Spring naar bijdragen

jet

Leden
 • Aantal bijdragen

  21
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  garmin etrex vista c
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  sinds febr. 2005

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0
 1. De 6 van ons (ro & jet) zijn er ook weer!!! HARTELIJK DANK HIERVOOR ! ! ! !
 2. Het was me van de week al opgevallen dat het aantal gevonden caches volgens GC.com hoger is dan GC.nl. Vervolgens heb ik de lijsten uitgedraaid en gekeken welke caches er ontbreken bij de telling volgens GC.nl; dat waren er 6. Met "corrigeer logs" heb ik ze opnieuw ingevoerd. Bij alle invoeren kreeg ik de melding dat deze caches gearchiveerd zijn. Als ik dan vervolgens naar de betreffende caches ga zijn ze gewoon actief. Een half jaar geleden was de telling ook al verschillend en ook toen heb ik (wat ik me herinner) 1 of 2 correcties laten uitvoeren. Ook vorige week een keer. En zelfs de datum van loggen was bij GC.nl veranderd in één dag eerder. Het lijkt erop dat er ergens iets willekeurigs aan de hand is. Anderen moeten hier toch ook last van hebben?
 3. we denken dat er ergens een hik in heeft gezeten, want na alles opnieuw in de gps geladen te hebben lijkt het erop dat het nu ineens goed werkt.
 4. we snappen niet dat anderen hier geen last van hebben. want ook als we de Topo kaarten op de gps uit hebben gezet hebben we problemen.
 5. Ook wij hebben nadat we Topo op onze Garmin Etrex Vista C hebben gezet problemen bij navigeren die we voorheen niet hadden. We hebben zowel de topografische kaarten en de desbetreffende City Select mappen op onze GPS geladen. Als we naar een bepaald adres willen navigeren dan kent hij deze niet. Tevens is hij helemaal niet meer in staat goed te navigeren naar een waypoint. Het lijkt erop dat je beiden niet tegelijk op je GPS kan hebben. Klopt dit?
 6. Ook in de Intermediair van 4 mei, blz 53 is een klein artikeltje over Geocaching te lezen. Maar als je het er met vrienden over hebt heeft niemand er ooit van gehoord. Houen zo!
 7. jet

  Navigatie voor in de auto

  Gisteravond dachten we eruit te zijn! Maar met jullie mail gaan we (logisch) weer twijfelen. Vandaar dat bos waar we maar niet uitkomen. OK, we hebben een Garmin Etrex Vista C + Mapsource. Omdat het display van de Garmin klein is willen we daarom een tweede die handig is voor de bestuurder. Maar waar je ook coordinaten in kan voeren, mocht dit nodig zijn. Omdat we ook nog van alle printouts af willen leek ons een PDA met navigatiesoftware/hardware de juiste aanvulling op onze GPS. (Misschien hebben we ons teveel gericht op de Bruineberen.) Ook hebben we jaren één van de eerste Palms als agenda gebruikt naar volle tevredenheid. Maar nu met jullie reacties weten we het niet meer......
 8. jet

  Navigatie voor in de auto

  Waarschijnlijk zijn we eruit! Het wordt een Palm Tungsten E2 met de TomTom Navigator 5 software, en de nodige harde spullen. Morgen op naar de winkel of anders via internet bestellen. We danken jullie voor jullie input!!
 9. jet

  Navigatie voor in de auto

  Kan je in zo'n PDA ook de cache-info downloaden zodat we de print-outs niet meer nodig hebben? Is iedere PDA geschikt om te cachen en om als autonavigatie te dienen? Weet iemand dat?
 10. jet

  Navigatie voor in de auto

  Aan wat voor soort cache-informatie moet je dan denken?
 11. jet

  Navigatie voor in de auto

  We hebben een brandende vraag omdat we door de bomen het bos niet meer zien. Momenteel maken we gebruik van de Garmin Etrex Vista C (geheugen 23 Mb) voor het cachen. Omdat we steeds de juiste kaarten moeten inlezen vanuit de PC lijkt het ons handig om in de auto een tweede navigatiesysteem te hebben die alle kaarten van Nederland (of ieder ander land in Europa) heeft. We willen daar niet teveel geld voor uitgeven. Maar willen we natuurlijk wel allerlei mogelijkheden hebben, met name: * invoeren van coordinaten * downloaden van coordinaten * duidelijk aanwijzingen, ook grafisch, voor de bestuurder. We hebben begrepen dat de bv TomTom de eerste twee mogelijkheden niet heeft. Wie kan ons z'n ervaring delen zodat wij weten in welke richting we het in het bos moeten zoeken?
 12. Wat wordt met GSAK bedoeld? Ik gebruik altijd gewoon Geocaching.com en voer steeds nieuwe home-coordinaten in als we in een bepaalde buurt de caches wil vinden. Deze kopieer ik dan naar mapsource en laad deze vervolgens in m'n garmin etrex vista C. Is dit dus erg omslachtig?
 13. jet

  Topografischekaart lenen

  Hoi Jan-Wiilem, Is er een mogelijkheid dat wij meedoen met deze cache? We zijn deze nog steeds van plan een keer te doen. Als we er een combi van maken kunnen wij wel voor de kaarten zorgen! Ook voor andere doeleinden willen we deze kaarten zelf aanschaffen. groetjes van ro & jet (PS wij wonen in Zoeterwoude)
 14. Wat een leuk initiatief; Ook wij hadden ons al eens afgevraagd wie zoal aan geocaching doet. Onze nickname is een afkorting van Robert en Mariette (ro & jet); We zijn begin veertigers zonder kinderen maar voelen ons vaak een kind als we hiermee bezig zijn. We zijn best wel fanatiek en hebben er ontzettend veel lol in. Je komt op deze manier op plaatsen waar je "normaal gesproken" niet komt. We wonen ongeveer in het hoogste cache-dichtheid-gebied van Nederland, nl in Zoeterwoude, vlakbij Leiden. Dus genoeg in de buurt en er komen er steeds weer bij. Door een collega zijn we in contact gekomen met geocaching omdat wij een gps wilden aanschaffen voor het wandelen. Hij heeft ons nu dus met het virus besmet! Echt lange wandelingen maken we niet vaak meer en meestal plannen we een fietstocht met hierin een aantal caches opgenomen. Ook als we op vakantie gaan kijken we altijd van te voren of er niet ergens caches verstopt liggen. Dat geeft weer een extra dimensie aan de vakantie. Je staat versteld hoe internationaal deze hobby is. We werken allebei bij de grootste brouwer van Nederland. Mariette werkt er als technoloog in de proefbrouwerij. Robert werkt op de financiele afdeling van Heineken Nederland. groet van ro & jet
×
×
 • Nieuwe aanmaken...