Jump to content

mtkoef

Leden
 • Content Count

  22
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About mtkoef

 • Rank
  Forum Newby

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Geko 301
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  2 weken
 1. Ik heb afgelopen zondag een traditional gelogd, maar op de geocaching.nl kaart blijft de cache als niet gevonden zichtbaar (blauwe druppel). Als ik gevonden caches selecteer verdwijnt ie. Bij de logs van de cache is mijn logje gewoon normaal zichtbaar. Wat is hier aan de hand? Nog iets: het aantal gevonden geocaches zoals getoond bij Geo d'Or beheer is 3 lager dan het aantal dat bij mijn logjes getoond wordt. Ook hier de vraag wat er loos is. Is het ene verschijnsel soms gerelateerd aan het andere?
 2. Ik ben zelf de legger van een voortuincache (eigenlijk carport cache). De 65 loggers hebben 8 Geo d'Ors toegekend, dus blijkbaar is er de nodige waardering. Zoals je kunt verwachten ben ik het niet eens met de stelling dat voortuincaches (en dus ook mijn cache) verboden moeten worden. Enkele overwegingen: Mijn voortuincache en vele andere worden blijkbaar wel degelijk gewaardeerd. Dus kan gesteld worden dat een verbod een verarming van het totaal aan geocaches zou betekenen. Het argument dat je andere potentiele voortuincachers de kans ontneemt een cache te leggen is ronduit flauwekul, zoals al in verschillende bijdrages is aangetoond. Als je de gevolgde redenering doortrekt kun je dan helemaal nergens een cache meer leggen, omdat je dan anderen dupeert die na jou (ongeveer) dezelfde locatie op het oog hadden. Wie mijn cachepagina goed leest kan er duidelijk uit opmaken dat het een voortuincache betreft ("de buren zijn op de hoogte etc."). Dus wie principiele bezwaren heeft tegen voortuincaches kan de mijne gewoon overslaan. Ik ben er overigens wel voorstander van dat leggers van een voortuincache dit duidelijk aangeven. Daar mag wat mij betreft ook best een standaard iets voor afgesproken of geregeld voor worden. Een veiliger locatie dan mijn cache zullen geocoins en TB's niet snel vinden. Een groot voordeel zoals al door velen aangegeven is natuurlijk dat je geen toestemming hoeft te regelen. Dat was voor mij ook een belangrijk punt. Ik denk dat de argumenten voor een verbod hiermee effectief ontzenuwd zijn, zeker als je de kanttekening in de 3e bullet meeneemt. Ik zou het dan sportief vinden als de maker van dit topic zijn ongelijk bekent!
 3. Ok bedankt, ik heb plaatjes gevonden. Nou dat wordt zoeken, en zonder hint in dit geval.
 4. Ik kom net een nieuwe cache bij mij in de omgeving tegen met als aangegeven size "other", die verderop in de omschrijving als nano wordt aangeduid. Wat moet ik me hier bij voorstellen? Nog kleiner dan een micro - formaat fotoroldoosje?
 5. Mag ik zo brutaal zijn om mijn eigen cache Astrokluis voor te dragen? Ik ga niet lopen opscheppen, lees de logs als je de mening wilt weten van de tot nu toe 51 vinders.
×
×
 • Create New...