Spring naar bijdragen

"Nudges"


ViagraFalls

Nudgen of niet?  

54 leden hebben gestemd

 1. 1. Nudgen of niet?

  • Ja.
   25
  • Nee.
   29


Aanbevolen berichten

Bij een andere puzzelsite waar ik regelmatig kom (www.thestone.com), bestaat de mogelijkheid om voor puzzels een "nudge" te vragen. Dat wil zeggen:

 

Je hebt weet-ik-veel-wat geprobeerd om te komen tot de oplossing van een bepaalde puzzel. Je voorhoofd begint ondertussen keyboard-vormige plekjes te vertonen.

 

Laten we eerlijk zijn; niet iedereen is (om maar iets te noemen) een scheikundig of wiskundig genie. En af-en-toe komt het gewoon voor dat je door de bomen het bos niet meer ziet.

 

In dat geval kun je dus bij The Stone een "nudge" vragen in de forums. Dit betekent in principe dat je de hoop opgeeft en hoopt dat iemand je een klein steuntje in de rug geeft. De enige regel hierbij is dat de hint kryptisch is, en je dus niet zomaar de oplossing geeft ("Het antwoord is : Kus de kikker").

 

Persoonlijk vind ik dat systeem erg makkelijk werken. Je geeft wat je tot nu toe hebt van een puzzel, en indien mogelijk krijg je een kryptische hint die op jouw huidige bevindingen afgestemd is.

 

Is er iemand (behalve mij) die iets ziet in een implementatie voor geocaching? Er zijn een aantal puzzels die ik erg graag zou meepikken, maar waar ik helaas geen kaas van gegeten heb. Googlen levert vaak iets op waarbij ik zelfs als programmeur m'n hoofdje krab. Een klein hintje zou in dat geval misschien NET kunnen zijn wat me de oplossing geeft.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

ReizenReizen

Ik heb ja gestemd omdat ik inderdaad soms puzzles zie met een heel hoog "wat moet ik hiermee gehalte" :) . Ik zie dan de foto's van de logs en denk dan: wat mooi is het daar, ik zou deze cache graag willen doen, maar.......... :dribble: .

 

Misschien kan een "nudge" (waar komt het woord vandaan?) dan helpen.

bewerkt door De Roode Loper
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Kapitein Haak Geplaatst op Vandaag, 21:40

  Ook een Ja aan deze kant, vooral wanneer je al de nodige pogingen hebt ondernomen om het raadsel op te lossen.

Wijzen zeggen op het forum ook steeds dat het doel toch zou moeten zijn het vinden van de cache.

 

Groeten Haak.

 

Helemaal mee eens, ook een ja dus

 

Nickx

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik heb ja gestemd omdat ik inderdaad soms puzzles zie met een heel hoog "wat moet ik hiermee gehalte" :D . Ik zie dan de foto's van de logs en denk dan: wat mooi is het daar, ik zou deze cache graag willen doen, maar.......... :) .

 

Misschien kan een "nudge" (waar komt het woord vandaan?) dan helpen.

 

Ook ik zie inderdaad hetzelfde. Een leuk uitziend puzzel/opgave maar wat moet ik ermee. Ik weet het ik ben blond en geen genie maar ik ben nou ook weer niet iemand die niets weet al krijg ik dat gevoel bij zulke puzzels soms wel even.

 

O, ja nudge betekend: aanstoten, een duw geven. Dus vrij vertaald een duwtje in de goede richting geven. :D

Ik zie hier wel wat in. :dribble: Ik heb zo'n cache bijna in mijn achtertuin liggen waar ik al meerdere keren naar gekeken heb maar er met mijn gezonde verstand niet uitkom. Het zal wel simpel zijn maar ik zie het niet. Jammer want het gebied waar hij ligt is mooi. Zo zijn er nog wel meerdere te vinden.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik heb ja gestemd omdat ik inderdaad soms puzzles zie met een heel hoog "wat moet ik hiermee gehalte" :) . Ik zie dan de foto's van de logs en denk dan: wat mooi is het daar, ik zou deze cache graag willen doen, maar.......... :dribble: .

 

Misschien kan een "nudge" (waar komt het woord vandaan?) dan helpen.

 

Het woord "nudge" komt letterlijk van de bovengenoemde site (ik wil niet overkomen alsof ik reclame maak).

 

Van dictionary.com:

 

nudge1 ( P ) Pronunciation Key (nj)

tr.v. nudged, nudg·ing, nudg·es

To push against gently, especially in order to gain attention or give a signal.

To come close to; near: “The temperature was nudging 105 degrees in the shade” (Scouting).

 

n.

A gentle push.

 

Dus: Een zacht duwtje (in de rug).

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hi, ik heb nee gestemd. wel ben ik het er mee eens dat je gewoon door de bomen het bos niet kan zien. Wat is er echter mis mee om een enkele keer geen succes te hebben. So what! Ik heb ook wel eens last van 'blindheid' die het vinden van een cache in de wegstaat. Dan ga ik verder en kom nog een keer terug en indien nodig nogmaals. Meestal is het dan wel gelukt om de cache te 'kraken'. Dat maakt het leuk en interessant. Het opvragen van een nudge is dan al te snel gedaan ook als is het een eigen keus om het niet te doen (net als het gebruik vsn de hints, wat eigenlijik ook al nudges zijn).

