Spring naar bijdragen

leokrabbendam

Leden
 • Aantal bijdragen

  144
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door leokrabbendam geplaatst

 1. In welke vorm heb je die coördinatenlijst (papier, Word, Excel , CDL ) ?
 2. Ik schrik me wild.... Na ons vertrek uit Nederland kom ik niet dagelijks meer op de geocaching.nl site natuurlijk.. Nooit geweten dat Coen / Reintje ziek was, en zeker niet zo ernstig. Ik heb in het verleden wel eens een paar keer met hem gemaild, maar helaas nooit ontmoet. Ik ken inmiddels een paar andere geocaching sites dan .nl en geloof me: geen heeft 't zo mooi voor elkaar als .nl. En dat is voor een groot deel Coen's verdienste. Veel sterkte voor alle betrokkenen en het kan niet anders dan dat deze massale reaktie tenminste een beetje helpt in de verwerking van deze ellende !
 3. Gaat goed bij mij. Niet perfekt, maar goed genoeg. (Ik heb trouwens nog wel een idee hoe 't nog wat beter kan. ) Ik wou dat we hier ook zo iets hadden....
 4. Het is wellicht mosterd na de maaltijd, maar... als het je gaat om de Gröna Karta (topografisch, 1:50.000 en in delen van NoordZweden 1:100.000) dan is er een alternatief: de Friluftskartan Pro van Garmin is identiek aan de Gröna Karta, maar dan in vectorformaat en stukken goedkoper... en je kunt 'm ook nog in je GPS laden. Heb je niet genoeg aan de functionaliteit van Mapsource -wat ik me goed kan voorstellen..., dan kun je de kaart, bijvoorbeeld mbv een screendump, overzetten in een formaat wat Ozi kan lezen. Dan heb je in ieder geval nog iets aan je investering.... Niet ideaal misschien, maar mogelijk is het een alternatief voor jouw toepassing?
 5. Maar zonder dollen: maak je cache eens leeg. Heeft bij mij wel eens ook zo'n wazig verschijnsel (uiteindelijk...) opgelost.
 6. Ahhh... een krom bitje ergens...
 7. Wow... daar komt weer een leuke discussie aan .... Opera 8.5 (build 7700) doet 't trouwens ook gewoon.
 8. Ik lees dat alle werkzaamheden nu zijn afgerond. Het is hier en daar even wennen aan wat andere lettertypes en zo, maar over een week weten we niet beter. Complimenten voor al het werk, mannen en vrouwen (en dat met dat computervriendelijke weer) !!
 9. Klopt.... ik krijg van de startpagina alleen het menu links en het onderste deel: "Geocaches bij jou in de buurt?" en daaronder. Forum werkt.... maar da's duidelijk, toch ?
 10. Duidelijk antwoord op een duidelijke vraag : JA, véél beter
 11. Ik ben erg gecharmeerd van de Garmin Quest... niet goedkoop, maar klasse!
 12. Heb je ook na de TOPO installatie Mapsource opnieuw geïnstalleerd ?
 13. Niks frusterender dan een nieuw speeltje dat het niet doet ... Maar gelukkig heeft Hawkeyes e.e.a. nauwkeurig beschreven: klik HIER maar . Succes ermee !
 14. Ach... je leert er mee leven. Of je emigreert, natuurlijk
 15. Absoluut ! Maar ik had het meer over de licentievoorwaarden. Die kunnen natuurlijk opgelegd zijn...
 16. Yep... maar daar mag ik verder niet op ingaan, volgen de forumregels ...
 17. Kweenie.. kan ik van hieruit niet zien. Maar zie mijn redenatie op de vorige pagina... volgens mij zijn de dames en heren in Emmen (niet ZuidBarger natuurlijk ) hier de kwade genius.
 18. Dat zeg ik nou net: volgens mij ligt het probleem niet bij Garmin.....
 19. Welkom alvast! Er zijn 4 stuks Friluftskarta Pro : . Norra Norrland (het allernoordelijkste deel van Zweden, zegmaar Lapland) . Mellan och Södra Norrland (nog steeds NoordZweden, maar dan zuidelijker) . Svealand (midden Zweden) . Götaland (Zuid Zweden) Zie voor details: hier (klik op de vier verschillende voor een kaartje met de precieze dekking) De advies prijs is 1660 Zweedse kronen per deel, bij benadering 180 Euro. Of ze in Nederland verkrijgbaar zijn? Ik denk het niet. Mogelijk op bestelling in Notter? Hier in Zweden in principe bij elke officiële Garmin dealer. (Ik ken er wel een die ook nog Nederlands spreekt ) Natturlijk via Internet ook te koop, zoals alles van een boek tot en met een Mig25, tegenwoordig....
