Spring naar bijdragen

Bert-Ernie

Leden
 • Aantal bijdragen

  127
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door Bert-Ernie geplaatst

 1. Hallo allemaal, Alweer 3 jaar geleden voor het laatst `gecached` en ondertussen heel veel veranderd. Wij cachen nog met een Garmin Etrex Euro (het alom bekende gele apparaat). Nu sprak ik vanmorgen een collega die ook doet geocachen en die vertelde dat hij dit tegenwoordig met zijn smartphone doet. Jiha, handig! Echter wij hebben vanaf as maandag beide een iphone (4s en 5) en de grote vraag is nu of is deze applicatie ook voor Apple beschikbaar is? Weet iemand dit?
 2. yep, that's him!!! Thanks!!! ps: de andere site zijn we al lid van ;-)
 3. Hallo allemaal, Vanwege een pc-crash deze vraag. Er is op het internet nog een andere site te vinden die ook over geocaching gaat. Op deze site wordt oa iedere maand een soort van nieuwsbrief geplaatst etc. Nu is onze favoriet weg vanwege de pc crash. Weet iemand hoe deze site heet? Veel dank
 4. Heee zeg dat is zonde! Jammer hoor van al het werk dat jullie eraan hebben gehad, wij hebben er in ieder geval heel veel plezier aan beleefd en hopelijk alles volgens de regels gedaan. Als het niet zo was geweest hadden we het vast wel gehoord. Bedankt voor alle moeite voor deze prachtige cache!!!!
 5. maar in Google Earth staan er na het graden teken 4 cijfers, moet je dan het laatste cijfer laten vervallen?
 6. Hallo allemaal, Ik heb coordinaten in Google Earth die ik wil omzetten naar HDD MM.MMM maare hoe doe ik dat? Kan iemand me dit uitleggen? Thanks!!!
 7. Zouden ze stempels met tekst die je zelf kunt maken niet hebben bij de Action? Daar hebben ze altijd veel producten waarvan je denkt: he dat is handig, dat zocht ik net.
 8. vraag ons niet hoe het kan maar de caches in google earth zijn na een aantal dagen weer gewoon zichtbaar,\op zowel de laptops als de dekstops Bedankt voor jullie hulp!
 9. Bert-Ernie