 

Wellicht dat een bedenker van een cache toch even moet nagaan of hij/zij geen erg specifieke kennis gaat verwachten bij toekomstige zoekers.

 

Grtz Doolaard

bewerkt door doolaard
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik stem lekker NEE. Sommige puzzels wil je niet op kunnen lossen voor je eigen gezond en die van je pc en voor andere puzzels is het des te leuker als je tòch de oplossing vindt zonder hulp. Bovendien kan je bij geocaching lekker spoileren en bij the stone niet. Ook da's toch leuk met een spoiler in de hand de cache vinden zonder 'm op te lossen.

 

Groetjes Quaerens :beerchug:

die toch vindt dat het wat minder mag met de puzzels alhier ;)

en die bovendien net ziet dat Waar ga je? een giga 'nudge' heeft voor de liefhebbers

bewerkt door Quaerens
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hey,

 

Ook ik stem nee. De maker doet veel moeite voor de puzzel en een hint op een forum geeft niet alleen jou maar ook andere een steuntje in de rug.

 

Je wordt er dus lui van.

 

Verder is er altijd een alternatief. Stuur de maker een PB'tje of, zoals ik, roep de hulp van anderen in. Zo kwam ik niet uit "In Stukjes" van het verse bruidspaar Lesmarten maar ik heb een vriendin die een kei is in puzzelen en ik had haar al een tijdje niet gezien. Dus ik ernaar toe, wat bijgekletst en ze had hem in 10 min. opgelost. Dat is toch een veel leukere steun in de rug?!?!

 

Groet,

Vinnie1

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Heb ook nee gestemd.

 

Laat de puzzels blijven zoals ze door de makers bedoeld zijn. Als je echt hulp nodig heb kun je via het zeer functionele PM-systeem altijd contact op nemen met die makers.

En laten zij dan maar zelf maar bepalen hoeveel zij van de sluier willen oplichten.

 

groeten, Doler

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo all.

 

Ik heb Nee gestemd en de reden hiervoor is als volgt:

 

Als er een nieuwe puzzelcache verschijnd bekijk ik en lees ik hem eerst een keer of tien en als er dan geen "Eureka" verschijnt dan gaat hij gewoon de stapel van de onopgeloste cache's op.

Na een paar dagen/weken/maanden pak ik hem weer op en ga dan verder met puzzelen, soms is er dan wel een "Eureka".

Is dit "Eureka" gevoel er dan nog niet dan gaat hij mee naar mijn werk en vraag ik het aan mijn collega's.

Soms weten zij iets en anders gaat hij gewoon weer op de stapel.

Bij sommige cache's organiseer ik samen met Irma en John (Reigermanneke) een gezellige Zaterdagavond puzzelen en dan komen we er ook soms wel uit. :beerchug:

Je komt soms ook een eind op de eigenaar te mailen met een hint en als je dan verteld dat je er al een hele tijd mee bezig bent, dan willen ze je best wel helpen.

 

Wat ik ook geleerd heb is dat je niet elke keer maar een cacher op moet bellen om een hint los te peuteren, want deze mensen worden soms vele malen door verschillende mensen opgebeld met dezelfde vragen en dat is niet echt leuk.

 

En als je dan eenmaal toch de oplossing hebt gevonden dan ben je vele malen trotser, omdat je dan alles zelf hebt gedaan. ;)

 

Groetjes Keske27

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Keske

 

dus in plaats van een "Nudge" op een forum stel je voor "zaterdag avond nudge event" te organiseren.

 

Kijk daar wil ik wel ja op stemmen :beerchug:

 

Ik zorg wel voor de nootjes, wie doet de rest?!?! ;-)

 

Groet,

vinnie1

bewerkt door Vinnie1
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik heb nee gestemd. Ook ik breek m'n hoofd wel eens over een puzzle. Kom ik er echt niet uit, jammer dan :beerchug: . In dat geval is het dus een puzzle voor de echte die-hards. Ik gun hun de exclusiviteit waar ik niet aan kan tippen.

 

GRtracker

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Verder is er altijd een alternatief. Stuur de maker een PB'tje

Dan moet de maker wel een forumlid zijn.

 

 

of, zoals ik, roep de hulp van anderen in.

 

Ha, nu snap ik waarom je tegen gestemd hebt. Als je hulp nodig bent wil je niet een hint maat gewoon iemand die je de eindcoördinaten geeft. Je vraagt nu geen hulp bij de maker, maar bij iemand die de cache al gevonden heeft. Je wilt het dus gewoon nog gemakkelijker hebben....

 

 

Als je echt hulp nodig heb kun je via het zeer functionele PM-systeem altijd contact op nemen met die makers.

Echt niet iedere cacher bezoekt een van de geocachingfora hoor. Vergis je er niet in, er komen er meer niet dan wel op een forum van de cacheplaatsers.

Nee, vergeet de fora nu maar.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
 • Onlangs hier   0 leden

  • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...