Spring naar bijdragen

Troubles Met Gpsmap 60Cx


Hasemente

Aanbevolen berichten

Beste geocachers,

 

sinds enkele dagen de trotse eigenaar van gpsmap 60cx. Zelf weinig bekend met gps'en maar veel reviews onder andere gelezen en toen kwam de gpsmap60cx op me pad voor een mooi prijsje en heb deze dan ook aangeschaft na het lezen van de vele reviews. Het enige wat mij nu ontbeert is het er niet op kunnen krijgen van OSM mappen. Ik heb de orginele software van Garmin zoals de trip&waypoint manager en TOPO NL van Garmin bijgeleverd gekregen.

Trip&waypoint manager weten te installeren alleen nu kan ik de gedownloade OSM map van gps-info.nl niet vinden.

Is er iemand die mij hierbij kan en wilt helpen? Daarnaast zou ik ook graag caches willen uploaden naar dit toestel. Ik ga ook naar Griekenland op vakantie en zou ook graag een deel van waar ik naar toe ga willen uploaden zo wel als kaart als caches. Is er hier iemand ook mee bekend?

Ik hoop dat ik duidelijk ben :) (mocht dit onderwerp ergens al te vinden zijn excuses hiervoor, heb wel het een en ander bekeken maar niks gevonden)

 

Met vriendelijke groet,

 

Vincent

Link naar opmerking
Deel via andere websites

ReizenReizen

Mijn oude gps is dezelfde GpsMap60Cx, een prima ( maar ondertussen, qua 'werkruimte', iets verouderd ) toestel.

Zelf heb ik er een USB kaart ( 4Gb geloof ik ) in voor de kaarten. Voordat je bij die USB kaart kan, moet je de gps wel in de juiste mode zetten:

- Duw 2 x op Menu
- Kies Instellingen
- Kies Interface
- Selecteer "USB Massa opslag" en duw op [Enter]


Deze Gps kan maar 1 kaarten-bestand ( *.img ) aan, met de verplichte naam: .....:\Garmin\gmapsupp.img. Hoeveel kaarten je in de ene *.img file bundelt, mag je helemaal zelf bepalen.

Gebruik je maar 1 kaart, dan moet je die hernoemen naar gmapsupp.img en plaats deze kaart in .....:\Garmin\

 

Wil je meerdere kaarten dan moet je deze samenvoegen tot 1 gmapsupp.img bestand. Dat doe ik m.b.v. het programma BaseCamp ( gratis te downloaden bij Garmin ).

 

Kaarten kan je o.a. gratis downloaden bij de onderstaande links ( iedereen heeft hier zijn eigen favoriet, maar de bovenste is altijd goed )

 

- http://www.openfietsmap.nl/downloads/bnl_full

- http://download.mapsforge.org/maps/europe/

- http://freizeitkarte-osm.de/garmin/en/more-countries.html

- http://garmin.opentopomap.org/data/

 

 

Deze gps heeft maar geheugen voor 1000 Wp's. Heb je caches/multi's met meerdere Wp's ( en/of PK's ), dan heb je dus minder. Wil je meer, dan moet je een truc gaan toepassen ( bv. m.b.v. POI ) of een laptop meenemen, zodat je de voorraad op je laptop kan beheren en naar je gps kan schrijven als dat nodig is.

 

 

Suc6

bewerkt door Linkalovers
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo linkalovers,

 

Bedankt voor je snelle en zo op het oog lijkende heldere uitleg. Ik ga er na het eten meteen naar kijken.

Mocht ik er niet uitkomen lees je het vanzelf wel. Ij heb er btw een 2gb kaarg in zitten. Kan hier een kaart van Nl en Rhodos op of je weet?!

 

Mvg Vincent

Link naar opmerking
Deel via andere websites

De OpenFietsMap kaart is een goede kaart en is +/- 830 Mb groot. Voor Rhodos heb ik geen ervaring maar de Balkan kaart ( van http://freizeitkarte-osm.de/garmin/en/regions.html ) lijkt goed. Deze is echter wel 1,4 +/- Gb. Dan is je Sd kaart van 2Gb te klein, maar een 4Gb kaart kost maar enkele euro's.

 

Als je alleen maar deze 2 kaarten wilt gebruiken, dat is het ook niet noodzakelijk om de kaarten samen te voegen, omdat de kans dat je beide kaarten tegelijkertijd wilt gebruiken nihil is. Dan kan je beter de beide kaarten gewoon op de SD kopiëren en de kaart die je wilt gebruiken hernoemen naar gmapsupp.img, terwijl de je andere weer hernoemt naar zijn oorspronkelijk ( of-wat-dan-ook ) naam.

 

 

Even snel de Balkan kaart gedownload en deze ziet er goed uit. Veel detail. ( mocht je een zoom van een bepaal gebied willen, zeg het maar ).

 

Zie de links hieronder:

Rhodos 1, schaal 1Km

Rhodos 2, schaal 3 km

bewerkt door Linkalovers
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
  • Onlangs hier   0 leden

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...