Spring naar bijdragen

GeoSkrapers

Leden
 • Aantal bijdragen

  132
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door GeoSkrapers geplaatst

 1. Het lukt mij niet om de bestanden/kaarten van Tomtom te openen. Hij opent hem automatisch met iTunes en ik weet niet met welk programma ik hem wel zou kunnen openen om de bestanden te zien?
 2. Ik gebruik TomTom op mijn iPhone. Ik zou heel graag de caches als POI daarin zetten, maar ik zou niet weten hoe. Ik heb de super handleiding gelezen van Kruimeldief en dit werkt prima voor de losse TomTom. Ik weet niet waar ik geocaching.ov2 op zou moeten slaan om deze in te laten lezen door Tomtom op mijn iPhone. Ik ben bang dat Apple dit allemaal afgeschermd heeft, maar ik hoop dat iemand hier toch een oplossing voor weet Bedankt, Ilona
 3. Bedankt voor jullie reactie en Mon-Roe, ik zou graag de link willen lezen
 4. Binnenkort ga ik naar Zwitserland en wil daar met mijn iPhone een aantal caches gaan vinden in ongeveer drie dagen. Weet iemand hoeveel data ik hiervoor zal gebruiken? Gebruik ik veel als ik het programma Geocachen voor de iPhone gebruik? Ik heb namelijk geen idee..... Heeft iemand hier al ervaring mee?
 5. GeoSkrapers

  Dnf Worden Verwijderd

  Nee de eigenaar zou eerst de DNF logger moeten vragen waarom deze niet is gevonden en daar na HEEL misschien de log verwijden als dat terecht zou zijn Precies, zou.... maar als hij/zij dat niet doet, kan dat uit onwetendheid zijn van wat 'zou' moeten. Communiceren lijkt me dan de beste oplossing voor het probleem. Onwetendheid? Bij zo'n grote serie caches? Ik blijf het de omgekeerde wereld vinden dat als iemand mijn 'not found' logs weg zou halen, IK daar dan maar achteraan moet gaan waarom en uitleggen dat dat niet de bedoeling is. Als het nou iemand was die net begint met cachen en bij mijn cache een 'needs archived' plaatst in plaats van een do not found, dan vind ik het wat anders dan iemand die een hele serie heeft neergelegd (en waarschijnlijk zelf ook de nodige heeft gevonden) en de not founds weghaalt omdat dat leuker staat bij zijn caches. Maar goed, ieder zijn mening.
 6. GeoSkrapers

  Dnf Worden Verwijderd

  Vind ik onzin. Waarom haalt de eigenaar in de eerste plaats de DNF weg? Wat is zijn beweegreden om dit 'wel vaker' te doen? Denkt hij soms dat het onterechte DNF's zijn, net zoals mensen wel eens een found loggen wat niet waar is? []
 7. GeoSkrapers

  Nieuweling Geocaching

  Heb je al bij de FAQ gekeken? http://www.geocaching.nl/qanda/faq.php Hier staat veel informatie met weer allerlei verwijzingen. Wij hebben hier destijds best wel veel aan gehad. En mysteries... tja, je moet je dan altijd een beetje in de hersenkronkels van de maker verplaatsen, en dat is niet altijd makkelijk [] Probeer eens een mysterie met 1 of 1,5 ster en kijk hoe dat gaat. Lees de hint, lees de logjes (waar soms tussen de regels ook wel een hint voor de puzzel staat) en als je er echt niet uit komt kun je altijd de maker vragen om een beetje hulp. Geef dan wel aan wat je zélf al hebt gezocht/gevonden, zodat ze kunnen zien dat je er echt mee bezig bent geweest. [Edit: de Groeve is een multi, dat is een puzzeltocht die je onderweg op moet lossen. Een mysterie is een puzzel die je thuis al oplost en daar coördinaten uit weet te krijgen] En meelopen met iemand in de buurt is ook leuk en interessant, Cernunnos meldt al in welk draadje je dat kunt vinden. Veel plezier en pas op, het is verslavend..
 8. Als ik het me goed herinner moet je een mailtje sturen naar Topo NL en aangeven dat je hem op je laptop wilt hebben, dan krijg je een tweede code.
 9. GeoSkrapers

  Wat Is Een Nano?

