Spring naar bijdragen

Cachemier

Leden
 • Aantal bijdragen

  222
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door Cachemier geplaatst

 1. Cachemier

  Cachen In Frankrijk

  Eén van de snelste manieren (zoniet dé snelste) voor het vinden van caches op basis van een plaatsnaam in heel wat landen is met de Plaatsnamendatabank van Brabants Hoop !! Je vindt ze hier Zet je popupblocker af en ga als volgt te werk : Kies een land uit de dropdownlijst en druk op GO Het gewenste land is nu geselecteerd Typ de plaatsnaam (of een deel van de plaatsnaam) in die je zoekt en klik op Search Je krijgt nu een lijst met alle namen die in aanmerking komen Kies diegene die je wenst door de radio button aan te klikken en klik op "Zoek caches" En je krijgt een lijst op GC.com met alle naburige caches te zien !
 2. GCVote werkt nu ook in Google Chrome !! Het installeren in Chrome gaat zelfs nog vlotter dan in Firefox
 3. Iemand die weet heeft van een tool/programma waarmee de "My places" folder met Poi's in Google Earth beheerd kan worden? Ik bedoel hiermee oa. alfabetisch sorteren, verslepen van meerdere poi's in één beweging naar een andere folder, enz ... Kortom dingen die (nog) niet rechtstreeks gedaan kunnen worden in Google Earth. Zelf heb ik nog niets echt interessant gevonden ...
 4. Cachemier

  Geolives

  Heeft hier iemand ervaring met Geolives ?
 5. Openen in GE en bewaren als KML of KMZ. Deze bestanden kan je feilloos importeren in Google Maps
 6. In Google Earth kan je een loc-file openen zonder enig probleem !
 7. Kan toch met EasyGPS, G7TOWIN, Gartrax, .... om er maar een paar te noemen ! Verbind je toestel met je PC, open één van de hiervoor vernoemde programma's, importeer ze in het bewuste programma, verwijder/bewerk de waypoints in het programma. Veeg alle wp's uit op je GPSr en exporteer naar je GPS en klaar is Kees !
 8. Cachemier

  UTM Conversie

  Alvast bedankt voor de suggesties mannen ! @ de Bruine Beren : ik vrees dat jullie programma de gevraagde conversie (UTM in ED1950 naar geocachecoordinaten in WGS84) niet kan doen of vergis ik mij ? Een zeer complete tool (ontzettend veel conversies mogelijk) is GEOPosCalc nadeeltje : het is een gratis trial van 15 dagen; na die tijd zijn bepaalde functies niet meer mogelijk !
 9. Cachemier

  UTM Conversie

  Wie kent een gratis tool (online, Pc of pda) waarmee snel (niet in bulk) UTM coordinaten in ED50 omgezet kunnen worden naar Cartesische coordinaten in WGS84 (zeg maar geocachecoordinaten?) Intikken in een GPSr of in Ozi gaat natuurlijk ook maar dit is te tijdrovend ! Alvast bedankt
 10. Nog een zeer bruikbare methode werd hier al eens uitgelegd
 11. Kunnen we misschien via dit kanaal een woordje meer uitleg krijgen over wat er aan de hand is met het Belgische forum dat nu al bijna 3 dagen onbereikbaar is?
 12. GPX omzetten naar .tab-bestand met POI Convertor en dan importeren in Autoroute mbv Data Import Wizard. Kies tab als veldscheidingsteken. Nu zou het moeten werken !
 13. Cachemier

  Googlemaps

  Heel erg knap ! Bedankt hiervoor Bigbird!
 14. Cachemier

  zoeken op regio

  Het is niet enkel maar een suggestie ! Je krijgt effectief de caches te zien Ga als volgt te werk Kies een land uit de dropdownlijst en druk op GO Het gewenste land is nu geselecteerd Typ de plaatsnaam (of een deel van de plaatsnaam) in die je zoekt en klik op Search Je krijgt nu een lijst met alle namen die in aanmerking komen Kies diegene die je wenst door de radio button aan te klikken en klik op "Zoek caches" En je krijgt alle naburige caches te zien ! De browser die je gebruikt is blijkbaar wel van belang. Bij Internet Explorer werkt het in elk geval wel bij mij ! Succes !
 15. Cachemier

  zoeken op regio

  Het kan zeer gemakkelijk voor oa. Zweden maar voor heel wat andere landen ook met de Plaatsnamendatabank van Brabants Hoop !! Je vindt ze hier
 16. Het franse Geoportail is lang niet wat ze aangekondigd hadden dat het zou zijn. Verouderde interface die alles behalve vlot navigeert, zeer traag opbouwend beeld (als het al volledig opbouwt...) Kwaliteit van de gescande foto's is zowat tien keer slechter dan bvb. de high resolutionscans van Parijs in Google Earth. Bij het inzomen op de kaarten, loopt het helemaal mis. Het enige theoretische voordeel tov. GE is dat het volledige franse gebied gedekt zou zijn. Ik zei wel theoretisch want wat ik toch nu toe gezien heb is niet om over naar huis te schrijven.
 17. Cachemier

  Google Earth

  Google Earth werkt eveneens met WGS84 dus je hoeft je kaartdatum (die je gebruikt bij het geocachen) NIET aan te passen. Hou wel rekening met een lagere precisie maar voor het vinden van je vakantielocatie zal dit geen probleem geven !
 18. Cachemier

  gridlezer

  Hier kan je er eentje downloaden
 19. Alle mogelijke conversie doe je met dit hier Na conversie kan je bvb. ook rechtstreeks naar Google Earth gaan. Ook deze is interessant
 20. Daarvoor heb je (het bij Garmin geleverde) Mapsource nodig. Installeer dat op je PC en koppel de GPSr aan de PC. Een completere uitleg vind je hier Naast Mapsource zijn er uiteraard nog andere programma's waarmee dit kan zoals G7toWin, Easygps, Gartrax, ... om er maar een paar te noemen
 21. Cachemier

  GPX sonar

  Heel erg vreemd: de Save knop bestaat nochtans Kijk zelf maar hier (2e afbeelding op deze pagina)
 22. Cachemier

  GPX sonar

  Eventjes verder gezocht en dit is wat de maker zelf zegt : WM 2005 Users - Please read this! It appears that the installer of GpxSonar has a problem on Windows Mobile 2005: the \Config folder under the \GpxSonar folder doesn't get created. As a result, configuration changes and field notes aren't saved as they should be. The workaround for this is simply to manually create the \Config folder under the \GpxSonar folder. The next version of GpxSonar will fix this issue.
 23. Cachemier

  GPX sonar

  Volgens mij bewaar je de note gewoon niet !! Klik op het keyboardicoontje zodat het toetsenbordje verdwijnt en klik dan op SAVE en je probleem zal opgelost zijn ! Dus zeker NIET afsluiten met het kruisje in het notevenstertje want dan annuleer je de note !
×
×
 • Nieuwe aanmaken...