Spring naar bijdragen

Garmin Roept Nüvi-navigatiesystemen Terug


*BaJo*

Aanbevolen berichten

Link: http://tweakers.net/nieuws/69349/garmin-ro...emen-terug.html

Garmin, producent van navigatiesystemen, gaat wereldwijd circa 1,25 miljoen nüvi-systemen terugroepen. De accu's in de navigatieapparaatjes zouden oververhit kunnen raken. Tot nu toe zouden tien gevallen van oververhitting bekend zijn.

 

Volgens de fabrikant kunnen de problemen optreden met een aantal nüvi-modellen die een bepaald pcb-ontwerp hebben in combinatie met accu's van een niet nader genoemde firma. Garmin stelt dat deze combinatie in zeldzame gevallen tot oververhitting van het navigatiesysteem kan leiden, met brandgevaar tot gevolg. Het bedrijf stelt dat er tot nu toe 'minder dan tien gevallen' bekend zijn waarbij accu's daadwerkelijk oververhit raakten en dat hierbij geen gewonden zijn gevallen of noemenswaardige schade is aangericht.

 

De nüvi-modellen die Garmin zal terugroepen vallen in de 200W-, 250W-, 260W-, 7xx- en 7xxT-serie. Deze series zijn volgens Garmin wereldwijd verkocht en het zou gaan om in totaal 1,25 miljoen apparaatjes. Aan de hand van het serienummer kan een bezitter van een mogelijk getroffen navigatiesysteem op de website van Garmin controleren of deze onder de terugroepactie valt. De fabrikant zal de ingestuurde nüvi's kosteloos van een nieuwe accu voorzien en bovendien een spacer tussen de accu en het moederbord plaatsen.

 

Garmin verwacht niet dat de terugroepactie het bedrijf veel financiële schade zal berokkenen, omdat de leverancier van de accu's heeft aangegeven dat het de kosten voor de vervangende accu's voor zijn rekening neemt.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

ReizenReizen

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
  • Onlangs hier   0 leden

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...