Spring naar bijdragen

Staatsbosbeheer en geocahce - Jagen op een fata morgana


Gast Mr and MRs X

Aanbevolen berichten

Gast Mr and MRs X

Kan iemand vertellen waar je bijvoorbeeld de geocache op het leersumse veld kunt vinden?

 

Niet op de site van Staatsbosbeheer en ook niet op geocaching site.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

ReizenReizen

SBB geeft van een aantal routes de coordinaten.

Leersum

Volgens mij hebben ze er bewust voor gekozen de plaats van een eventuele cache niet vooraf aan te geven. Loop de route, kijk op de waypoints goed om je heen en mogelijk vindt je er een.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wij hebben er twee gelopen: Amerongse Berg (in de begindagen van z'n bestaan en ons geocachen) en Austerlitz(een paar maanden terug).

Bij beide hebben we geen cache gevonden, o.a. omdat we niet bij elke paal een tijd lang wilden zoeken. Vooral bij Austerlitz bleek er zoveel niet te kloppen dat we daar al heel snel het zoeken naar een eventuele cache hebben gestaakt.

Heel jammer vind ik persoonlijk. Het is wel leuk als je je daar ook even mee bezig kunt houden tijdens het wandelen.

Een paar coördinaten klopten absoluut niet: met goede satellietconstellatie en goede ontvangst was er meer dan 30 meter afwijking tussen paal en nulpunt. Wellicht door een verplaatste paal? Op één punt was er zelfs na lang zoeken geheel geen paal te vinden.

Zelf heb ik het idee dat er eens een review samen met de plaatser moet worden gehouden. Gewoon iemand die de route loopt en de SBB man kijken wat er gebeurt. Zelf heb ik dat bij Berg en Dal ook eens gedaan en dan kom je heeeel onverwachte dingen tegen. Anderen denken en doen vaak volslagen anders dan je zou verwachten.

Vooral omdat het vanuit SBB toch een wat meer officieel tintje heeft, vind ik dat die routes gewoon moeten kloppen. Dan is de kans dat meer mensen ze gaan lopen ook groter.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 4 weeks later...

In de Volkskrant van 28 september, Traject/5T staat een artikel:

'Staatsbosbeheer breidt aantal GPS-wandelingen uit'.

Ik zal even wat info eruit weergeven.

Bij Bever Sport loopt de verhuur van GPS-en voor de wandelingen goed. Het aantal van 25 is nu 60 geworden. Reserveren: 2 weken van tevoren.

Met het 'struinen' valt het wel mee: er wordt veel gebruik gemaakt van bestaande paden. Niet veel mesen volgen de goto-pijl door greppels en braamstruiken. Wel moeten de waypoints en de bijbehorende paaltjes geregeld worden verplaatst vanwege padvorming in de kruidlaag. (gras b.v.)

Er is geen verstoring van het wild (reeën) bemerkt, maar gezegd moet worden dat de routes om rustgebieden heen worden gelegd.

Het oorspronkelijke aantal van 4 routes in nu uitgebreid naar 10.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 4 weeks later...

stiekem best slimme jongens dus..

zo nu en dan de routes een paar meter verschuiven is niet onverstandig..

zal het eens een beetje bijhouden door met een tussenpoos een route te downen en te vergelijken met de anderen...

 

groetsen,

 

Gimli  :hehe:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Mensen,

 

Hier even een berichtje van de Boswachter! Omdat bij Staatsbosbeheer niet bij iedereen evenveel kennis is over Geocaching kan ik me voorstellen dat er soms eens wat fout gaat. Handig zou het zijn als jullie doorgewinterde Geocachers aangeven bij Staatsbosbeheer wanneer er iets niet klopt of iets niet goed gaat. Voor de gemiddelde Staatsbosbeheerder is het een geheel nieuwe materie waar ze zich al dan niet met enthousiasme op storten. Tips en tricks om de betreffende fouten uit de gps-wandelingen eruit te halen zijn waarschijnlijk erg welkom :D

 

Groetjes van de boswachter.

 

 

 

Edited By boswachter on okt. 26 2002 at 11:02

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Kijk daar word ik nu blij van  :D  

 

Boswachter, ik weet zeker dat nu , als geocachers een route lopen en fouten ontdekken deze zullen doorgeven.

Ik ben blij dat jij de moeite hebt genomen om ons dit te laten weten.  :D

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik heb al eens gedacht om een keer met degene die bij SBB de diverse wandelingen heeft uitgezet een route te checken. Zie ook een eerder postje. Alleen vind ik het net wat teveel worden om ze allemaal te doen. Misschien zijn er wat medestanders?

Denken is natuurlijk 1, doen 2. Zelf heb ik nog geen contact opgenomen met SBB om eerlijk te bekennen.

Hawkeyes: jij kent toch één van die personen? Als jij hem spreekt, wil jij het dan eens voorstellen? Dan is zijn mening ook gepeild en kunnen er namen worden doorgegeven. Lijkt me trouwens ook wel leuk om met de route-maker op pad te gaan.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

geen grapjas

Euh, ook boswachters kunnen grapjassen zijn hoor  :D .

Maar even terug naar de bedoeling: heel correct om er op te wijzen dat we ervan uit moeten gaan dat het echt een boswachter is. Ik ga er in elk geval wel gewoon van uit.

Overigens ook wel begrijpelijk dat er even aan getwijfeld wordt aangezien op Internet het achter een andere identiteit verschuilen wel heel eenvoudig is.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

[...]Overigens ook wel begrijpelijk dat er even aan getwijfeld wordt aangezien op Internet het achter een andere identiteit verschuilen wel heel eenvoudig is.

Om even in de buurt te blijven van dit onderwerp: ik duik hier te voorschijn als Prof. Y. Lupardi. Maar dat is grote nep. Ik ben net zoveel professor als die man in het "KlokHuis' kinderprogramma: de professor van de universiteit van Harderwijk.

Ik heb eerst een paar maanden gekeken wat er op het forum gebeurde voordat ik eraan mee ging doen. En toe heb ik gekozen voor een schrijversnaam die ik in gebruik heb.  Als Prof... schrijf ik over wetenschap, techniek en aanverwante onderwerpen om ze aan niet-specialisten uit te leggen onderwijl de draak tekend met autoriteiten, gevestigde opvattingen enz. De nome-de-plume Piet Vogelaar had ook gekunt maar dat is meer een personage dat een 'dat zoek ik eventjes op, dat speur ik effe na, daar ga ik achteraan, dat  vogel ik even uit'' rol speelt. Dit personage zou ook heel dienstbaar zijn aan de groep geocachers hier, maar die Prof-rol heeft voor mij leukere aspecten.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Beste Boswachter,

 

net als Eagles zou ik best genegen zijn om het e.e.a. na te checken. Uiteraard het liefst met degene die het geheel heeft uitgezet, of juist met iemand van SBB die graag er meer van wil weten en dan hun eigen route te lopen.

 

Bij deze meld ik mij daar dus voor aan en hoor ik graag of daar vanuit SBB belangstelling voor is.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
  • Onlangs hier   0 leden

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...