Spring naar bijdragen

Hoeveel wijkt onze GPS exact af?


Bert-Ernie

Aanbevolen berichten

hallo allemaal,

 

even een vraagje. We zijn dmv een gelopen cache aan het uitrekenen hoeveel onze gps exact afwijkt. Nu is het eindcoordinaat precies 1 getal meer dan dat wij op onze gps hadden. Hoeveel wijkt onze gps nu precies af?? Ik heb de maker gemailed en die wist het ook niet precies en vond het wel een goede vraag voor het forum eigenlijk.

 

Wie oh wie kan ons helpen aan het antwoord?

 

groeten

Link naar opmerking
Deel via andere websites

ReizenReizen

Het is niet aan te geven hoeveel deze exact afwijkt. De afwijking is helaas variabel en wordt beinvloed door vele factoren zoals b.v. de stand van de satellieten, een bladerdak boven je hoofd, bebouwing om je heen, zelfs de luchtvochtigheid kan invloed hebben.

 

Ook de cachelegger had hier mee te maken toen hij de cache plaatste en uitmat met zijn gpsr. Het kan maar zo zijn dat hij b.v. 5 meter te ver naar links mat en jij 5 meter naar rechts, dus dan zit je er al 10 meter naast. Onze ervaring is dan ook wel met caches die in bosjes of onder bomen liggen vaak een grote afwijking vertonen. Caches onder de open hemel zijn juist vaak goed uitgemeten.

 

Er is een leuke cache die hier op inspeelt: GC1A41X, Saatjes GPS-Benchmark, in Zeeland. Mocht je eens in de buurt zijn...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Als je wilt weten wat het laatste cijfertje in afstand inhoudt? Ergens is volgens mij al een topic, maar die ik niet zo snel vinden. Het laatste cijfertje, dus 1/1000 minuut, is in onze regio 1.8/1.1 meter, zowel bij N als bij E. Die afwijking wijkt op andere plekken op de aarde af, heeft te maken met dat de verticale lijntjes over de aardbol in het noorden dichter bij elkaar staan dan op de evenaar.

 

Aha, gevonden: link.

Om preciezer te zijn:

De afstand tussen de N-coordinaat is ongeveer 1,8 m per 0,001 graad. De afstand is constant.

 

De afstand tussen de E-coördinaat is ongeveer 1,1 m per 0,001 graad op deze noorderbreedte. Hoe noordelijker hoe kleiner.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
  • Onlangs hier   0 leden

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...