  corrigeren van logs

  Korte antwoord: niet Caches worden up to date gehouden door het inlezen van logs en door het verwerken van pocket queries van Nederland en omstreken, dus ook Bernheze. Verder worden alle actieve caches in Nederland (klikkerdeklik) elke 3 a 4 weken opnieuw ingelezen. Ik zie dat je volgens onze database 155 founds hebt, volgens gc.com 154. Die ene te veel zou kunnen liggen aan een found log in het buitenland of zo die je verwijderd hebt, om eens een voordeel te noemen, die zal zichzelf vast ook wel oplossen. Als ik ga kijken op de kaarten naar caches niet gevonden door Bert-Ernie en ik zoom in op Bernheze zie ik daar geen enkele Bernheze cache. HOe is dat nou toch mogelijk? We hebben ze echt allemaal gehad en opgelost!!! (en dat is al een hele tijd geleden) Kan ik dit nog ergens laten aanpassen of is het een kwestie van wachten?
 10. Ik snap er echt geen biet van hoor! Op een ander pc had ik de oude kml file nog staan en als ik die laad krijg ik de melding " you have exceeded the views for the day". Het is de 1e keer dat ik vandaag de pc opstart en die file raadpleeg op deze pc. Volgens mij is de KML die je van GC.com download "custom made". Zit er een unieke key in die verbonden is aan je account. Dus als die KML op een andere PC ook gebruikt wordt telt dat mee in het totaal aantal views per dag.... Dit vermoeden is gebaseerd op het feit dat er in de KML als je 'm bekijkt in bijvoorbeeld notepad een key staat die volgens mij eigenlijk geen andere functie kan hebben: <href>http://www.geocaching.com/kml/kml.aspx?key=rtjmqvaGsZDawnWtrRxo%2f6VRTWm4Qkc5T2jFzWAw0LQEVZFP2Ede1F39APwuOusLeKaBaS%2b2waggpRtoygP8xA%3d%3d&</href> (key in bovenstaand stukje aangepast om misbruik te voorkomen ) Ik heb de kml file voor een andere pc ook opnieuw gedownload, is dit dan ook van toepassing?
 11. Hallo allemaal Zojuist heb ik op onze overzichtskaart gezien dat rondje bernheze als "not found" wordt aangegeven, terwijl we die toch echt wel helemaal gevonden hebben. Nu wilde ik de logs gaan laten corrigeren maar nu zie ik de volgende tekst erbij staan " Caches in Nederland worden op meerdere manieren bijgewerkt. Vanwege de extra belasting op het inlezen van logs is besloten om de 'Corrigeer logs' functionaliteit voor niet-gearchiveerde Nederlandse caches niet meer te bieden". Kan ik de logs nu wel of niet laten corrigeren? Bedankt vast!
 12. Ik snap er echt geen biet van hoor! Op een ander pc had ik de oude kml file nog staan en als ik die laad krijg ik de melding " you have exceeded the views for the day". Het is de 1e keer dat ik vandaag de pc opstart en die file raadpleeg op deze pc.
 13. hallo allemaal, Sinds vanmorgen heb ik het probleem dat als ik Google Earth opstart en ik laad de kml file, ik geen caches meer te zien krijg Ik heb de kml file al opnieuw gedownload want kreeg eerst de foutmelding dat de file out of date was. Wat kan er aan de hand zijn? De vinkjes voor tijdelijke plaatsen staan wel aan. Google Earth 4.3.7284.3916 (beta) groeten
 14. Dat is inderdaad een mooie, alleen vind ik het altijd jammer dat ze het in PDF doen zodat je niet zelf eea kunt wijzigen. Die versie van mij is een .DOC. Ja dat vind ik ook een mooie ja! Zat gister ook te vogelen om de pdfjes aangepast te krijgen, heb de volledige versie van adobe. Betekend dit nu dat ik het helemala niet kan aanpassen naar ons eigen team zeg maar. We wilden bij de micro nano log sheet ons team naam in vullen, maar als ik dat print heb ik het alleen op papier en niet op evt stickers die je op de logrol kunt plakken van de micro? of begrijpen we de bedoeling niet helemaal van het Nano stukje?
 15. Heb je op die andere pc's het installatiebestand opnieuw gedownload of steeds dezelfde gebruikt? Misschien een corrupt installatiebestand? Hier werkt het goed. Bij alle pc's/notebooks het bestand steeds opnieuw gedownload van de site.
 16. hallo allemaal, Voor wij hier het wiel opnieuw gaan uitvinden, even deze vraag. We zijn aan het puzzelen om een logrolletje zo te kunnen printen dat de tekst die mensen standaard invullen er standaard al staat. Nu komen we hier niet helemaal uit. We blijven maar tabben in Word om het goed te krijgen, zodat het ook past in een fotokokertje en nog wil het niet Nu is mijn vraag: is er iemand die dit bijv als een Word documentje standaard heeft op zijn pc? Dan hoeven wij niet opnieuw het wiel uit te vinden. We zijn niet zulke helden met de pc helaas. als iemand dit heeft zou hij of zij dit dan willen mailen naar ons? onze dank is groooooooot!!! bert-ernie
 17. wij kunnen de software helemaal niet installeren. Tijdens installatie hangt 1 pc spontaan en herstart. Dit gemeld bij Garmin maar ligt volgens hun echt aan onze pc. Nu hebben we het op 2 pc's en 2 notebooks geprobeerd met allemaal hetzelfde euvel, dus om nou te zeggen dat het aan die ene pc ligt......
 18. hallo allemaal, even een vraagje. We zijn dmv een gelopen cache aan het uitrekenen hoeveel onze gps exact afwijkt. Nu is het eindcoordinaat precies 1 getal meer dan dat wij op onze gps hadden. Hoeveel wijkt onze gps nu precies af?? Ik heb de maker gemailed en die wist het ook niet precies en vond het wel een goede vraag voor het forum eigenlijk. Wie oh wie kan ons helpen aan het antwoord? groeten
 19. Hallo Crankyhenkie. Het was ook niet onze bedoeling om tot in detail te treden maar om het duidelijk te maken voor de lezers had ik het even gecopieerd anders hebben ze geen idee waar je het over hebt. Wij hadden werkelijk geen idee dat we moesten projecteren en dat is nu net ons grootste struikelblok! Jersepe: bedankt voor je antwoord! Zodra we punt M hebben gevonden gaan we je advies weer proberen en we zullen laten weten of het nu wel gelukt is. (keep your fingers crossed)
 20. begrijpen we het goed als we de X-as moeten hebben: M-108-5 meter (M-103 meter?) Y-as 168+7+7 graden (is dit dan 175 +7 graden?)
 21. hallo allemaal, Ik heb helaas niet geschreven dat het niet mogelijk was in de etrex euro maar dat het niet in het boekje staat. we proberen het steeds serieus en balen er continu van dat het niet lukt,ondanks de hulp van anderen. Tuurlijk is het de basiskennis van geochaching des te meer is het irritanter dat het ons maar niet schijnt te lukken!
 22. Dan moet je - heel doodgewoon - de handleiding van je gps even bekijken, want er is werkelijk niets moeilijks, ingewikkelds of wat dan ook aan ! En jij cached al bijna 2 jaar ????????????? Geopatra. We hebben de gele etrex euro gps en al eerder kwamen we erachter dat het niet in het boekje staat. Het is inderdaad om te janken maar we hebben nog niet eerder met projecteren te maken gehad (oh ja wel die cache in den bosch waar we nog over gemailed hebben maar die we nog steeds niet gevonden hebben). Thanks!!!!
 23. We snappen zeker wel hoe we moeten rekenen maar dat laatste is dus projecteren AHA!!!! en daar zijn we nou net niet goed in! Snappen het gewoon niet. Grrrrrr en dat kan soms heel irritant zijn.
 24. Hallo allemaal, We hebben even getwijfeld of dit topic hier op de juiste plaats was, mocht het niet zo zijn dan mag een moderator hem best verplaatsen. We zijn bezig met een cache en hebben alle 9 de waypoints gevonden. En nu komt de puzzel die we niet helemaal snappen: De cache is te vinden op M – (C8 * H5 * E9) – I3 meter en (G2 * H9 * B6) + D4 + C5 graden true north vanaf punt M. Punt M hebben we nog niet. We begrijpen dat het moet worden M-(108=uitkomt van de som tussen de haakjes) maar dan de I3 meter (=5 meter). Waar moeten we die vanaf halen? en het gedeelte erna "en (G2 * H9 * B6) + D4 + C5 graden true north vanaf punt M." en 168 (= de som van hetgene tussen de haakjes) + 7+7 graden true north. Kan iemand ons helpen? De maker is op vakantie dus die kunnenwe niet benaderen. Dank je wel!!!!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...