Spring naar bijdragen

Vraag Over De App C:geo


mookje

Aanbevolen berichten

Hallo,

 

Ik ben nieuw in het geocachen, heb onlangs mijn eerste cache gevonden met behulp van een collega die het al jaren doet. Harstikke leuk om te doen en ik wil er graag verder in komen!

 

Nu heb ik de app c:geo op mijn telefoon (android) geïnstalleerd, wil eerst wat ervarener worden voor ik een gps apparaat aanschaf.

Hoe het allemaal werkt met die app daar kom ik ongetwijfeld zelf wel uit, maar ik kan nergens terugvinden of de app ook werkt in het buitenland.

Ik ga in augustus naar Frankrijk en heb al een paar leuke routes gezien vlakbij ons huisje, die ik zeker wil gaan lopen. Ik heb gezien dat ik via wifi alles kan opslaan op mijn telefoon en dan de route zelf offline lopen, maar of dat ook in Frankrijk kan?

 

Alvast bedankt, groetjes Monica

Link naar opmerking
Deel via andere websites

ReizenReizen

Welkom Mookje,

 

C:Geo werkt prima in het buitenland. Als je hier de Franse kaart installeert en de caches erop zet, kan je daar 100% offline werken.

 

Bij ( alle? ) Franse VVV's, kan je kosteloos ( als je je 1 keer registreert ) dagelijks 30 minuten gratis gebruik maken van Wifi. Dat is voldoende om ( heel veel ) caches in C:Geo te refreshen of om een PQ te downloden. Zo blijf je ook up-to-date.

bewerkt door Linkalovers
Link naar opmerking
Deel via andere websites

C:geo is een goede app, al kostte het ons wel wat tijd om alles te doorgronden. Gebruikt in Frankrijk, gaat uitstekend. Je moet inderdaad wel thuis met wifi alles erin zetten, of even bij een wifi-punt weer nieuwe downloaden.

Wat heel handig is dat je aparte mapjes kunt maken voor offline gebruik van bijv verschillende gebiedjes of steden.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Als je dan toch in de faq kijkt. Lees dan ook even offline caches en offline loggen. Kan in Frankrijk in het veld de mobiele data en wifi uit, en je accu gaat de hele dag mee ;) Terug bij je wifi punt alle logs en notities versturen naar geocaching.com

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dank. Ik ben nu de map van Frankrijk aan het downloaden en meteen ook NL en België. Dan kan ik vanavond (mits droog) alvast een keer testen of het allemaal lukt om offline te cachen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 3 weeks later...

Probleem. Ik wilde afgelopen zondag een route gaan lopen, een multi-cache (Veld & Beek in Renkum/Heelsum).

 

Het eerste punt konden we zonder problemen vinden via de app, de puzzel hebben we ook opgelost maar hoe kan ik dan de uitkomst in de coördinaten van het tweede punt zetten?

Via de app kon ik naar WP01, WP04 en het eindpunt. Er stonden ook nog wat punten bij die 'via' heetten maar aangezien ik niet weet of dat punt 2, 3 of wat dan ook is, heb ik daar niet naar gekeken.

 

Wij hebben uiteindelijk de route niet gelopen omdat het begon te hozen, maar ik zou wel graag puzzeltochten kunnen doen met de app...

bewerkt door mookje
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Onderaan de lijst met waypoints staat waypoints toevoegen. Op klikken en coördinaat invoeren. Je kan ook coördinaat uit andere app/wp/.. kopiëren en dan plakken

 

Coördinaten die vermeld staan in het aantekeningen veld van de listing worden automatisch toegevoegd

 

Vaak heb je ook een lijst met wp's maar coordinaat is leeg. Gewoon wp regel aanklikken en invullen

 

En als je de wp lijst hebt dan kun je boven in menu (pijl naar punt) klikken op "toon op kaart" dan zie je waar je bent, waar je naar toe moet maar ook de via punten.

bewerkt door rnijenhu
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Waar staat die lijst met waypoints? Die kan ik niet vinden. Ik kan op mijn schermpje met het kompas, rechtsboven een tabje aanklikken met 3 kleine vierkantjes, dan komt er een scroll down menuutje met o.a. Selecteer bestemming. Daar staan de waypoints. Maar ik kan daar niets toevoegen.

Op de kaart zag ik inderdaad de 'via's' ook staan. Maar ik heb die route al eens gedaan met een vriendin met eengps apparaat, en ik weet dat er meer waypoints zijn dan die wat in de lijst staan.

Daarom ging ik deze lopen, ik wilde de app oefenen met een bekende route.

 

Edit: ik heb het al gevonden. Dank voor de info, ik ga binnenkort deze route opnieuw proberen. En als het gelukt is dan kan ik een nieuwe route doen.

bewerkt door mookje
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
  • Onlangs hier   0 leden

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...