Spring naar bijdragen

de vlinders

Leden
 • Aantal bijdragen

  325
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Oregon 450T
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  sinds 17 oktober 2004

Profile Information

 • Geslacht
  Vrouw
 • Woonplaats
  De Betuwe
 1. gecondoleerd. heel veel sterkte toegewenst om dit verlies te verwerken en een plaatsje te geven
 2. Excuus, heb over het woordje MET heen gelezen. Maar ondanks dat ze dikkere banden en grotere wilen hebben wil dat niet zeggen dat ze op ongelijk en/of modderig terrein makkelijker te verplaatsen zijn, ze zijn ook heel wat zwaarder dan een wandelwagen. Dus ook met hulp blijf ik erbij dat het moeilijk is om een cache die voor een wandelwagen geschikt is ook geschikt te vinden voor rolstoelgebruikers, al dan niet met hulp
 3. Ik kan met mijn (zelfs dubbele ) wandelwagen met 2 kids erin meer caches doen dan iemand met een rolstoel kan doen. Om een paar voorbeelden te noemen: Sterk schuin hellende paden kan ik met mijn wandelwagen doen, is wel even trekken en tegen sturen maar het lukt. Lijkt me heel eng en soms zelfs gevaarlijk ivm kans op omvallen om met een rolstoel te doen. Blubberpaden en flink hobbelende bospaden kan ik ook met een wandelwagen doen, lijkt me met een rolstoel lastiger. ( en geloof me er zijn van dit soort caches genoeg die aangeven wandelwagenvriendelijk te zijn) Bovendien is een wandelwagen smaller dan een rolstoel dus waar die door een hek kunnen wil nog niet zeggen dat een rolstoel dat ook kan. Er wordt ook tevens van uit gegaan dat een wandelwagen geduwd wordt door iemand die langer is dan de baby of peuters die er in zit want de stash is bij dergelijke caches vaak genoeg niet vanuit een rolstoel te pakken. Ik denk dat het in het belang van rolstoelgebruikers is dat de CO goed kijkt naar hoe en of men alleen in een rolstoel de cache kan doen, zeg maar door de ogen van de rolstoelgerbuiker heen te kijken.
 4. Waarom? We hebben er een nieuwe revieuwer bij die ingewerkt gaat worden daar gaat het toch om? Er komt vanzelf een revieuwernaam die we gauw genoeg leren kennen. Dat we niet weten wie de persoon hier achter is, is toch de keus van de nieuwe revieuwer? Kan het me wel voorstellen, de ervaringen die Kruimeldief heeft gehad m.b.t. het revieuwen zijn lang niet altijd positief te noemen. Het is dan niet altijd even leuk om naar een event te gaan omdat je daar als revieuwer wordt aangesproken met allerlei vragen / opmerkingen terwijl je gewoon komt cachen / kletsen met andere cachers.
 5. Wij wandelen hier met de kids ( net 3 en bijna 2 ) op verschillende manieren. Ligt eraan op wat voor terrein de cache ligt. We hebben een duo-wandelwagen waar de kids naast elkaar zitten. We hebben het al een aantal keer meegemaakt dat we net niet door een hekje pasten in een natuurgebied. Kids en spullen eruit, wandelwagen in elkaar klappen, door het hekje met zijn allen, wandelwagen weer in elkaar, kids en spullen erin en weer op pad. Vervelender zijn trapjes. Naar beneden is te doen, naar boven is toch een heel gedoe. Verder zitten de kids of in een draagdoek of in een rugdrager. Laatste heeft net onze voorkeur omdat onze kleine, smalle kindjes er niet echt comfortabel inzitten.
 6. Is bij onze caches een aantal keer voorgekomen. Dit omdat de logger geen pen bij zich had. Moet zeggen dat de cacher dan wel een mail stuurde met daarin een duilijke beschrijving van de vindplaats of de cache behuizing. Alleen op het internet loggen en niet in het boekje zonder een duidelijke reden zoals bijv. net beschreven? Deleten de log. Spelregels zijn duidelijk. Edit; wel zou ik een mail sturen met korte uitleg waarom log verwijderd is.
 7. Ik wens je veel succes en wijsheid maar ook veel plezier toe!
 8. de vlinders

  Wat is het?

