Spring naar bijdragen

Femke & Sandor

Leden
  • Aantal bijdragen

    13
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Previous Fields

  • GPS of Smartphone Merk / Type
    Garmin etrex summit
  • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
    oktober 2002

Contact Methods

  • Website URL
    http://femke-en-sandor.geocacher.nl
  • ICQ
    0
  1. Inmiddels hebben wij onze iconen code-generator (NB: die staat los van de DHZ-iconen van geocaching.nl) grondig bijgewerkt. Er zijn een aantal nieuwe iconen bijgekomen (zoals "neem een potlood mee", "de cache is te doen op een mountainbike" en "pas op voor adders"), maar de belangrijkste vernieuwing is wel een icoon, waarin de coordinaten van een parkeerplaats kunnen worden ingevoerd. zie voor de iconen code-generator: http://femke-en-sandor.geocacher.nl/iconcodenl.php zie voor een voorbeeld van het gebruik van de iconen: http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?ID=59610 We hopen dat we hiermee weer een aantal geocachers van dienst zijn.
  2. Dit is een korte update bij de iconengenerator: Nieuwe iconen zijn: -Wel/niet te doen met een rolstoel -Wel/niet te doen met de auto -Pas op voor eikenprocessierups! (alvast voor volgend voorjaar) Er bovendien is een Engelstalige versie beschikbaar.
  3. Dat klopt Prof, dat was onze cache Schateiland. Het kistje lag er nog niet eens twee maanden toen de ammo box ontvreemd werd. De inhoud van de cache werd echter weer netjes teruggelegd. Dit in tegenstelling tot onze Steenwieker Kaampe cache, die een maand geleden totaal vernield werd. Beide caches zijn overigens zo snel mogelijk weer actief gemaakt.
  4. Misschien is een antagonisten icoon een goed idee! Het enige wat wij doen is de geocaching gemeenschap iets aanbieden waar best behoefte aan is, getuige de draadjes over welke routes geskeelerd kunnen worden, en of het terrein geschikt is voor buggies. Plaatsers van caches zijn vrij om de iconen in hun cachebeschrijving op te nemen, en cachers zijn vrij om ze wel of niet te negeren. Maar een discussie over avontuur gaan we niet aan, alhoewel het thuisbezorgen van caches wel aanlokkelijk klinkt, ware het niet dat de GPS ontvangst in huis nogal slecht is.
  5. >Kipjes: Verrekijker en spiegel iconen zijn toegevoegd. >Zebravinkjes: de code-generator op onze site voorziet nu in de mogelijkheid iconen weg te laten indien deze niet gewenst zijn. Op deze manier kunnen plaatsers zelf beslissen welke iconen ze wel of niet willen. 1 icoon voor alle reisvormen zal de duidelijkheid niet verhogen als mensen kiezen voor iconen van 40x40. De tijd die men over een cache doet hangt erg af van het vervoermiddel, de samenstelling van de route, het weer, etc. Wij hebben laatst op de fiets twee middagen besteed aan 'Geen haast' terwijl de makers van de cache twee tot drie uur inschatten voor cachers te voet. Overigens bedankt voor jullie positieve feedback.
  6. De volgende opties zijn over ca. een uur online: mogelijkheid om iconen weg te laten indien gewenst, nieuwe iconen voor routes langer dan 20 km, prikstok, en bereklauw.
  7. We hebben je cachebeschrijving bekeken, leuk dat je het hebt uitgeprobeerd! Het is ook mogelijk de iconen nog een slag kleiner te maken. We beseffen dat niet bij iedere cachebeschrijving een 'niet geschikt voor rollator' icoon hoeft, dus we zullen nog wat experimenteren met de nu nog standaard aanwezigheid van bijna iedere optie. m.a.w. we willen het mogelijk maken dat je iconen die je niet wilt, ook daadwerkelijk kunt weglaten. Als je dat nu al wilt, kan je natuurlijk gaan snoeien in de code.
  8. In een draadje over terreinsterren (bij algemene vragen) hadden wij al eerder onze collectie informatieve iconen voor in cachebeschrijvingen aangeboden. BigBird wees erop, dat er in Engeland en de VS al mogelijkheden zijn om met behulp van een online formuliertje extra routegegevens te generen, terwijl daarin voor Nederlandse caches (i.e. in het Nederlands) nog niet voorzien was. Wij hebben nu voor Nederlandse caches een vergelijkbaar systeem ontwikkeld, waarmee geocachers kunnen aangeven of hun route te doen is met bv. skeelers, of bereikbaar is met het openbaar vervoer. De code-generator maakt de HTML-code aan die je kunt naar je cachebeschrijving kunt kopieren zodat daar een serie iconen in komen te staan. Een ieder die eens wil kijken hoe dit werkt kan onze cachebeschrijvingen bekijken op geocaching.com, of de iconen en de code-generator bezoeken op onze website. Wij houden ons aanbevolen voor suggesties!
  9. Femke & Sandor

    Terrein sterren

    En natuurlijk medegeocachers.
  10. Femke & Sandor

    Terrein sterren

    Het kan nooit kwaad als je er nog eens op gewezen wordt dat een tekenbeet mogelijk in het verschiet ligt. Wat betreft de iconen: wij zijn geinteresseerd in het draagvlak voor dit idee, vandaar dat we graag willen weten wie er gebruik van willen maken. Copyright is weer een ander verhaal, maar het lijkt ons logisch dat de maker van iets ook copyright heeft op het gemaakte, behalve als diegene het copyright expliciet uit handen geeft. Hier zijn onze richtlijnen: laat ons weten dat je de iconen wilt gebruiken, en link naar de plaatjes-bestanden direct vanaf onze website (klik op gewenste icoon met rechtermuisknop en selecteer properties voor de link). Dit heeft als voordeel dat we plaatjes kunnen wijzigen als het nodig is, en nieuwe kunnen toevoegen, zonder dat de uniformiteit verloren gaat. We hebben ook een enorme lijst iconen met verschillende routelengtes, dus laat ons weten of je nog extra info nodig hebt om met de iconen aan de slag te gaan. We zullen spoedig eens kijken of we een formulier kunnen maken zodat je de code kunt knippen en plakken.
  11. Na enkele dagen knutselen hebben we een complete lijst waypoints samengesteld van de Nederlandse treinstations, en bovendien nog een dBASE bestand voor 'name search' in Ozi, dus geheel doorzoekbaar op stationsnaam. Beide bestanden kunnen in Ozi gebruikt worden, en zijn te downloaden via onze website. Voor het geval je denkt: 'waarom doet iemand dat?', we gebruiken vaak openbaar vervoer bij het geocachen.
  12. Femke & Sandor

    Terrein sterren

    Enige tijd geleden hebben wij ook nagedacht over mogeliijkheden om extra informatie zoals bereikbaarheid, begaanbaarheid en tekengevaar weer te geven op cachebeschrijvingen. Daartoe hebben we een set iconen gemaakt die we bij onze eigen caches gebruiken. Zie bijvoorbeeld: De Wieden. De volledige lijst iconen is te zien op onze website. Als je meer wilt weten, neem dan even contact met ons op.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...