  Tip: neem een paar paperclipsen mee. Die kun je dan open buigen om het soms erg vast zittende nano-logrolletje er uit te pielen. En weer heel strak oprollen, anders past ie niet meer...
 10. En dan wel bij iedere gevonden cache een leuk en uniek verhaaltje schrijven he?
 11. Er liggen al verschillende caches in Heemskerk. Misschien de leggers daarvan mailen en vragen wie zij hiervoor hebben benaderd? Diegene is dan al bekend met het fenomeen geocachen, wat toestemming makkelijker maakt.
 12. The difference between men and boys is the price of their toys...
 13. Niet iedereen vermeldt zijn home-coördinaten en ik heb er zelf ook geen behoefte aan dat men kan zien waar ik (ongeveer) woon. Aan de hand van berichten of neergelegde caches maak ik op of iemand bij mij uit de buurt komt, en als ik behoefte heb aan contact stuur ik een mail of PB. Maar als dit iets vrijwilligs is omdat jij een database daarvoor op gaat zetten, dan wens ik je er veel succes en plezier mee.
 14. Veel plezier op Texel, het is daar cachers-walhalla met 'op iedere hoek van de straat' bijna wel een cache. Er zal vast wel iemand reageren die daar woont/ook die midweek op vakantie is en die een dag met jullie op pad wil.
 15. De kaart van Ierland staat op onze GPS, ontzettend bedankt voor al jullie hulp! Wij zijn een stuk wijzer geworden: je kan de kaart uitpakken naar je SD-kaart en het bestand GMAPSUPP.IMG updaten in plaats van volledig overschijven. Het lukte ons niet om verschillende maps op de SD-kaart te plaatsen, maar daardoor hebben wij nu wel de nieuwste softwareversie van onze GPS Nogmaals bedankt en veel succes en plezier met cachen!
 16. Je kunt de kaart verder inzoomen waardoor er meer caches zichtbaar worden, of op een bepaalde soort cache zoeken (dus earthcache, multi etc). Dit doe je door de vinkjes aan de rechterkant van de kaart aan of uit te zetten. Ook kun je op een willekeurige cache in de buurt klikken, dan halverwege de pagina (naast het plattegrondje, boven de logjes) kiezen voor 'show all nearby caches that I haven't found'. Dan krijg je een lijst met (jawel..) caches in de buurt die je nog niet hebt gevonden. Als je klikt op 'search for caches on google maps' dan krijg je een kaartje te zien met daarop geprojecteerd de caches. Ook hier kun je zo nodig weer schuiven of uitzoomen. Veel plezier!
 17. Het is nog steeds niet gelukt jammergenoeg.. Weet iemand dan misschien hoe je de kaart van Dublin in Mapsource kan krijgen en vanuit daar dan naar onze GPS? Wij gaan bijna naar Dublin en willen daar natuurlijk ook caches gaan doen
 18. Als je de laatste softwareversie van de Oregon gebruikt (anders even updaten via Webupdater), kan je het bestand gewoon een andere herkenbare naam geven. Bv Dublin.img in dit geval, dan wordt het door de Oregon bij opstarten als kaart herkend. De nieuwste software staat er op, bedankt! Ik had de kaart al opgeslagen onder de naam Dublin.img, maar ik kan deze nog niet vinden bij de kaarten. Ik zal hem verwijderen en opnieuw weer exporteren. Onder welk bestandsformaat moet ik hem exporteren? OpenStreetMap XML-gegevens? Mapnik-afbeelding? Osmarender-afbeelding? HTML-code?
 19. Kijk eens in bericht #26, met die handleiding zou het toch echt moeten lukken. Dit bericht met handleiding had ik ook al gelezen, maar: Note: this page is not designed for Internet Explorer. Use Firefox, Opera, Safari, etc instead. Patches welcome :-) Je begrijpt het natuurlijk, ik heb Internet Explorer.....
 20. Ik hoop dat iemand ons kan helpen. Ik ben al uren bezig met het overzetten van een kaart van Dublin naar onze Garmin Oregon 200. Ik heb al verschillende keren de handleidingen gelezen, maar kom er niet uit..... Dit heb ik gedaan: Ik heb via openstreetmap de kaart van Dublin geselecteerd en geëxporteerd in zowel openstreetmap xml als mapnik afbeelding. (Welke zou de juiste moeten zijn?) Daarna heb ik de geëxporteerde kaart opgeslagen op mijn SD kaart van onze GPS. Hierop staat al de topokaart van Nederland. Als ik dan de naam van de kaart van Dublin wil wijzigen in GMAPSUPP.IMG krijg ik (natuurlijk..) de melding dat dit bestand al bestaat. Ik begrijp er niets meer van? Zou jij ons kunnen helpen?
 21. Oh, dan weet ik er nog wel een paar waar ik een extra hint kan gebruiken, als geheelonthouder zijnde... En het ligt ongetwijfeld aan mijn haarkleur, maar laat ik nu altijd denken dat '2 users are watching this cache' mensen waren die op dát moment ook op diezelfde pagina zaten te kijken.. Vond het al een beetje vreemd dat je hem permanent op 'ignore' kon zetten (als het aan Wijngemachtigde ligt), maar dat de '.. users are watching...' een momentopname was. Je leert hier ook iedere dag weer..
 22. Heb je wel het goede linkje gemaakt Lepman? Want de cache die je nu linkt (SoDobbel), is 2 dagen geleden gepubliceerd en nog door niemand gevonden? Of heb jij hem proefgelopen en weet je dus al meer?
 23. Zijn logjes bestaan uit 4 woorden: Found it! Punished it! Ont-zet-tend leuk en ja, hij is er vast echt ter plaatse geweest...
 24. Ik wíst dat het makkellijker moest kunnen dan zelf iets verzinnen... Bedankt!!!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...