  koraalzwam
 9. Even disablen met een kleine verklaring dat herstel even op zich kan laten wachten kost toch maar een minuutje? Of word je iedere keer dat je op de knop wil drukken vanachter de pc weggeroepen? Ik lees nu n.a.v. jouw reactie dat ik het niet duidelijk heb opgeschreven. In de eerste note zet ik er wel bij dat het een tijdje kan duren. Alleen als ik zelf vind dat het iets te lang duurt lukt het me niet altijd om voor mijn gevoel op tijd nogmaals een note met een reactie te plaatsen. Ik regeerde meer op de posting dat 4 weken lang niet voor iedereen een haalbare kaart is om het e.e.a. te herstellen.
 10. Feit dat iemand een cache niet binnen 4 weken hersteld of archiveerd kan meerdere redenen hebben. Wil helemaal niet zeggen dat iemand geen zin meer heeft in de cache. Wij streven zelf om een cache binnen 2 weken te herstellen amar omstandigheden binnen ons gezin zorgen er helaas regelmatig voor dat dit niet lukt. Ik probeer dan meestal wel een note te plaatsen maar dezelfde redenen als waardoor het herstellen niet lukt willen er ook wel eens voor zorgen dat de note plaatsen niet lukt. Sorry, ik leg graag caches neer voor anderen maar het gezin gaat toch echt voor het cachen.
 11. Software heb je in eerste instantie niet nodig. Bij de meeste caches kun je gewoon achter het pijltje aan lopen. Ik zou zeggen: huur af en toe een gps en/of probeer met een cacher uit de buurt mee te lopen en zo te kijken of het wat voor je is. Plaats een oproepje bij geodating en zoek zo een cacher die je wel wil begeleiden en uitleg wil geven.
 12. Doe gerust normaal Lees nou eens goed wat ik schrijf... Volgens mij bevestig ik juist het 'deurbeleid' van gc.com vwb SBB. Ik vraag of ik misschien spoken zie omdat ik bang ben dat de soepele manier van plaatsing bij de andere site juist schade toebrengt aan SBB en andere organisatie's. Alleen vroeg ik me af of het wettelijk verboden is om caches te plaatsen bij bijv. SBB. Dat je in je betoog als argument gebruikt dat ik ex-teammember ben vind ik helemaal onder de gordel. Probeer ik een periode van m'n vrije tijd te spenderen aan het plezier van anderen (ook voor jou dus!) en dat krijg ik nu terug recht in mn gezicht? Volgens mij vraagt Lepman zich af of toestemming nodig is. Hij schrijft letterlijk: Daarnaast weet ik niet of het wettelijk verplicht is een cache aan te melden (toestemming) bij SBB bijvoorbeeld. Is duidelijk een vraagstelling. Daarnaast vind ik het niet gepast om iemand als ex-teammember aan te vallen als hij zich openlijk iets afvraagd. Wat heeft het ex-teammember zijn daarmee te maken? Ik zie dat Lepman zelf ook al gereageerd heeft in de tijd dat ik mijn berichtje schreef. Ik schrijf niet zo snel met een nachtvlindertje op schoot.
 13. de vlinders

  Wat is het?

  Ik zou het maar gauw weg halen lijkt verdacht veel op een beginnend wespennest Heb er zelf ook al geregeld uit mijn tuinhuis verwijderd. Nog tips? Met een bezemsteel eruit tikken en heel snel maken dat je weg komt? Hoe groot wordt zo'n ding? Zoveel kunnen hier nog niet in zitten, toch? Is inderdaad een beginnend wespennest. Kan heel groot worden dus op tijd weghalen. Als het past: Jampotje o.i.d. en een stukje dun maar stevig karton nemen. Deksel van het potje doen, potje over het nest zetten, karton er tussen schuiven en zo het nest losmaken. Anders even van stevig karton een "doosje" vouwen dat in de hoek past en dit i.p.v. een jampotje gebruiken.
 14. Als proefloper heb je toch niet meer gegevens dan een andere cacher? Je loopt de cache en kijkt zo of alle tussenpunten, vragen o.i.d. kloppen. Dat je hem dan logt op de datum waarop je hem gelopen hebt lijkt me logisch. Als je er duidelijk bij verteld dat je proefloper was is eventuele onduidelijkheid ook gelijk uit de wereld verholpen. En dat eremetaal? Het spelletje is het vinden van een cache. Degene die het eremetaal belangrijk vinden vertellen dat wel. Er zijn er genog die er niets om geven. Het lijkt mij dat de logjes waar Geopatra het over heeft geen duidelijkheid verschaffen hoe het komt dat ze op een eerdere datum geschreven. Misschien een idee om de cache-eigenaar en loper een mailtje te sturen?
 15. Telt het de bezoekers die naar de pagina hebben gekeken of de logjes? Laatste is natuurlijk wel geinig om te zien.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...