 20. Wat een maf gedoe zeg... Één computer en één GPS... Belachelijk! Zo vraag je om een illegaal circuit... Ik vraag me serieus af waarom het niet net zo geregeld is als met de rest van de Garmin kaartprodukten zoals City Navigator en de Bluecharts : een licentie voor twee GPSen en je kunt e.e.a. installeren op zoveel PC's als je maar wilt. Volledig legaal, overigens. Precies hetzelfde geldt overigens voor de nieuwe (beschikbaar sinds begin februari) Zweedse topografische kaarten, de Friluftskarta Pro serie. Die kaarten (prima overigens) zijn gemaakt in samenwerking van Garmin en Lantmäteriet (ongeveer de Zweedse Topografische Dienst). Hetgeen me dus doet vermoeden dat die schandalige licentieregeling voor de Nederlandse Topo niet uit de koker van Garmin komt, maar van de Topografische Dienst (of van Sailtron. ?)... Wie zoekt dat eens uit? Dan kunnen jullie je protesten tenminste aan het goede adres sturen! Groeten uit Zweden allemaal (de sneeuw is nu bijna weg... nog even en we kunnen weer cachen hier !)
 21. Indrukwekkend, hoor ! En het meeste is / wordt nog gratis ook, als ik het goed begrepen heb... Rare jongens, die Galliërs, maar dit doen ze toch maar eventjes! (Hallo Emmen....)
 22. Oeps.... van één beet al? Da's niet zo best.... Tja, wie ben ik om het met een arts oneens te zijn. Zonde ! Hoe dan ook, sterkte ermee !
 23. Ja, da's inderdaad wel een punt van aandacht voor de organisator(en). Ik zal de laatste zijn om te beweren dat het niet fantastisch cachen is in Zweden, maar vergeet niet dat de afstanden hier groot zijn en de openbaar vervoer infrastructuur buiten de steden maar zozo is. Op z'n best dan. Zonder "eigen vervoer" kom je in de meeste niet-stedelijke gebieden (en daar gaat 't toch om, dacht ik) niet verder dan één of twee caches per dag.... Anderzijds: met een bus vol cachers naar dezelfde cache zoeken verliest ook gauw z'n charme, lijkt me. Desondanks: välkomna här! Fantastisch land !
 24. Nu wordt ik vreselijk nieuwsgierig... <{POST_SNAPBACK}> Ik ben bang dat dit iets met muggen van doen heeft, Robert! Weet je nog, dit draadje? <{POST_SNAPBACK}> Oh ja.... nou weet ik 't weer. Ik dacht al... Nou, Mumzle, dan kan ik je geruststellen, hoor. Problemen met muggen in Zweden? Klopt helemaal, maar eigenlijk alleen in Lapland. In midden en zuid-Zweden is het echt niet erger dan in Nederland. Sterker nog, de afgelopen elf zomers in midden-zweden hebben wij aanzienlijk minder muggen gezien dan je bijvoorbeeld bij de Friese meren hebt (om van het Overijsselse Muggebeet maar te zwijgen ). Vorig jaar zomer eigenlijk helemaal geen muggen gehad hier. Uiteraard, in gebied met veel stilstaand water, drassige grond e.d. heb je lokaal wel wat van die prikkertjes. Maar indien je je in Nederland vrij kunt bewegen dan kun je dat in het overgrote deel van zuid- en midden Zweden net zo goed. Verder is 't ook zo dat eind augustus, begin september (naar ik begrepen heb de geplande reisperiode) muggen al weer verdwenen zijn. Juli, begin augustus is hun tijd ... Natuurlijk ben ik niet op de hoogte van je exacte problemen en natuurlijk moet je je eigen afweging maken maar ik zou, als je echt graag mee wilt, niet zo maar op voorhand (en gebaseerd op een vooroordeel ) nee zeggen. Groeten uit Zweden (er ligt hier nog steeds sneeuw....) !
 25. Ehmmmm.... niet allemaal, nee.... Maar er zijn wel meerdere leuke campings vlakbij. En moet ik een speciale welkomstcache voor jullie leggen ?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...