Jump to content

De Zebravinkjes

Leden
 • Content Count

  26
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About De Zebravinkjes

 • Rank
  Normale Poster
 • Birthday 10/31/1968

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Garmin Oregon 400t
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  augustus 2002
 • Twitter
  CorneelH

Contact Methods

 • MSN
  Amersfoort / Nederland
 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0
 • Yahoo
  corneel_marjan@yahoo.com

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Amersfoort
 1. Familie en vrienden van Coen. Heel veel sterkte toegewenst. Coen, bedankt voor alles wat je voor 'ons' gedaan hebt. Marjan, Corneel, Guido & Indra
 2. Het duurt normaal gesproken 'even' voordat de log in de statistieken getoond wordt. Niet zo heel erg lang en volgens mij staat je log van Trollendael er nu in.
 3. En natuurlijk ook vanuit het Westen gefeliciteerd. De (drie) Zebravinkjes
 4. Zoals Hawkeyes al in een ander (triest) draadje meldde. Het is vreemd aangezien wij zitten te wachten op een Klein Zebravinkje die zich elk ogenblik kan aankondigen en daarnaast deze week zo vaak met de andere kant van het leven geconfronteerd worden. Adriaan, wij wensen je heel veel sterkte toe in deze moeilijke tijden.
 5. Willem, Ook namens de Zebravinkjes (2,5 stuks) beterschap. Marjan & Corneel
 6. Bijna altijd log ik een 'no found'. Mocht het echter zo zijn dat ik een cache niet gevonden heb, een 'didn't find it' gelogd en daarna binnen een korte tijd kom ik nog eens kijken dan hangt het er van af. Soms wel, soms niet. Zo hebben we ondertussen 4 maal een didn't find it bij Berg en Dal maar ondertussen wel over een periode van ruim anderhalf jaar. Tja, en wat 'hoort'. Het is wel mooi voor andere cachers om te weten of hij de vorige ke(e)r(en) wel of niet gevonden is en voor de eigenaar is het wellicht een goede reden om even poolshoogte te nemen.
 7. Rovel, gefeliciteerd, Helaas zijn we net naast het podium terecht gekomen maar ook wilden boven een team uit het Noorden komen (en uit het midden van het land ). Ook dat is gelukt dus....
 8. Zoals velen hebben ook wij de GPS eerst gekocht voor het navigeren bij het wandelen in het buitenland. En ook daarna met wat zoeken op het internet zijn we erachter gekomen dat je ook iets kon doen als schatzoeken. Ik (Corneel) was meteen verslaafd en ondanks het feit dat de eerste schat pas na drie keer gevonden werd (Moeras), is ook Marjan ondertussen warm gelopen voor cachen. Voorwaarde is dat het wel lange wandelingen moeten zijn dus de simpele doe ik meestel alleen. Ondertussen is het ons gelukt om nog meer mensen te overtuigen dat het leuk is om te cachen en zodoende de cachefamilie nog wat groter te maken.
 9. Cachen in Ecuador, Peru, Bolivia en Chili is geen probleem. Wij reizen op dit ogenblik in Zuid Amerika door deze landen (de 1e drie al gedaan en nu in Chili) en hebben gewoon gecached als er caches in de buurt waren. We hebben er trouwens nooit bij nagedacht om na te vragen of een GPS toegestaan is en dat weten we dus niet. Ik kan me echter niet voorstellen dat het in 1 van deze landen niet toegestaan zou zijn.
 10. Ik heb ook al eens gedacht om een soort cache route te maken die begint in het oosten van het land en eindigt in het westen. Deze zou dan moeten bestaan uit een aantal losse caches. Bij iedere cache krijg je dan een aanwijzing of cijfer of iets dergelijks en als je ze allemaal hebt, kan je de laatste cache doen. Hiervoor heb je dus nodig een aantal cachers die langs de route wonen en de afzonderlijke caches kunnen onderhouden. De route die ik in gedachten heb loopt ongeveer langs de A12, van zeg maar van Winterswijk tot Den Haag.
 11. Ook wij hebben er op de tekentafel al 1 af en 1 in ontwerpfase voor het noorden (Leeuwarden). We zijn alleen effe weg en kunnen ze pas volgend jaar neerleggen, mocht er tenminste toestemming gegeven worden. Ook hebben we nog een idee voor een derde in een prive park. Bij de laatste is het wellicht nog het makkelijkst om toestemming te krijgen.
 12. Heb net even op de .com site gekeken en het bleek toch weer te werken. Ik heb ondertussen ook daar een berichtje achtergelaten (bij Nieuw Zeeland) maar het aantal onderwerpen was nou niet om over naar huis te schrijven. Dus... maar wedden op twee paarden.
 13. Aangezien wij binnenkort in Nieuw Zeeland aankomen en daar ook willen cachen, lijkt het ons handig om de wegenkaart van Nieuw Zeeland te kunnen laden. Eerst wilden we dit regelen via het .COM forum maar aangezien deze niet meer actief is, willen we zo proberen of iemand een cacher in Nieuw Zeeland kent waar wij die kaart kunnen laden (E vista). Dus.. wie kent geocache kennissen in Nieuw Zeeland die een kaart heeft die we in de E vista kunnen laden? ps. iemand in Nederland heeft geen zin want we zijn al onderweg.
 14. Gisteren een beschrijving opgehaald en zowaar werden daar vele nuttige iconen getoond met betrekking tot de (on)mogelijkheden van de cache. Het betreft hier De Wieden (GCE8DA) van Femke & Sandor. Ik vind het zeer nuttige informatie welke eigenlijk bij iedere cachebeschrijving moet komen te staan. Wel moet er voor gezorgd worden dat het geen wirwar wordt van tientallen iconen met wellicht bruikbare maar niet direct relevante informatie. De bereikbaarheid kan bijvoorbeeld ook als één icoon aangegeven worden waarbij alle reisvormen gecombineerd getoond worden, zoals wel met trein / niet met auto / wel op de fiets. Voor de rest hoop ik dat vooral de lengte van een cache door iedereen gebruikt gaat worden en eventueel dat er ook nog een icoon kan komen voor verwachte tijd die er voor een cache nodig is.
×
×
 • Create New...