar een rondje door het bos loopt kun je de vliegenzwam eigenlijk niet missen. Om je heen kijken tijdens het wandelen is wel belangrijk.
 6. RMBS

  Wat Voor Micro Sd Kaart?

  Toevallig heb ik van de week contact gehad met Garmin Nederland. 8 GB is geen probleem Of het HC is maakt ook niet uit .(zodra je hoger gaat dat 2GB ga je toch al naar de HC)
 7. RMBS

  Wat is het?

  Volgens mij is het de zwarte knoopzwam maar ik weet het niet helemaal zeker. Ja, volgens mij is het ook de Zwarte knoopzwam. Kijk hier maar eens bij ,er zit een mooie foto tussen. http://www.nlnatuur.nl/Album/3-Fungi/Paddestoelen/index.html
 8. RMBS

  Pocket Query

  Bij de colorado kun je de gpx kopiëren naar de 'garmin drive'. Hiervoor is geen gsak nodig. Ik zal me de komende tijd in dit soort dingen gaan verdiepen . Nu klinkt het allemaal noch erg vaag ,maar doom middel van doen zal ik wat meer hier over leren. Dank jullie wel .
 9. RMBS

  Pocket Query

  Zoals de Garmin Colorado of zo? Ik begrijp het, dank jullie wel voor de uitleg . Ik weet nu dat ik straks nog een hoop moet bij leren om die dingen allemaal te gaan snappen. Maar door het te doen leer je het waarschiijnlijk een stuk makkelijker. Ja. kan dat dan naar de Colorado?
 10. RMBS

  Pocket Query

  Oke, het begint me allemaal iets duidelijker te worden. Maar zo'n GPX file die je gemaild krijgt ,print je die dan uit of kun je die dan ook naar je GPS sturen?
 11. RMBS

  Pocket Query

  Ik lees regelmatig de term " Pocket Query "in het forum. Ik probeer al een tijdje uit te dokteren wat dat is. Kan iemand mij dat op een makkelijke manier uitleggen wat dat is. Ik heb wel begrepen dat het te maken heeft met het premium membership. Maar wat het is en doet begrijp ik niet zo goed. Misschien een domme vraag ,ik probeer er een beetje uit te komen wat voor een voordelen het premium membership allemaal heeft en of het voor mij dus ook interesant is. Ik heb niet zoveel verstand bepaalde termen in de computer taal, dus vandaar mijn vraag.
 12. Men kan in de logjes laten blijken wat iemand werkelijk van een cache vindt. Onderbouw dit dan wel. Een ieder die dat leest kan haar/zijn voordeel hier eventueel mee doen.
 13. RMBS

  Nieuwe Look Geocaching.com

  Bij mij is het hele scherm gewoon compleet en ik heb daar niets voor voor gedaan. Het ziet er wel lekker fris uit.
 14. Fijn , dank je wel. Probleempje is opgelost. Nu vind ik ze zo allemaal terug in de lijst.
 15. Als ik op .com ben en ik ben op een site van de cache die ik wil gaan doen staat daar de mogelijkheid "send to GPS" ik doe dit altijd en in Nederland komen ze gewoon in mijn geocache rijtje te staan , nu de duitse caches niet.
 16. Straks in de mei vakantie gaan we naar het Westerwald . Ik heb al een paar caches geselecteerd en naar m'n Gps gestuurd. Nu kan ik deze wel terug vinden op de kaart maar niet in m'n geocache lijst en ook niet tussen mijn waypoint lijst. Moet ik iets veranderen in de instellingen o.i.d.?
 17. En hoe zit het dan met een Premium-member only-catch? Cache
 18. Theophile, Ga naar de start pagina van geo.nl links staat in het rijtje Mijn cache pagina nu kom je op je eigen pagina .Rechts boven in de hoek staat Search options onder in dat vakje staat update home coordinates. Daar moet je zijn. Succes
 19. RMBS

  Rekenen:Tekens in de opdrachten

  Volgens Wikipedia: Op de basisschool leert men meestal om de vermenigvuldiging met een Andreaskruis te noteren (bijvoorbeeld 3 x 2 = 6). Op een hoger niveau gebruikt men in Europa vaak een punt (bijvoorbeeld 3 . 2 = 6) of een sterretje (bijvoorbeeld 3 * 2 = 6). Dit laatste om verwarring met de Amerikaanse notatie, waar een punt gebruikt wordt om de decimalen aan te geven, te voorkomen. Wanneer men met lettervormen werkt, wordt er vaak zelfs geen teken gebruikt (bijvoorbeeld ab = a * b). Het is dus wel degelijk iets wat je op school geleerd zou moeten hebben. Ik heb het 20 jaar geleden in ieder geval zo geleerd. Zoals ik al eerder schreef is wiskunde niet echt mijn ding. Echter ben ik wel blij dat ik nu via dit draadje op de hoogte ben van deze reken tekens.
 20. RMBS

  Rekenen:Tekens in de opdrachten

  Volgens mij wordt hoer ook wel eens het ^ voor gebruikt... En als je nu eens gewoon 3³ schrijft als je 3³ bedoelt. Of 3ª waarbij je aan a dus alle waardes kunt toekennen. Ik blijf vinden dat die verrekte computertaal alles begint te overheersen en wegdrukt wat een normale schrijfwijze pleegde te zijn. A**B zou IK nooit begrepen hebben en ik zal het ook nooit hanteren. Hij blijft opstandig die Geopatra. Als ik het goed begrijp is het dus gewoon computertaal. En niet iets wat je vroeger op school had moeten leren, het is gewoon van de laatste jaren. N 52'D(A-1).C+62 E 005'B/D -1.D*C+C-2 In dit geval gebruiken ze de + en de - wel gewoon, is het dan niet handiger om ook de : en x te gebruiken i.p.v. /en de * Maar aan de andere kant ben je natuurlijk nooit te oud om te leren en dat hebben we nu weer gedaan.
 21. RMBS

  Rekenen:Tekens in de opdrachten

  Wiskunde of rekenen waren dus ook mijn slechtste vakken. Even goed bedankt. Nu de cache nog vinden..........
 22. RMBS

  Rekenen:Tekens in de opdrachten

  Heel erg bedankt voor de snelle antwoorden. Kan ik weer verder. Zijn er nog meer van deze tekens en waar kan ik deze vinden?
 23. Nu waren we vanmiddag aan het cachen en uit eindelijk kwam ik deze tekens tegen.(thuis niet goed door gelezen) Ik moet met andere cijfers een coordinaat maken. Ik heb alle gegevens maar ik weet niet wat de tekentjes betekenen, waar kan ik dat vinden of wie kan mij dat uitleggen? N 52'D(A-1).C+62 E 005'B/D -1.D*C+C-2 Wat betekent het * en de / in dit geval? En zijn er meer van dit soort tekens die gebruikt worden?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...