Spring naar bijdragen

26 augustus 2021 - Website: zoekfiltering


Peetee

Aanbevolen berichten

Google vertaling:

Met deze release wordt filteren op Geocaching.com sneller, beter en het beste van alles: het is speciaal opnieuw ontworpen om je te helpen de gewenste geocaches te vinden. De filters* op de zoekfunctie en de kaart zijn nu een samenhangende ervaring met een vernieuwd ontwerp voor geocachers om snel relevante filters toe te passen en te gaan geocachen. 

Hoogtepunten van de release:

 • De functionaliteit van de filters is niet veranderd, alleen het visuele ontwerp.
 • Het filterpaneel bevat nu uitklapbare secties waarin gerelateerde filters worden gegroepeerd.
 • De filters "Caches die ik niet heb gevonden" en "Caches die ik niet bezit" worden standaard toegepast voor Premium-leden.
 • Een filter om geocaches weer te geven die jouw ontbrekende D/T-raster zullen vullen, is nu rechtstreeks opgenomen in het filterpaneel voor Premium-leden.
 • Geocachers kunnen nu zoeken op geocachenaam in de hoofdzoekbalk, in aanvulling op het zoekvak "Geocachenaam bevat".
 • Het filter "Niet gevonden door" ondersteunt nu maximaal 10 spelers (of 11 als je jezelf opneemt).
 • Gebruik het zoekfilter in het gedeelte Locatie om te zoeken op land, stad, staat, coördinaten of GC-code. Standaard is een wereldwijde zoekopdracht. Vul ook in het gedeelte Locatie het filter Afstand vanaf locatie in om uw zoekopdracht te beperken tot een straal vanaf de door u gekozen locatie.

Onthoud dat je jouw zoekresultaten kunt weergeven in lijstvorm of rechtstreeks op de Geocaching.com-kaart door uw voorkeuren aan te passen in Instellingen .

*Geavanceerde filtering is een voordeel van het Premium-lidmaatschap 

Meer info vind je hier: https://forums.geocaching.com/GC/index.php?/topic/365277-release-notes-website-search-filtering-august-26-2021/

Link naar opmerking
Deel via andere websites

ReizenReizen

De meest interessante optie zou zijn: De filters "Caches die ik niet heb gevonden" en "Caches die ik niet bezit" worden standaard toegepast voor Premium-leden.

Alleen ... ik blijf gewoon alle caches ongeacht vondst-status zien. Ik probeer ook of je dit moet 'aanzetten' / activeren, maar niente.
Kan iemand bevestigen dat het wel werkt bij hem/haar - wellicht in een andere browser dan Firefox?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik weet niet precies of je dat bedoelt, maar als ik deze instellingen in Chrome aanpas dan geeft dat wel het gewenste resultaat:


image.png

Ik kan dus de selectie "Niet gevonden door mij" en "Caches van anderen" maken, en dan zie ik de door mij gevonden en door mij geplaatste caches niet op de kaart.

Update:
Ik heb het net ook nog even in FF getest, en ook daar werkt het bij mij goed.
image.png

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Natuurlijk kan ik de filter-instellingen aanpassen - maar ze staan niet standaard op "Caches die ik niet heb gevonden" en "Caches die ik niet bezit" zoals wordt beweerd in de release.

Het zou logisch zijn dat je (als premium-member) je filter-instellingen kunt opslaan, zodat je dat niet elke keer hoeft aan te passen.
Maar goed, in GSAK is dat geen probleem en kun je ettelijke filters maken en opslaan.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

2 minuten geleden zei Birdie.NL:

maar ze staan niet standaard op "Caches die ik niet heb gevonden" en "Caches die ik niet bezit" zoals wordt beweerd in de release.

Dat is bij mij inderdaad ook het geval. Ze stonden beide op Alle.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik heb nog even gezocht, en als je volgens mij op de knop "Herstel" (rechts onderaan naast de knop "Toepassen") klikt dan springt het filter inderdaad op de standaardinstellingen "Caches die ik niet heb gevonden" en "Caches die ik niet bezit".

image.png

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Tja, deze optie ook geprobeerd. Na klikken op Herstel en Toepassen schieten de instellingen inderdaad om op de twee aangegeven posities.

Maar als je daarna een nieuwe tab met zoeken opent ... zul je zien dat die instellingen niet onthouden zijn. Sta je weer op Alle en Alle.
Terwijl qua cookie-instellingen Voorkeuren aanstaat - en daarvan zou je toch mogen verwachten dat tijdens een browsersessie dergelijke zaken onthouden worden.

Ik hou het toch echt op broddelwerk vanuit Seattle.

bewerkt door Birdie.NL
 • Leuk 1
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
 • Onlangs hier   0 leden

  • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...