Spring naar bijdragen

Gelezen Op Elektor-Newsletter 13--0-2011


Aanbevolen berichten

Kleinste en nauwkeurigste chipset voor plaatsbepaling

Nieuwe MEMS-chipset levert nauwkeurige informatie over richting en plaats met behulp van tien verschillende vectoren

Publicatiedatum: 9 mei 2011

 

STMicroelectronics introduceert een complete hardware-oplossing voor geavanceerde systemen voor plaatsbepaling, die gebruik maakt van tien verschillende vectoren. De chipset meet lineaire, hoek- en magnetische verplaatsing in drie dimensies, aangevuld met verplaatsing in hoogte. Hiermee wordt onder andere navigatie bij afwezigheid van GPS-signalen mogelijk in gebouwen met meerdere verdiepingen en in bergachtig en bebost terrein.

 

 

 

De nieuwe chipset bestaat uit een geo-magnetische module van 3x5x1 mm (LSM303DHLC) die op drie assen zowel lineaire beweging meet als beweging ten opzichte van het aardmagnetisch veld, een drie-assige digitale gyroscoop van 4x4x1 mm (L3G4200D) en een silicium druksensor van 3x3x1 mm waarmee hoogteverschillen van 30 cm kunnen worden gedetecteerd. De druksensor heeft een meetbereik tussen 260 en 1260 hectopascal wat overeenkomt met een hoogte tussen -700 m en +10.000 m ten opzichte van het zeeniveau.

 

 

De integratie van deze chipset in draagbare consumentenapparatuur wordt ondersteund door de iNEMO-software-engine van STM, die de output van deze sensoren via speciale algoritmes omzet in zeer nauwkeurige plaatsinformatie.

 

 

 

De nieuwe MEMS-chipset is nu beschikbaar voor evaluatiedoeleinden. Productie in grote aantallen staat gepland voor het derde kwartaal van 2011.

 

 

 

Meer info:

www.st.com/internet/com/press_release/p3156.jsp

 

 

--------------------------------------------------------------------------------

 

Miniatuur track&trace-apparaat voor nog geen 100 Euro

De Beagle, een track&trace-apparaat ter grootte van een lucifersdoosje

Publicatiedatum: 10 mei 2011

 

De door de Nederlandse firma KCS ontwikkelde Beagle is een track&trace-apparaat in miniatuuruitvoering voor een uiterst bescheiden prijs. Kleiner dan een lucifersdoosje, technisch uiterst modern en zeer praktisch in gebruik. De Beagle stelt de gebruiker in staat de exacte locatie van een persoon, dier of object te bepalen met desgewenst de afgelegde route daar nog bij. Alles wat je nodig hebt is de Beagle en een mobiele telefoon of computer.

 

 

 

Tracking & tracing – letterlijk ‘opsporen en volgen’ – wordt (tot nu toe) vooral door grote organisaties toegepast om goederenstromen te sturen en te controleren. De bestaande systemen en apparaten zijn groot, kostbaar en werken veelal in combinatie met dure abonnementen. De Beagle biedt dezelfde techniek, maar dan volledig toepasbaar ook voor particulier gebruik op basis van GPS. Vooral de geringe omvang, het gebruiksgemak en de lage prijs maken dat mogelijk. Voor nog geen € 100 en de kosten van een prepaid sim kaart beveiligt de Beagle alles wat de eigenaar lief en dierbaar is.

 

 

 

De toepassingsmogelijkheden van de Beagle zijn legio. Een kind dat regelmatig langs donkere en onveilige wegen fietst, is met behulp van de Beagle op elk gewenst moment gelokaliseerd. Vanzelfsprekend geldt hetzelfde voor een kostbare auto, fiets of boot. Uitgerust met een state of the art GPS-ontvanger stelt de Beagle de gebruiker in de gelegenheid om betrouwbare en accurate navigatiedata op te halen en op te slaan.

 

 

 

De Beagle werkt als een mobiele telefoon met een normaal abonnement of prepaid simkaart naar keuze. Informatie-uitwisseling gebeurt per sms. De Beagle werkt altijd, overal, waar ook ter wereld. In gebieden zonder bereik slaat de Beagle tot 6000 posities op die op een later tijdstip opvraagbaar zijn. De eigenaar van de Beagle kan de details van de gebruiksbehoefte zelf instellen. Alle informatie kan desgewenst worden opgeslagen op een speciale server, die volledig beveiligd is. De Beagle is oplaadbaar via een universele micro-USB-kabel.

 

 

 

Meer info:

www.beagle.me

Link naar opmerking
Deel via andere websites

ReizenReizen

Interessant, dank voor het posten. Overigens zijn de nieuwste systemen nog kleiner dan een lucifersdoosje, zo klein dat ze zelfs nagenoeg onzichtbaar zijn. In deze chip worden algoritmen geprogrammeerd die kunnen uitlezen of de chip in beweging is of niet. De energietoevoer wordt aangezet zodra de chip weer in beweging komt. Dat omdat bijvoorbeeld bij goederenstromen een artikel in een soort winterslaap kan geraken.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Beagle voor nog geen €100,00?

Ik heb de site bezocht en de Beagle wordt aangeboden voor €109,00 excl. BTW en verzendkosten.

Dus ietsje duurder. Verder lijkt het wel een leuk apparaatje maar ik bespeur nog wat onduidelijkheid over het gebruik van de simkaart en of de kosten voor de sms binnen of buiten de bundel vallen.

Maar dat zijn pinda's. :lol:

 

Ik zal het niet bestellen omdat ik nooit bestel op websites waarvan de herkomst niet is aangegeven.

Ben wel op zoek naar iets gelijkwaardigs voor straks tijdens de 4-daagse.

Misschien een of andere smartphone app?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
  • Onlangs hier   0 leden

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...