Spring naar bijdragen

Zoeken op plaatsnaam; Hoe en welke site?


cathjo

Aanbevolen berichten

Hallo,

 

Mogelijk is dit al meerdere keren besproken op het forum. Ik ben hier nieuw.

Sinds kort toch premium lid geworden.

Wat mij aan de site stoort is het onhandige gebruik. Ik word heel vaak doorgelinkt naar geocaching.com

Dat is op zich geen probleem maar ik kan alleen de terugweg naar geocaching.nl vinden via de browser, en dan ben ik weer uitgelogd.

 

Dit gebeurd voornamelijk bij het zoeken naar caches. De kaart is veel te weinig gedetailleerd met als gevolg overlappende caches. Het is erg moeilijk om de juiste cache aan te klikken. Door op plaatsnaam te selecteren kom ik op dezelfde kaart.

Het zou handig zijn als ik dus niet steeds uitgelogd wordt en dat ik op de site heen en weer kan naar verschillende pagina's.

Verder zou ik het erg handig vinden als het mogelijk is om een lijst te kunnen maken met caches die in de omgeving liggen van de cahce die je an het bekijken bent. Dat kan natuurlijk ontzettend eenvoudig met alle gedetaileerde lokatie informatie die van elke cache beschikbaar is.

 

Als dit al mogelijk is hoor ik het graag, dan heb ik de mogelijkheid gewoon niet kunnen vinden op de site.

 

Groet,

Team Cathjo ;)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

ReizenReizen

Je haalt twee zaken door elkaar. Geocaching.com en Geocaching.nl. Op Geocaching.com ben je premium lid geworden. Daar kun je gebruik maken van legio mogelijkheden om geocaches te zoeken. De database van geocaches is ook op Geocaching.com. Lees de mogelijkheden van het premium membership, daar eens rustig door en gebruik ze naar behoeven.

Geocaching.nl heeft geen eigen geocaches, daarom wordt je ook doorgelinkt naar geocaching.com wanneer je naar geocaches zoekt. Van Geocaching.nl kun je ook geen premium member worden.

 

Geocaching.nl heeft een forum waarop je in het Nederlands van alles kunt vinden over geocachen, het gebruik van soft- en hardware en de problemen erbij. Verder allerhande zaken over het Geocachen in Nederland en wat men daarbij zoal tegenkomt. Neem even de tijd om e.e.a. door te nemen.

Verder heeft Geocaching.nl een aanvullende funktionaliteit; de DHZ funktie. Daartoe behoren o.a. ook de kaarten waarmee jij lijkt te zoeken. Je hebt gelijk dat in sommige gebieden de cache-dichtheid zo groot is dat caches op elkaar gestapeld zijn.

 

Als beginner kun je dit eenvoudig oplossen. Klik op een geocache in de buurt waar je wilt gaan cachen. Je krijgt dan de cahepagina van een geocache. Links onderaan de cachepagina (bij het kaartje) zie je dan een lijstje staan met o.a. de optie: "all nearby caches that I haven't found". Wanneer je daarop klikt dan krijg je een keurige lijst van alle geocaches in de buurt die je dan rustig kunt bekijken.

 

Zoals gezegd. Er zijn allerlei mogelijkheden om te zoeken en ook om caches in je GPS te laden, maar hiermee kun je prima starten wanneer je net begint en je nog aan het orienteren bent op alle andere mogelijkheden.

;)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nog een kleine aanvulling:

 

Als je niet steeds uitgelogd wil worden, kan je bij het inloggen kiezen voor 'remember me'.

 

Daarnaast kan je een link ook openen in een nieuw venster, door er ipv met je linker, met je rechter muisknop op te klikken en de door jouw gewenste mogelijkheid aan te klikken. Dan heb je .nl en .com gewoon beiden open staan, hoef je niet meer te switchen.

 

Je kan ook op je eigen pagina op .com kiezen voor meerdere opties vanaf je homecoord, als je op vakantie gaat kan je bijv. vanaf je vakcoord caches zoeken.

 

Het is vooral een kwestie van doen en proberen. Succes ermee,

 

groetjes Hilde

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Peetee unpinned this discussie
Gast
Deze discussie is nu afgesloten voor verdere antwoorden.
  • Onlangs hier   0 leden

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...